Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτάκια σε δράση!!!!!

Ω ναι!!!Άνοιξαν τα σχολεία και μαζί τους κι ότι είχαμε κλειστό για το Καλοκαίρι.Σαν να άνοιξε το κουτί των υποχρεώσεων και ξαφνικά βρεθήκαμε να τρέχουμε για να προλάβουμε...Έχοντας ακόμη ρυθμούς νωχελικούς δεν προλαβαίνω τίποτε...μα τίποτε και το εννοώ.

Όμως  πρώτα θα σας πω για το πρωτάκι μου!!! Αχ το μικρό μου αγοράκι που μεγάλωσε και πάει πρώτη Δημοτικού...Τι συγκινητικό!!!! Ο μπαμπάς του φίλου μας του Θοδωρή με κοροϊδεύει..."κλαις που τελειώνει, κλαις που αρχίζει...μου φαίνεται ψάχνεις ευκαιρίες για να κλαις!!" ...ο Πα σιγοντάρει από δίπλα...τσ τσ. Άντρες!

Ξεκινήσαμε με ένα  πρωινό ξύπνημα μέσα στον ενθουσιασμό. Ετοιμάσαμε ένα τέλειο πρωινό για τα μικρά μας...το πιο δυνατό του τελευταίου μήνα, που είχαμε ξεφύγει τελείως διατροφικά!!!!


Βάζουμε στο φόρμα για κεικάκια μια λεπτή φέτα ψωμί  αλειμένο με  ελάχιστο βούτυρο. Πάνω του λίγο σαλαμάκι ή μπέικον και ένα αυγό στη μέση.Στο φούρνο για 15 λεπτά και το πιο τέλειο ψητό αυγό που φάγατε ποτέ είναι έτοιμο....Ξετρελάθηκαν!

Εγώ ετοιμάζοντας το πρωινό φώναζα  χαρωπά..."Ξύπνα Γιώργο ήρθε η μέρα!!! Ανοίγουν τα σχολεία επιτέλους θα πας στην Πρώτη!!!!"
Ο Άγγελος με κοιτούσε με κατανόηση...το έχει περάσει κι αυτός αυτό και κατά βάθος νομίζω πως ήθελε να με πνίξει!!!!
Την ώρα που πλέναμε τα δόντια ο μικρός μου είπε " Δεν θα τα καταφέρω ποτέ..."
Τι παιδί!!! Πόσο διαφορετικός από τον αδερφό του που σε κάθε νέα πρόκληση μπαίνει με τρελό ενθουσιασμό....για να βαρεθεί αμέσως μετά σε μηδενικό χρόνο!!!

Εκείνος αντίθετα από τον μεγάλο του αδερφό, συγκρατημένος και νευρικός ζώστηκε την καινούρια του τσάντα, με τους δεινόσαυρους, δώρο βέβαια της γιαγιάς Μαρίας και πήρε το δρόμο το μακρύ!


Μέχρι εκεί κράτησε η αγωνία!


Μόλις είδε τους φίλους του ή φατσούλα άλλαξε!



Στάθηκαν όλα στη σειρά σαν τα παπάκια κι είχα πάλι ένα παιδί στην πρώτη σειρά κι ένα στην προτελευταία...Θυμάμαι τότε που είχα ένα παιδί στην πρώτη σειρά κι ένα μικρούλι στην αγκαλιά μου!!

Ύστερα άνοιξε η μεγάλη μπλε πόρτα και χάθηκαν μέσα της χοροπηδώντας και φωνάζοντας...


 Κάθησαν στα θρανία για πρώτη φορά....



κι άρχισε το σχολείο!


Ο χρόνος... πόσο γρήγορα τρέχει.....
Τελικά ο πατέρας φορτώθηκε όλα τα βάρη....(όπως πάντα)


και όλοι μαζί, μαμάδες και μπαμπάδες πήγαμε για τον πρώτο σχολικό καφέ της χρονιάς!!!! Τουλάχιστον έχουμε ο ένας τον άλλο...

