Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εραστές του Σαββατοκύριακου...Μικρή μας οικογένεια!!

Διαβασαμε στο blogg  της Zoe, μια λέξη που μας "κάνει".  Weekender! Μέσα μας χτύπησε ένα καμπανάκι γιατί αυτό είμαστε κι οι δύο φανατικοί Weekenders. Όλη την εβδομάδα φτιάχνουμε σχέδια και όνειρα και προγραμματισμούς για το τι θα πρωτοκάνουμε το Σαββατοκύριακο!!
Αχ λατρεμένα  μικρά μας, Σαββατοκύριακα....

Πριν δύο χρόνια σε ένα site είχαμε διαβάσει ένα άρθρο για την δημιουργική απασχοληση των παιδιών. Ηταν ένα  άρθρο που μας ενέπνευσε γιατί σε αυτό βασιστήκαμε και δημιουργήσαμε διάφορες διαδικασίες  και τελετουργικά που μας βοηθούν πολύ πολύ και στην καθημερινότητα αλλά και στο να δημιουργούμε ημέρες πιο ιδιαίτερες.
Οπως για παράδειγμα η "εβδομάδα της χαράς" , όπου κάθε χρόνο τον Ιούλιο, παίρνω( Κατερίνα) μια εβδομάδα άδεια για να είμαστε μαζί, με τα παιδιά.
Βγάζουμε ένα προγραμματάκι για όλα αυτά που θέλουμε να χωρέσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα, από γεύσεις, εξόδους, βόλτες, παιχνίδια κι ότι άλλο θέλουμε και το εντάσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα, όπου είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε εκείνους και μονο....
Εχουμε "ξεπατικώσει", πολλά ενδιαφέροντα και ένα από αυτά θέλαμε εδώ και καιρό να το εντάξουμε σε ένα Σαββατοκύριακο.

Στο άρθρο μιλούσε για τις παιδικές αναμνήσεις των γονιών. "Θυμηθείτε τι σας έκανε χαρούμενους ως παιδιά και ζήστε ξανά μαζί με τα παιδιά σας.."    
Το μυαλό άρχισε να ανασύρει μνήμες, εικόνες, γέλια...

Υπάρχει κάτι που εγώ (Κατερίνα) το ζούσα πολύ συχνά όταν πηγαίναμε στη γιαγιά και μαζευόμασταν όλα τα εγγόνια μαζί...Η στρωματσάδα! Τι χαρά αξέχαστη....
Το να κοιμηθούμε όλοι μαζί στο πάτωμα ήταν προνόμιο μόνο των παιδιών...έτσι το βλέπαμε και η γιαγιά η καημένη μας έστρωνε κάτω όλους μαζί και χαχανίζαμε για ώρες πριν μας πάρει ο ύπνος αποκαμωμένους....Στρωματσάδα λοιπόν!!
Υπάρχουν φορές που θέλουμε να κάνουμε πράγματα κι είναι τόση η κούραση που λες "που να ξεσηκωθώ τώρα, ένα Σαββατοκύριακο έχω για να ξεκουραστώ , δεν θέλω ανακατωσούρα, το σπίτι θα γίνει άνω κάτω". Τα κανονικά δηλαδή κι η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλες οι ημέρες το ίδιο.Κάποιες φορές η κούραση και η αντίδραση στο να κάνουμε οτιδήποτε μας παραλύουν!

Ετσι αποφασίσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνουμε την υπέρβαση και να κοιμηθούμε όλοι μαζί στρωματσάδα στο σαλόνι.... Τα παιδιά δεν το ήξεραν ήταν έκπληξη.
Το Σαββατοκύριακο αρχίζει από το βράδυ της Παρασκευής οπότε, νοικιάσαμε την ταινία "Λύκος", που είχε ελάχιστα λόγια (χωρίς Ελληνική μετάφραση) και  είχε ως θέμα τη συνάντηση ενός νεαρού αγοριού και την συναισθηματική του σχέση με μια ομάδα νεαρών λύκων.
Η βραδυά ήταν Μεξικάνικη, με πιτούλες για burritos με ψιλοκομένα φρέσκα λαχανικά, κοματάκια κρέατος, γιαούρτι και σαλτσούλα πικάντικη. 
Κεράκια αναμένα, τζάκι και όλοι μαζί στο χαλί, να  φτιάχνει ο καθένας την γεύση που ήθελε.


