Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δημιουργώντας έναν μικρόκοσμο στη γυάλα.

Οι μέρες που ήταν ζεστές με γέμισαν ενέργεια κι είχα κέφι για δημιουργία απολαμβάνοντας τα πρόωρα ανθισμένα λουλούδια μας.


Σκεπτόμενη πως ήθελα να ανακατευτώ με τα χώματα και τα φρέσκα λουλούδια και κοιτάζοντας μια άδεια γυάλα, αποφάσισα να φτιάξω κάτι που να μοιάζει με ένα μικρό terrarium. Το terrarium  δεν είναι παρά ένας μικρός κήπος φτιαγμένος μέσα σε γυαλί, που δημιουργεί ένα αυτόνομο περιβάλλον. Έχω να πω την μαύρη μου αλήθεια για terrarium ξεκίνησα, μα τελικά άλλο προέκυψε, αφού μπερδεύτηκα με τα παιδιά που άρχισαν να έχουν άποψη  και δεν φυτεύτηκαν λουλούδια αλλά, βρήκαν τη θέση τους στη γυάλα άλλα μικρά και χαριτωμένα...

Όμως παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή να πω πως ήθελα να δημιουργήσω μια όμορφη γυάλα με βάση τα βρύα. Τα βρύα λοιπόν για όσους συχνά με ρωτούν είναι όπως όλοι ξέρουμε είναι μικρές πράσινες συστάδες φυτών που ευδοκιμούν σε υγρασία. Υπάρχουν διάφορα είδη όπως αυτά που ζουν σε τσιμέντα και σε πέτρες.


Αυτά που τα βρίσκει κανείς σε χώμα και μοιάζουν με μικρά αστεράκια


και άλλα που συνήθως μεγαλώνουν σε υγρά κι ανήλια μέρη κάτω από δέντρα και είναι πιο μακριά και μοιάζουν με μικρές βελούδινες τριχούλες.



Υπάρχουν βέβαια και άλλα που δεν ξέρω αλλά, όπως κι αν είναι τα βρύα εγώ τα αγαπώ όλα!!! Στο εξωτερικό τα πουλούν  σε σακουλάκια και απλά τα δροσίζεις και ζωντανεύουν. Μα τελικά ψάχνοντας γύρω μας είναι πολύ εύκολο να τα βρεις παντού.
Είναι επίσης πολύ εύκολο να τα αφαιρέσουμε από το τσιμέντο, τις πέτρες, ή το χώμα, με ένα μαχαίρι ή ακόμη και το χέρι αν είμαστε προσεκτικοί.


Μετά στην πρώτη στρώση της γυάλας εγώ έβαλα άσπρο ψιλό χαλίκι ειδικό για φυτά για απορρόφηση του νερού.


Μετά ως δεύτερο στρώμα έβαλα φλοίδες και μετά λίγο φυτόχωμα. Σε αυτή την φάση μπορεί κανείς να φυτέψει ότι θελήσει. Από λουλούδια μέχρι ανθισμένους βολβούς.


Εμένα τα αρχικά μου σχέδια για φυτά άλλαξαν και τα παιδιά με καθοδήγησαν να φτιάξω έναν μικρό παραμυθένιο κόσμο.

Πρόσθεσα άγρια μανιτάρια επίσης φρέσκα που τα ξερίζωσα απαλά για να μην τα χαλάσω και τα έβαλα μαζί με την ρίζα τους στη γυάλα.


Μετά έβαλα πέτρες για να δημιουργήσω ανισόπεδα σημεία και βουναλάκια και κλαδιά για να  έχει περισσότερο ενδιαφέρον.


Τέλος έβαλα από πάνω τα βρύα και μετά άρχισε η ακόμη πιο δημιουργική διαδικασία.


Ένα πουλάκι που ζει  εκεί, ένα σπιτάκι εδώ, κάτι πασχαλίτσες παρέα με σαλιγκάρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι και ζωντανά, φλοιοί δέντρων με λειχήνες, μικρά κουκουνάρια και μικρά αγριόμηλα για ομορφιά...








και τέλος μια μικρή νεραιδούλα...που είναι το γούρι μου και για 9 χρόνια ζει στο κομοδίνο μου. Την βάλαμε να κάθετε πάνω σε ένα μανιτάρι, μπροστά από το μαγικό της σπίτι...




Για να διατηρηθούν ζωντανά τα βρύα και τα μανιτάρια που και που τα ψεκάζουμε με νεράκι. Αν κανείς βάλει λουλούδια θα πρέπει να ποτίζει προσεκτικά και βέβαια να βεβαιώνεται πως το νερό στραγγίζει στα χαλικάκια και δεν λιμνάζει γιατί αλλιώς θα σαπίσει τα λουλούδια.


Σας στέλνω την Καλημέρα μου λοιπόν αγαπημένοι, μέσα από ένα μικρό παραμυθένιο κόσμο που ζει τις τελευταίες δύο εβδομάδες....στο σαλόνι μας!
 

