Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το σώμα και η μνήμη του...



Αυτή η ανάρτηση δεν μπορεί παρά να αρχίσει με πολλά πολλά πολλά ευχαριστώ σε όλους τους φίλους αναγνώστες που με συγκίνησαν με όλες τις ζεστές ευχές τους....Σας ευχαριστώ  ειλικρινά.
Ποτέ μου δεν φαντάστηκα όταν δημιουργούσαμε αυτό το  Blogg ότι θα ήταν η αφορμή για την έναρξη μιας νέας ζωής...παράλληλης με αυτή που ζούμε!! Ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μας και σε αυτό τον κόσμο υπάρχετε εσείς, αόρατοι και ταυτόχρονα αληθινοί, άγνωστοι και ταυτόχρονα φίλοι!!! 
Οι ευχές σας με ξάφνιασαν και με συγκίνησαν βαθιά.... Δέχτηκα και διαδικτυακά λουλούδια...


αυτές τις υπέροχες τουλίπες από την  γλυκιά μου Έφη!! Ευχαριστώ τόοοοσο πολύ!!!

Φέτος η γιορτή μου κράτησε ένα τριήμερο...Αναπάντεχο και γεμάτο.
Μέρες πριν δέχθηκα ένα δώρο  που με ξάφνιασε και μου έφερε δάκρυα!! Ήταν αυτός ο μικρός πίνακας.


Μου τον χάρισε ένας πολύ αγαπημένος φίλος,ο Ηλίας, που θυμόταν την συγκίνηση που ένιωσα όταν τον πρωτοείδα και απλά μου τον έφερε!!! Αυτό το κοριτσάκι μου φέρνει πραγματικά δάκρυα στα μάτια.


Τον στόλισα προς το παρόν στο περβάζι για να τον βλέπω κάθε φορά που κάθομαι στο τραπέζι...
Είναι  ζωγραφισμένος από την σύντροφο του  την Κέλλυ. Είναι καταπληκτική ζωγράφος και  φοβερά ταλαντούχα. Εδώ μπορείτε  να δείτε τα έργα της!

Το απόγευμα της Παρασκευής  το αγόρι ήρθε και με πήρε από τη δουλειά και πήγαμε μόνοι μας μια βόλτα στα μαγαζιά!
Βολτάραμε  σε μια κρύα και φωτεινή Θεσσαλονίκη που παλεύει να μπει στο Πνεύμα των Ημερών...
Το ίδιο και εμείς και σε αντίσταση όλων αγοράσαμε και φέτος τα κλασικά μας Αγγλικά μπισκότα από το Marks and Spencers...Κάθε χρόνο παίρνουμε μια τέτοια Χριστουγεννιάτικη συλλογή με μπισκότα....Κάθε χρονιά και διαφορετικό κουτί...Το φετινό είναι υπέροχο το λατρεύω...


Τα μπισκότα δε, γίνονται ανάρπαστα, όχι χωρίς λόγο αφού είναι καταπληκτικά.


Αγοράσαμε λοιπόν και  μια συσκευασία, Χριστουγεννιάτικου τσαγιού,


για να τα βουτάμε γιατί όπως είναι γνωστό το τσάι...θέλει το μπισκότο του!!...

Μετά βόλτα ως τη Sugarela για να αγοράσουμε λίγες από τις καταπληκτικές σοκολατένιες τρούφες


και ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας για το δρόμο... Υπέροχα!!

Στο σπίτι μας περίμεναν τα πιτσιρίκια με ένα πανέμορφο κουτί πάνω στο τραπέζι!!!



Έκπληξη του μπαμπά τους.
Το άνοιξα μέσα σε τρελό ενθουσιασμό για να βρω την απίστευτη αυτή κανάτα που θαύμαζα μόλις πριν τρεις ημέρες στην βιτρίνα της  "Παρουσίασης"...


Είναι ένα λατρεμένο κομμάτι από το σερβίτσιο που μας έκαναν δώρο οι γονείς μου, όταν παντρευτήκαμε.Τo Petit Fleur της Villeroy und Boch. Ένα σερβίτσιο υπέροχο, που η μαμά μου άρχισε να το αγοράζει κομμάτι κομμάτι από τα 15 μου χρόνια και το ολοκλήρωσε 10 χρόνια μετά....Απίστευτο;
Ο Πανταζής ξέρει την απόλυτη μανία που έχω με το συγκεκριμένο σερβίτσιο και όταν με είδε να θαυμάζω την  τσαγιέρα  βρήκε την ευκαιρία της γιορτής μου και  φρόντισε να το αγοράσει στα κρυφά...
Τι τυχερή που είμαι!!! 

