Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινό σπίτι.

Υποσχέθηκα να κάνω μια ανάρτηση χωρίς πολλά λόγια μόνο με μια απλή κατασκευή...Προσπάθησα  αληθινά αλλά τα σχέδια πήγαν λίγο πίσω μιας και το πλυντήριο αποφάσισε από μόνο του για τη μοίρα του κι ενώ εμείς δεν θέλαμε να το πετάξουμε - παρόλο που μας άλλαζε τα φώτα - αυτό έκανε τα δικά του και μας ανατίναξε το μπάνιο...καλά υπερβολή!! Όμως μας έκανε μια απίθανη ζημιά και μας έσπασε τα πλακάκια και μας έριξε και το στεγνωτήριο που ήταν πάνω του και όλη η εβδομάδα πέρασε με μια φούρια απίθανη...Τέλος με "χαρά" σας ανακοινώνω ότι χρυσοπληρώσαμε ένα καινούριο πλυντήριο, καινούρια πλακάκια και πλακατζή (γέλιοοοοοο) και ποιος ξέρει τι θα μας πει ο ηλεκτρολόγος για το στεγνωτήριο!!

Κάποια στιγμή κι ενώ όλα ήταν πάνω από τον μέσο όρο σε ένταση για διάφορους λόγους, αποφάσισα να πατήσω pause  για μια ημέρα κι επέτρεψα  στον εαυτό μου να χαθεί από όλα. Τι πολυτέλεια!!

Έτσι με μια διάθεση ελαφριάς κατατονίας, έμεινα σπίτι κι έκανα τα δικά μου.
Είδα τον πανέμορφο στολισμό  που έκανε η αδερφή μου και ξεστόλισα επιτέλους την καλοκαιρινή διακόσμηση και άρχισα να σκαλίζω όλα αυτά τα ωραία που κατά καιρούς μαζεύαμε από περιπάτους και βόλτες  με τα παιδιά...Τα παιδιά είναι τόσο εκπαιδευμένα πια στο να βρίσκουν μαγικά στολίδια της φύσης που φεύγουν για βόλτα και γυρνάνε με κλαδιά και καρπούς και βρύα και λειχήνες....χεχε. Αυτό μου αρέσει γιατί σημαίνει ότι παρατηρούν καλά καλά γύρω τους...και βέβαια γιατί έμαθαν να  γεμίζουν το σπίτι με μαγεία.

 
Τα δροσερά πια βραδάκια ζεσταίνεται το μάτι με όλη αυτή την ομορφιά της φύσης στο τραπέζι μας.

 
Μαζέψαμε λοιπόν το σπίτι μας και τα μυαλά μας σιγά σιγά κι όλα γίνονται πιο ζεστά και ατμοσφαιρικά...

 
Οι κολοκύθες μαζεύτηκαν σχεδόν όλες και στόλισαν προς το παρόν το σαλόνι μας...Μετά κάποιες θα γίνουν πίτες, κάποιες σπόροι...θα βρει η κάθε μια τον προορισμό της...Ο μικρός κύριος Βελανίδης είναι δώρο της αγαπημένης μου Marianth...Χρόοοονια πριν γίνουμε κι οι δυο μάνεςbloggers!

 
Ένα κλαδί, μερικά σαλιγκάρια, λίγα βρύα, φλούδες δέντρων,χειμερινοί καρποί...και κεριά...


 
Κόλλησα κι ένα μικρό μανταλάκι πάνω σε αυτό το κομμάτι ξύλου κι έβαλα μια φωτογραφία...


 
Η ιδέα δεν ήταν δική μου αλλά την βρήκα σε ένα Γερμανικό βιβλίο με ιδέες διακόσμησης. Είναι το Dekorationen  aus dem Garten (Διακοσμητικές ιδέες από τον κήπο), της Daniela Luginsland.

Τα χρώματα αλλάζουν. Μια ιδέα από κόκκινο, λίγο πορτοκαλί, καφέ και πράσινο...λιγότερο φως, περισσότερη εσωτερικότητα...


