Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Στολίσαμεεεε....

Λίγο με άγχος, λίγο μια βιασύνη, λίγο με γκρίνια...στολίσαμε και φέτος! Είναι τρέλα όλο αυτό. Ψάχνεις να βρεις μέρα να τα καταφέρεις να κατεβάσεις από το πατάρι όλο τον χαμό. Μπορεί ο Πα, δεν μπορώ εγώ.Μπορώ εγώ δεν μπορεί εκείνος.Τα παιδιά παραπονιούνται. "Μα πότε; μα πότε θα στολίσουμε;" Τελικά τα καταφέρνουμε και βγάζουμε όοοολα αυτά τα μικρά χαριτωμένα στολιδάκια και μέσα στα επόμενα 10 λεπτά οι μάγκες έχουν βαρεθεί και την "κάνουν", ο Πα δεν προλαβαίνει έχει δουλειά και μένω εγώ να στολίζω για ώρες. Μα τι στο καλό;
"Μόνη μου θα στολίσωωωω;" Φωνάζω για να κατέβουν τρέχοντας τις σκάλες και να ακούσω το μαγικό.."ξέρεις μαμά είναι ωραία να είναι στολισμένο το σπίτι, αλλά δεν είναι και τόσο ωραία να το στολίζουμε...Θέλουμε να παίξουμεεεε." Ωραίοι! 



Μετά από κάποιες ώρες σταματάω, φεύγω στη δουλειά, τα αφήνω όλα στη μέση και το ίδιο έγινε και την επόμενη και την μεθεπόμενη...τέσσερις μέρες στη σειρά κι επιτέλους το σπίτι είναι στολισμένο!
Κάθε χρονιά λέω φέτος απλά πράγματα...μετά μόλις τα βλέπω με πιάνει μια τρέλα και θέλω και κάτι ακόμη και κάτι ακόμη...Τώρα όλα είναι πανέμορφα και επιτέλους καθαρά και αυτό το Σαββατοκύριακο στόχος είναι να μπούμε κανονικά στο πνεύμα των Χριστουγέννων!!!Γιουπι για!

Το απίθανο είναι πως κάτω από το δέντρο μας έχει ήδη δωράκια! Ένα δεματάκι από το λατρεμένο Happy teapot με σαφείς οδηγίες να ανοιχτεί την ημέρα των Χριστουγέννων και ένα σκουφί Αγιοβασιλιάτικο γεμάτο με ένα σωρό καλούδια κι ευχές από δυο υπέροχα ευγενικά κορίτσια.Ευχαριστούμε Μάρθα και Νεκταρία...ο σκούφος ήδη άδειασε!


Επίσης στο ψυγείο μας έχουμε τα δεντράκια μαγνήτες. Ένα με το μονόγραμμα όλων μας. 


Δημιουργίες της απίθανης δημιουργικής μου Γιάννας που φτιάχνει μικρά χαριτωμένα αριστουργήματα και μπορείτε να την βρείτε εδώ για να παραγγείλετε δωράκια με τα ονόματα των αγαπημένων σας πάνω τους...
Αυτή  που επίσης μας αποτρέλανε είναι η λατρεμένη παπίτσα μας (Αιμιλία) από το Κηπολόγιο, που μας έστειλε αυτό το απίθανο adventστεφάνι, με λεμονοκυπάρισσα και φυστίκια! 




Όμως το καταπληκτικό είναι πως μας ήρθε και μια επιστολή μαζί με το στεφάνι με ενημέρωση πως το στεφάνι είναι προγραμματισμένο να χαρίζει θαλπωρή και με σαφείς οδηγίες πως πρέπει να φάμε τουλάχιστον 34 κουραμπιέδες φέτος στις γιορτές...λέω να το τηρήσω!


Το λάτρεψα.Το λάτρεψα.Το λάτρεψα κυριολεκτικά! Είναι μαστόρισσα η Αιμιλία και αν θέλετε μπορείτε να παραγγείλετε δημιουργίες της Χριστουγεννιάτικες πάντα με φυσικά υλικά πατώντας εδώ.


Ο στολισμός μας απλός, με πολλά στοιχεία της φύσης...Με ξέρετε πια!
Το θυμάστε αυτό το ξύλινο κουτί; Κάθε εποχή σχεδόν μεταμορφώνεται και έτσι έγινε και πάλι Χριστουγεννιάτικο με υπέροχες πινελιές φύσης και δάσους.Κλαδάκια, βρύα και καρποί άγριας τριανταφυλλιάς, τούγιες, λεμονοκυπάρισσα κι όλα αυτά πασπαλισμένα με συνθετικό χιόνι. Το αγαπάμε....





