Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Καλοκαιρινή διακόσμηση.Τα βάζα των καλοκαιρινών αναμνήσεων...

Οι ημέρες περνούν ήρεμα. Με πολλή  χαλαρότητα  και πολλή θάλασσα. Συνήθως πηγαίνουμε  με παρέα, φίλοι των παιδιών, αδέρφια, ξαδέρφια...Υπάρχουν όμως και φορές που είμαστε ολομόναχοι...Εγώ κι εκείνοι και τότε το απολαμβάνω διαφορετικά...


Γύρω όλα είναι ήσυχα και ο χρόνος κυλάει αργά και νωχελικά.Ακούω τις φωνές τους, τα γέλια τους τα γαργαριστά και τους "καμαρώνω" όπως έλεγε ο παππούς μου όταν μας κοιτούσε από μακριά...



Διαβάζω το  βιβλίο μου  και συνήθως κάθε καλοκαίρι ένα βιβλίο με σημαδεύει....φέτος νομίζω πως αυτό θα είναι το "Ανεμώλια", του Ζούργου, ένα βιβλίο υπέροχο, ενός συγγραφέα που για εμένα είναι απλά κορυφαίος!!


Μαζί του  και μέσα από τα βιβλία του, έχω ζήσει στιγμές μοναδικές..
Το συγκεκριμένο, μου το έδωσε να το διαβάσω ένας  άνθρωπος που μπήκε στη ζωή μου πρόσφατα και με κάποιο τρόπο συνδεθήκαμε...Κι όχι μόνο.... Η  ζωή της είναι γεμάτη έμπνευση που τη μοιράζεται μαζί μου με τεράστιο ενθουσιασμό και μου χαρίζει ενέργεια και δύναμη σε στιγμές ανύποπτες...Ευχαριστώ γλυκιά Μαριώ, εσύ ξέρεις!

Η εποχή αυτή είναι απλόχερη και το καλοκαίρι γαλαντόμο σε όλα του...μας χαρίζει και μας χαρίζει και δεν σταματά να μας χαρίζει. Έτσι μαζέψαμε κάποια από τα φρούτα των δέντρων και φτιάχνω ασταμάτητα μαρμελάδες και κομπόστες.



Τα πρωινά μας αρχίζουν με τις γεύσεις των δέντρων μας...ζουμερές μυρωδάτες μαρμελάδες και καφέ ή κρύο κακάο για τα παιδιά και μετά πάμε για άλλα...

Υπέροχες ημέρες ξημερώνουν και το σπίτι έβαλε τα καλοκαιρινά του!!
Εκεί στις μακρινές παραλίες που περνάμε τις ημέρες μας, μαζεύουμε τα πάντα...από κοχύλια, μέχρι θαλασσόξυλα, άμμο και βότσαλα.... Όλα αυτά τα φέρνουμε μαζί μας για να στολίσουμε καλοκαιρινά το σπίτι....
Επίσης φτιάξαμε και τα βάζα των αναμνήσεων....Μια ιδέα που βρήκα πέρσι στο συγκεκριμένο blog.
Τη βρήκα καταπληκτική και πρότεινα στον Πανταζή να το κάνουμε....Αγοράσαμε βάζα, ο καθένας το δικό του και μετά μπήκαμε σε πολύ σκέψη..."τι μου θυμίζει τα παιδικά μου καλοκαίρια"....


Έτσι για εμένα παιδικό καλοκαίρι είναι οι λουκουμάδες στη θάλασσα, τα  ψημένα καλαμπόκια, τα καπάκια που μάζευα στην αμμουδιά, η άμμος και τα κοχύλια,  τα κεράσια, οι αχινοί που πατούσα τα καλοκαίρια μου στον Πλαταμώνα, το βαρκάκι που μας πήγαινε βαρκάδα ο καπετάν Ανδρέας και βέβαια τα ξαδέρφια μου και η γιαγιά...


Για τον Πανταζή, οι λουκουμάδες με μέλι, τα βότσαλα, τα καπάκια, τα κοχύλια, οι μπίλιες, τα αυτοκινητάκια, τα Μίκυ Μάους περιοδικά, τα καλοκαίρια στη Λευκάδα μικρούλης και τα καλοκαίρια στην Ποτίδαια με τα φιλαράκια και τα ποδήλατα να οργώνουν τα σοκάκια...


Ήταν μια διαδικασία  τρομερή! Ανακινήθηκαν οι μνήμες κι είχε μεγάλη συγκίνηση και για τους δύο...Είχε επίσης πολύ γέλιο γιατί εξηγούσαμε στα παιδιά τι σημαίνει το ένα και τι το άλλο και προσπαθούσαν να καταλάβουν τη σημαντικότητα όλων αυτών των ασήμαντων μικρών πραγμάτων....όπως...τα καπάκια!!
Τώρα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε το ίδιο με τα παιδιά.. Ένα βάζο για τα καλοκαίρια της δικής μας οικογένειας.