 
 
Θυμόσαστε βέβαια και τη γνωστή μου τρέλα με τα κρεμαστά κλαδιά, ιδιαίτερα στην τραπεζαρία...Αυτή τη φορά το κρεμάσαμε στο παράθυρο της τραπεζαρίας. Δυο απλά μεγάλα κλαδιά από τα οποία κρέμονται δυο κλουβάκια.

 
 Δυστυχώς ο οπίσθιος φωτισμός δεν βοήθησε στη φωτογράφιση...που θα πάει θα μάθω!



Τα κλαδιά κρεμιούνται εύκολα με πετονιά  μέσα στις ράγες του κουρτινόξυλου, αφού ενωθούν με ένα σύρμα.


Το βράδυ ανάβουν και γίνονται τόσο όμορφα...

 
Έτοιμο λοιπόν το φθινοπωρινό μας σπίτι.

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και ονειρευόμαστε ένα τέλειο δείπνο στο φως των κεριών, με καλή παρέα και τα πιτσιρίκια να γελούν κάπου τριγύρω...Δεν θέλει πολλά, μόνο μια απλή μακαρονάδα, κι ένα ποτήρι κρασί. Δεν είναι το φαγητό...είναι τα  αγγίγματα, τα γέλια και οι ματιές που θα ζεστάνουν το τραπέζι μας...Γιατί όσα κεριά κι αν ανάψουμε, τελικά μόνο οι άνθρωποι μπορούν να  ζεστάνουν ένα γιορτινό τραπέζι...

Ποιος γιορτάζει; Εμείς!...πάντα και για πάντα...
Καλό Σαββατοκύριακο αγαπημένοι, μην χάσετε ευκαιρία για γιορτή!

                                                                                                                   ΚαΠα

37 σχόλια:

myStickland είπε...

Καλημέρα..όμορφο το έφτιαξες το σπιτάκι σου!
Να το χαίρεσαι μαζί με τους αγαπημένους σου!!
''Κάθε μέρα είναι γιορτή,αν είσαι με τους αγαπημένους σου''..τάδε εφη mystickland*

καλό σ/κ:)

Owl Mommy Βέρα είπε...

Καλημέρα! Φθινοπωρινή αύρα και διάθεση και μέσα στο σπίτι! Καλό Σαββατοκύριακο και μεγειά ο κύριος πλυντήριος!

thomi είπε...

καλημερα!
θα σταθω στην τελευταια παραγραφο..καθε μερα γιορτη!ετσι πρεπει να μαστε, ολοι μας, να γιορταζουμε χωρις λογο και αιτια, να γιορταζουμε γιατι απλα ξυπνησαμε υγιεις!μετα τον χαμο της μικρης Ιωαννας το μυαλο μου εκανε στροφη 360 μοιρων και τα βλεπω ολα αλλιως, τι κι αν ο κλοιος στενευει, τι κι αν ο γιωργος μου δεν εχει δουλεια , τι κι αν χρωσταω στην εφορια της μιχαλους..σιγα μη κατσω να σκασω, ολα θα γινουν,φτανει ενα σαγαπω και μια ζεστη αγκαλια..τι κι αν τα ποτηρια μας δεν εχουν κρασι, δεν μας νοιαζει εμεις και με νερακι τα τσουκριζουμε:)
καθε λεπτο ειναι πολυτιμο και δεν γυριζει πισω, πολυ την ευχαριστηθηκα την αναρτηση σου!πολλα φιλια και ευχες για ενα τελειο σκ!

Mania είπε...

Μακάρι να εχουμε κάθε μέρα γιορτή!!Στο εύχομαι με όλη μου την καρδιά!!Οι φωτό είναι φανταστικές!!Φιλάκια!!

STARDUST είπε...

Ωραιότατο το φθινοπωρινό ντεκόρ σας! Αχ αντε να'ρθει και σε εμάς το φθινόπωρο! Ελπίζω πριν τα Χριστούγεννα τουλάχιστον... χαχαχα

deskalts είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ.
ΤΕΛΕΙΑ Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ).
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ? ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΧΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ LIKE ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ THOMIS !!!!!!!!!

