Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινά στολισμένο σπίτι!

Φέτος είχα τόσα να κάνω που δεν σκέφτηκα να στολίσω καλοκαιρινά μέσα στο σπίτι...Μέχρι που μου το θύμισαν τα παιδιά..."Που είναι τα κοχύλια μας και οι αστερίες; Δεν θα στολίσουμε το σπίτι μαμά;"

Και ξαφνικά σαν να ξύπνησα...μα είναι δυνατόν να μην στολίσουμε; Άνοιξα τις ντουλάπες και τα κουτιά με τους θαλασσινούς θησαυρούς και ξέφυγε με μιας το μυαλό μου...Τόσο ωραία, τόσο δημιουργική διαδικασία....


Ανοίγοντας λοιπόν τα ντουλάπια βρήκα αυτή την τέλεια καλοκαιρινή γιρλάντα.
Είναι η γιρλάντα που είχε η κολυμπήθρα του Άγγελου στην βάφτιση του...Βαφτίστηκε στις 20 Ιουλίου του 2003, σε ένα πανέμορφο γραφικό μοναστήρι και  ήταν όλα ονειρεμένα. Ο στολισμός είχε κάθε λογής θαλασσινά,  με μεγάλα κοχύλια και αστερίες και λινά σε απαλά γαλάζια χρώματα και σε αποχρώσεις της άμμου. Αξέχαστη ημέρα... 





Το συγκλονιστικό είναι πως την ίδια ακριβώς ημερομηνία  τρία χρόνια μετά, στις 20 Ιουλίου του 2006 γεννήθηκε ο Γιώργος μας κι ο Άγγελος έγινε ο μεγάλος αδερφός...Αυτή η ημερομηνία  του Προφήτη Ηλιά, δεν είναι τυχαία για εμάς...


Η γιρλάντα λοιπόν υπάρχει ακόμη και φέτος σκέφτηκα πως είναι κρίμα να είναι κλεισμένη σε ένα ντουλάπι κι έτσι στολίστηκε στο κέντρο του σπιτιού μας, πάνω από  αυτή την πανέμορφη καλοκαιρινή φωτογραφία των αγοριών, που αγαπώ πολύ γιατί αντικατοπτρίζει  για εμένα την απόλυτη χαρά...Την μικρή μου, "Happiness" που γράφει στην μικρή γαλάζια πέτρινη καρδιά.


Δίπλα τους τα ξερά θαλασσόξυλα με το κοράλλι, άγρια και ιδιαίτερα και θυμίζουν κάτι από βυθό...



Το βράδυ που ανάβουν τα κεράκια το κοράλλι και το ξύλα γεμίζουν σκιές και γίνονται ονειρεμένα.


Όλα στο σπίτι αποπνέουν μια αύρα θάλασσας κι αρμύρας. Στολίσαμε την τραπεζαρία, με αυτή την μεγάλη πιατέλα και μέσα της βάλαμε εκτός από κεριά και κοχύλια κι ένα δίχτυ που βρήκαμε στην παραλία κι έχει ένα ιδιαίτερο μπορντό χρώμα που κάνει αντίθεση.





Πέρσι αγόρασα κοψοχρονιάς αυτό το τέλειο βιβλίο "Το σπίτι στη θάλασσα"  από τις εκδόσεις  Λιβάνη κι εκεί βρήκα πολλές ενδιαφέρουσες, εύκολες και φθηνές ιδέες για καλοκαιρινά στολίσματα.



Να εδώ μια ιδέα για κεράκια. Μεγάλα κοχύλια που μέσα στους ανάβουμε τα ρεσό χωρίς όμως τη μεταλλική τους θήκη και λιώνουν σιγανά και φωτίζουν τις  δροσερές βραδιές.




Άμμος και κοχύλια...χωρίς κανένα κόστος. Είναι όμορφο το καλοκαίρι κι είναι κρίμα να μην το απολαύσουμε, με τα κεριά αναμμένα, τα βαζάκια γεμάτα νερό και άμμο και τα μάτια γεμάτα εικόνες από ταξίδια που δεν ήρθαν ακόμη κι από παραλίες που ονειρευτήκαμε...




Ποτέ δεν είναι άσκοπο το να κάνεις όμορφη τη ζωή σου.Το να στολίζεις το σπίτι σου, γεμίζοντας με εικόνες τα μάτια των παιδιών...


Ο Άγγελος, γυρνώντας από την κατασκήνωση μου έφερε για δώρο το παραπάνω πανέμορφο μπουκάλι γεμάτο κοχύλια...Το πιο όμορφο και ακριβό μου δώρο...Πιο πολύτιμο από οτιδήποτε, γεμάτο μικρά πανέμορφα κοχυλάκια.
 