Γεμίσαμε λοιπόν τα βάζα μας και τα στολίσαμε και κρεμάσαμε και το αγαπημένο καλοκαιρινό μας στεφάνι, φτιαγμένο πέρσι  από χρωματιστά υφάσματα και πολλά κοχύλια!!






Το σπίτι είναι υπέροχα φωτεινό με  θαλασσινές γωνιές.


Ένα μεγάλο Αμοργιανό κοχύλι που μου το χάρισε ένας παππούς ψαράς. Μόλις το είχε βγάλει από τη θάλασσα της Αμοργού ...Εκείνη την ημέρα έγινα 30 χρονών!!! Τα πιο συγκλονιστικά γενέθλια της ζωής μου!

Κεριά, πολλά πολλά κοχύλια και  στρόγγυλες άσπρες Λευκαδίτικες πέτρες.



Γυάλινα βάζα γεμάτα με άμμο και βότσαλα...




 ...και  φρέσκα καλοκαιρινά λουλούδια. Γαλάζιο γιασεμί και ορτανσίες και μια μικρή γαρδένια...







Το βράδυ τα κεριά ανάβουν και ξεχύνεται η μαγεία....κι όλα γίνονται  ακόμη πιο απλά και ταυτόχρονα ακόμη  πιο  ξεχωριστά.



Τι  χρειάζεται κανείς για να είναι  στ 'αλήθεια χαρούμενος; ..Τίποτε που να μην μπορεί να έχει...Έτσι λέω εγώ!!!!
Καλημέρα !!
                                                                                                                          Κατερίνα

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ζηλευω πολυ πολυ!! ειμαι κλεισμενη στο κεντρο της αθηνας, μεσα στην μαυριλα και την μιζερια! και βλεπω αυτες τις υπεροχες φωτο και μονο μια λεξη μου ρχεται στο μυαλο: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ!!!! θελω να φυγω!!

σε ευχαριστω που μου θυμιζεις πως ειναι να ζεις απλα και κυριως ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!!

υ.γ. που ειναι αυτη η υπεροχη παραλια;;;

Owl Mommy Βέρα είπε...

Τι όμορφες εικόνες! Τα αγόρια σου κάνουν μεγάλες βουτιές,ε! Φαίνεται ότι τρελαίνονται για θάλασσα..και δίκιο έχουν!
Καλά κάνετε και αλλάζετε με πραγματάκια το σπίτι, αλλάζει κι η διάθεση έτσι!
Το γαλάζιο γιασεμί είναι τόσο μα τόσο όμορφο..
Πάω κι εγώ να τελειώσω με τις βαλίτσες, σας φιλώ*

χρυσα είπε...

Σε ευχαριστώ για την εμνευση που μου χαρίζεις.Η ευτυχία βρίσκεται παντού αρκει να να το συνειδητοποιούμε.Να περάσετε ενα πολύ όμορφο καλοκαίρι.Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κανουμε και εμείς.

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

Υπέροχες εικόνες και σκέψεις όπως πάντα !! Ένα όμορφο καλοκαίρι να έχετε και να γεμίσετε πολλά πολλά βάζα αναμνήσεων !! φιλιά

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ!!!!!
Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ...ΑΠΛΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΩ...
ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΡΙΣΤΑ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ!!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!

Βενετία είπε...

Ωραίες εικόνες... Και διακοσμητικά... Κι αν σου πω ότι το περίμενα, θέλω να κρεμάσω τις καινούριες μου λευκές κουρτίνες και να φτιάξω συνθέσεις καλοκαιρινές.. Μπράβο βρε Κατερίνα... Βουρρρρρρ λοιπόν για παραλία και συλλογή αναμνήσεων και αναμνηστικών... Καλές βουτιές ανάγνωσης..!

Irene είπε...

!!!...

Αναστασία είπε...

Όλα είναι τόσο όμορφα και θαλασσένια! Ζηλεύω....
Να περνάτε καλά, φιλάκια.

Madlen είπε...

Τι όμορφος στολισμός Κατερίνα!!
Η ιδέα με τα βάζα των αναμνήσεων καταπληκτική!!
Νάστε καλά, καλή συνέχεια στο καλοκαιράκι σας!!

Memaria είπε...

Φανταστική ιδέα τα βάζα των καλοκαιρινών αναμνήσεων!!!!!!
Άρχισα να σκέφτομαι τι θα βάλω στο δικό μου....

lpower είπε...

