Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι....

Ναι λοιπόν...ήρθαν κι αν δεν ήρθαν είναι στο δρόμο. Κι εμείς στολίσαμε και τα περιμένουμε. Και γέμισε το σπίτι μας λάμψη...όπως κάθε χρόνο.


χειροποίητο mobile που κρέμεται από τις σκάλες.

Με τη διαφορά πως φέτος έγινε πολύ γρηγορότερα. Το είχαμε ανάγκη. Πάντα στολίζαμε μετά το γενέθλιο πάρτι του Άγγελου. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη. Όμως τώρα πια οι φίλοι μεγάλωσαν. Το πάρτι φέτος θα είναι μια κλειστή γιορτή με λίγους κι εκλεκτούς συμμαθητές κι άλλωστε το είχαμε τόση ανάγκη το να νιώσουμε το χάδι αυτό πάνω μας...Το χάδι μιας υπέροχης εποχής.
Έτσι φέτος στολίσαμε νωρίτερα κι ήταν η πρώτη φορά που γιόρτασα την γιορτή μου σε Χριστουγεννιάτικο σκηνικό κι αυτό ήταν υπέροχο. Την Κυριακή όλα ήταν γεμάτα μαγεία κι η Δευτέρα  δεν ήταν πια τόσο τρομακτική για κανέναν μας...

Το σπίτι γέμισε γωνιές χαράς και κάθε φορά σκέφτομαι να στολίσουμε κάπως διαφορετικά και τελικά...η φύση με κερδίζει. Δεν υπάρχουν καλύτερα στολίδια από αυτά που η ίδια χαρίζει. Το έχω ξαναπεί...Ξύλα, φρούτα, μπαχαρικά, κλαδιά, καρποί, κάστανα, κουκουνάρια, σαλιγκάρια. Η φύση!

Οπότε στο σπίτι μας έχουμε την γωνιά με τα ξύλινα αστέρια που πέρσι μου έκανε ο Πα, παρέα με όλα όσα θυμίζουν φύση. Μια μικρή πασπαλισμένη με χιόνι ξύλινη εκκλησία, κουκουνάρια, μήλα, κανέλες και κεριά. Πολλά πολλά κεριά.





 
Έχουμε τον μικρό καθρέφτη με τα κεριά και το ελαφάκι, που κάθε χρόνο  γιορτάζει σε διαφορετικό τοπίο...(2012, 2011).  Φέτος απλά κλαδιά, μικρά κουκουνάρια και χιόνι.




Έχουμε τη χρυσή γωνιά, με το λατρεμένο αγγελάκι που έχω πάνω από 20 χρόνια, παρέα με το μικρό αγγελένιο καρουσέλ που μόλις ανάβεις τα κεριά αρχίζει να γυρνάει και το ακούς...ντιν ντιν ντιν.
Ένας λεπτός, κρυστάλλινος ήχος. Ο ήχος των παιδικών μας Χριστουγέννων. Τα αγόρια λένε πως είναι ίδιος με τα κουδουνάκια από το έλκηθρο....Τα έχουν ακούσει και ξέρουν!




Και βέβαια η ασημένια γωνιά...


Παρέα με τα ξύλα, τους καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς





και τα χιονισμένα κουκουνάρια  και μια λάμψη παγωμένου χιονιού.




Και τέλος...το κεντρικό σημείο του σπιτιού, το τζάκι και τα στολίδια του. Λατρεύουμε αυτό ακριβώς το σημείο. Θέλουμε να είναι το πιο εντυπωσιακό. Αυτό που αιχμαλωτίζει το βλέμμα. Και κάθε χρόνο το φτιάχνουμε διαφορετικό. Φέτος όπως και πέρσι, είναι ένα χιονισμένο τοπίο, ακριβώς κάτω από το αγαπημένο στεφάνι που δημιούργησα πέρσι και κυκλοφόρησε πρόσφατα και ως κατασκευή στο νέο ιντερνετικό περιοδικό  "Cook Craft Create" δημιουργία και έκδοση της Αθηνάς από το Craftaholic.

