Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μια γωνιά στην κουζίνα...

Πάντα ήθελα στην κουζίνα μου να έχω μια γωνιά ιδιαίτερη.Δική μου.
Μάζευα συνταγές, βιβλία μαγειρικής, σημειώματα με γεύσεις γλυκές ή αλμυρές που θυμίζουν φίλους ή ωραίες μαζώξεις ή ταξίδια, που δεν θέλουμε να ξεχαστούν. 
Το βιβλίο μαγειρικής της μαμάς μου με συνταγές της Χρύσας Παραδείση με ημερομηνία 1984, βιβλία με ιδιαίτερες συνταγές δώρα φίλων για το γάμο ή την γέννηση των παιδιών μας, και χαρτάκια πεταμένα μέσα σε ένα συρτάρι περιμένοντας να βρουν την θέση που τους αξίζει.
Ήθελα λοιπόν να δημιουργήσω μια γωνιά μέσα στην κουζίνα όπου θα ήταν όμορφη και πολύ ξεχωριστή, για να τακτοποιήσουμε το χάος όλων αυτών των συνταγών.
Ζήτησα από το αγόρι να πάρει τα μέτρα και να μου φτιάξει ένα μικρό ξύλινο ραφάκι. 
Πράγματι έφτιαξε ένα κουτάκι το οποίο έβαψα εγώ σε χρώμα ιβουάρ με colourspray. Πανεύκολο!! 

Μετά άρχισε το αγαπημένο μου κομμάτι. Αγόρασα ύφασμα πτι καρό κόκκινο και το έκοψα  αφού πρώτα το σιδέρωσα σε κόλλα για να μην ξεφτίσει, το κόλλησα στα τοιχώματα και το ραφάκι κρεμάστηκε στη γωνιά του.



Γύρω του έβαλα όλα αυτά που θέλω να βλέπω μαγειρεύοντας. 
Πραγματάκια και εικόνες που με κάνουν να χαμογελώ, όπως αυτή η αφίσα της Anne Geddes με δύο νεογέννητα μωράκια που κοιμούνται μέσα σε μια σουπιέρα με κεράσια....Είναι δώρο τρυφερό της Κατερινιώς μου, της αγαπημένης, στην πρώτη μου εγκυμοσύνη...Στην αρχή και μόνο που την κοίταζα δάκρυζα...φρέσκια μανούλα βλέπεις...


Την κουβαλούσα στις αποσκευές μου από σπίτι σε σπίτι για  χρόνια, με την ελπίδα ότι κάποτε θα έβρισκε τη θέση της.

Επίσης οι εικόνες με τους καφέδες...Λατρεύω τον καφέ, τη μυρωδιά του, τη γεύση του.Ο πρωινός καφές είναι  για εμένα το πιο σημαντικό ξεκίνημα της ημέρας γι' αυτό ο καφές πρέπει να είναι πάντα  καλοφτιαγμένος το πρωί.
Είναι η πρώτη γεύση και βέβαια το μοίρασμα αυτής της πρώτης γεύσης με ανθρώπους που αγαπάμε ή περνάμε καλά μαζί τους είναι ουσιώδες...Αλλιώς πως να πάει καλά η μέρα, με καφέ κρύο κι άγευστο και φάτσες θλιμμένες και μουρτζούφλικες; 
Δεν είναι τυχαίο ότι το συνηθισμένο μου δώρο σε ανθρώπους που νιώθω κοντά μου είναι κούπες...για να με μνημονεύουν με τον πρωινό τους καφέ!! χε χε

Η αδερφή μου λοιπόν φρόντισε να μου πάρει όλες αυτές τις ωραίες εικόνες με τα όμορφα φλυτζάνια του καφέ και εγώ αποφάσισα να τα στολίσω μέσα σε καδράκια και να τα κρεμάσω δίπλα στο ραφάκι μου....


Είναι μια πραγματικά όμορφη εικόνα....όταν μέσα στην ταχύτητα του πρωινού μου ξυπνήματος ρίχνω μια ματιά για να το θαυμάσω και μου ζεσταίνει τα μάτια...



