Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μένουμε πάντα παιδιά...



Τίτλος κλεμμένος από την  θεατρική παράσταση για την οποία σας μίλησα εδώ!! Η επιτυχία ήταν μεγάλη...Μια παράσταση υπερπαραγωγή.Τα σκηνικά άλλαξαν τέσσερις φορές και τα κοστούμια δεν θυμάμαι πόσες, έχασα το λογαριασμό!




Γεμάτη χρώματα και γέλια και μελωδίες Ελληνικού κινηματογράφου και ατάκες που όλοι έχουμε αγαπήσει...Από τη δεσποινίς διευθυντής και Αθηνάαααααααα μέχρι την Παπασταύρου, την πορτοκαλάδα από πορτοκάλι και τα "μύγδαλα".....




Μια βραδιά όνειρο! Τραγουδήσαμε και γελάσαμε και συγκινηθήκαμε κι είχε τόση επιτυχία που θα ξαναπαιχτεί την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 19.30 στο Θέατρο Κάππα και πάλι.
Η είσοδος κοστίζει πέντε ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν στο Κέντρο Αποθεραπείας και  Αποκατάστασης Α.με Α. "Κιβωτός" Κοζάνης.
Θα σας συμβούλευα να την παρακολουθήσετε...Πάρτε και τα παιδιά μαζί, είναι μια παράσταση τόσο χαρούμενη...Τα δικά μου παιδιά συμμετείχαν και τραγουδούσαν και ιδίως ο Άγγελος που παρακολουθεί Ελληνικές ταινίες και ήξερε κάποια τραγούδια και ατάκες,  το απόλαυσε...

Μένουμε πάντα παιδιά λοιπόν και ενώ εμείς θέλουμε να ισχύει αυτό για εμάς τα παιδιά μας μεγαλώνουν...Μια ακόμη σχολική χρονιά πέρασε.

Ο Ιούνης είναι ο μήνας με τα πολλά κλεισίματα. Παραστάσεις αποχαιρετιστήριες κι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς έρχονται στο προσκήνιο!


Ο Άγγελος κι η τάξη του με έναν εμπνευσμένο δάσκαλο για εμψυχωτή ανέβασαν μια παράσταση.
Τον  "Πλούτο" του Αριστοφάνη.... Ήταν η πρώτη του επίσημη συμμετοχή σε μια τέτοια παράσταση κι ήταν πραγματικά ευτυχισμένος...Διάλεξε τα ρούχα του, έμαθε τις ατάκες του, δούλεψε πολύ κι ήταν τόσο χαρούμενος και τόσο περήφανος για όλους τους συμμαθητές του! 
Τα θυμάμαι όλα μωρά από τα νήπια και τώρα άνθρωποι κανονικοί να μου μιλάνε στον πληθυντικό και να "γρατσουνάει" σιγά σιγά η φωνή τους...
Η φωτογραφία είναι από τα παρασκήνια...Τι ευτυχισμένος....



Ο Γιώργος μάθαινε τα λογάκια του ποιήματος του κάνοντας ασταμάτητες πρόβες και πρόβες και πρόβες...παντού!! 


Κατάφερε και τα έμαθε  κι ήταν ένα καβουράκι τέλειο... Γελάσαμε τόσο πολύ!



Πήγαμε παντού όλες αυτές τις ημέρες...Σε παραστάσεις, σε εκδηλώσεις...σε όλα. Κι έχουμε άλλα τόσα μέχρι το τέλος του μήνα!


Ο Άγγελος και η αγαπημένη του συμμαθήτρια(!!), παρακολουθούν μαζί την σχολική παράσταση....Τι γοητευτική εικόνα...

Τελευταία ημέρα λοιπόν χθες  και πήραμε το γλυκό για την μεγάλη  γιορτή  και τα λουλουδάκια για να τα δώσουν στους δασκάλους τους και πήγαμε για τελευταία φορά στα σχολεία τους...


Τελευταίο πρωινό ξύπνημα για φέτος!
Στην τάξη του Άγγελου το φάντασμα της τάξης είχε γράψει στον πίνακα ένα μήνυμα και μια ευχή...


Αυτό το Φάντασμα το έκανε συχνά αυτό...άφηνε κάθε λογής μηνύματα μέσα στη χρονιά ανάλογα με την περίσταση...Τους περιμένει λοιπόν όλους να γυρίσουν γεροί, ξεκούραστοι και μαυρισμένοι...γεμάτοι με νέες αναμνήσεις και πολλές περιπέτειες!!!
Το Τεταρτάκι  προβιβάστηκε για την Πέμπτη και το νηπιάκι του χρόνου θα πάει Πρώτη Δημοτικού...