Επίσης ένας παλιός ταλαιπωρημένος καθρέφτης που αγάπησα είναι στο κέντρο του.
Ήταν να πεταχτεί, μα η Μαρία μου, αποφάσισε αντί να τον πετάξει να τον δωρίσει σε εμένα...και πολύ καλά έκανε!!!!








Απλά μαγικό στα μάτια μας....Τα κλαδιά τα πασπαλισμένα με χιόνι, κουκουνάρια που σχηματίζουν ένα μικρό δασάκι, οι καρποί πορτοκαλί και κόκκινοι πάνω στα μεγάλα κουκουνάρια, τα  ξύλα...Η φύση, με όλη της την μεγαλειώδη απλότητα!


Κι ύστερα ανάβουν τα κεριά...κι εμείς μαζευόμαστε στο σπίτι, έστω κι αργά, μετά από δραστηριότητες και δουλειές και ώρες οδήγησης και άδειες σκέψεις και παγωμένες μύτες και κοπιαστικές συναντήσεις  και εκεί κλείνοντας την πόρτα ζούμε στο παραμύθι...
Χριστούγεννα ήρθαν πάλι!!!




Σας ευχαριστώ για όλες σας τις υπέροχες ευχές για την γιορτή μου αγαπημένοι!!!! Αγαπημένοι μας.

Ας έχουμε όλοι μας φωτεινές γιορτές....και μιας και μπαίνει πια ο Δεκέμβρης ας μπούμε κι εμείς στο κλίμα των Χριστουγέννων με την εκδήλωση του Σχολείου της Φύσης την Κυριακή στις 1 Δεκέμβρη.
Θα είναι μια μοναδική ημέρα...


Ας είμαστε όλοι εκεί, για να βοηθήσουμε περνώντας καλά, σε μια ημέρα γεμάτη δημιουργικότητα και χαρά!....
                                                                                                                 Κατερίνα

18 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα με το καφέ στο χέρι και..ψάχνω για μπισκοτάκια! Εκείνο το πρώτο σπιτάκι το χιονισμένο είναι φανταστικό..το "παίρνω"..άλλη φορά να βάζεις και..κουλουράκια!Στο δικό μας το λιμάνι θα γίνει το μπαζάρ;

Momma's daily life είπε...

Καλημέρα.
Πανέμορφοι οι στολισμοί σας όπως πάντα...και αυτό το πλούσιο φως που λούζει το σπίτι σας...πόσο τυχεροι! 'ετσι τυχεροί να στε πάντα Κατερίνα μου και η ζωή να σας δίνει απλοχερα τα καλούδια της. Χρόνια πολλά και από εδώ.

lolipopfamily είπε...

Κατερινάκι ξέρεις τι σκέφτομαι; Εσύ μωρό μου δεν θα πεινάσεις ποτέ.Άνετα μπορείς να δουλέψεις και σαν διακοσμήτρια. Άνετα όμως! Μα πόσα χαρίσματα πιά ; Θα αρχίσω να σε μισώ (χιχιχι)

Καλημέρα μωρό μου. Όλη μέρα!!!!!

Maria Villioti είπε...

Υπέροχα υπέροχα όλα!!! Να τα χαρείτε και να περάσετε τα ομορφότερα Χριστούγεννα της ζωής σας! Ένα ίδιο διακοσμητικό που με τα κεράκια γυρίζει γύρω γύρω, είχα όταν ήμουν παιδί! Το λάτρευα...εκείνο το γκλιν γκλιν ακόμη το ηχεί στ'αυτιά μου. Σε πόσο μικρά πράγματα βρίσκεται η ευτυχία! Τα χρόνια μου πολλά στα'στειλα με τον Πανταζή στην προηγούμενη ανάρτηση... πιστεύω να τα πήρες!χαχα.
Υ.Γ. Τα ανοίγουμε τα μηνύματα στο ΦΒ που και που!χαχαχα... φιλιάααααααα

TzinaVarotsi είπε...

