Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Χειμωνιάτικη διακόσμηση στο σπίτι.

Το σπίτι άδειασε πια από όλα τα Χριστουγεννιάτικα αποτυπώματα, μα έμεινε κάτι από την διακόσμηση των γιορτών. Δεν το λένε τυχαία "evergreen"...δηλαδή παντοτινά πράσινο. Με λίγα λόγια αειθαλές...
Αυτό το παντοτινά πράσινο λοιπόν των κωνοφόρων και ιδιαίτερα του έλατου το λατρεύω. Την εικόνα του, την φρέσκια μυρωδιά του. Στα φυτώρια τώρα τα πετούν τα έλατα. Αν ζητήσεις κλαδιά σου τα δίνουν δώρο. Παίρνω λοιπόν πάντα και το σπίτι μας έχει την οσμή του βρεγμένου δάσους...όπως λέω συχνά.


Όλα στο σπίτι έχουν μια φρεσκάδα και μια καθαρότητα πλέον. Μπορεί οι υπερβολές να έφυγαν μα έμεινε κάτι από τα σκούρα καφετιά χρώματα, τα κουκουνάρια και τα αγαπημένα μου χειροποίητα στεφάνια, με τις χιονισμένες λεπτομέρειες, είμαστε άλλωστε στην καρδιά του Χειμώνα.



Τώρα που όλα τα στολίδια έφυγαν από την μέση, σκεφτόμουν  πως το τραπέζι δεν μου αρέσει να είναι άδειο, μα από την άλλη δεν άντεχα να αρχίσω πάλι τους στολισμούς και τις υπερβολές.
Πριν τα Χριστούγεννα σε μια επίσκεψη σε ένα  φυτώριο που μου αρέσει πολύ να ψωνίζω είδα κάτι που με ενθουσίασε. Ο ιδιοκτήτης διακοσμούσε ένα πανέμορφο τραπέζι με λουλούδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες αλλά τα κύρια διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιούσε ήταν πορτοκάλια και κουκουνάρια. Τα έβαλε σε μεγάλες γυάλες με λαμπάκια μέσα κι ήταν ένα όνειρο. Κράτησα την όμορφη εικόνα και την θυμήθηκα τις προάλλες όταν ο πεθερός μου, μου είπε: "Πάρε την μηχανή σου κι έλα να φωτογραφίσεις αυτή την ομορφιά".
Η "ομορφιά" ήταν η φορτωμένη νερατζιά στην αυλή μας. Κι ήταν πράγματι ένα πανέμορφο θέαμα.


Την φωτογράφισα λοιπόν με τα καταπράσινα φύλλα της και τα τεράστια νεράντζια της που έχουν πια ωριμάσει πολύ για να γίνουν γλυκό. Σκέφτηκα τι άλλο θα μπορούσα να κάνω με αυτά τα υπέροχα μυρωδάτα φρούτα και βέβαια θυμήθηκα το αγαπημένο φυτώριο...Έστειλα λοιπόν τους μικρούς και γέμισαν ένα καλάθι.

Δεν έχω τόσο μεγάλες γυάλες να γεμίσω μα τα στόλισα το τραπέζι μας με μικρότερα βάζα γεμάτα με τα ωριμα φρούτα και τα κουκουνάρια κι έγινε πανέμορφο.




Αυτές οι ημέρες ήταν και ημέρες γλυκών αφού έκανα πολλά πολλά κεικάκια μανταρινιού που τα χρησημοποίησα ως μικρά βασιλοπιτάκια για τους Κύκλους. Η γεύση τους είναι τέλεια, με την δροσιά και την οξύτητα του μανταρινιού, πολύ ζουμερά και μυρωδάτα. Μαζί με τους κόκους ροδιού είναι απλά ακαταμάχητα...




Είμαστε λοιπόν στην καρδιά του Χειμώνα και ο χειμωνανθός με τη λεπτή μυρωδιά του και τα πανέμορφο αστερένια ανθάκια του μας το θύμισε. Κάθε φορά που τον μυρίζω σκέφτομαι "Θεέ μου...πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τελευταία φορά που μύρισα αυτή την λεμονάτη μυρωδιά του"...Ναι πέρασε!

 

Ένα κλαδάκι χειμωναθού μας το θυμίζει. Έτσι απλά. Το σκληρό φυτό με την τόσο ντελικάτη όψη. Η εικόνα του παραπλανά, μα ανθίζει μέσα στο χιονιά κι αντέχει.