Κοιτούσα τον Γιωργάκο μικρό και χαριτωμένο και δεν μπορούσα να το διανοηθώ ότι τέλειωσε...Δεν είναι πια νήπιο...η περίοδος της αθωότητας πέρασε για πάντα...Στο Δημοτικό τα πράγματα αλλάζουν και τα παιδιά αλλάζουν τόσο...Το μικρό μου μεγάλωσε.


Κοιτάζαμε με τον Πα το μικρό μας να χοροπηδάει και να χαίρετε που προβιβάστηκε κι εμείς είμασταν σαν χυμένοι λουκουμάδες...πάει κι αυτός....
Μαζί του βέβαια προβιβάστηκε και όλη η  τσακαλοπαρέα  και οι πέντε super ήρωες θα περάσουν όλοι μαζί στην Πρώτη...καλό κουράγιο στο δάσκαλο!!!



 Έτσι απλά ήρθε η ώρα του αντίο....Χαιρέτησε ντροπαλά την αγαπημένη του δασκάλα και φύγαμε...Βγαίνοντας από την πόρτα σκέφτηκα πως δεν θα την ξαναπεράσω ποτέ...Με τον Άγγελο δεν ήταν έτσι γιατί ακολουθούσε ο Γιώργος όμως τώρα....δεν ακολουθεί κανείς...Μεγάλωσαν!!


Συγκινήθηκα τόσο πολύ που αν ήμουν μόνη θα έκλαιγα γοερά... Όμως ήταν τόση η χαρά όλων, τα γέλια, οι ευχές, τα φωτεινά ευτυχισμένα πρόσωπα...Κι ήμουν κι εγώ τόσο χαρούμενη και τόσο περήφανη και για τους δύο!!!
Τα αγόρια μας....

Όχι δεν μένουνε πάντα παιδιά...ούτε εκείνοι, ούτε εμείς!! Τα χρόνια περνούν κι είναι σκληρά μαζί μας, αλλάζουν το σώμα και το πρόσωπο μας, αλλάζουν αυτό που είμαστε κι αυτό που μας έκανε παιδιά!! Αλλάζουν το μυαλό μας...
Κι όμως μέσα σε αυτό το σώμα που μεγαλώνει, ζει μια ψυχή που νιώθει ακόμη σαν παιδί, μπορεί και σκέφτεται σαν παιδί και θυμάται πως είναι να είσαι παιδί...Αυτή η μνήμη είναι πελώρια και μας ακολουθεί, μας στοιχειώνει, μας γοητεύει, μας καθοδηγεί...
Κι ίσως για αυτό...και να είναι τόσο δύσκολο το να μεγαλώνεις...επειδή μεγαλώνοντας, μεγαλώνουν κι οι παιδικές μας αναμνήσεις!!


Εμείς κάνουμε αντίσταση...δεν παλεύουμε το χρόνο,  παλεύουμε με τον εαυτό μας και τη ζωή...παλεύουμε να κρατήσουμε ζωντανό το παιδικό μας κομμάτι και να μην αφήσουμε το παιδί να χαθεί στα μονοπάτια του μυαλού μας....
Εμείς θα ζούμε σαν ενήλικες, αλλά θα αντιστεκόμαστε σαν παιδιά!!

Καλημέρα αγαπημένοι. Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε, καλές βουτιές και καλή ψήφο....(όχι σαν παιδιά αλλά ...με την ευθύνη ενός ενηλίκου)!

31 σχόλια:

Irene είπε...

Καταπληκτικά!!! Καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι!!! Υγεία και ευτυχία πάντα!!!...

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

Συγκινητικές στιγμές...και πολύ πολύ όμορφες....Καλό καλοκαίρι και καλή πρόοδο !!!

Litsa είπε...

Αχ γλυκιά και μελαγχολική καλημέρα...
Με τι όμορφη η τρελοπαρέα του Γιώργου, χαχα πράγματι καλό κουράγιο στο νέο δάσκαλο!
Να είμαστε καλά, να φροντίζουμε τις ψυχές μας...

Parents Land Gr είπε...

θυμηθηκα και γω τα δικα μας και συγκινηθηκα. Καλο καλοκαιρι!!!

Nasia είπε...