ή όταν στέκομαι μπροστά του, στο κλείσιμο της ημέρας και σκέφτομαι τι να "ταίσω" αύριο την οικογένεια μου.


Είναι μια μικρή γωνιά που δεν φαίνεται γιατί είναι κρυμμένη πίσω από το ψυγείο.Υπάρχει μόνο για εμένα.... 


Απέναντι, η εστία που μαγειρεύουμε  και ο απορροφητήρας που πάνω του κρεμάσαμε το δώρο της μαμάς μου όταν φτιάξαμε την κουζίνα.Το πιο υπέροχο δώρο... για το καινούριο μας σπιτικό. Στάχυα!!! 


Κομμένα από σταροχώραφα του χωριού της... Στάχυα, για τον πλούτο, τη γονιμότητα, την ζωή και μια ευχή απ' την ψυχή της...Και το σπίτι μας γέμισε χαρά!!!

                                                                         Κατερίνα

20 σχόλια:

Δώρα είπε...

Όποτε θέλεις μπορείς να με καλέσεις να μαγειρέψουμε μαζί!
Τη λατρεύω την κουζίνα σου!
Κι εγώ αυτές τις μέρες προσπαθώ να φτιάξω μια δική μου γωνίτσα,αλλά με τη μικρή να παίρνει την καρέκλα και να σκαρφαλώνει,δύσκολο να μείνουν τα πράγματα στη θέση τους!

zoe.k. είπε...

Πανέμορφη η γωνίτσα σου Κατερίνα μου! Γεμάτη όμορφες εικόνες και πραγματάκια! :D

Summertime Blues είπε...

μικρή μα cosy!
στο πάτωμα τί έχεις;
περιέργεια...
τα καδράκια πολύ μ άρεσαν, ότι σκεφτόμουν κι εγώ να κάνω μια σύνθεση από εικόνες, όλες μοναχές τις έχω...
καλό μεσημέρι.

Marie είπε...

Τι όμορφη γωνιά!!! Αλλά και τα στάχυα ένα υπέροχο συμβολικό δώρο από ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο, τη μητέρα!!! Πολλά φιλιά!

Rena Christodoulou είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!!!!!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΩ ΑΛΛΑΞΕ ΟΨΗ!!!ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΩ!!!!
ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ!!!!!!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΓΩΝΙΑ!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟ ΥΦΑΣΜΑ! ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ , ΤΑ ΚΑΔΡΑ. ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!! ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!

myStickland είπε...

μμμ..η γωνιά σου είναι υπέροχη και γεμάτη γεύσεις..
μου έδωσες μια ωραία ιδέα για τη δική μου γωνιά..κάπου πρέπει να βολευτούν όλες αυτές οι συνταγές έτσι δεν είναι??

Dee Dee είπε...

Σε βρηκα απο την παπιτσα και ειπα να ερθω για να σας συγχαρω για τον κηπο σας :) Υπεροχος υπεροχος!!!

