Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα με το λευκό του χιονιού...

Αυτό το βιβλίο έγινε η αφορμή να σκεφτώ να στολίσω το υπνοδωμάτιο μας χρησημοποιώντας το λευκό χρώμα.


Το λατρεύω το λευκό του χιονιού μα τα Χριστούγεννα στολίζουμε πάντα με περισσότερο χρώμα, όμως αγαπώ και το βαθύ κυπαρισσί των κωνοφόρων και πάντα γεμίζω με φρέσκα κλαδιά το σπίτι τέτοιες μέρες.Με τρελαίνει η μυρωδιά τους!

Έτσι πριν από λίγε ημέρες έκοψα λίγες τούγιες και λεμονοκυπάρισσα για να γεμίσω το σπίτι με την ζωηρή φρεσκάδα τους και έβαλα λευκές πινελιές πάνω τους. 


Μια καρδούλα από κάτασπρες ξύλινες  χάντρες περασμένες σε σύρμα με ενθουσίασε.
Το άσπρο είναι τόσο φωτεινό κι εκεί που μελετούσα αυτό το αγαπημένο βιβλίο που το τρελό αγόρι μου παρήγγειλε για την γιορτή μου και με εξέπληξε, μου ήρθε η ιδέα του λευκού. Γιατί να μην το τολμήσω;

Λευκό λοιπόν κι είπα φέτος να το το δοκιμσω .Χρειάστηκα, δαντέλες, σύρμα, κλαδάκια από τούγιες ή λεμονοκυπάρισσα, συνθετικό χιόνι, κορδέλες, κουτιά κονσέρβας, γυάλινα βαζάκια από μαρμελάδες, κουκουνάρια...κι άρχισαν τα θαύματα!

Στεφανάκι από αμπέλωπα, παρσπαλισμένο με συνθετικό χιόνι που έχω κολλήσει απλώνοντας στα κλαδάκια ατλακόλ. Μια δαντελένια κορδέλα και μια μικρή τούγια.




Στο προσκέφαλο του κρεββατιού  ένα μικρό στεφανάκι με τούγιες.  Η υπέροχη μυρωδιά του με τρελαίνει. Μου θυμίζει δάσος και ξυπνούν απίθανες παιδικές μνήμες...




Στο κομοδίνο δίπλα μου...φρέσκα κλαδιά στο βάζο και κεράκια αντίστροφης μέτρησης. Στεφάνι με κλαδιά τυλιγμένο με κομμάτια δαντέλας.




Αγαπημένο σημείο...Η γωνιά δίπλα στην πολυθρόνα...





Αυτό το μικρό ελατάκι το κουβαλήσαμε πέρσι από το ταξίδι μας στη Γερμανία. Είναι φρέσκο κι ολοζώντανο και μάλλον φέτος μετά τα Χριστούγεννα, θα το φυτέψουμε στη γη...Η μικρή νεράιδα είναι παλίο και λατρεμένο απόκτημα και δημιουργία της φίλης Κέλλυς. Μπορείτε να δείτε τις υπέροχες ζωγραφιές της δείτε εδώ!


Ένα αστέρι από σύρμα και δαντέλα. Μια υπέροχη πανεύκολη κατασκευή. Περνάς το σύρμα μέσα από τις τρύπες τις δαντέλας και μετά του δίνεις σχήμα και να το το αστέρι μας!




Ένα λευκό βαμμένο κλαδάκι με ένα πουλάκι πάνω του κι ένα κουκουνάρι...με λίγο συνθετικό χιόνι!


Τα μαξιλαράκια επίσης γεμισμένα και ραμμένα από εμένα μια εποχή που αποφάσισα πως μου αρέσει το ράψιμο...την ξεπέρασα γρήγορα κι αυτή την τρέλα!




Κονσέρβες. Αγαπημένες! Τις πλένεις, βγάζεις το χαρτί. Με ένα μαρκαρόδο ζωγραφίζεις το σχήμα που θέλεις να δώσεις. Με σφυρί χτυπάς ένα χοντρό καρφί και ανοίγεις τρύπες. Μετά το βάφεις άσπρο με σπρέι. Κράτησε πέντε λεπτά το σφυροκόπημα για την κάθε κονσέρβα και τρία λεπτά να τις βάψω και τρία για να τις διακοσμήσω με δαντέλες και κουκουνάρια..Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε!



Ασημένιο στολιδάκι που φέτος δεν κρεμάστηκε στο δέντρο....



 και πάλι ποτηράκια με κλαδιά και τούγιες.


Μια ακόμη δαντελένια καρδιά.Την έφτιαξα με σύρμα ακριβώς με τον τρόπο που περιέγραψα πριν. Από πίσω στεφανάκι με κλαδιά και πάνω του κολλημένοι καρποί πλάτανου πασπαλισμένοι και πάλι με συνθετικό χιόνι.



Αναμμένα είναι πανέμορφα...