Πραγματικά δεν σε προλαβαίνω! Είσαι ανεξάντλητη!!! Εικόνες, πρόσωπα, βιβλία, μυρωδιά από θάλασσα και αλάτι ... και μετά όλα αυτά γίνονται αναμνήσεις! Αναμνήσεις στο μυαλό μας, στο σώμα μας, στο σπίτι μας! Ζωή και απόλαυση στο μέγιστο!!!

Ερμιόνη είπε...

Τι όμορφη εποχή που είναι το καλοκαίρι!
Ακόμα και η διακόσμηση είναι χαρακτηριστική! Πολύ μου αρέσουν οι θαλασσιές πινελιές με τις οποίες έχεις στολίσει το σπίτι Κατερίνα μου!
Όσο για τα βάζα με τις καλοκαιρινές αναμνήσεις, πραγματικά υπέροχη ιδέα!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τα στόλισες όλα υπέροχα!
Καλό καλοκαίρι, να το χαρείτε όσο περισσότερο γίνεται!
Φιλιά!

Mani di fata είπε...

ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ!ΝΑ ΤΙ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΖΟ.ΖΕΣΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ...ΗΣΥΧΙΑ ΦΩΝΑΖΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ.ΚΙ ΕΓΩΔΙΑΒΑΖΑ ΦΑΝΤΑΖΙΟ,ΠΑΝΘΕΟΝ ΚΑΙ BRIGGITE KAI FREUDIN KAI HMOYN ΛΙΓΟ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ...ΑΝΤΕ ΠΟΛΥ ΗΜΟΥΝ...ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΕΣΤΑΞΕ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟ ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΟ ΦΟΡΕΜΑ ΚΑΘΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΞΩΚΚΛΗΣΙ ΧΘΕΣ...ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ ΜΥΡΙΖΕΙ...ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΦΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΟΣΣΣΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΟ...

Litsa είπε...

Όλα υπέροχα, όπως πάντα άλλωστε.
Καλοκαίρια με τα ξαδέρφια ε;
Κι εγώ τα θυμάμαι...

Tante Kiki είπε...

Αχχχχ Κατερίνα μου, τα κείμενά σου τα αξεπέραστα κι οι υπέροχες φωτό σου μου έφεραν στο νου τόσες αναμνήσεις!!!!! Να είσαι καλά και να περνάς πάντα καλά!

Dee Dee είπε...

Ειναι μαγικα τα χερακια σου!!!! Εκανες παλι θαυματα και ειναι ολα υπεροχα!!!!!!!!!!

Φανή είπε...

Πανέμορφες ιδέες, πανέμορφες ιδέες και φανταστικές φωτογραφίες!

Ανώνυμος είπε...

Αχ τι υπέροχες εικόνες και τι υπέροχες ιδέες!!!! Μπράβο Κατερίνα που ξέρεις να ζεις.....

ShareYourLikes είπε...

Κατερίνα μου, μου έλειψες! Χάθηκα λίγο αναγκαστικά από τα blogoγειτονόπουλα όπως λέω εγώ. Μη με περάσεις για τρελή (εντελώς εννοω χαχα) αλλά nομίζω σ'αγαπώ! :)))) Με γεμίζεις συναισθήματα κ αυτό με εμπνέει Πολλά φιλιά
Υ.Γ. Δεν πάω καλά...σε είδα στον ύπνο μου και φυσικά ήταν και η Λίτσα! Μιλάμε για τρελό σενάριο! Οι ζέστες μόλις ζόρισαν :D :D

Νίκη είπε...

Ποσες μοναδικές ξεχωριστές στιγμές φτιάχνουν τα καλοκαιρια μας; πολλες...Και μοναδικός ο τρόπος που διαλέξατε να φυλάξετε!
Το βιβλίο το διάβασα κι εγω την περασμένη εβδομάδα και το ρούφηξα πραγματικά, κατι ήξερα που το άφηνα ενάμιση μηνα τωρα στο κομοδίνο να περιμένει,ήθελε να διαβαστει πλάι στο κύμα...
Οι θησαυροί της γης πλούσιοι κι αυτη την εποχή, μην πετας τα κουκούτσια από τα βερίκοκα, ετοιμάζω αναρτηση για τέλειο λικερακι που γίνεται από αυτά!
Φιλιά,καλό βραδυ!

princess είπε...

Κατερινούλα μου τι ομορφιές φτιάξατε και πάλι!!!! Μπράβο σας!!!

Nasia είπε...

εμείς τα βάζα τα έχουμε καταχωνιασμένα ,για ευνόητους λόγους!!!! ο μεγάλος σου γιος ,νομίζω ,είναι κατάμαυρος ,σαν τον δικό μου ,σε λίγο δεν θα ξεχωρίζουν στο σκοτάδι,χαχαχαχα...καληνύχτα!

