Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μια ρομαντική γωνιά...

Αυτή είναι μια εποχή χωρίς χρώμα...μα φέτος ο Γενάρης είναι τόσο ζεστός. Σε ξεγελά. Οπότε βρίσκοντας ευκαιρία τον καλό καιρό έκανα όλες τις εξωτερικές δουλειές στον κήπο και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στα όμορφα κλαδιά τα γεμάτα λειχήνες, ούτε σε μερικούς βολβούς που μεγάλωσαν...
Μάζεψα λοιπόν υλικά κι έφτιαξα μια "ολοζώντανη" γυάλα...μα αυτά σε άλλη ανάρτηση...
Με ότι όμως μου περίσσεψε και με ότι είχα ξεχασμένο στα ντουλάπια, δημιούργησα μια ρομαντική γωνιά στο σπίτι. Έτσι για χαρά!

Καρποί από πυράκανθους, τριανταφυλλιές, αγριόμηλα, ακακίες. Λίγη δαντέλα, γυάλινα βαζάκια, ένα ζουμπούλι, ποτηράκια καφέ με βολβούς που περιμένουμε να μεγαλώσουν, βρύα, ζωντανά μανιτάρια, ένα κλαδί με κεράκια και μια χαρούμενη, φωτεινή γωνιά που μου έφτιαξε το κέφι.





 


 
Κι όταν ανάβουν τα κεριά...όλα είναι τόσο διαφορετικά. Τα χρώματα γλυκαίνουν, όλα γεμίζουν σκιές. Ένα κρασάκι στο κλείσιμο της μέρας και διάθεση για ρομάντζο.


Κι αυτή η μικρή εικόνα με την μπαλαρίνα, με ξετρελαίνει....έχει μια γλυκιά νοσταλγία!

 




Μια μόλις μέρα μετά, το ζουμπούλι μπερδεμένο από τη ζέστη άνθισε για τα καλά και σκόρπισε μια απίθανη μυρωδιά στο χώρο...Απίθανη αλλά έντονη και τόσο δυνατή που προκάλεσε δύσπνοια στον μικρούλη μας που έχει θέματα με τις μυρωδιές...οπότε, τώρα πια το ροζ ζουμπούλι είναι στην αυλή, με τα υπόλοιπα φιλαράκια του! Ομορφαίνουν όλα μαζί τον κήπο  κι η μυρωδιά τους είναι τόσο έντονη που έχει γεμίσει μέλισσες η αυλή!


Είμαστε στην καρδιά του Χειμώνα κι όμως είναι τόσο κοντά πια η Άνοιξη...Είναι κρυμμένη μέσα σε αυτούς τους μικρούς βολβούς που περιμένουν κάπου εκεί κρυμμένοι.
Μα...δεν θέλει πολλά η ομορφιά για να φανεί...

Καλημέρα αγαπημένοι...κι αν έρθουν μέρες βροχερές, πάντα θα έχουμε να περιμένουμε την Άνοιξη...αν και μεταξύ μας, εγώ έχω ανάγκη από λίγο ακόμη "κανονικό" Χειμώνα!
                                                                                                               Κατερίνα

14 σχόλια:

Λαμπρινή είπε...

Καλημέρα Κατερίνα!Η γωνιά σου είναι όνειρο αλλά ζήλεψα το τραπέζι-κονσόλα!Το ζουμπούλι άνθισε κιόλας ε?Τρελάθηκαν οι εποχές μου φαίνεται!Περαστικά στον μικρούλη σου!!

Litsa είπε...

Σήμερα επικρατεί παντού η άνοιξη ε; Τι όμορφα που έγιναν! Σαν μικρό δασάκι.
Το ζουμπούλι είναι πανέμορφο, τι κρίμα που χρειάστηκε να το βγάλεις έξω... Κι αυτές οι δαντέλες χαρίζουν τόσο πολύ!
Καλημέρα KaPa φάμιλυ. Σας φιλώ

Xris Kat είπε...