Την επόμενη ημέρα πήγε σχολείο χωρίς τον αδερφό του.Ο μπαμπάς του θέλησε να τον βάλει στην τάξη, να του δείξει τις τουαλέτες, να να να....Μα εκείνος του είπε "Φύγε τώρα μπαμπά, θα μου τα δείξει η κυρία!" κι έτσι απλά, με δυο φράσεις το αγοράκι μας μεγάλωσε κι έγινε ένα ανεξάρτητο πρωτάκι!

Πάει κι αυτό...Τέλεια! Καλή αρχή μωρό μου...

Με αφορμή λοιπόν το ξεκίνημα της νέα σχολικής χρονιάς το σχολείο της φύσης παρουσίασε το πρόγραμμα του και είχε ως καλεσμένο για να δώσει μια μικρή διάλεξη τον Γιάννη Σωτηράκο.


Για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας ΕΥ ΖΗΝ, έχει φτιάξει διάφορες εταιρείες στη χώρα μας και στο εξωτερικό ανάμεσα τους το Allou Fun Park και  είναι συνιδρυτής της ΜΚΟ A2K.
Ξεκίνησε την ομιλία του με  την εικόνα μιας γέρικης υπέροχης ελιάς και  έκλεισε μιλώντας για τις δυνατότητες της νέας γενιάς που κρατά τη δύναμη της αλλαγής στα χέρια της...της Generation Alpha. Τα παιδιά μας δηλαδή.

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις έναν τόσο νέο άνθρωπο, να έχει καταφέρει τόσα πολλά και να ποντάρει τόσο στα παιδιά!Με ενθουσίασε!Με ενέπνευσε και με γέμισε ενέργεια...

Μίλησε για την εκπαίδευση που δεν έχει ως στόχο την μόρφωση αλλά τη συμμόρφωση κι ένιωσα κάθε του λέξη στο πετσί μου, με εμπειρίες που έζησα  εγώ και τώρα βιώνει ο γιος μου!!! Τα ίδια ακριβώς, τόσα χρόνια μετά....
Γιατί εγώ,χα!!! δεν  αγαπούσα καθόλου το σχολείο...ή μάλλον όχι,  όχι ακριβώς δεν το αγαπούσα....μισούσα το σχολείο! Το μίσησα από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο νηπιαγωγείο κι η ωραιότερη στιγμή του σχολείου ήταν όταν τελείωσε!!! Ημουν εξαιρετικά κακή, κάκιστη μαθήτρια, ζωηρούλα και από τα παιδιά που ενοχλούσαν τους δασκάλους και μιλούσαν στην τάξη, για αυτό και πολύ συχνά, ιδαίτερα στο Δημοτικό, καθόμουν μόνη στο θρανίο μέχρι να έρθει το διάλειμα που μεταμορφονώμουν με όλους τους αγαπημένους μου φίλους τριγύρω!
Πέρασαν χρόνια για να βρεθούν κάποιοι εμπνευσμένοι καθηγητές στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο για να με ενισχύσουν θετικά και θα τους θυμάμαι για πάντα.Είναι και τα μόνα ονόματα δασκάλων μου, που θυμάμαι....Τέσσερις...κι όλοι Φιλόλογοι! Τυχαίο;
Όλο αυτό τον αρνητισμό μου, τον ξαναέζησα και μέχρις ένα σημείο τον ζω με το μεγάλο μου γιο!!! Φρίκη....Μέχρι που κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά κι άλλαξα...όχι εκείνος, εγώ, γιατί του έκανα κακό! Γιατί όπως λέμε στη θεραπεία..."Τους λογαριασμούς που δεν κλείσαμε στη ζωή μας, θα τους κλείσουν για εμάς τα παιδιά μας!!"
Μια ευκαιρία για μια ακόμη ανάρτηση!!!!

Ήταν ωραία να ξαναβρίσκομαι με τις ομάδες μου και να οργανώνουμε τη νέα μας χρονιά, στον γεμάτο ενέργεια χώρο του Σχολείου της φύσης!Είναι σαν να γυρίζεις σπίτι.... με όλα αυτά τα λαμπερά πρόσωπα τριγύρω!!