Το βράδυ εξελίχθηκε ακόμη πιο ωραία όταν οι κολλητοί της Ανδροπαρέας μου τηλεφώνησαν για ευχές και με ενημέρωσαν ότι είναι σε ένα παραλιακό μπαράκι....Στις 23.30 τα παιδιά ήταν για ύπνο και εμείς στο Theros!!
H βραδιά εξελίχθηκε απίθανα. Ζωντανή μουσική, πολλές ευχές, πολύ χορό  και πολύ πολύ γέλιο...




Το τέλος γνωστό.Τα αγόρια να χοροπηδούν ευτυχισμένα....Αχ αυτά τα αγόρια...


Γυρίσαμε το ξημέρωμα σπίτι και το Σάββατο μας βρήκε νωχελικούς, να προσπαθούμε να προλάβουμε τα ψώνια.Το απογευματάκι ο Πανταζής αποφάσισε να μπει στην κουζίνα για να δημιουργήσει παρέα με το βιβλίο του αγαπημένου του Jamie Oliver, που του έκανε δώρο η Fraulitsa στα γενέθλια του.



Μαγείρεψε με μεγάλο ενθουσιασμό και όπως προστάζει ο Jamie, ανακάτεψε τη σαλάτα με τα χέρια.... νομίζω για αυτό του αρέσει τόσο ο Jamie, γιατί βάζει πάντα τα χέρια στο φαγητό!!


Το βράδυ πέρασε όμορφα με καλή παρέα και ωραίες γεύσεις...


Μπράβο σε όλους μας Πανταζή, Κατερίνα και...Jamie!! Το μενού είχε ντοματόσουπα,  μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και  αντζούγια, Trifle με σμέουρα από τον κήπο μας



και βέβαια δοκιμάσαμε και τα πρώτα μελομακάρονα της χρονιάς που έφερε το γλυκό μου Μαράκι, και ήταν τέλεια!


Η τέλεια στιγμή της βραδιάς ο ανιψιός μου που έπεσε τρέχοντας στην αγκαλιά μου με ένα μικρό μπουκετάκι με ίριδες...

Τώρα απολαμβάνω τις αναμνήσεις ενός ωραίου Σαββατοκύριακου που τα είχε όλα.
Έχουν έρθει οι φίλοι των παιδιών και παίζουν κρυφτό μέσα στο σπίτι και οι φωνές τους είναι παντού...Βάζουν να τα φυλάει συνέχεια ο Γιώργος και νομίζω πως το κάνουν γιατί γελάνε με την καρδιά τους όταν αρχίζει το μέτρημα με ρυθμό..."πέντε, δέκα, πεκαπέντε, είκοθικαιπέντε, τριάνταδεκαπέντε, φτού και βγαίνω"...χαμογελάω και εγώ κάτω από τα μουστάκια μου και απολαμβάνω το αγγλικό μου τσάι. Σε ένα πανέμορφο ποτήρι με γάτες, που σίγουρα θα λατρέψει η Maya.


Με ελάχιστη ζάχαρη και μια σταλιά γάλα....Γεύση γεμάτη αναμνήσεις της χώρας που αγάπησα. Ξεσηκώθηκαν αναμνήσεις και συναισθήματα και στιγμές...από μια και μόνο γουλιά! 
Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά, την φράση που θα θυμάμαι για πάντα να λέει χαμογελώντας αινιγματικά η  καθηγήτρια μου Alida Gersie, πολλά
 χρόνια πριν: " Το σώμα κρατάει τις μνήμες..."

Φροντίζουμε λοιπόν, όσο περνάει από το χέρι μας να προσφέρουμε σε εμάς και τα πιτσιρίκια μας, θύμησες που όταν ξυπνούν, το σώμα μας να νιώθει συναισθήματα πλημμυρισμένα με τη χαρά από στιγμές, γεύσεις, συναισθήματα, αγγίγματα, που κάποτε μας είχαν κάνει ευτυχισμένους...

33 σχόλια:

Litsa είπε...

Ας τα πάρω από την αρχή: το κουτί με τα μπισκότα το λάτρεψα! Η Sougarela θα γίνει φίλη μου, είναι τέλεια! Η τσαγιέρα σου είναι το κάτι άλλο, κι εγώ θα έκλαιγα από χαρά! Το γεύμα που μας ετοιμάσατε ήταν απολαυστικό! Η ντοματόσουπα ήταν υπέροχη. Πιο απολαυστικός είναι ο Πανταζής που η ατάκα του είναι "έτσι το κάνει ο Oliver". Χαίρομαι που το δώρο μου έπιασε τόπο και χαίρομαι που λάτρεψες τα λουλουδάκια... Χρόνια πολλά αδερφάκι! Και του χρόνου!!
Υ.Γ θα έρθω να μου φτιάξεις ένα ωραίο τσαγάκι...