μα πώς μεγαλώνουν,πόσο γρήγορα...τι όμορφες που ειναι οι αποχαιρετιστήριες γιορτές!!!!
τι γλυκό φαντασματάκι........

Dee Dee είπε...

Να τα χαιρεστε τα αγορια σας! Εχουν υπεροχες φατσουλες και φανταζομαι την συγκινηση σας αυτη τη μερα!

Ευχομαι να περασουν ενα υπεροχο καλοκαιρι γεματο ξενοιασια και μαγικες στιγμες :)

Καλημεραααα

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ!!!!!!
ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΒΛΕΠΩ....ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙΣ; ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.. Ε! ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ....ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!ΝΕΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.......
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ !!!!!!!!!!!!!

Onirokosmos είπε...

Έχεις ένα τρόπο μαγικό να περιγράφεις τα μικρά και τα μεγάλα...τα καθημερινά και τα γιορτινά...τις χαρές και τις λύπες. Πάντα με συγκινεί το γράψιμό σου! Μακάρι να μείνετε πάντα παιδιά στην καρδιά όλοι σας!

thomi είπε...

κατερίνα μου γλυκειά θα σταθω σε δυο πραγματα:
- στην πραγματικά απίστευτη φωτογραφία του Αγγελου με την αγαπημένη του συμμαθήτρια..χριστε μου τι ρομαντισμό και αθωότητα που βγάζει αυτή η φωτογραφία..ανεμελιά και γλυκα..πάντα έτσι να ναι στη ΄ζωή του
-και στα συναισθήματα που μου βγαλε η τελευταια μέρα του γωργάκου στο νηπιαγωγείο..η μεταβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό..ποσο σε καταλαβαινω..ποσο συγκινηση αναβλύζει απο αυτή τη μετάβαση!εγώ θυμάμαι την τελυταία μέρα του νηπιαγωγείου κλαίγαμε και αγκαλιαζόμασταν όλα τα παιδακια και δε θέλαμε να αποχωριστούμε..
το παιδί κατερίνα δεν φεύγει ποτέ από μέσα μας..όλα τα βλέπω ακόμα με τα παιδικά μου μάτια, με τα μάτια που κοιτούσα οταν ήμουν 6 χρονών..ίσως αυτό με κάνει και αντέχω τη δύσκολη μα ταυτόχρονα συναρπαστική ζωή μας..
καλο σαββατοκύριακο καπα και υιοι:)

*το σχολιο μου γραμμενο με αισθήματα χαρμολύπης..

ShareYourLikes είπε...

Τι συγκίνηση! Τι όμορφες εικόνες! Και η παράσταση φαινεται εντυπωσιακή! Καλή πρόοδο στα αγοράκια σου, αλλά πρώτα καλό καλοκαίρι, με πολλές βουτιές και χεράκια ποδαράκια κεφαλάκι πίσω σώα και αβλαβή που λέει και το φάντασμα! :)))

Βενετία είπε...

Τι όμορφα όλα... Ήμουν Πέμπτη Δημοτικού όταν ανεβάσαμε τον ΄΄Πλούτο΄΄... Με μια καταπληκτική δασκάλα... Τι μου θύμισες.. Η πρώτη μας ενεργή επαφή με το θέατρο... Να χαρείτε το καλοκαίρι όλοι μαζί σαν ΠΑΙΔΙΑ! Φιλιά..

anna είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΗΛΙΟ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ,ΒΟΥΤΙΕΣ,ΧΑΡΑ,ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ..(ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ,ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!!!) ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ..

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι όμορφο να μέναμε πάντα παιδιά!!!
Τουλάχιστον όπως λες, να καταφέρνουμε να αντιστεκόμαστε!
Καλή πρόοδο στους γιόκες σου, καλό καλοκαίρι να έχουν, καλή ξεκούραση!
Φιλιά!

SPYRIDOULA είπε...

Τα λόγια σου πάντα με συγκινούν και μιλάνε μέσα στην καρδιά μου!Για άλλη μια φορά υπέροχα όλα,καλή πρόοδο στα παιδάκια σου και καλό καλοκαίρι!!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Επειδή ζω αυτή την φάση του νηπίου που γίνεται παιδάκι μέσα από την Κατερίνα και την ανηψιά μου πραγματικά νιώθω λιγουλάκι αυτά που λες! Τέλος εποχής και αρχή μιας νέας! Εύχομαι ο γιόκας σου ο μικρός να γίνει ένα μαθητούδι του δημοτικού φοβερό και τρομερό! Με όλη του αυτή την παρέα νομίζω ότι κι εγώ την λυπάμαι την δάσκάλα τους,χιχι! Οσο για την παράσταση, φαίνεται φοβερή. Αν δεν το έχει δει η Κατερίνα θα της πω όπωσδήποτε να πάει κι αυτή να την δει. Σε φιλώ και Μανούλα καλή δύναμη με δυο παιδιά στο σπίτι! Callie by Anthomeli

lpower είπε...