Στο άλλο μου σπίτι στην Ιθάκη γύρισα λίγες μέρες πριν, αφού τα βαφτίσια του γιού της Βαγγελιώς μου της παινεμένης, έγιναν αφορμή για να συναντηθώ με όλους τους αγαπημένους μου συναδέλφους και φίλους, μικρούς και μεγάλους, φορώντας και πάλι τα καλά μας...


Τα πεδιλάκια γενέθλιο δώρο της αδερφής και η αρχαία  ταλαιπωρημένη τσάντα μου είναι στυλ, Carrie Bradshaw και δεν  θα την πετάξω ποτέ!!!!


Ηταν πανέμορφα και συγκινητικά, σε ένα μικρό εκκλησάκι στο Λιβάδι και μετά στην πλατεία του χωριού κάτω από τον πελώρο πλάτανο!!!


Απλά Υπέροχα!!!


Ο πολύτιμος μικρός που για χάρη του βρήκαμε την ευκαιρία να ειδωθούμε και να το γιορτάσουμε, γέμισε με φως τη ζωή της μαμάς και του μπαμπά του και  βαφτίστηκε Αναστάσης Μάριος. Είχε για μπομπονιέρες χαρταετούς, φτιαγμένους από τα χέρια της Λίας στην Κεραμική της Ιθάκης!!
Χαρταετούς για τα ταξίδια του....άλλοτε σαν άνεμος κι άλλοτε σαν χαρταετός...


Ακόμη ένας υποψήφιος αεροπόρος "στο άπειρο κι ακόμη παραπέρα...."

Το τοπίο ήταν φανταστικό! Μόλις 30 λεπτά απόσταση από την Θεσσαλονίκη και  η φύση αλλιώτικη!



Εκεί το φθινόπωρο ήρθε. Κόψαμε έρρεικες που λατρεύω για να στολίσουμε τα βάζα


και μαζέψαμε κατακκόκινα φραγκοστάφυλα.



Η εποχή αλλάζει, τα χρώματα, οι σκιές στα δέντρα, οι σκιές μέσα μας...Σαν να μεγαλώνουν τώρα που ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός  για να  φωτίσει κάθε σκοτεινή γωνιά μας.
Μα οι σκιές ήταν πάντα εκεί...πάντα θα είναι εκεί κι εμείς πάντα έτοιμοι να περιμένουμε τον ήλιο να φωτίσει και να τις διαλύσει! Μόνο το φως διαλύει τα ερωτηματικά και τη θολούρα των σκιών....

Γιατί...τί κάνεις όταν βρίσκεσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και σε τρομάζουν οι σκιές του;
Ανάβεις το φως.....


Πρωτάκια όλοι μας, σε όλα τα νέα στη ζωή...πρωτάκια και σε τούτο το νέο μας φθινόπωρο!!
Σας αφήνω, με μια εικόνα γεμάτη με μια γεύση ξινόγλυκη, με  μυρωδιά μελιού και άλικο ολοζώντανο χρώμα.Καλημέρα αγαπημένοι!! Καλά ξεκινήματα πρωτάκια !!!

                                                                                 Κατερίνα

49 σχόλια:

Nasia είπε...

καλή σχολική χρονιά!!
υπέροχη ,γλυκιά ανάρτηση!
καλημέρα!

myStickland είπε...

Καλημέρα και καλή αρχή στα πρωτάκια μας!!!
Και εγω έχω ένα πρωτάκι-πρώτη λυκείου:)!!!
Αχ... Αν μάθει η μεγάλη μου κόρη οτι την έχω βαφτίσει έτσι,θα γελάει!!
Αλλά εγω πάντα κάθε Σεπτέμβρη,αισθάνομαι σαν και εσένα...συγκινημένη,αγχωμένη...
Καλή και δημιουργική χρονιά,εύχομαι σε όλους μας!!!
Φιλάκια:)

Σοφία είπε...

Kαλή σχολική χρονιά σ΄ αυτές
τις γλυκές φατσούλες!

Sophie είπε...