...κι ύστερα νυχτώνει...και το λευκό αποκτά μια απίθανη αίσθηση θερμότητας.


Μια διαδικασία που με ενθουσίασε φέτος όλο αυτό το λευκό του χιονιού παρέα με το ρομαντικό της δαντέλας.
Γέμισε το δωμάτιο με χαρά. Χαρά και Χριστουγεννιάτικη διάθεση.
Καλημέρα αγαπημένοι.Παρασκευή σήμερα και πλησιάζουμε στην μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου.
Εύχομαι σε όλους μας ευτυχισμένα λευκά Χριστούγεννα....
                                                                                                   Κατερίνα
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog KaPaworld. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια των δημιουργών τους. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

16 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι ωραίο αυτό το όλα άσπρα! Πολύ σκανδιναβικό...! Θα ήθελα να το κάνω κι εγώ κάποια χρονιά αλλά όσο είναι τα παιδιά μικρά πάντα προτιμάμε τα χρώματα...

Vaya είπε...

Τόσο απλά και τόσο όμορφα! Η αλήθεια είναι οτι το λευκό ταιριάζει στα Χριστούγεννα. Πολύ όμορφα όλα Κατερίνα μου και ρομαντικά . Να έχεις πάντα διάθεση για δημιουργία!

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για την υπομονή και το απτέλεσμα!!! Έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις ένα ονειρική, ήρεμη, χαλαρωτική και πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα!!!

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Έμεινα μ'ανοιχτό το στόμα!!
Υπέροχα είναι όλα!!!
Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα να'χετε, Κατερίνα :)

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

πανεμορφα!! Αγαπω το λευκο.. μου θυμιζει χιόνι!!! Καλημερα Κατερινα μου!!

konstantina handy mama crafts είπε...

λατρεύω το άσπρο!!!!!!!! Τα συνδύασες όλα υπέροχα!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Katherine είπε...

Υπέροχες λευκές πινελιές και όπως πάντα άκρως δημιουργική αγαπημένη Κατερίνα!!Καλό Σ/Κ εύχομαι σε όλους.

Maria's Little Men.gr είπε...

Τι ομορφιές είναι αυτές, άψογα συνδυασμένες! Πρέπει να είναι υπέροχο, το στολισμένο σκηνικό του σπιτικού σας! Κι εγώ λατρεύω το λευκό χρώμα...Ζήλεψα τις συρμάτινες κατασκευές με τη δαντέλα, τέλειες! Καλές γιορτές!

Αφροδίτη είπε...

Δαντελένιο πλάσμα μου, αέρινο, μεταξωτό, παραμυθένια να είναι κάθε βράδυ τα όνειρά σου με τέτοιο σκηνικό, παραμυθένια! Όμορφες Γιορτές, Κατερίνα μου, Όμορφες Γιορτές!

Litsa είπε...

Γειά σας ρε ΚαΠα με τα ωραία σας! Τι ομορφιές τριγύρω, υπέροχο να κοιμάσαι σε τέτοιο περιβάλλον ε; Αγαπώ το λευκό, αλλά κάθε φορά κάτι γίνεται και μου ξεφεύγει λίγο χρώμα. Δεν μπορώ να περιοριστώ βρε παιδί μου... χαχα
Πάντως εκεί μέσα το φαντάζομαι ονειρεμένο...
Όσο για το βιβλίο, είναι αδυναμία!
Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ

Ανώνυμος είπε...

η ομορφια βρισκεται τις περισσοτερες φορες στην απλοτητα..τοσο ομορφα ολα..ταξιδεψα βλεποντας τα..να ειστε γεροι να τα χαιρεστε!χρυσα

mtrg είπε...

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά ,το αποτέλεσμα μοναδικό και παράλληλα τόσο κομψό και ρομαντικό!Λάτρεψα την κατασκευή με το σύρμα και την δαντέλα,πολύ ιδιαίτερη,ελπίζω να είναι και εύκολη σαν κατασκευή!Καλές γιορτές σας εύχομαι με υγεία και πολλές ευτυχισμένες οικογενειάκές στιγμές!!

Teteel είπε...

Υπέροχες δημιουργίες,
πολύ όμορφα και ατμοσφαιρικά όλα.

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου.
Φιλάκια ...

maya =^o^= είπε...

έχεις ένα παραμυθένιο καλλιτεχνικό σπίτι!!!Να είσαι καλά να το χαίρεσαι με την οικογένεια σου !!!Καλές Γιορτές!!Πολλά γατοφιλάκια απο εμένα και τον Μπέμπη μας!!!

sitronella είπε...

Πολύ όμορφα όλα Κατερίνα, όπως πάντα άλλωστε! Εξαιρετική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα :)
Καλές γιορτές λοιπόν, να περάσετε υπέροχα!

(άσχετο, αλλά το ότι έχουμε ΚΑΙ το ίδιο κρεβάτι, το έχουμε ξαναπεί; )