Τρυφερό και εμπνευσμένο! Χωρίς πολλά λόγια, αλλά γεμάτο εικόνες, μυρωδιές και συναίσθημα! Εχθές είχα την υπέρτατη ευτυχία να ζήσω κι εγώ την πρώτη σχολική γιορτή της μικρής μου νεραϊδούλας (μόλις 2,5 χρονών)!! Η ευτυχία, η περηφάνεια και η συγκίνηση δεν περιγράφονται!!! Αυτό που με συγκλόνισε όμως ήταν η στιγμή του αποχαιρετισμού των μικρών πρωταγωνιστών που "αποφοιτούσαν" από τον παιδικό σταθμό, για να προβιβαστούν στο δημοτικό! Κι εκεί ένιωσα το μεγαλείο της ζωής! Συνειδητοποίησα πόσο δύναμη έχει η μετάβαση από ένα "τέλος" σε μια "νέα αρχή"! Είδα το μικρό μου κοριτσάκι να βρίσκεται στην εκκίνηση και ταυτόχρονα συγκινήθηκα με τα παιδιά που μόλις "έκοψαν το νήμα" για να περάσουν στο επόμενο στάδιο! Κι εκεί ένιωσα κι εγώ ένα μικρό παιδί που ... αποδέχεται και απενοχοποιεί τους αποχαιρετισμούς και λαχταρά για "νέα ξεκινήματα"!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Είναι συγκινητικό..μεγαλώσανε τ'αγοράκια σου..
Καλό υπόλοιπο μήνα με εκδηλώσεις και εξόδους!

Evie είπε...

Καλό Καλοκαίρι σε όλους σας και σε ανώτερα, με υγεία!! Είναι κούκλοι και θα κάψουν καρδουλες, να τους χαιρόσαστε!!! Φιλιά και αγάπη από μια αιώνια μικρο-μεγάλη!! χα χα

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ HAPPY FATHER'S DAY PA!!!

Elena είπε...

Υπέροχες στιγμές...πανέμορφες εικόνες!! Κρατάω στην καρδιά μου τα όμορφα λόγια σου... "Εμείς κάνουμε αντίσταση...δεν παλεύουμε το χρόνο, παλεύουμε με τον εαυτό μας και τη ζωή...παλεύουμε να κρατήσουμε ζωντανό το παιδικό μας κομμάτι και να μην αφήσουμε το παιδί να χαθεί στα μονοπάτια του μυαλού μας....
Εμείς θα ζούμε σαν ενήλικες, αλλά θα αντιστεκόμαστε σαν παιδιά!!" Σ'ευχαριστώ Κατερίνα μου, που κάθε φορά που έρχομαι στο blog σου, γεμίζω μ'ευτυχία και θετική ενέργεια! Να περάσετε ένα υπέροχο σ/κ και καλές βουτιές! Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Πάλι με έκανες και κλαίω..και όχι τίποτα άλλο, αλλά είμαι και στο γραφείο, να μπει κανένας άνθρωπος και να αναρωτιέται τι έπαθα :)
Συνέχισε να γράφεις...

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

Πόσο συγκινήθηκα με όσα έγραψες και σήμερα ..!
Είναι ταλέντο ξέρεις, να μπορείς να ανεβάζεις την διάθεση των συνανθρώπων σου, αλλά και να τους δημιουργείς όμορφα συναισθήματα με την πένα σου..ή με τον λόγο σου!
Να έχεις ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι με την οικογένεια σου και να βλέπεις τα αγοράκια σου
να προάγονται πάντα στην ζωή τους!

Kiki Aposeki είπε...