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια του κόσμου που είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι με πλήρες ωράριο και πολλές υπερωρίες που μακάρι εύχομαι κάποτε να πληρωθούν όπως πραγματικά τους αξίζει!!Κατερίνα μου να είσαι καλά να μας χαρίζεις πάντα τόσο όμορφες αναρτήσεις!!!Φιλάκια!!

ikaxela είπε...

Καλημέρα, καλή σχολική χρονιά να έχουμε! Μακάρι να είναι ένας ακόμα χρόνος γεμάτος ωραίες εμπειρίες για τα παιδάκια μας! Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Κατερίνα
Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά σου και στο δικό μου το πρωτάκι. τελικά είδες που τα παιδιά μας είναι πολύ πιο ανεξάρτητα από ότι πιστεύουμε? τα ίδια και η δικιά μου, με το ζόρι με άφησε σήμερα να πάμε την τσάντα μαζί στην τάξη πριν να χτυπήσει το κουδούνι. Βέβαια ο σκοπός μου δεν ήταν να την βοηθήσω αλλά να ξεπεράσει την άρνηση να κάνει φίλη μια συμμαθήτρια της με κινητικά προβλήματα. Όσο κι αν της μιλήσαμε χθες ήταν αντίθετη. Ποτέ δεν δώσαμε στοιχεία ρατσισμού στα παιδιά μας σε οποιαδήποτε περίπτωση. Από τα μεγάλα μου παιδιά η μια λυπόταν και δεν πλησίαζε αλλά δεν κατέκρινε και η δεύτερη ήταν δίπλα σε δυνατούς και αδύνατους. Τώρα με το μικρο τι κάνω? Αν μπορείς σε παρακαλώ πες μου τον τρόπο πως να το χειριστώ. Με αυτό το παιδί "τα έχω δει όλα", Λιονταράκι βλέπεις.
Κατά τα άλλα σε ευχαριστώ και πάλι για τις πανέμορφες εικόνες και καλή μας χρονιά
ΡΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Αλλη μια φορα με συνεπήρε ο λόγος σου και συγκινήθηκα με τα παιδάκια σου αλλα και με το δικό μου γιο που ακόμη είναι στο νηπιαγωγείο αλλά τον βλέπω να μεγαλώνει και τρελλάινομαι!
Καλή σχολική χρονια να εχουμε, γεματη ομορφες και δημιουργικές στιγμές !

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!
ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΒΕΒΑΙΑ!!!
ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ!!
ΕΓΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΑ!!!!!!
ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ!!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

Miranta είπε...

Καλημέρα και καλή αρχή σε όλα τα μαθητάκια.Την πρωτιά την ζήσαμε πέρσι.Φέτος ξεψαρώσαμε και πήγαμε δευτέρα!Υπέροχες φωτογραφίες σε μια πολύ γλυκιά ανάρτηση!

elena είπε...

Απολαυστική η ανάρτηση σου! Τι υπέροχες φωτογραφίες! Νομίζω οτι θα πλαντάξω στο κλάμα οταν πάει ο δικός μου στο σχολείο!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Καλημέρα Κατερινάκι!
Καλή Σχολική Χρονιά στα μικρά μαθητούδια σου! Τι συγκινητικές που είναι οι προετοιμασίες και οι πρώτες μέρες,ε; Λέω πρώτες μέρες γιατί φαντάζομαι πάνω στη βδομάδα τα έχουν ξεπεράσει όλα και είναι έτοιμα κι ατρόμητα!
Οι φωτογραφίες με τα φραγκοστάφυλλα και τα μωβ ανθάκια είναι..όνειρο..σαν από ξένο περιοδικό, πανέμορφες..Καλά κάνατε και μαζέψατε λίγα για το σπίτι!
Φιλιά φθινοπωρινά*

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλημέρα και καλή σχολική χρονιά! Δυναμική επιστροφή με πολλά νέα! Κι εμείς πρώτη φέτος και προνήπια ο μικρός!
Kathy by anthomeli

Momma's daily life είπε...

καλημερα και καλη σχολικη χρονια!
υπεροχη αναρτηση!
μου εχουν λειψει τα γραφομενα σου!