Φάγαμε σαν βόες... 

Μετά αρχίσαμε να μεταφέρουμε τα στρώματα στο σαλόνι...(μας βγήκε η μέση).Ο ενθουσιασμός χτύπησε κόκκινο μόλις αντιλήφθηκαν τι πρόκειται να γίνει...Φωνές και αλλαλαγμοί!!
Ηταν μια υπέροχη βραδυά. Πρωτόγνωρη  για όλους μας.


Όλοι μαζί ξαπλωμένοι, δίπλα στο τζάκι, να παρακολουθούμε αγκαλιά  ένα πραγματικά ωραίο έργο, με πολλά μηνύματα που ξεσήκωσε μέσα στο μυαλό τους πολλά ερωτηματικά..."Αφού οι λύκοι,είναι κακοί γιατί δεν  τρώνε το αγόρι;"...και πολύ συζήτηση ενδιάμεσα, για να λυθούν όλες αυτές οι ουσιώδης απορίες!
Το βράδυ μαγικό.Οταν το έργο τελείωσε κοιμόταν ήδη και οι τρεις (και ο μπαμπάς μαζί). Εκλεισα την τηλεόραση και το δωλάτιο έμεινε να φωτίζεται μόνο από τις φλόγες στο τζάκι. Ακουγα την φωτιά να τριζοβολάει και στο δωμάτιο να χοροπηδούν οι σκιές και σκέφτηκα "αυτή η στιγμή είναι  από αυτές που δεν θα ξεχάσω ποτέ..."


Την επόμενη ημέρα μας ξύπνησε  η αγωνία ενός τρελού ενθουσιασμού. Γαργαλητά και χαροπηδηχτά και γέλια, γέλια, γέλια....
Βρήκαν την ευκαιρία να παλέψουν, να κυλιστούν, να κάνουν όλα τα ακροβατικά τους...



Στη μέση του σαλονιού τα στρώματα και τα παπλώματα και το χάος. Κι αυτοί οι μικροί άνθρωποι τόσο χαρούμενοι με αυτή την κατάσταση της ανακατωσούρας.


Τόσο ήρεμοι με την αίσθηση της ασφάλειας και του χρόνου που είναι όλος δικός μας και μπορούμε να είμαστε με τις πυζάμες, και να χοροπηδάμε όλη μέρα....

Ετοιμάσαμε ένα συγκλονιστικό πρωινό!
Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου είναι πάντα συγκλονιστικά και τα λατρεύουμε. Εγω έζησα σε ένα σπίτι που τα πρωινά είχαν μια αίγλη και μια μαγεία.Θυμάμαι την μαμά και τον μπαμπά να φτιάχνουν ιδιαίτερα πράγματα από λουκουμάδες, μέχρι λουκάνικα και να μπερδεύουν τις Αγγλικές, με τις Γερμανικές και τις Ελληνικές γεύσεις.
Μας θυμάμαι Σαββατοκύριακα γύρω από το τραπέζι  με τις πυζάμες ακόμη, να τρώμε πρωινό και να "χαζομιλάμε"( αυτά τα απλά λογάκια που είναι τόσο ανώδυνα και δεν σημαίνουν τίποτα) κι αυτές οι εικόνες είναι από τις πιο όμορφες και ζεστές που έχω από την οικογένεια μου....
Ετσι και τώρα.Τα παιδιά μας θέλουμε να έχουν τέτοιες ωραίες εικόνες.
Κάνουμε τα πάντα  μόνοι μας, από κρέπες, βάφλες, στραπατσάδες, μαρμελάδες, φρέσκους χυμούς...όλα φτιαγμένα από εμάς...εκτός από τη μία και μοναδικά αγαπημένη όλων μας....τη Nutella!!