Πολύ μου άρεσε η διακόσμησή σου. Το ζουμπούλι τέλειο όπως στόλισες το γλαστράκι με βρύα και μανιτάρια. Τα βρύα που τα βρίσκεις; Μάλλον πρέπει να ξεκινήσω καμιά βόλτα στην εξοχή.
Συμφωνώ με αυτό που είπες. Ότι παρόλο που περιμένεις την άνοιξη θέλεις λίγο ακόμα κανονικό χειμώνα. Και εγώ το ίδιο θέλω. Λίγο χιονάκι να δω/πιάσω... αλλά μάλλον δεν θα μας κάνει την χάρη φέτος.
Φιλάκια

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλημέρα! Αν και όντως κι εγώ λίγο ξεφεύγω με τις εικόνες που μας δίνετε εσύ κι η Λίτσα, δεν σου κρύβω πώς δεν χόρτασα ακόμα χειμώνα!!! Θέλω τζάκι, χιόνι και κρύο (ανεξάρτητα από το τις συνέπειες... είμαι ανελέητη,χιχι!). Είμαι παιδί του χειμώνα και τα τελευταία χρόνια μου λείπει! Ωστόσο μερικούς βολβούς θα σκάσω αν δεν τους βάλω φέτος. Τόσα χρόνια τους ακούω από εσάς!!! ΦΙλάκια. Κάλη

Αφροδίτη είπε...

Ξέρεις τί έχω πάθει που διαβάζω τις αναρτήσεις σου? Κυκλοφορώ παντού μ' ένα κλαδευτήρι στο χέρι! Χωρίς κινητό φεύγω από το σπίτι, χωρίς κλαδευτήρι ποτέ! Να είσαι καλά πραγματικά, αγαπημένη μου Κατερίνα.... Ροζ, δαντέλα και μια μπαλαρίνα, αυτό που ζητάς από τη ζωή.... Όμορφη γωνιά, πολύ!

Dee Dee είπε...

Βαλτε μου κι εμενα λιγο χειμωνα ακομη παρακαλω :)
Φετος το χειμωνα μου κρατησε παρεα μια κοκκινο-πορτοκαλι καλαχοη κι ανεχτηκε με πεισμα την αδιαφορια μου καποιες φορες. Οι βιγονιες μου παλι λιγο μαραμενες φαινονται, αλλά θα συνελθουν. Ετσι με τρομαζουν καθε χρονο.

Μια ομορφη μερα να εχεις!!

Χρυσαυγή είπε...

Καλημέρα Κατερίνα!!
Φτιάχνεις μαγεία...
Το ξέρεις?

{Marianna} είπε...

Ένα περίεργο πράγμα... Νομίζω πέρσυ όλοι ανυπομονούσαν για τον χειμώνα και μετά για το καλοκαίρι... Φέτος αισθάνομαι ότι όλοι αποζητούν το φθινόπωρο και την άνοιξη!...

Vaya είπε...

Σχεδόν ανοιξιάτικες εικόνες, πολύ πολύ όμορφες και ρομαντικές. Αν και για να πω κιεγώ την αλήθεια θέλω να ευχαριστηθώ λίγο χειμώνα ακόμη. Πάντως αυτό που μου αρέσει σε σένα και την αδερφή σου Κατερίνα, είναι οτι δημιουργείται υπεροχες γωνιές από το τίποτα!Είστε έμπνευση για μένα.

Christina(ArtDecorationCrafting) είπε...

Ρομαντικές εικόνες συνοδευμένες με γλυκειά διήγηση...

marronblogger είπε...

Αυτές οι δαντελίτσες, τι χάρμα!
Συνέχισε να φτιάχνεις εμπνευστικές γωνιές <3
Φιλιά πολλά, Κατερίνα!!!

Aby Craft είπε...

Πολύ ρομαντική διάθεση η ανάρτησή σου!Έχω ένα βραβείο για εσένα στο blog μου!Φιλιά!!!

alex είπε...

με γεμισε ομορφα αισιοδοξα συναισθηματα η αναρτηση σου!οι δαντελες τα χρωματα οι συνδιασμοι,το φως...
να σαι καλα και να εχεις μια φωτεινη εβδομαδα

Lyriel Bee είπε...

Και σήμερα μου έλεγε η μαμά μου χιόνισε λιγάκι :) Είναι αλλοπρόσαλος ο καιρός στην Ελλάδα τον χειμώνα... Οι δαντελίτσες σου στα βαζάκια και τα φλυτζανάκια, όνειρο. Δένουν όλα αρμονικά και όμορφα μεταξύ τους εκεί στη γωνίτσα σου Κατερινάκι μου, και όταν ανάβεις και τα κεράκια σου.. αχ κι αυτά τα μανιταράκια που έβαλες μέσα στο ασημί ποτήρι είναι τέλεια!
Φιλί αγαπημένη μου, και καλή εβδομάδα !!