φιλια πολλα!

Χρυσαυγή είπε...

Καλό ξεκίνημα και σε σας και σε μας και σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. Η αρχή είναι το ήμισι του παντός και ειληκρινά εύχομαι ολόψυχα να κάνουν όλα τα παιδάκια μια καλή αρχή φέτος στην πρώτη τάξη που μπαίνουν οι βάσεις της γνώσης, της κοινωνικοποίησης, της υπευθυνότητας και της ανεξαρτητοποίησης!!

Καλημέρα Κατερίνα !!

Dee Dee είπε...

Αυτο με το ψωμακι και το αυγο, χωρις σαλαμακι, το λιγουρευτηκα και λεω να το δοκιμασω κι εγω :):)

Με αγχωνει κι εμενα η πρωτη μερα στο σχολειο. Με αγχωνε απο μικρη. Δεν μισουσα το σχολειο, μου αρεσε αρκετα. Αλλα η πρωτη μερα ηταν πολυ αγχωτικη παντα :)
Καλη σχολικη χρονια και καλοφωτισμενα να ειναι τα παλικαρακι σας!!!
Κι εγω απο Δευτερα θα τη στειλω παιδικο, μας πηρανε με το ΕΠΣΑ τελικα και χοροπηδουσαμε απο χαρα προχθες :):):)

Καλο φθινοπωρο και με υγεια να τα ζησουμε και φετος ολα!

Ανώνυμος είπε...

..."Τους λογαριασμούς που δεν κλείσαμε στη ζωή μας, θα τους κλείσουν για εμάς τα παιδιά μας!!"
Τέλειο θέμα για ανάρτηση....Φοβάμαι ότι θα κάνω το λάθος και θα περιμένω από την κόρη μου να κάνει ότι δεν μπόρεσα ή δεν ήθελα να κάνω εγώ όταν ήμουν παιδί...

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια μικρά και μεγάλα.....
Βρήκα μία καινούργια φίλη εσένα Κατερίνα...Κάθε ημέρα μπαίνω στο blog σου για να διαβάσω κάθε καινούργια ανάρτηση έχεις γίνει η καθημερινή μου συνήθεια και όταν μπαίνω και δε βλέπω κάτι καινούργιο στεναχωριέμαι αλλά με αποζημιώνεις όταν βλέπω όλα τα όμορφα πράγματα που φτιάχνεις και δημιουργείς με τις όμορφες θετικές ιστορίες σου..... Σε ευχαριστούμε...

Unknown είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες για άλλη μια φορά! Καλή σχολική χρονιά στα μικρά σου...που μεγάλωσαν!

Georgina είπε...

Καλή χρονιά και καλή πρόοδο στα μικρά σος αγοράκια Κατερίνα και Πανταζή! Το σχολείο είναι διαφορετικό σήμερα. Πάντα είναι διαφορετικό γιατί το διαμορφώνουν οι εκάστοτε συνθήκες. Είναι εικόνα κοινωνίας γι' αυτό. Αλλά η κοινωνία μας ποτέ δεν είναι αρκετή!
Φιλιά πολλά!!!

giasmin είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΜΟΥ,ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΟΥΑΦΗΣΩ ΣΧΟΛΙΟ ΟΜΩΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.
ΤΕΛΕΙΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΧΗ!!!!!!!!!ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ,ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΑ;ΕΓΩ ΤΑ ΜΑΖΕΨΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚ!!!!!!!
Υ.Γ Η ΠΑΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!

Ερμιόνη είπε...

Καλό φθινόπωρο Κατερίνα μου!
Καλή σχολική χρονιά στα αντράκια σας, δύναμη, κέφι και δημιουργικότητα σε εσάς!
Πολλά φιλιά

ChristinaD είπε...