Litsa είπε...

Υπέροχο τα γιορτινό λουκ!

Rena Christodoulou είπε...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΖΗ ,
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΚΙΖΕΙ!!!!!!!! Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ! ΟΙ ΙΡΙΔΕΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ! Ο ΣΕΦ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ! ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ...ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ....ΟΙ ΚΕΦΑΤΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΑΣ.......ΚΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΤΩΡΑ ...ΑΝΤΕ ΝΕΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!

Sophie είπε...

Κατερίνα μου χρόνια σου πολλά αν και λίγο καθυστερημένα στον τόπο μου λένε ότι η γιορτή κρατάει σαράντα μέρες οπότε είμαι μέσα στα χρονικά περιθώρια που προστάζει η παράδοση χα χα χα!!!!Η ανάρτησή σου είναι εξαιρετική!!!Τι να πω για τα μπισκότα το τσάι το τσαγιερό τα γλυκά ....όλα είναι υπέροχα και πολύ ρομαντικά!!!!Θα πω να είσαι πάντα καλά και υγιείς και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!!!Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!

Dee Dee είπε...

πολυ cozy ολη η ατμοσφαιρα εδω :):)

Το κουτιο με τα μπισκοτα το ζηλεψα και σκεφτομαι να κανω κι εγω μια βολτα απο τα Marks & Spencer :):):)

Και ο πινακας με το κοριτσακι καταπληκτικος!!!!!!

Στο Theros πηγαινα κι εγω για καφε με τον αντρα μου, εμενα εκει κοντα οταν τον γνωρισα :)

Ολα υπεροχα!!! Χαιρομαι που περασες τοσο ομορφα με τοσο ομορφα δωρακια!!! Παντα τετοια :):)

καλη εβδομαδα!!!

SpIrToKoYto είπε...

καθυστερημένες αλλά από καρδιάς οι ευχές μου Κατερινάκι...
της ίδιας σχολής είμαι κι εγώ...
οι μνήμες διατηρούνται με γεύσεις,μουσικές κι αγγίγματα...
( χαμογελάω με το KaPa...
εμείς έχουμε το J&B...
Γιάννης - Βιβή...
να είστε πάντα έτσι όμορφοι και ευτυχισμένοι όλοι σας...-:))

peny είπε...

Ονειρεμένη γιορτή με τα όλα της Κατερινιώ.Κάθε χρόνο τέτοια!
Μα τι κάνει αυτή η πεταλούδα μέσα στο τσάι σου?Την εντόπισα με την άκρη του ματιού διαβάζοντας την ανάρτηση και αιφνιδιάστηκα,νόμιζα στιγμιαία πως ήταν αληθινή!Λέω κι εγώ καινούριο κόλπο,θα μας τρελάνει η Κατερίνα πάλι,Τσάι με πεταλούδα..Ναι,ναι σοβαρά για ένα δευτερόλεπτο αυτο σκέφτηκα και βέβαια ξενέρωσα με την αλήθεια!Χρόνια πολλά γλυκειά,πεταλουδιάρα Κατερίνα!

Marie είπε...

Πέρασα να ευχηθώ καλή εβδομάδα και διάβασα όλα αυτά τα ωραία!!! Πάντα τέτοια! Πολλά φιλάκια!

donkey and the carrot είπε...

Χρόνια σου πολλά έστω και καθυστερημένα! Παρότι foivi Κατερίνα κι εγώ! Η παρουσίαση είναι υπέροχη! Λάτρεψα την κουζίναααα!!!!

tzeni xr. είπε...

Κατερινα καλημερα! Τι ομορφες ευτυχισμενες στιγμές!!!

Με συγκινησες πρωινιατικα. Απο που να αρχισω απο την εκπληξη του ανδρα σου απο το καδρακι, απο τα μπισκοτα και το υπεροχο κουτι τους απο το ποσο καλα περασες το 3 ημερων της γιορτης σου...

Χρονια πολλα και παλι και σου ευχομαι να εχεις παντα τοσο ομορφες ευτυχισμενες στιγμες.

Μαρία είπε...