ΚΑΛΟ Σ/Κ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
ΦΙΛΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΖΕΣΤΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.....ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΗΡΕΜ...ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλημέρα! Οι εικόνες είναι πανέμορφες παρά το κακό φωτισμός σε ορισμένες απ΄αυτές! Οι ιδέες φανταστικές! Τι γλυκά αγόρια! Να ψάχνουν για να στολίσουν το σπίτι τους! να μου τους φιλήσεις!
Kathy by anthomeli

Memaria είπε...

Πολύ όμορφα το στόλισες το σπίτι σου..έτσι είναι, κάθε μέρα γιορτή..εγώ ακόμα κρατάω λίγο καλοκαιράκι γύρω μου πάντως!!

Marie είπε...

Κάθε μέρα που ξυπνάμε και σηκωνόμαστε απ'το κρεβάτι, αυτό από μόνο του είναι γιορτή! (Ξέρω πολλούς που κοιμήθηκαν και δεν ξύπνησαν...) Τι υπέροχη ατμόσφαιρα έφτιαξες!!! Λατρεύω τα φυσικά διακοσμητικά και αυτή η εποχή είναι... ένα κι ένα!!! Να περνάτε όμορφα! Πολλά φιλιά!

Momma's daily life είπε...

υπεροχο το σπιτι σας για αλλη μια φορα! τοσο ζεστο και φιλοξενο!
ειδικα το κλαδι με τα κλουβια απιθανο! και αυτη η θεα σας... τοσο ευλογημενοι που εχετε τοσο αμεση συνδεση με την φυση!
να στε παντα καλα να τα χαιρεστε και να μας χαριζετε ομορφες εικονες!

HelenZ είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ... ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ, ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!

{Marianna} είπε...

ΠΟΣΟ όμορφο μπορεί να είναι το φθινόπωρο;... Τα πιάτα με τα κεριά με ξετρέλαναν, και τα κλαδιά με τα κολυβιά το ίδιο!... Να είστε πάντα χαρούμενοι και ζεστοί άνθρωποι! :)

Ποδηλάτισσα είπε...

Τι όμορφη ζεστή ανάρτηση!!!!!!! Το σπίτι σας έγινε φανταστικό... να είστε όλοι καλά να το χαίρεστε και να έχετε πάντα γιορτή!!! Καλό Σ/Β!!!!!

Litsa είπε...

Ομορφιές βλέπω! Το κλαδί με τα κλουβιά καταπληκτικό!
Και μιας και είναι γιορτή να κάνουμε και κανένα γλυκάκι ε;

Love for Sugar είπε...

Ήμουν 100% σίγουρη ότι θα έφτιαχνες πάλι τόσο όμορφα πράγματα...Μόνη σου,με υλικά από τη φύση.

mammy on line είπε...

Μου αρέσει πολύ η φθινοπωρινή σας διακόσμηση. Και πιο πολύ από όλα το κλαδί με τα κλουβιά και η φωτο με τα δυο σας χέρια. Μου βγάζει ζεστασιά τρυφερότητα αλλά και δυνατό άγγιγμα.
Φιλιά πολλά Κατερίνα μου και αφού το λέει η Λίτσα ε, φτιάξτε κανένα γλυκάκι ;-)

Irene είπε...

Πολύ ωραία όλα!!! Τρελαίνομαι όμως με τις κολοκύθες... τις λατρεύω!!! φέτος εγώ δεν έβαλα αλλά θα αγοράσω σίγουρα!!! και τα κλουβάκια μου αρέσουν, τα έχω δει κι εγώ και πολύ το σκέφτομαι... να περνάτε καλά!!!...

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΣ ΠΟΣΟ ΣΕ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι μέρες είναι από τις πιο δύσκολες της ζωής μου....Πρέπει να αποφασίσω αν θα μείνουμε στην Ελλάδα και η ζωή μας θα είναι δύσκολη μέσα στην μιζέρια, την ανασφάλεια, τα οικονομικά μας προβλήματα, την ανεργία μου και τον μισθό του άντρα μου, που συνεχώς μειώνετε ή θα φύγουμε στην Γερμανία και θα αναζητήσουμε εκει την τύχη μας...Το κεφάλι μου πάει να σπάσει μετράω τα υπέρ και τα κατά..όταν είμαι μόνη κλαίω...Τα τελευταία λόγια σου με έκαναν να χαμογελάσω και πάλι..Έχω ανάγκη από μια τέτοια γιορτή...