Καλή σχολική χρονιά να έχουν τα αγοράκια σου! Εμείς ακόμα αργούμε κι ευτυχώς λέω εγώ...ποτέ δεν μου άρεσε κι εμένα το σχολείο, θα συμφωνήσω μαζί σου...μας έκανε το εκπαιδευτικό σύστημα να το μισούμε. Ωραία ιδέα το πρωινό!! Καλημέρα!!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

Καλή σχολική χρονιά στα παλικαράκια σου!! Να είναι γεμάτη χαρούμενες στιγμές και γνώσεις..καλημέρα!!

Φλώρα είπε...

"Τους λογαριασμούς που δεν κλείσαμε στη ζωή μας, θα τους κλείσουν για εμάς τα παιδιά μας!!"
Πόσο αληθινό!
Καλή χρονιά στα πρωτάκια μας αλλά και σε όλα τα παιδιά!

mirsini's creations είπε...

Γειά σας αγαπημένη οικογένεια ΚάΠά !!!!
Καλή και δημιουργική χρονιά εύχομαι κι εγώ και να είναι πάντα θαρραλέα και χαρούμενα τα αγοράκια σας !!!
Κατερίνα μου, απόλαυσα όλες τις τελευταίες αναρτήσεις σου και ταξίδεψα μαζί σας !!!! Υπέροχες εικόνες και οι διηγήσεις σου απολαυστικές και πάντα με συγκινούν αφάνταστα !!!! Νομίζω πώς σε αυτό μοιάζουμε πολύ ά!...και αυτό που λές για το πώς αντιμετώπιζες το σχολείο...μία απο τα ίδια κι εγώ...μόνο τα καλλιτεχνικά και λίγο τα φιλολογικά γούσταρα ;ο) !!!! Είναι πάντως υπέροχος και πλούσιος τόπος η Κρήτη..και δέν αντέχω άλλο, θέλω να πάω κι εγώ!!
Όσο για τις φωτογραφίες σου...τί να πώ...πανέμορφες...αυτές οι έρρεικες με έχουν μαγέψει και εννοείται και οι βελανιδιές που τις λατρέυω...νεραιδένια δέντρα !!!!
Καλό φθινόπωρο λοιπόν σε όλα τα πρωτάκια...μικρά και μεγάλα...πολύ όμορφα τα λές !!!!
Να είσαστε και να περνάτε πάντα καλά αγαπημένοι !!!!
Φιλάκια πολλάααα !! :ο)))

mammy on line είπε...

Καλή αρχή σε όλα τα πρωτάκια Κατερίνα μου.
Η μικρή μου στα προνήπια φέτος πρώτη φορά μόνη της χωρίς τη μαμά και όλα πηγαίνουν μια χαρά. Μάλλον εμείς οι μαμάδες είμαστε τα πρωτάκια ενώ τα παιδιά μας, όταν μας έχουν χορτάσει, ανοίγουν τα φτεράκια τους με σιγουριά.
Καλό φθινόπωρο, καλή αρχή για όλους!

princess είπε...

Κατερινούλα μου τι όμορφο που είναι το πρωτάκι σας!!! Κι εμένα η μικρή πριγκίπισσα είναι κατενθουσιασμένη που πάει στην πρώτη δημοτικού! Έχει βρει όλες τις φίλες της από το νηπιαγωγείο και είναι η καλύτερή της! Όμως κι εγώ το απολαμβάνω σαν εμπειρία, ξεκινώντας από την πρωινή βόλτα μας (αφού πηγαίνουμε με τα πόδια) και μυρίζουμε το βρεγμένο από την υγρασία χώμα, καμαρώνω την κόρη μου που είναι εντελώς ανεξάρτητη μόλις περάσει την πόρτα του σχολείου, συναντώ τις υπόλοιπες μαμάδες και κουβεντιάζουμε ... Είναι όμορφα! Φιλιά Κατερινάκι μου καλό και καλή χρονιά να έχουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Κατερινάκι, σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες από το καινούργιο μου σπιτάκι. Όντως, κρίμα που μου έριξαν το παλαιό ιστολόγιο, αλλά δεν το βάζω κάτω. Τα λόγια σου μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω το έργο μου στην εδώ ελληνική κοινότητα, καθώς και το έργο μου με τα παιδιά.