Εδω με περιμενε η ιστορια του Nando. Μεγαλωσα κι εγω με την Χελγκα, αδεσποτακι που το πηραμε απο μηνων. Στην πορεια η αδερφη μου κουβαλουσε κι αλλα αδεσποτα μεχρι που τα σκυλια ηταν περισσοτερα απο εμας στο σπιτι και δεν ειχαμε καν αυλη τοτε :)
Εγω πια παντρευτηκα κι εχω το δικο μου αδεσποτακι πια στο σπιτικο μου, την Φλαπυ :) Στο πατρικο μου ειχαν γινει 7 τα σκυλια. Η Χελγκα τον προηγουμενο χειμωνα, λιγο πριν κλεισει τα 20 της χρονια μας αφησε. Χρειαστηκε κι εμεις να παρουμε την δυσκολη αποφαση την ευθανασιας. Ευτυχως την πηρε η μαμα μου. Σε εκεινη στοιχισε περισσοτερο. Ειχε ξεγεννησει τα παιδακια της Χελγκας πριν πολλα χρονια και τωρα επρεπε να δωσει τελος στη ζωουλα της. Κλαψαμε πολυ αλλα μου εμεινε κι εμενα η γλυκια αναμνηση ολων των ομορφων χρονων που ζησαμε μαζι. Τα τελευταια χρονια ουτως η αλλως η καημενουλα, απο γηρατεια ειχε καταρρακτη, ακρατεια και μονο κοιμοταν. Να φανταστεις την επαιρνε αγκαλια και την εβγαζε βολτα η μαμα μου, δεν μπορουσε να περπατησει καλα, επεφτε.
Ελπιζω να μη σε στενοχωρησα με την δικη μου ιστοριουλα. Ηθελα απλα να σου πω τοι καταλαβαινω πως ειναι να θεωρεις μερος της οικογενειας σου τα σκυλια :)
Εμεις μενουμε ανατολικα κι ετοιμαζεται ενας ξενωνας για σκυλια εδω κοντα, που θα εχει μια μεγαλη εκταση να πηγαινεις με τον σκυλο σου και να τα αφηνεις να τρεχουν ελευθερα για να εκτονωθουν κι εσυ να πινεις εκει το καφεδακι σου. Αν σε ενδιαφερει θα μαθω περισσοτερες πληροφοριες να σου πω. Αν και απο τις φωτογραφιες στην παπιτσα, νομιζω εχετε μεγαλη εκταση δικη σας :)

Συγγνωμη για το τεραστιο μηνυμα στην πρωτη μου επισκεψη :):)

Πολυ ζεστη και η γωνιουλα που δημιουργησες στην κουζινα σου :)

καλο βραδακι!

Rena είπε...

Τι όμορφη η γωνίτσα σου,μ' αρέσει το καρουδάκι!!!!

princess είπε...

Πολύ όμορφος και ζεστός χώρος! Σε κάνει να θες να βρίσκεσαι όλη μέρα εκεί και να δημιουργείς! Όλες οι λεπτομέρειες είναι πανέμορφες! Μπράβο σου Κατερινάκι!!

Λαμπρινή είπε...

Τις λατρεύω αυτές τις γωνιές!Η δική σου είναι ένα όνειρο,με όμορφα χρώματα και εικόνες!Μπράβο σου Κατερινάκι αλλά μπράβο και στην αδελφούλα που βοήθησε κι αυτή με τις κορνίζες!!Καλά μαγειρέματα λοιπόν αλλά απ'ότι καταλαβαίνω σ'αυτήν την γωνιά θα βάζει το χεράκι του και ο Πανταζής γιατί το'χει με την μαγειρική...αν κρίνω από τα ψωμάκια!!!!!!!
(Το πήρες το μέιλ μου?)
Σε φιλώ!

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Υπέροχη γωνίτσα...Τα κάδρα σου,τα βιβλία σου, το καρώ υφασματάκι!Προσωπική,καλόγουστη!Καλή συνέχεια Κατερινάκι!

Evita Rentzi είπε...

Απλά υπέροχα! Τι άλλο να πω!!Απίστευτα γουστόζικα!!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Πολύ πολύ όμορφη γωνιά, μπράβο Κατερινάκι για το κέφι!

tzeni xr. είπε...

Κατερινα μου καλως σε βρηκα... Και χαιρομαι που εισαι τοσο χαρουμενη για την εκπληκτικη χρωματιστη φωλια που δημιουργησες... Η φωτογραφιες στο τοιχο εκπληκτικες...

Konadeco είπε...

Υπεροχη γωνια!! Λατρευω το country/cottage στυλ! Το καρό ¨εδεσε¨ στον χωρο! BRAVO!

http://decorastyl.blogspot.com/

Simple Home είπε...

What a nice little corner to enjoy your cookbooks :)
Blessings,
Marcia

NANTIA είπε...

Τι ζεστή γωνιά! Το δώρο της μαμάς είναι πολύ ξεχωριστό! Μέσα στην απλότητά του, τόσο σημαντικό!
Σας εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

koralee είπε...

Such a pretty little space you have...happy weekend

χρυσάνθη είπε...

Ομορφη και ζεστή γωνίτσα σαν την ψυχούλα σου!!!!Νάσαι καλά γλυκιά μου!!