Demi είπε...

Πολύ ομορφα διακόσμησες Κατερινούλα το σπιτικό σου!με ξετρελλαναν τα κλουβιά στο κλαδί εξαιρετική ιδεα μπράβο που παρόλο τα προβληματα του..μπάνιου εφτιαξες τόσα πραγματα!!!Και η μικρη μου μαζευει οτι βρει στις βόλτες μας κυριως κουκουνάρια και κλαρακια καμμια φορα εχουν ζωιφια πάνω τους και μολις τα βλεπει χοροπηδαει σαν μαιμού χιχι
...εγω παιδευομαι ακομα με το βαψιμο του σπιτιου αλλά δεν το βαζω κατω ..απλα πιαστηκε η μέση μου ανεβα κατεβα την σκάλα:ο)
Ωραιες οι γιορτες και καθε μέρα γιατι οχι αν περναμε καλά!!
Καλό Σ/Κ!!!!!!!!!!

χρυση είπε...

γλυκο φθινοπωρο να εχουμε γλυκια μου κατερινα... μου φτιαχνεις το κεφι μου δινεις ιδεες... μου δινεις φτεραααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!! ναι μπορεις!και σε ευχαριστω!

maya =^o^= είπε...

τα πουλάκια έξω απο τα κλουβιά και μέσα τα κεράκια!!!!!!!!!!!!!χίλια μπράβο!!!!!!!!!!!περνάς και όμορφα μηνύματα!!!!!!!μου αρέσει πάρα πολύ να χαζεύω τις φωτογραφίες σου!!!το σπίτι σου είναι υπέροχο γεμάτο απο φανταστικά πράγματα!!!!!!!!!!πολλά γατοφιλάκια απο τον μπέμπη μας!!!!!!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου!
Ο στολισμός σου με φθινοπωρινή νότα υπέροχος όπως πάντα!!!!!!!!
Είναι τόσο όμορφα που τα αγόρια σας μαζεύουν υλικά από την φύση και τα φέρνουν στο σπίτι να τα στολίσεις!!!!
Εύχομαι να περάσετε το ΣΒΚ με πολλές χαρούμενες στιγμές και να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας με αγαπημένους φίλους !
Σας στέλνω πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!

princess είπε...

Πολύ ζεστό το σπιτάκι σας με το φθινοπωρινό ντεκόρ!!! Αχ, το δείπνο σας το ζήλεψα! Υπάρχει χώρος και για μένα παρακαλώ; Λατρεύω βραδινή μακαρονάδα και κρασάκι!!!!!!!!! Φιλιά Κατερινάκι μου!

το χειρότεχνο είπε...

πωπω τι εικονες ειναι αυτες μ μυρισε φυση, χωμα, με ταξιδεψες αλλου!!! λες να κρεμασω κ εγω μερικα κλαδια? μ αρεσε πολυ η ιδεα!!!!

art nouveau είπε...

Σημερα εχουμε φθινοπωρινο καιρο στην Αθηνα..Επιτελους!!Τελειο σκηνικο!!

Fotini Crafthappy είπε...

Πολύ ωραία διακόσμηση ! Πολύ ωραίες φωτό ! πολύ ωραία ατμόσφαιρά ! Εύχομαι πάντα να ζείτε όλοι σας μέσα σε τόση ομορφιά !!! Ευχές για μια όμορφη Κυριακή !!!

kwnnie είπε...

Υπέροχη η decoration:))
φιλιά!

lpower είπε...