Καλή αρχή εύχομαι στα μικρά σου. Δεν θα το καταλάβεις πότε θα περάσει κι αυτή η χρονιά. Είμαι σίγουρη για αυτό! Οι φωτογραφίες σας όπως πάντα με ταξιδεύουν κι εμένα στον μαγικό κόσμο σας.

Φιλιά από Μελβούρνη

το χειρότεχνο είπε...

τι ωραια αναρτηση!!!! καλη σχολικη χρονια να εχετε!!!!

Βενετία είπε...

Καλή σχολική χρονιά και καλή επιτυχία σε εσένα Κατερίνα για όποια σχέδια σου ετοιμάζεσαι να κάνεις αλήθεια αυτή τη χρονιά... Εύχομαι οι αναρτήσεις σου να συνεχίσουν να περιέχουν αυτό το λαμπερό φως, κι ας έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει... Έξω και μέσα...

lolipopfamily είπε...

Καλή αρχή ,καλή πρόοδο και καλό Φθινόπωρο Κατερίνα μας.Καιρό είχα να σε διαβάσω . Γέμισες την οθόνη μου εικόνες και συναισθήματα...Χαίρομαι που είστε καλά. Φιλιά...

Tante Kiki είπε...

Υπέροχη ανάρτηση! Καλή σχολική χρονιά με το κουτί των υποχρεώσεων ανοιχτό!

vailie είπε...

Καλη Σχολικη χρονια και στο δικο σας πρωτακι!Κι εμεις ξεκινησαμε φετος!
Κι εγω καθε Σεπτεμβρη γινομαι παλι πρωτακι....
Υπεροχα χρωματα, υπεροχες φωτο!
Φιλια με αρωμα απο φθινοπωρο..... ;ο)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Χρόνια έχουν περάσει από τότε, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσω την πρώτη μέρα των γιων μου στο σχολείο.
Αξέχαστες αναμνήσεις, μοναδικές στιγμές νομίζω!
Καλή αρχή στο πρωτάκι σου, καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια!

Δέσποινα είπε...

Καλή τους χρονιά,πολύ μου άρεσε η διήγηση της πρώτης μέρα του μικρού!

Υ.Γ. Τα πέδιλα είναι τέλεια,λιώνω!!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Υπέροχη όπως πάντα!!! Τα αγαπημένα σου λουλούδια πεντάμορφα, όπως και οι φωτογραφίες που τα έβγαλες! Οι χαρταετοί υπέροχοι... έτοιμοι να πετάξουν ψηλά... όπως εύχομαι να πετάξει κι ο μικρός σου γιος! Φέτος έχω μεγάλη συγκίνηση γιατί πολλά παιδιά γύρω μου, όπως η ανηψιά μου, ο βαπτισιμιός μου και πολλά μικρά μου φιλαράκια, θα πάνε πρώτη δημοτικού! Εύχομαι σε όλα τα παιδάκια, να πάρουν από το σχολείο, όχι μόνο γνώσεις αλλά ήθος και έμπνευση... μακάρι να βρεθούν στο δρόμο τους δάσκαλοι και καθηγητές που θα τους εμπνεύσουν! Σε φιλώ και καλά τρεχάματα!χιχι. Callie by Anthomeli

{Marianna} είπε...

Παιζάκια, εικόνες κι εμπειρίες!... Καλό φθινόπωρο :)

Demi είπε...

Καλή σχολική χρονια στα αγόρια σου!!!ουτε οδηγιες ουτε τίποτα μια χαρά το πρωτάκι σου!!!αχ πως μεγαλώνουν .....φιλιά και καλά να περνάτε!!!!!

fotolabida maria είπε...

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!

Memaria είπε...

Καλή σχολική χρονιά να έχετε..
Κάθε αρχή γίνεται μια όμορφη ανάμνηση, ειδικά αν τη ζεις όπως πρέπει...είμαι σίγουρη ότι το πρωτάκι σας θα έχει όμορφη ανάμνηση!

Kiki Aposeki είπε...