Καλημέρα σε όλους τους μικρούς χειμωνανθούς εκεί έξω...που αντέχουν κι ανθίζουν και στο χιονιά!
                                                                                         Κατερίνα

Υποσημείωση: Θα ήθελα να επισημάνω κάτι που έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Παρακαλούμε για τυχόν ερωτήματα, απορίες, ενημερώσεις ή συνταγές, να επικοινωνήτε μαζί μας μέσω του mail μας, που βρίσκεται στην σελίδα Επικοινωνία. Κάνοντας μια εξαίρεση Vaya σου απαντώ Ανδρεάδης Home Stores.                                                                                      
 
 

19 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα με όμορφες φωτογραφίες όπως πάντα.Τι να ..πρωτοθαυμάσω!

lolipopfamily είπε...

Κατερινα μου καλημέρα. Μου άρεσε τόσο μα τόσο πολύ η ιδέα με τα νεράτζια και τα κουκουνάρια. Εγώ σκέφτηκα νατο εξελίξω κάπως. Σε μια γυάλα να έχω λεμόνια, στην άλλη μανταρίνια κλπ και σε άλλη μήλα και αχλάδια. Δεν ξέρω.... θα κάνω πειράματα και θα στείλω φωτό. Όσο για το χειμωνανθό...νόμιζα πως ήταν μόνο τραγούδι. Μα πόσα πράγματα έχω μάθει από σένα για τα λουλούδια; Αφού καμιά φορά όταν βλέπω κάποιο και δεν ξέρω πως το λένε, σκέφτομαι να το φωτογραφίσω και να σε ρωτήσω. Καλημέρα φιλενάδα μου. Πάλι ήπια τον καφέ μου στο υπέροχο σπίτι σου :)

Υ. Γ. Δεν ξέρω γιατί αλλά στον blogger η ανάρτηση εμφανίστηκε μόλις τώρα.

Αφροδίτη είπε...

Η λεμονάτη μυρωδιά του χειμωνανθού και το πορτοκαλένιο χρώμα των νεραντζιών έφτασαν ως εδώ....! Όμορφο, όμορφο που έγινε το τραπέζι σας! Καλημέρα, Κατερίνα μου! Καλημέρα!

Vanilla for Bliss είπε...

Τα νεράντζια είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, εγώ τα χρησιμοποιώ σχεδόν παντού αντί για λεμόνι!
Καλημέρα :)

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

μια όμορφη καλημέρα κι από μένα Κατερίνα μου!! πολλά φιλιά

Unknown είπε...

Δεν υπαρχει φορα που να σε διαβασω και να μην ξυπνησουν ολες οι αισθησεις μου!!!
Την καλημερα μου αγαπημενη μου!

Λαμπρινή είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου!Αγαπάμε την φύση και αυτή μας ανταμείβει με τις ομορφιές της!Την έβαλες για τα καλά στο σπίτι σου και δείχνουν όλα τόσο όμορφα έτσι όπως τα διακόσμησες!
Το τραπέζι της κουζίνας σου μου έδωσε μεγάλη χαρά...!!!!!!!!!!!!
Φιλιά!!!!!

Unknown είπε...

Kαλημέρα Κατερίνα...
Γέμισε ομορφιές κι αρώματα η οθόνη μου...
Πολλά φιλιά σε όλους...
**Αννιώ**

princess είπε...

Κατερινούλα μου όλα είναι υπέροχα για ακόμη μια φορά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ Όμορφη διακόσμηση! Ειδικά τα νεράντζια στα βαζά δίνουν χρώμα! Καλημέρα!

TzinaVarotsi είπε...

άλλος ένας λόγος που σ' αγαπάω είναι που είσαι αστείρευτη πηγή ιδεών διακόσμησης...
φιλιά πολλά Κατερινάκι!

Unknown είπε...

τι ομορφο σπιτικο!!!καλο απογευμα σε όλη την ομορφη παρεά!!!

Litsa είπε...

Αχ τι όμορφα όλα! Θέλω κι εγώ ένα βασιλοκεκάκι και χειμωνανθούς και νεράντζια. Αυτά για αρχή!

Vaya είπε...

Υπέροχες εικόνες, όμορφοι χειμωνιάτικοι στολισμοί!

Νικόλας Τσάρας είπε...

είναι όλα τόσο ωραία συγχαρητήρια

fani είπε...

Γεια σου αγαπημένη ομορφιές βλέπω. Εγώ εκτός από αυτά που θέλει η αδερφή σου θα σου κλέψω και τα κηροπήγια από το τζάκι όταν έρθω.Φιλάκιααααα

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

Πανεμορφο τραπεζι Κατερινα μου,ποσες ιδεες παιρνουμε απο εσενα εισαι φοβερη.Φιλια πολλα Ελενη!!!!!!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Πολύ ωραία και χειμωνιάτικα όλα..το λατρεύω το έλατο! Τι ωραία ιδέα τα μικρά βασιλοπιτάκια με μανταρίνι!