Τα παιδιά, έχουν μάθει πια να θέλουν να βλέπουν το σπίτι γιορτινό, ιδιαίτερο ακόμη και μέσα στην καθημερινότητα μας.
Καθόμαστε στο μπαλκόνι να παίξουμε χαρτιά ή επιτραπέζια, να διαβάσουμε ή να δούμε ταινίες και πάντα μου λένε "άντε μαμά δεν θα ανάψουμε τα κεριά;"




 και τα ανάβουμε...όλα! Ανάβουμε φωτάκια και κρεμάμε λαμπάκια κι είναι στο σπίτι μας γιορτή! 


Γιορτάζουμε  εμάς...που είμαστε μαζί και μπορούμε και γελάμε και μπορούμε κι ανάβουμε τα κεριά...no matter what! Γιορτάζουμε με παρέες φίλων, με δειλινά μοναχικά παρέα με ένα βιβλίο...μα πάντα με τα κεριά αναμμένα...και τα μάτια γεμάτα όνειρα...
Στολίζουμε τα σπίτια μας και τις ζωές μας...Ανάβουμε κεριά κι ονειρευόμαστε...


Καλημέρα αγαπημένοι. Φωτεινή, καλοκαιρινή, θαλασσινή, καλημέρα!
                                                                            Κατερίνα

27 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι ομορφα που ειναι τα κερια! Ειναι το μονιμο μελημα μου, να εχω παντα κερια στο σπιτι.
Υπεροχες εικονες, μ' εφτιαξες παλι πρωι πρωι!!!
Καλημερα καλοκαιρινο σπιτι των ΚαΠα!

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα ευχαριστώ..Όχι για τις ιδέες και τις όμορφες εικόνες,αλλά για τα λόγια σου!Πολλές φορες τα προβλήματα μας αποτρέπουν να ζούμε δημιουργικά,ευτυχισμένα και χαρούμενα.Ξαλάφρωσα με τα λόγια σου σήμερα το πρωί,θυμήθηκα τα δικά μου στολίδια που περιμένουν να βγουν έξω.Καλημέρα και πάλι ευχαριστώ!
Ειρήνη, Ιωάννινα

Litsa είπε...

Τι ωραία όλα! Το μπουκαλάκι του Άγγελου μοναδικό!
Πόσο μου έλειψαν αυτά καλοκαιρινά βραδάκια και το σουλάτσο στα σοκάκια...
Αχ καλημέρα!

Σοφία είπε...

Κατερίνα είναι τόσο γλυκά όλα........
Με εντυπωσίασε η ιδέα με τα κοχύλια και τα κεριά που λιώνουν........
Καλό καλοκαίρι σε όλους σας,
Είμαι η Σοφία,
και είμαι γεννημένη στις 20
Ιουλίου !!!

Όλγα Χατζηχρίστου είπε...

Κι εγώ ανάβω πάντα κεριά, ακόμη και όταν βλέπουμε τηλεόραση! Ειδικά όμως το καλοκαίρι, έξω, είναι υπέροχα. Πόσο περίεργο ως αστείο μου φάνηκε όταν κάποιος μου είπε όλο απορία: "μα γιατί τα ανάβετε;"!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλημέρα και φιλιά

airis είπε...

Πανέμορφα όλα...
Μύρισε θάλασσα κι αύρα δροσερή!
Φιλιά πολλά!

Momma's daily life είπε...

καλημέρα αγαπημενη οικογένεια! πανέμορφη η διακόσμηση σας! ταξιδιάρικη και καλοκαιρινή! μου άρεσε πολύ η γιρλάντα από την βάπτιση αλλά η φωτο των αγοριών σίγουρα κλέβει την παράσταση!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΥΛΙΔΟΥ είπε...

...τελεια ολα για μια ακομη φορα!!!!!
ποση θετικη ενεργεια φερνουν τα κερια???

το δωτο του μικρου σου ειναι απιθανο...και ποσο συγμινητικο...καλημερεσ..καλο μηνα!!!!

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Ολα ειναι πανέμορφα. Έχεις πάρει τα πιο απλά υλικά αλλά με το γούστο και το ταλέντο σου έχεις φτιάξει καταπληκτικά το καλοκαιρινό decor.

Λαμπρινή είπε...