Λυπάμε για την ατυχία σου στο σχολικά σου χρόνια, δεν σου κρύβω ότι κάτι ανάλογο βίωσα κι εγώ ως μαθήτρια και ίσως γι'αυτό τώρα παλεύω τα μικρά μου ν' αποκομίσουν τα μέγιστα από εμένα!!! Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και πάνω σε αυτά πρέπει να επενδύσουμε, με νόημα και ουσία, χωρίς φαμφάρες και θεατρινισμούς!!! Να περνάτε πάντα όμορφα και να έχετε μια εξαίρετη σχολική χρονιά τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. Kudos

Ανώνυμος είπε...

I have a problem with the overall premise of your article but I still think its really informative. I really like your other posts. Keep up the great work. If you can add more video and pictures can be much better. Because they help much clear understanding. :) thanks

anna είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑ!!
Εύχομαι καλή πρόοδο στα παιδιά και δύναμη σ όλους τους γονείς ...

Pelagie deParis είπε...

Α, καλά! Θα διαβάσω καμιά φορά μία ανάρτησή σου χωρίς να κλάψω; Ή εγώ είμαι ευσυγκίνητη, ή εσύ γράφεις συγκινητικά. Μπορεί και τα δύο.
Οι τελευταίες φωτογραφίες με τα φραγκοστάφυλλα είναι υπέροχες, εντελώς επαγγελματικές, θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι σε σούπερ ντούπερ περιοδικό περιοπής και λάιφ στάιλ και δε συμμαζεύεται.
Τελευταία, και πιο σημαντικά, να ευχηθώ μία καλή σχολική χρονιά στο πρωτάκι σου, και στο άλλο σου παιδί, αλλά σε σένα, που κάτι που λέει πως θα τρέχεις και δε θα φτάνεις.
Φιλιά πολλά!

Maria Villioti είπε...

Καλή αρχή για τον μικρό ανθρωπάκο. Καλή σχολική χρονιά για όλους σας! Η πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν πολύ δύσκολη για μένα και κράτησε μέχρι την Τρίτη δημοτικού!!!Χαχα...άργησα να προσαρμοστώ...μετά όμως το λάτρεψα το σχολείο! Να'ναι καλά όσοι άξιοι δάσκαλοι βρέθηκαν μπροστά μου. Κατερινάκι μου,δεν το ξέρεις αλλά ο μικρός σου απασχόλησε κι εμένα αυτόν τον καιρό...χαχα...Πέρνα μια βόλτα και θα δεις...φιλάκια πολλά!!!

Parents Land Gr είπε...

Καλη χρονια και στους δυο.Εσεις ειστε τυχεροι.Μπηκατε και στην ταξη.Βγαλατε φωτογραφιες.Εμας ο διευθυντης ηταν πολυ αυστηρος μαζι μας!Μας πηρε μακρια να τα αφησουμε λεει στη ησυχια τους.Μονο με τα παιδακια δεν ηταν τοσο αυστηρος.Ενα κοριτσακι που εκλαιγε το πηρε αγκαλια και το παρηγορουσε.Οσο για τις επιδοσεις σου στο σχολειο τα παντα ειναι θεμα δασκαλου οπως ανακαλυψες και συ.Ελπιζω τα παιδια μας να συναντησουν σωστους παιδαγωγους.
Φιλακια.

marianth είπε...

άντε μωρέεε...ζήλεψα με την βάφτιση της Βαγγελίτσας!!τι συγκίνηση...πόσο τους άξιζε και πόσος κόπος, πόνος, επιμονή και ελπίδα.....Βαγγελίτσα μου....θυμάμαι στην δουλειά μιλούσαμε κρυφά για να μην μας ακούνε οι άλλοι και εκείνη μόλις έβλεπε τα μέλη της μεταμορφωνόταν...
γμτ εμείς δεν ήρθαμε γιατί ήταν την ημέρα του πάρτι της Αλίκης μας εδώ...
πόσο ήθελα να είμαι...

Ανώνυμος είπε...


Good day! I could have sworn I’ve visited your blog before but after going through some of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely pleased I came across it and I’ll be bookmarking it and checking back often!