Και μετά μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι και "χαζομιλάμε"...αναπαράγοντας τις εικόνες των παιδικών μου χρόνων...


Κι εκεί ακούγωντας το μαγικό μουρμουριτό, σαν να έρχεται από μακριά, είμαι μαζί τους, τους βλέπω να μιλούν να γελούν να πειράζονται και δεν ακούω τίποτε παρά μόνο τους χτύπους της καρδιάς μου...που χτυπάει γιατί υπάρχουν!!

                                                                     Κατερίνα

31 σχόλια:

Maria Villioti είπε...

Να'στε πάντα έτσι χαρούμενοι όλοι σας!!! Η στρωματσάδα μεγάλη χαρά και για μένα στα παιδικά μου χρόνια όταν στο σπίτι έμεναν φίλοι και όλα τα πιτσιρίκια κοιμόμασταν κάτω! Και τα καλοκαίρια για να δροσιζόμαστε (γιατί δεν είχαμε κλιματιστικά!) κοιμόμασταν ή κάτω στο πάτωμα ή έξω στην αυλή!!! Το δεύτερο δεν νομίζω να μπορέσει ο γιος μου να το δοκιμάσει, πρέπει να αλλάξει εντελώς ο κόσμος μας για να ξαναβγούμε στις αυλές! Έχεις δίκιο που προσπαθείς να σκεφθείς σαν να ήσουν παιδί. Αν σκεφτόμασταν σαν παιδιά σε όλα τα πράγματα ο κόσμος μας θα ήταν υπέροχος!

princess είπε...

Αχ, τι μου θύμισες τώρα Κατερίνα μου! Εμείς κοιμόμασταν στρωματσάδα όλα τα αδέρφια μαζί (επτά παρακαλώ)όταν πηγαίναμε στο χωριό, στις διακοπές του σχολείου ειδικά τα Χριστούγεννα... Ήταν τέλεια κι ας είχε ψοφόκρυο!!

Litsa είπε...

Πόσες κοινές αναμνήσεις εκεί στο σπίτι με την μαμά και τον μπαμπά... Οι μυρωδιές, η νοστιμιά, η ευτυχία, τα χρώματα του πρωινού!
Σας ζήλεψα αδερφάκι, σε εμάς τα Σάββατα έχουν χάσει το νόημά τους... Αχ αυτές οι δουλειές!
Άλλη μια δυνατή και όμορφη ανάρτηση!
Σας φιλώ σβουρηχτά

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΑΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
ΣΤΡΩΜΑΤΣΑΔΑ! ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Μετά από αυτό που διάβασα και είδα νομίζω ότι η βδομάδα σας ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο!

Δώρα είπε...

Τι όμορφες εικόνες...τι γλυκιά οικογενειακή θαλπωρή!
Σας εύχομαι να είστε πάντα έτσι!
Τώρα θα περιμένω να μεγαλώσει λίγο η μικρή μου και βουρ κι εμείς!

Sophie είπε...

Πολύ γλυκιά ανάρτηση Κατερίνα μου σε όλους φέρνει όμορφες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων.Να είσαι πάντα καλά εσύ και η υπέροχη οικογένειά σου και να περνάτε πάντα τόσο ξεχωριστά!!!Φιλάκια και καλή εβδομάδα.

myStickland είπε...

κατερινούλα..καλημέρα και καλή εβδομάδα..πάντα όταν διαβάζω τις αναρτήσεις σου, ενας κόμπος γεννιέται στο λαιμό μου και οι κόρες μου με ρωτάνε''μαμά κλαίς?''..''όχι, κάτι μπήκε στο μάτι μου..''
..μακάρι όλες οι στιγμές σας, να έχουν μόνο χαρές και γέλια..και κανένα συννεφάκι να μην απειλήσει, την όμορφη ζωή σας..ΠΟΤΕ!!!
σου στέλνω πολλά γλυκά φιλιά απο το''mystickland''..κις!!<3

Katerina είπε...