Ναααι! Γιορτάζουμε για τα πάντα, γιορτάζουμε πάντα και για πάντα! Η ζωή μας είναι γεμάτη προσωπικές στιγμές ευτυχίας, στιγμές που είναι ικανές και άξιες να μας κάνουν χαρούμενους, να μας κάνουν έστω να χαμογελάσουμε ... καμιά φορά κι αυτό είναι αρκετό για να δούμε τα πράγματα αλλιώς! Και αυτές οι στιγμές ευτυχίας, είτε τις βιώνουμε μόνοι, είτε τις μοιραζόμαστε, είναι μοναδικές ... και είναι δικές μας!! Κανείς δεν μπορεί να μας τις στερήσει!! Είναι δική μας ευθύνη προς τον εαυτό μας! Είναι πολύτιμο δώρο, είναι σημείο αναφοράς σε στιγμές αδυναμίας, είναι σημείο αυτοπροσδιορισμού! Είμαστε εμείς οι ίδιοι!!

Μπορεί να μην έχουμε δουλειά, μπορεί να μην έχουμε ..πλυντήριο, μπορεί να μην έχουμε λεφτά, μπορεί να μην έχουμε άψογη υγεία! Με άδειο πορτοφόλι, με άδειο ποτήρι, με άδειο ... κρεβάτι, αυτές οι στιγμές γεμίζουν την καρδιά μας, μας ζεσταίνουν την ψυχή, κρατούν την ελπίδα ζωντανή! Κρατούν εμάς ζωντανούς!!

...Και ακόμη και αν αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήταν και τόσο τέλειο... σήμερα είναι μια άλλη μέρα, γεμάτη νέες, μοναδικές στιγμές που προσφέρονται για νέα γιορτή, μικρή ή μεγάλη (δεν έχει σημασία!)

Καλή εβδομάδα Kapa και πολύτιμοι φίλοι! Γιορτάζουμε!!!

Froghall είπε...

πολυ ωραια αναρτηση :) οπως παντα βεβαια

http://froghall-jewelleries.blogspot.co.uk/2012/10/giveaway.html

vailie είπε...

Ομορφα που μπηκε το φθινοπωρο στο σπιτι των ΚαΠα....
Να ειναι καθε μερα σαν γιορτη!
Το χρωσταμε στα παιδια μας!
Φιλια κ δυνατη αγκαλια! ;-)

fotolabida maria είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ!!!!!ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!!!ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

ChristinaD είπε...

Υπέροχη διακόσμηση, τόσο κατάλληλη για αυτήν την εποχή!!! Θέλω να πω κάτι προς την φίλη Ανώνυμη που σκέφτεται να φύγει για εξωτερικό, ελπίζω να το διαβάσει!! Επειδή σε καταλαβαίνω απόλυτα, πέρσι τέτοια εποχή ήμουν εγώ στη θέση σου, σου εύχομαι να τα καταφέρεις και να φύγετε! Αν πραγματικά το θέλεις, θα γίνει, θα είναι πολύ δύσκολα στην αρχή, μην περιμένεις βοήθεια από κανέναν, με πίστη και πολύ δύναμη όλα γίνονται! Τον Δεκέμβρη κλείνουμε 1 χρόνο στη Σουηδία και δεν έχουμε μετανιώσει στιγμή κι ας έχουμε αλλάξει 5 σπίτια μέχρι τώρα και πόσα άλλα... Όταν ξέρω ότι το παιδί μου έχει μέλλον εδώ, τα ξεχνάω όλα!

Ανώνυμος είπε...

Απο οτι εχω καταλαβει μενουμε κοντα (Ν.Μηχανιωνα εγω..) Θα ηθελα να ερθουμε σε επαφη για να μου δωσεις μερικους σπορους απο κολοκυθες αν εχεις την καλοσυνη γιατι τις αγαπω πολυ..Επισης θα μπορουσαμε να ανταλλαξουμε ιδεες καθως εχουμε κοινα σημεια στο γουστο μας !

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Christina D.....

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Το σπιτάκι σας είναι τόσο ζεστό και όμορφο. Είμαι σίγουρη ότι όποιος σας επισκέπτεται το θαυμάζει και θέλει το χειμώνα να χουχουλιάζει στους καναπέδες και να απολαμβάνει τη ζεστασιά.
Να είστε πάντα αγαπημένοι να το χαίρεστε και να το ζείτε με τα παιδάκια σας.