Κατερινάκι μου!Υπέροχη η καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού σου!Με όμορφα συνδιασμένα αντικείμενα και χρώματα που η ίδια η φύση μας δίνει και δεν κοστίζουν!Κι εμείς τα ίδια με τα κεριά...μαμά πότε θα τα ανάψουμε???χαχα
Επίσης χαμογελώ...γιατί στις 20 Ιουλίου 2003,βάπτισα κι εγώ την Αγγελίνα σε μοναστήρι και σκέφτομαι...πόσα ακόμα κοινά θα έχει ο Άγγελος με την Αγγελίνα?!!!!
χαχααχχα
Σας φιλώ

Unknown είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου...
Οι θαλασσινές γωνιές σου είναι μια υπόσχεση, ένα τάμα...
"Κανένα καλοκαίρι χαμένο..."
Σου στέλνω ένα φιλί και μια χούφτα βότσαλα...

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα καλησπέρα... είμαι η Άννα και ζω σε ένα όμορφο νησί του Αιγαίου. Πριν λίγες μόλις ημέρες εντέλως τυχαία - όπως γίνεται συνήθως το πέρασμα από τις ψηφιακές γειτονιές- σε γνώρισα... και μια λεπτή δροσερή αυρά διαπέρασε την οθόνη και με αγκάλιασε τρυφερά!
Σ' ευχαριστώ θερμά γι' αυτό... θα σε επισκέπτομαι κάθε φορά που μπορώ...
Καλό, αρμόνικο και χαρούμενο καλοκαιρί σ΄ εσένα και στους αγαπημένους σου....

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια ...

Αφροδίτη είπε...

Ο παραμυθένιος νεραϊδόκοσμος του βυθού της αγαπημένης οικογένειας ΚαΠα!

Anzouya είπε...

Θαυμάζω πραγματικά κάθε φορά το πώς στολίζεις το σπίτι σου, με απλά πράγματα, αλλά με τόσο γούστο και αγάπη! Είναι όλα υπέροχα! Μπράβο σου!!! :-)

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Ποσο ομορφα αξιοποιησες την κορδελα της βαπτισης για να στολισεις.
Η ιδεα με τα βαζακια και την αμμο αλλα και τα κοχυλια με τα ρεσο ειναι σουπερ εξτρα καλοκαιρινες. Μας εχεις κολλησει "κεριτιδα" και αναβω και εγω στο μπαλκονι κερακια και φαναρακια και λυσσανε τα παιδια αλλα και εμεις. Ομορφαινουν τοσο την ατμοσφαιρα!!!

lolipopfamily είπε...

Μόνο εσύ Κατερίνα μου. Τόσες ομορφιές μόνο ΕΣΥ !!!!!!

Κυριακή-Κορίνα Δημητρουλάκη είπε...

Μια ακόμα ΥΠΕΡΟΧΗ ανάρτηση!
Μπράβο κορίτσι μου!
Φιλιά!

metaxia nikolopoulou είπε...

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ.ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....

κορδονέτο είπε...

Φανταστική η καλοκαιρινή σου διακόσνηση και η κορδέλα από τη βάφτιση πανέμορφη! Καλό βράδυ!

ArtAtHome είπε...

Υπέροχα όλαααααα μπράβοοοο

ο παρατηρητης είπε...

Ομορφιες χαλαρη διαθεση ηρεμια αυτο μου εβγαλες μπραβο σου

marianth είπε...

τι ωραία Κατερινάκι...εμείς είμαστε μέσα σε μια τρέλα μετακόμισης με δύο μωρά και έναν τρελο καινούργιο ιδιοκτήτη που έχουμε μπλέξει και αναθεματίζουμε!!!άστα να πάνε

Ανώνυμος είπε...

Όταν βλέπω φωτο από τα αγόρια σας ζηλεύω τόσο πολύ που έχω μόνο έναν γιο...Νομίζω ότι η φωτό της κορνίζας είναι η αποτύπωση της ευτυχίας....Να τους καμαρώνεις πάντα και να είναι μεταξύ τους πάντα δεμένοι και αχώριστοι...
Αγγελική

Gina-Teta είπε...

Kαλημέρα Κατερίνα και καλώς σε βρήκα! Χαίρομαι που σε γνώρισα γιατί κάνοντας μια βόλτα στο σπιτάλι βρήκα ότι κάνεις καταπληκτικά πράγματα!
Ύπέροχη η θαλασσινή σου διακόσμηση! ένοιωσα την αύρα της θάλασσας στην αναπνοή μου και μύρισα το άρωμά της! Με κτύπισες και στο ευαίσθητο σημείο μου με τα θαλασσόξυλα, αφού "Θαλασσόξυλα και άλλα" το όνομα του μπλογκ μου!Αναγνώστρια σου από σήμερα και ελπίζω να τα λέμε.

Hara είπε...

Πολύ όμορφη καλοκαιρινή διακόσμηση που σε ταξιδεύει!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Ο δίσκος με τα πετραδάκια και το καραβάκι Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Η!!
Kathy by anthomeli