Μένω στην τελευταία σου φράση και εύχομαι να είστε πάντα ευτυχισμένοι χαμογελαστοί και να περνάτε πάντα τέτοιες όμορφες οικογενειακές στιγμές!!!
Καλή εβδομάδα!

Ερμιόνη είπε...

Τι όμορφα! Η περιγραφή σου μας μετέφερε κάτι από τη μαγεία και τη γλύκα της βραδιάς! Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες πολλές, ανέμελες, απρόσμενες, νοσταλγικές οικογενειακές στιγμές!

χρυσάνθη είπε...

Τι υπέροχες και δυνατές οικογενειακές στιγμές!!!Μπράβο Κατερινάκι μου.Τελικά ο άνθρωπος ότι μαθαίνει κάνει!!!Δεμένη οικογένεια είναι ευλογία .Δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά και το κουβαλούν σε όλη τη ζωή τους!!Νάστε παντα έτσι!!!Καλή εβδομάδα!

Λαμπρινή είπε...

Αυτές τις στιγμές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ Κατερινάκι μου είναι και οι στιγμές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ και τα παιδάκια σου,που μπορεί να μην μπορούν να το πουν όμως να ξέρεις ότι θα είναι πάντα χαραγμένες στην καρδιά τους.Εμείς φτιάχνουμε τις αναμνήσεις τους και με αυτές θα μεγαλώσουν και θα μας αντιγράψουν.Όπως κι εμείς τώρα με τις στρωματσάδες και τα πρωινά της Κυριακής...μας αρέσουν κι εμάς!!!Όπως και το αεροπλανάκι,αυτό με τα πόδια!!!!Να είσαστε όλοι καλά !
Πολλά πολλά φιλάκια.

koralee είπε...

What fun...I am coming for breakfast..love all this amazing food. xoxx Happy new week

Ανώνυμος είπε...

Τι μου θύμησες.........
Να είστε πάντα ευτυχισμένοι

My blueprint είπε...

Τι να πω! Εξαιρετική ιδέα!! Από αυτές τις στιγμές που θυμάσαι για πάντα. Να είστε πάντα καλά.
Φιλιά
PS Ήδη σκέφτομαι πως να την προσαρμόσω!!

Rena Christodoulou είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!
ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΛΑΨΩ!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!
ΓΙΑΥΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ CAMPING ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ!!!!!!!!!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ!!!!!
ΕΧΩ ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ , ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ!!!!!!
ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ,
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ!!!!!!!!!!

Summertime Blues είπε...

περιπετειώδες!
χαρά στο κουράγιο σας!
κυνήγι θησαυρού κάνατε;;;;;
όσο για την "εβδομάδα της χαράς" πολύ καλή ιδέα, θα την εφαρμόσω.
καλημέρα.

Παπίτσα είπε...

Ποπο, τέλεια αυτή η στρωματσάδα και το πρωινό κουτούρντισμα!
Σα τη νουτέλα δεν έχει, ομολογουμένως...

Να περνάτε πάντα πολύ όμορφα!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!
Γεμάτη μνήμες,αγάπη, τρυφερότητα,
ξενοιασιά! Σου εύχομαι να τα διατηρήσεις & να τα συντηρήσεις όσο περισσότερο μπορείς .
Φιλάκια

Maryel είπε...

Πόσο όμορφα! Απλά υπέροχα!

maya =^o^= είπε...

τι γλυκιά ατμόσφαιρα!!!!αυτό το "αεροπλανάκι"το έκανα κι εγώ με τα αδέρφια μου όταν ήμασταν μικρά πολύ μικρά δηλαδή γιατί και τώρα μικρά δεν είμαστε; τα σήκωνα με τα πόδια μου στον αέρα!!χαχαχα!!! όποτε ευκαιρήσεις πέρνα απο εδώ http://mayasfairytale.blogspot.com/2011/11/2.html γιατί σου έχω 2 βραβεία!!! μιάου!!!

Unknown είπε...