Πρώτα απ'όλα να ευχηθώ αν και λίγο καθυστερημένα χρόνια πολλά γεμάτα υγεία,αγάπη και ευτυχία..η ανάρτησή σου απλά υπέροχη..γεμάτη όμορφες φωτογραφίες..λιχουδιές και χαρούμενες φατσούλες..ενθουσιάστηκα με την τσαγιέρα..τρελάθηκα μπορώ να σου πω..έριξα μια ματιά στο internet..απίθανο σερβίτσιο..δεν έχεις άδικο που το λατρεύεις..φιλάκια πολλά

vailie είπε...

Κατερίναααα, τι όμορφη ανάρτηση!!!η κουζινα,λες και βγήκε από περιοδικό!!! Το καδράκι...τόσο αθώο και κοριτσίστικο (μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια, πάντα να μαζεύω λουλούδια στα λειβάδια-και τώρα δλδ αυτό κάνω,αλλά μαζί με τις κόρες μου;-)) Πέρυσι λάβαμε κι εμείς δώρο ένα κουτί απτα marks &spenser με ένα σκωτσεζικο σκυλάκι και τα κλασσικά shortbreads,που εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt!(Mήπως να το επισκεφτώ κι εγώ φέτος? λατρεύω τα τσίγγινα κουτια από μπισκότα ,τσάγια,κλπ.)
Την κούπα με τα γατάκια και την πεταλούδα την έχω κι εγώ! από την στιγμή που την είδα την αγάπησα (παρόλο που έχω αδυναμία στα σκυλιά)
Τα μικρά σας πρέπει να είναι πολυ φατσες! Τι μουτράκια...σκανταλιάρικα!χαχα!!! Και ο μάγειρας...όλα τα λεφτα! (σαν τον oliver!;-p)
Ευχομαι να περνάτε πάντα τόσο όμορφα στις γιορτές όλων σας!φιλάκια!!!

mara είπε...

Κατερίνα μου χαίρομαι που πέρασες τόσο "ζεστά"!
έχω όμως και παρατηρήσεις να κάνω
1) το κουτί με τα μπισκότα άδειασε;
2)Η μαμά με την συλλογή της είναι μια συνήθεια και άλλων μαμάδων και μου θύμησε και εμένα αρκετά ...
3)Η τσαγιέρα υπέροχη..
4)Η μαγειρική δεν είναι χειρουργική..εύγε Πανταζή!!
5)Η ανδροπαρέα...γλέντησε ΕΣΕΝΑ και φυσικά το διασκέδασες...
6)Το μπουκετάκι με τις ίριδες δοσμένο από δύο τρυφερά χεράκια.
7) φτιάξε καφέ...δεν είμαι του τσαγιού...έρχομαιιιι

Φιλιά σε όλους σας!!!!!!!!!!!!

Angelique είπε...

Κάθε ανάρτηση σας μου αφήνει ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη!!!Χαίρομαι που ξέρετε να ζείτε τις στιγμές σας!!

Marie-Anne είπε...

Καλώς σας βρήκα !! ΄Εχω ξετρελλαθεί με τις αναρτήσεις σας , ιδιαίτερα με τις τρείς τελευταίες που δεν είχα διαβάσει. Χρόνια σου πολλά Κατερίνα, να χαίρεσαι την υπέροχη οικογένειά σου και να σε χαίρονται ! Το Σαββατοκύριακο μάζεψα κι εγώ κουκουνάρες, ασχολήθηκα με τα πουλόσπιτα στον κήπο μου και ήπια και Earl Grey με λίγο γάλα. Τι σύμπτωση !!!!!Νά σαι καλά!!!!

gwgw είπε...

Κατερινακι να εισαι παντα καλα,και καθε χρονο να περνας καλυτερα!!!
Υπεροχα ολα,αυτο ομως που ζηλεψα(με την καλη εννοια ειναι η τσαγιερα...ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!
Πολλες καλημερες με πολλα φιλια,και του χρονου με υγεια!!!

thomi είπε...

Αν και καθυστερημένα χρονια πολλά για τη γιορτούλα σου κατερίνα!
δεν έχω λόγια για την τσαγιέρα και την μπισκοτιέρα, με τέτοια όμορφα πράγματα η ζωή μας μοιαζει παραμυθένια!

Evita Rentzi είπε...