Parents Land Gr είπε...

Τι ομορφα που περνατε!!!.Δημιουργικα και γαληνια.

Αγγελικη Ν είπε...

Δεν μπορώ να σχολιάσω...Θα χαλάσει η ατμόσφαιρα! Απλά χαμογελάω!
Πολλά φιλάκια

myStickland είπε...

Καλησπέρα φίλη μου...υπέροχη η ιδέα με τα βάζα !
Ένιωσα μια ζεστασιά στη καρδιά μου διαβάζοντας τις σκέψεις σου....τι πιο όμορφος τρόπος να κλείσει κάποιος τη μερα του!!!
Σε φιλώ και σου στέλνω μια καληνύχτα!!!!

Rena Christodoulou είπε...

ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ, ΠΑΛΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!
ΒΑΖΑ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!!!!!
ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!!!!
ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ Η ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ!!!!!!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ!
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

anna είπε...

Τι όμορφα....!

Μαρία είπε...

Αψογα ολα κοριτσι..παντα η αναρτησεις σου ειναι ονειρεμενες..υπεροχες φωτο..χαρουμενο Καλοκαιρι..πολλα φιλια

Penelope είπε...

Δημιουργίες γεμάτες χρώμα και μυρωδιά θαλασσινή. Γεμάτες αναμνήσεις και επιθυμίες. Αλλά στέκομαι ιδιαίτερα στο βιβλίο σου και τον συγγραφέα του, που πραγματικά είναι από τους καλύτερους Ελληνες συγγραφείς και για μένα Κατερίνα μου.
Καλή συνέχεια του καλοκαιριού σας εύχομαι.

marileni είπε...

Πανέμορφες οι καλοκαιρινές εικόνες,υπέροχη η διακόσμηση!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλέ, έτσι περνούν όσοι παραιτούνται?
πω πω για να το ξανασκεφτούμε!!!!!!!!!olga k.

Nena είπε...

ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ

χρυσάνθη είπε...

Μεγαλούργησες πάλι!!!Τα φιλία ου Κατερινάκι!!!

Angelique είπε...

Μας ταξίδεψες πάλι Κατερινάκι!!
Το σπίτι σας αποπνέει καλοκαιρινή διάθεση!!
Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Κατερινάκι θέλω να γράψεις κάποια πράματα για σένα, για τις σπουδές σου, την δουλειά σου, τα ενδιαφέροντα σου(τα πιο πολλά τα έχουμε δει!!)...

Demi είπε...

Κατερίνα πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου!!!!υπέροχες οι καλοκαιρινές ιδέες μ αρέσουν πολύ τα βάζα σας!!καλή συνέχεια και καλό μήνα!!!!!

SpIrToKoYto είπε...

τοκ τοκ...
άνοιξέ μου το παραθύρι σου...

αν έχεις χρόνο
- χρήμα δεν χρειάζεται - πέρνα από το βλογ μου να δεις τί και πώς...

( οι εικόνες σου βέβαια μοναδικές...σκέτες ιδέες από μόνες τους )

φιλιά κοριτσάκι και καλό μήναααααα...-:))

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Μα εσείς πια έχετε βάλει όλη την παραλία μέσα στο σπίτι σας. Υπέροχα όλα !!!!!!!! Καλό μήνα και καλές βουτιές εύχομαι (μόνοι ή με παρέα)

Elena είπε...

Καλή εβδομάδα Κατερίνα μου και καλό μήνα να'χουμε! Οι καλοκαιρινές δημιουργίες σου είναι φανταστικές.... ιδιαίτερα τα κοχύλια με τα κεριά τα λάτρεψα!! Να περνάτε πάντα υπέροχα! Πολλά φιλιά! :-) Υ.Γ. Κρατάω την πρότασή σου για το βιβλίο... και ελπίζω να καταφέρω να το διαβάσω στις διακοπές!

Ανώνυμος είπε...

I enjoy what you guys tend to be up too. This kind of clever
work and reporting! Keep up the wonderful works guys I've incorporated you guys to my blogroll.
Feel free to surf my web page :: έπιπλα

Ζωή Κα είπε...

Κατερίνα μου μένουμε πολύ κοντά από οτι βλέπω, μένω τα τελευταία τέσερα χρόνια στο Αγγελοχώρι.Μου αρέσει πολύ η σελίδα σου και οτι γράφεις, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και τον αντρούλι σου, έχω δύο εγκονάκια και τα πηγαίνω κάθε μέρα στη θάλασα,2 χρονών, και5.Μ
ου θυμίζεις εμένα και χαίρομαι να σε παρακολουθώ στη σελίδα σου.