Είναι εκπληκτικό να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν (ακόμα;) τέτοιες οικογένειες. Πραγματικά σας χαίρομαι και σας ζηλεύω (με την καλή έννοια).
Κι ας τρώτε nutella!
Μερέντα και ξερό ψωμί! Και φρέσκο ψωμί. Και σκέτη. Και με μπισκότα και κονιάκ, ΚΑΙ καρύδια. Και με μπανάνα. Και σε κρέπα. Και κάποιος να με σταματήσει επιτέλους!

Marie είπε...

Καλά αυτό που παθαίνω μ'εσάς δε μου'χει ξανατύχει! Συγκινούμαι και βουρκώνουν τα μάτια μου (ακόμα έτσι είναι) κάθε φορά που διαβάζω ανάρτησή σου. Σαν να αγγίζεις ένα κομμάτι της ψυχής μου! Και να τη γλυκαίνεις! Να'στε πάντα καλά και να περνάτε όσο πιο όμορφα μπορείτε! Φιλάκια πολλά!

princess είπε...

Κατερίνα και Πανταζή, είδα τον κήπο σας στο μπλογκ Κηπολόγιο! Υπέροχος είναι! Γίνετε να μου φτιάξετε κι εμένα ένα σπιτάκι κάτω από τους κέδρους; Δεν θα ενοχλώ κανέναν, σας το υπόσχομαι!!

princess είπε...

Συγγνώμη για το ορθογραφικό λάθος (γίνετε) λόγω κεκτημένης ταχύτητας, γίνεται ήθελα να γράψω! Ακόμη ονειρεύομαι τους κέδρους!

SpIrToKoYto είπε...

παιδάκια - μικρά και μεγάλα - σας βρήκα από το ΚΗΠΟΛΟΓΙΟ...
απίστευτος ο κήπος σας,η οικογένειά σας και ζωντάνια σας...
τέτοιες συναντήσεις κάνουν το ίντερνετ να δικαιολογεί την ύπαρξή του...-:))

NOSTOS είπε...

Πάντα αγαπημένοι και πάντα ευτυχισμένοι να είστε.Χάρηκα που σας αντάμωσα εδώ.Καλό βράδυ να έχετε κιευχαριστώ για την φιλοξενία σας εδώ.

Owl Mommy Βέρα είπε...

Στρωματσάδα στη γιαγια,ε? Τι μου θύμισες..τέλεια!Να είστε πάντα χαρούμενοι και να δημιουργείτε τέτοιες βραδιές! Αυτά μένουν τελικά..
Χαιρετισμούς

Angelique είπε...

Στρωματσάλα!!Πω, πω!!Τι ωραία που περνάτε με τα πιτσιρίκια σας!!Μπράβο!!Πολύ σας χαίρομαι!!
Σε ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές!Το τσάϊ θα το ψάξω εδώ γιατί απ' οτι είδα το μαγαζί υπάρχει και στην Αθήνα!!Γιούπιιι!Σε φιλώ!

Ευτυχία είπε...

Κατερίνα μου τι μου θύμησες, στρωματσάδα στο σπίτι της γιαγιάς, με τις αδελφούλες μου Κατερίνα και Χαριτίνη, να κάνουμε παλαβομάρες, αεροπλανάκι και ότι άλλο μας κατέβει στο μυαλό και μετά πάντα οι λιχουδιές να μας περιμένουν.Μέσα στην τρέλα που μας έχουν επιβάλει να ζούμε αυτές οι εικόνες λειτούργησαν σαν ψυχοθεραπεία για μένα. Να είστε πάντα καλά και πολύ πολύ ευτυχισμένοι όλοι σας!!!!Φιλιά!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Τον ύπνο στο σαλόνι όλη η οικογένεια μαζί το γευτήκαμε την Πρωτοχρονιά! Πραγματικά υπέροχες στιγμές! Τα πρωινά μου αρέσουν κι εμένα. Ειδικά όμως αυτά στο camping μετά από μια πρωινή βουτιά!
Kathy by anthomeli