Κοριτσάρα μου, πρώτα απ' όλα χρόνια πολλά -έστω και καθυστερημένα! Να είσαι πολύχρονη και ευτυχισμένη με την υπέροχη οικογένειά σου!!!
Όπως πάντα υπέροχη η ανάρτησή σου! Η τσαγιέρα, όπως είπε και το Λιτσάκι, ονειρική!!! Η κουζίνα σου απίστευτη!!!
Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα!
Κάποια στιγμή θα σου στείλω e-mail γιατί χρειάζομαι τη βοήθειά σου στα ιντερνετικά!!
φιλάκια πολλά!!!

Lyriel Bee είπε...

Η ανάρτηση σου ήταν τόσο απολαυστική που δεν ήθελα να τελειώσει !! Μου κέντρισες όλες τις αισθήσεις, όσφρηση, γεύση, όραση ... βλέπω το κάψατε στη γιορτή σου !! Μπράβο τέτοια να βλέπω να χαίρομαι !! Τα φατσάκια των παιδιών σου είναι τόσο εκφραστικά, γεμάτα αγάπη και χαρά :))
Σου στέλνω πολλές θερμές ευχές, έστω και κατόπιν εορτής !! ΠΟλλά πολλά φιλάκια !!
υγ. το φλυτζανάκι με τη γατούλα σου, χάρμα !!

Sofia Nikopoulou είπε...

Πόσο γλυκιά οικογενειακή και φιλική θαλπωρή μου βγάζετε! Μου δίνετε την αίσθηση ότι ξέρετε να ζείτε όμορφα τη ζωή, να χαίρεστε τις λεπτομέρειες και να κάνετε την κάθε μέρα γιορτή. Πολύ μου αρέσει! Χαίρομαι που σας γνωρίζω!
Φιλιά!

Kitchen Stories είπε...

Τι "χορταστικό" post είναι αυτό!;
Χορταστικό, με την ένοια της πληρότητας, της ευαισθησίας, της αισθητικής, της θαλπωρής, της ευγένειας μα πάνω από όλα αυτή τη ΑΓΑΠΗΣ!

Να βιώνεις, να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις όλα αυτά για πάντα.
Ζ.

Kitchen Stories είπε...

Ά ξέχασα...τις ίριδες, οι λατρεμένες μου...

Ζ.

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Το ξέρω ότι άργησα μα υπήρχε λόγος!Όμως είμαι σίγουρη ότι θα δεχτείς και τις δικές μου ευχές!Χρόνια πολλά-πολλά και καλά!
Υπέροχες οι φωτογραφίες και η αφήγηση σου για άλλη μια φορά!Καλή σας συνέχεια!Φιλιά!

χρυσάνθη είπε...

Τι όμορφη ανάρτηση γεμάτη χρώματα , μυρωδιές, γεύσεις,όμορφες εικόνες και στιγμές!!!κοριτσάκι μου εύχομαι η ζωή σας να είναι μία γιορτή!!!!!

Marie-Anne είπε...

Κατερίνα,
πέρνα από μένα όταν μπορέσεις! σε περιμένει ένα βραβείο !!!!!!

Onirokosmos είπε...

Φτωχά τα λόγια, μα οι ευχές
είναι πολύ μεγάλες.
Κι αν είναι μπόρα η ζωή,
να ΄ναι χαρές οι στάλες!

Κρόσσια του φεγγαριού κρατώ
κι αχτίδες ήλιου παίρνω,
χρυσοκεντώ Χρόνια Πολλά
κι ύστερα σου τα στέλνω.

Πολύχρονη-έστω και με καθυστέρηση-γελαστή και πάντα ευτυχισμένη, με αυτούς που αγαπάς κοντά σου!!!

Marie είπε...

Καλό μήνα!!! Φιλάκια!

myStickland είπε...

τέλειες εικόνες..φαίνεται οτι περάσατε τέλεια..να είστε καλά και ευτυχισμένοι, μου αρέσουν πολύ τα δωράκια..λοιπόν παίρνω ενα μελομακαρονάκι και σου λέω να έρθεις μια βόλτα απο το mystickland, γιατί σου έχω δωράκι..

Summertime Blues είπε...

πάντα τέτοια!

koralee είπε...

Blessings to you...what joys you share today...everything is so lovely. Beautiful gifts! oxox

Pelagie de Paris είπε...

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες:
Το τσίγγινο κουτί με τα μπισκότα υπέροχο- μία βόλτα στα M&S επιβάλλεται Χριστουγεννιάτικα, και η τσαγιέρα τέλεια, τα λουλουδάκια της είναι τόσο shabby chic (που λέγανε και στο χωριό μου)...

Ανώνυμος είπε...

αυτη η ομαδα δεν νομιζω οτι ειναι dream team αλλα μαλλον drink team!!!!!