καλημέρα, μια επίσκεψη στο "σπιτικό" σου γεμίζει πάντα τα μάτια και την ψυχή μου με ομορφιά!
σε φιλώ <3

zoe.k. είπε...

Πόσο όμορφα στολισμένο σπίτι! Καλά Χριστούγεννα να έχετε Κατερίνα μου και χρόνια σου πολλά κιόλας!

Nasia είπε...

Κατερίνα φανταστική η διακόσμησή σας!την ημερα των Χριστουγέννων ,να ανοίξεις πορτοπαράθυρα ,να δημιουργηθεί ρεύμα και θα χιονίσει και μέσα στο σπίτι ,με τόσο χιονάκι που έχεις σκορπίσει! θα δημιουργήσεις παγετό και θα γλιτώσω απο το δεινόσαυρο που βάλατε στο δωμάτιο χαχαχαχαχα
καλημέρα!

Vaya είπε...

Υπέροχος ο στολισμός σας Κατερίνα!
Να τον χαρείτε και να περάσετε πολύ πολύ όμορφα αυτές τις γιορτές. Χαίρομαι πολύ που σας "βρήκα" και διαβάζοντας και παλιές σας αναρτήσεις πολλές στιγμές συγκινήθηκα, αλλά και χάρηκα που υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν πάντα την καλή και θετική πλευρά. Σας ευχαριστώ που μου υπενθυμίσατε να"ζήσω" ξανά. Καλημέρα!

Βάσω Σταύρου είπε...

Κατερίνα μου,τι όμορφα που στολίσατε το σπιτάκι σας!Καλά Χριστούγεννα κι επίσημα λοιπόν!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

πολύ όμορφες οι γωνιές!! και του χρόνου!! πολλά φιλιά

Ειρήνη είπε...

Πόσο όμορφα τα στολίδια Κατερίνα, τα της φύσης, μα ακόμα περισσότερο αυτά της ψυχής σου.Να περάσετε υπέροχες στιγμές στο μαγικά στολισμένο σπιτικό σας! πολλά φιλιά

Owl Mommy Βέρα είπε...

Πολύ όμορφες οι γωνιές σας! ξεχώρισα το τζάκι.. είναι τέλειο!

Litsa είπε...

Αχ είναι όλα μαγικά! Αυτή η ασημένια γωνιά νομίζω πως είναι η αγαπημένη μου!
Φιλιά αδερφή

Ανώνυμος είπε...

Καλά Χριστουγεννα!!!Πολύ όμορφα όλα αλλά το δεντράκι σας δεν μας το δείξατε...Καλές γιορτές

Αφροδίτη είπε...

Μαγικό σπίτι των KaPa Καλές Γιορτές! Ζεστασιά, γαλήνη, θαλπωρή, ηρεμία, αυτά εκπέμπουν οι εικόνες σου σαν τις θωρώ! Ένα παραμυθένιο σκηνικό! Μαγεία! Να το χαρείτε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας!

Unknown είπε...

Είναι παραμυθένιες όλες οι γωνιές σου!!Σαν παραμύθι!!!Κι εμείς στολίσαμε και είναι πολύ όμορφη όλη η ατμόσφαιρα του χουχουλιάρικου μας (πλέον) σπίτι!!

Βάσω Σταύρου είπε...

κι επειδή Χριστούγεννα χωρίς δώρα,δεν γίνετε,έλα να πάρεις το δώρο σου!Σε περιμένει εδώ
http://stvassoyahoogr.blogspot.gr/

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Και του χρόνου Κατερίνα μου. Τελικά δεν είναι άσχημο να γιορτάζεις την γιορτή σου στολισμένη,χιχι!!! Κάλη