Καλό καλοκαίρι και επίσημα λοιπόν!!! Το Πεμπτάκι σου μεγάλωσε λίγο ακόμα και σε λίγο δεν θα πιστεύεις πως θα τελειώνει και το γυμνάσιο. Θα είσαι πάντα εκεί με το χαμόγελο της ευτυχίας και περίσσιο καμάρι να αναρωτιέσαι" Πότε πέρασε ο καιρός"!!!! Το πρωτάκι σου όπως και να έχει θα είναι πάντα ο μικρούλης σας!!! Η Πρώτη για μένα είναι η καλύτερη τάξη στο δημοτικό!!! Τα λατρεύω τα πρωτάκια!!! Βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους και ανακαλύπτουν συνεχώς τον κόσμο!!! Να τα χαίρεσαι τα μικρό σου Κατερίνα μου!!! Φιλιά πολλά!!!!

purpleleath είπε...

Πανέμορφη και η σημερινή σου ανάρτηση, γεμάτη γλυκά συναισθήματα, όμορφες εικόνες, νοσταλγία και ελπίδα για όσα θα έρθουν! Να είστε πάντα καλά!!! Φιλιά

Ερμιόνη είπε...

Όμορφες στιγμές και πολύ συγκινητικές!
Φέτος τελείωσε και η ανιψούλα μου το νηπιαγωγείο και πήγαμε οικογενειακώς στη γιορτούλα! Ήταν τόσο όμορφα... χαρούμενες παιδικές φωνούλες, τραγουδάκια, πειράγματα! Τι όμορφα και ανέμελα χρόνια!
Να είναι καλά τα αγοράκια σας, καλό καλοκαίρι να έχουν!
Φιλιά!

Georgina είπε...

Τσακαλοπαρέα δε λες τίποτα! Ολο πόζες και νάζι και τσαχπινιά! Ζωή να 'χουν τα μανάρια μου!
Κατερίνα μου έφυγα προχθές με τρελό πονοκέφαλο και έπεσα στο κρεβάτι να πεθάνω με πυρετό τις 2 τελευταίες μέρες! Μόλις άνοιξε λίγο το μάτι μου! Δεν πρόλαβα και να σε χαιρετήσω! Σέρνεται ίωση μου λένε τώρα...Είχα να ανεβάσω πυρετό χρόνια πολλά και πολύ δυσκολεύτηκα!
Χάρηκα πολύ που ξανανταμώσαμε live!
Σε φιλώ πολύ!

rotsax είπε...

Έχω γελάσει τόσο πολύ με την πιτσιρικαρία, σαν σκηνή από cult ταινία καράτε είναι!!!!!!!!!Πόση ομορφιά κρύβουν τα παιδιά, το καταλαβαίνεις πιο έντονα όταν γίνεσαι γονιός!Όσο αφορά στην ψήφο, δυστυχώς, δεν περιμένω κάποια τεράστια αλλαγή από τους έλληνες ψηφοφόρους και ειδικότερα αυτούς που ψηφίζουν χωρίς λογική, σχεδόν παράλογα!!!!!Ωχ, πόσο αντι-δημοκρατικό ακούστηκε αυτό?????Οψόμεθα!!!!!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

άλλη μία όμορφη ανάρτηση... να χαίρεσαι τα αγγελούδια σου ... και να ζείτε το κάθε λεπτό.........

σας στέλνω φιλιά και αγάπη!!!!!!!

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Καλό καλοκαίρι στα μικρά αντράκια!Να περάσουν υπέροχα!
Όμορφη ανάρτηση αλλά η φωτογραφία με τους 5 μικρούς ήρωες είναι απίστευτη!Καλή βδομάδα!

ChristinaD είπε...

Φαντάζομαι την συγκίνηση!! αχ μεγαλώνουν τα παιδάκια σου!!Να τα χαίρεσαι και να είναι πάντα καλά!!

Demi είπε...

Ωραία περάσατε!παραστάσεις,γιορτούλες, αποχαιρετισμοί,όμορφες και αξέχαστες στιγμές που μας χαρίζουν οι φωτογραφίες σας .....χαρούμενες αναμνήσεις για μικρούς και μεγάλους !!!!Να είστε καλά!!!!
(εγώ δεν κρατήθηκα το κλάμα μου το έριξα οταν η μικρή μου έλεγε το ποιηματάκι της)

mirsini's creations είπε...

Πώ...πώω....τί υπέροχη ανάρτηση !!!!!! Πολύ μου άρεσαν οι φωτογραφίες απο την παράσταση αλλά πιό πολύ μου άρεσαν οι σούπερ-ήρωες !!!!
Καλό καλοκαίρι σε όλους σας παιδιάααααα !!!!! Να περνάτε πάντα όμορφααα !!!!
Φιλάκια πολλά! :ο)))