και για δέστε τι γίνεται σαν πέσει η νύχτα στο δάσος....






Το ίδιο έγινε και σε αυτά τα ποτήρια όπου εκεί κάθονται οι μικρές μου νεράιδες των Χριστουγέννων που είχα αγοράσει πολλά πολλά χρόνια πριν...




και βέβαια αυτή η αγαπημένη γυάλινη μπάλα με κλαδιά και χιόνι μέσα.Την διάλεξε ο Πα μου, πέρσυ και μου την χάρισε ενθύμιο από ένα πανέμορφο ταξίδι...



Ενα βαρετό παράθυρο μπορεί επίσης να μεταμορφωθεί.Κλαδιά κουκουνάρια και μικρά ξύλινα σπιτάκια...έτσι απλά!





Το κεντρικό μας σημείο πάνω στο τζάκι και πάλι χρυσό και καφέ και πάλι ο καθρέφτης κάνει τη διαφορά με το μεγάλη ρίζα που βρήκα σε μια εκδρομή στο Λιβάδι.
Το σημείο αυτό είναι το πιο λαμπερό με το χειροποίητο στεφάνι που πριν τρία χρόνια έφτιαξα μόνη μου.Οδηγίες εδώ!



 Κι ύστερα σαν πέσει η νύχτα κι ανάψουν τα λαμπάκια...ξεχύνεται η μαγεία.





Ένα στεφάνι με κεριά κρεμασμένο από το ταβάνι διακοσμημένο με χιονισμένα κλαδάκια έλατου.


Το αγαπημένο όλων μας καθώς αιωρείται υπέροχα πάνω από το σαλόνι τα βράδια με τα αναμμένα κεριά του.





Για το τέλος αφήνω τις φρέσκιες τούγιες με το τέλειο γκριζωπό τους χρώμα!





Το απόγευμα με βρήκε επιτέλους να απολαμβάνω έναν καφέ παρέα με τα κουλουράκια της Νεκταρίας...απλά απίθανα, μου χάρισε και τη συνταγή χεχε!!!! και μετά να εξαφανίσζομαι σε μια από τις απογευματινές μου ομάδες...


Εύχομαι όλων τα σπίτια να είναι γεμάτα χαρά και υγεία. Εύχομαι αυτή η διαδικασία του στολισμού είτε την κάνετε μόνοι σας είτε με παρέα. Είτε ήρεμα και χαλαρά, είτε σε ενδιάμεσα κενά της αγχωτική σας καθημερινότητας όπως στην δική μου περίπτωση...να είναι μια διαδικασία λυτρωτική σχεδόν πνευματική για όλους σας.
Σαν να φοράμε στον καθαρό εαυτό μας ένα υπέροχο λαμπερό φόρεμα για μια σημαντική έξοδο! Έτσι νιώθω κάθε Χριστούγεννα.Και κάθε φορά με πιάνει πανικός σαν βλέπω όλα τα στολίδια σκορπισμένα τριγύρω, μα είναι σαν εκείνα απλά να με καθοδηγούν και να μου δείχνουν την θέση τους... Εκεί που ανήκουν!
Ας "δημιουργήσουμε" μαγεία...είναι τόσο εύκολο τελικά!

Καλημέρα αγαπημένοι. Να είστε καλά όλοι. Όλοι! Υπάρχουν πολλοί από εσάς εκεί έξω που ζουν αδιανόητη μοναξιά και πόνο...
Κρατήστε ένα παιδικό στολίδι στα χέρια σας σφιχτά κι αφήστε το να σας ταξιδέψει για λίγο...για λίγο κάθε μέρα...Την αξίζουμε όλοι αυτήν την ψευδαίσθηση της μαγείας.Την αξίζει το παιδί μέσα μας!
                                                                                                            Κατερίνα
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog KaPaworld. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια των δημιουργών τους. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

16 σχόλια:

Βενετία είπε...

Όμορφα. Γαλήνια. Μαγικά. Έτσι ένιωσα κοιτάζοντας τις φωτογραφίες. Έτσι να είναι και τα Χριστούγεννα για εσάς...

Parents Land Gr είπε...

Καλημέρα. Μπορει οι γιοι να σε αφησαν να στολίσεις μονη σου αλλά αξιζε τον κόπο. Το δασος το βράδυ πραγματικά εντυπωσιακό!!!

mara είπε...

Ένα "παιδί" χαιρετά εορταστικά τα άλλα "παιδιά".Πόσο γαλήνη μου προσφέρουν τα γραπτά "απτά"....Υγεία και γαλήνη με πολλές καλημέρες!!!!

Litsa είπε...