Καλό Σαββατοκύριακο και ευχές για Super δημιουργικές ημέρες...Ξαμοληθείτε στα χωράφια και μαζέψτε βρύα και κλαδιά, για το δικό σας παραμυθόκοσμο...Τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Εγγυημένα!!!!
                                                                                                    Κατερίνα

18 σχόλια:

Νικόλας Τσάρας είπε...

σας εύχομαι καλημέρα πάντα τοσο ομορφα

Χρυσαυγή είπε...

Θα σου ξαναπώ πως φτιάχνεις μαγεία!!!
Καλημέρα Κατερίνα!

Λαμπρινή είπε...

Καλημέρα!!!
Είναι τόσο μέσα στα γούστα μου,σαν να έκανα εγώ αυτή την ανάρτηση!χιχι
Κατερινάκι μου,δείχνει πανέμορφη η γυάλα σου και η νεραιδούλα,τι όμορφη!!Αυτά τα βρύα σαν αστεράκια τα λατρεύω!Υπάρχουν και κάποια που είναι άσπρα.Τι μας προσφέρει η φύση ε!!!

Μπάρες...τέλος!Αρχίζω να πιστεύω ότι κάποιος βγαίνει την νύχτα και τις τρώει...δεν εξηγείται αλλιώς!χαχαχαχαΠολλά φιλιά!!!

Litsa είπε...

Μα τι καλό! Τι όμορφη η νεραϊδούλα, το σπίτι και ο κήπος της!
Έγινε παραμυθένιο!

voula&efsta είπε...

Καλημερα!!!Ποσο υπεροχη εγινε αυτη η γυαλα?Σε μεταφερει στην χωρα των παραμυθιων!!!Φνταζομαι ποσο θα εχει αλλαξει η ατμοσφαιρα στο σπιτι σου!!!

pen είπε...

Καλημέρα Κατερινιώ...Αυτή η νεραιδούλα μου θυμίζει μια δικιά μου απο τη λαμπάδα σου!

Dee Dee είπε...

Πολυ ομορφο!! Νομιζω οτι η νεραιδουλα σου βρηκε το σπιτακι της. Της ταιριαξε τοσο πολυ :)

Μια υπεροχη μερα να εχεις

Christina(ArtDecorationCrafting) είπε...

Πραγματικά έτσι όπως η μία εικόνα διαδέχονταν την άλλη ήταν σαν να ξεφύλλιζα παραμύθι...
'Ενας παραμυθένιος μικρόκοσμος!

Xris Kat είπε...

Πανέμορφοοοοοο
Η νεραιδούλα έδωσε την τελική πινελιά...
φιλάκια

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες φωτος
Φιλάκια ...

Αφροδίτη είπε...

Παραμυθονεραϊδένια η γυάλα σου, σαν εσένα, Κατερίνα μου. Είχαν δίκιο τα παιδιά, τελικά.... Πολλά φιλιά!

Fantaizi είπε...

Καλησπερα Κατερινα εχω παθει την πλακα μου με τις κατασκευες και τις τοσες υπεροχες ιδεες!Εκφραζω τα συχαρητηρια και το θαυμασμο μου και θα μπαινω συχνα να περνω ιδεες και να θαυμαζω τα αριστουργηματα σου.Καλο ΣΚ η πιο φαν θαυμαστρια σου!ΥΣ.θα προσπαθησω να βρω και να φτιαξω κατι αλλα δεν τρεφω και μεγαλες ελπιδες.

deppy11 είπε...

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΙΠΑ...ΤΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ Η ΝΕΡΑΙΔΟΥΛΑ!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ!!!

ΦΙΛΙΑ!!

Lyriel Bee είπε...

Κατερίνα μου! Ομορφιές έκανες με τα παιδιά μέσα στη γυάλα! Αγαπώ το σαλόνι σου, αγαπώ το γούστο σου και τη διάθεση σου :) Φιλιά γλυκά και αγκαλιά! Και ένα καφέ με γλυκό υπόσχεση ;) Αχ!

Lyriel Bee είπε...

Καλό μήνα είπαμε; Καλό μήνα όμορφη!!

skouliki είπε...

καλημερα,καλο μηνα,καλο Σ/Κ!
πολυ ομορφη η κατασκευή σου... ειληκρινα ποτε δεν ειχα σκεφτεί με αυτα τα υλικα να φτιάξω ενα.....βαζοκηπο!

Demi είπε...

Παραμυθένια ομορφιά!!η νεραιδούλα μαρεσει πολύ στο στολισμό!!!μπράβο!!!τα παιδιά οτι κανουν γινεται μαγικό!!!!!Καλό μήνα!!!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Αυτή σου η ανάρτηση μου ξέφυγε! Ε μ αυτά τα βρύα! Έχω φάει κόλλημα και σήμερα με ξεσήκωσες ακόμη περισσότερο! Έχω κάνει μια σύνθεση και ρωτούσα και την αδερφή σου για τα βρύα. Μετά το ξέχασα για να πω την αλήθεια. Θα αρχίζω να τρέχω στα δασάκια ρε συ! Δεν θα το τολμούσα ποτέ όλο αυτό αν δεν μου το έδειχνες! Τέλειο έγινε!
Kathy by anthomeli