Επιτέλους στολισμένο το KaPahome! Τι όμορφα όλα! Πιο πολύ ζήλεψα με το υπέροχο στεφάνι από το Κηπολόγιο και για την ακρίβεια, ζήλεψα που έχετε την υποχρέωση να φάτε 34 κουραμπιέδες. Αμάν! Κι έχετε ήδη δώρα κάτω από το δέντρο σας; Τι τυχεροί!
Υπέροχα όλα αδερφή! Και του χρόνου!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Τι ομορφιές :-) Πώς φαίνεται ότι τα έστησες όλα με μεράκι και αγάπη, και του χρόνου! Το στεφάνι απίθανο, τόσο ξεχωριστό!

Κούλλα είπε...

Πω πω!!! Όλα απλά μαγικά, υπέροχα, παραμυθένια. Μπράβο σου Κατερίνα για το μεράκι σου. Εύχομαι όσο όμορφα στόλισες το σπίτι σας άλλο τόσο όμορφα να περάσετε τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Καλά Χριστούγεννα λοιπόν!!!!

Λαμπρινή είπε...

Απλά μαγεία και όνειρο!!Και του χρόνου Κατερινάκι να είσαστε καλά να ξαναστολίσετε!

Dee Dee είπε...

Εισαι σκετη εμπνευση, οπως εγραψε και μια φιλη σου στο facebook!!!! Υπεροχα ολα!!!!

Εψαχνα να βρω κατι χριστουγεννιατικο, που την πρωτη φορα που το ειχα δει σε αναρτηση σας (σε σενα ή στη Λιτσα ηταν, δεν θυμαμαι), επειδη ειχαμε κι εμεις το ιδιο και μου αρεσε τοοοοσο πολυ :) Ειναι ενα διακοσμητικο που αναβεις κερακια μικρα και απο την ζεστη της φλογας αρχιζουν και γυριζουν τα αγγελακια απο πανω :) Ολο λεω να ρωτησω τη μαμα μου αν το εχει κρατημενη πουθενα, κι ολο ξεχναω :)

Παντα να εχεις τη διαθεση και την εμπνευση να στολιζεις τοσο υπεροχα. Ευχομαι του χρονου να εχεις περισσοτερη βοηθεια .....ή τουλαχιστον οταν ερθει η ωρα να τα μαζεψετε :) :)

Ενα υπεροχο χριστουγεννιατικο Σ-Κ ευχομαι!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια ...

Παπίτσα είπε...

Ε, χμ, εσείς δε στολίσατε! Εσείς το τερματίσατε! Μπήκατε στο pinterest και μείνατε μέσα!

Τσάκωσα ιδέα από το πρώην βαρετό παράθυρο που πλέον δεν είναι βαρετό. Θα το κάνω!

Χαίρομαι που σας άρεσε το Adventkranz ! Έπρεπε να σας έχω και ένα αριθμητήρι για να μετράτε τους κουραμπιέδες! Χιχι!

Αφροδίτη είπε...

Για όλα είσαι δρόμος, Κατερίνα μου, για όλα όσα η ψυχή μου αναζητά... Μου έχεις μάθει τόσα, μα τόσα πολλά, απλά, καθημερινά, που ομορφαίνουν αέναα τη ζωή μου. Το παραμυθένιο δάσος στην τραπεζαρία σας είναι απλά μαγικό, ...όπως εσύ και το σπιτικό σου!!! Και του χρόνου με υγεία, Κατερίνα μου, και του χρόνου με υγεία!

Katherine είπε...

Αγαπημένη Κατερίνα, η διακόσμηση θυμίζει Χριστουγεννιάτικο παραμύθι και η οικογένεια σου οι ήρωες του! Να περνάτε όμορφα και να το χαρείτε. Καλές γιορτές να έχουμε όλοι!

Vaya είπε...

Πολύ όμορφα όλα! Υπέροχα παραμυθένια! Δεν είναι όμορφο όλο αυτό το συναίσθημα; Ας βάλουμε για λίγο τα καλά μας και ας αφεθούμε στην μαγεία. Και του χρόνου!

love2love είπε...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ας μιλησουμε για αγαπη ΚΑΙ ΤΟΥΣ The Beekeeper ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ
http://love-love2love.blogspot.gr/2014/12/beekeeper-homemade.html

litsa t. είπε...

ομορφα ολα πολυ ομορφα.με πολυ γουστο.να ειστε καλα και του χρονου.και μη στενοχωριεστε.ολες μας ετσι αρχιζουμε να στολιζουμε και το κανουμε τελικα μονες μας.ακει που τους κανουμε ευτυχισμενους.

Δώρα είπε...

Τι όμορφα,ζεστά και γαλήνια όλα Κατερίνα μου..
Όπως πάντα βέβαια στο σπιτικό σας!