Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Περιπετειώδη γενέθλια!

Ο μικρός μας  Γιώργος φέτος γιόρταζε στου Προφήτη Ηλία τα ένατα γενέθλια του και μας το είπε ξεκάθαρα καιρό πριν πως δεν θέλει γιορτούλα τώρα αλλά θα περιμένει την γιαγιά Μαρία να έρθει τον Αύγουστο από την Γερμανία και να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Παρόλα αυτά όμως η ημέρα των γενεθλίων του είναι ημέρα σημαντική οπότε είπαμε να μην την αφήσουμε να χαθεί.
Διανυκτερευσαν λοιπόν στο σπίτι τα μικρά τους ξαδέρφια και είδαν ταινία έπαιξαν μπουγέλα και κοιμήθηκαν όλοι μαζί χαχανίζοντας ως το πρωί!
Ξύπνησε μέσα σε ένα σαλόνι γεμάτο μπαλόνια και σημαιάκια κι αφού φάγαμε το αγαπημένο του πρωινό...κρέπες με nutella...(τι πρωτότυπο) ετοιμάσαμε τις τσάντες μας και φύγαμε για εκδρομή!
Όλοι μαζί λοιπόν η θεία Λευκή, αδερφή του Πα κι ο θείος Σάκης  και τα μικρά συνονόματα ξαδερφάκια τους,   οργανωθήκαμε και πήγαμε ως το κοντινό μας Κιλκίς για να δούμε από κοντά τους καταρράκτες Σκρα και να κολυμπήσουμε στην Γαλάζια Λίμνη...

Τι να προσθέσω παραπάνω από το ότι ήταν μια υπέροχη και συγκλονιστική ημέρα για όλους μας. Το τοπίο απλά μαγευτικό, τα νερά απλά παγωμένα, η λίμνη σμαραγδένια και πεντακάθαρη, η φύση ολοζώντανη και άγρια. Τα παιδιά πέρασαν αξέχαστα. Μια απίθανη περιπέτεια και όπως πάντα οι εικόνες μιλούν πολύ καλύτερα από κάθε μας λέξη....

Η ομορφιά της φύσης ήταν απερίγραπτη. Δεν μπορούσαμε με τίποτε να το φανταστούμε πως υπήρχε  εκεί μέσα στο βουνό αυτή η πανέμορφη κοιλάδα...Ένας ακόμη φανταστικός προορισμός. Μια κρυμμένη γωνιά της πατρίδας μας κι αν βρεθείς εκεί κοντά πρέπει να πας...Θα σου μείνει αξέχαστη, στο μυαλό μα και στο σώμα.








Τα μεγάλα αγόρια της παρέας έκαναν τον Ταρζάν καθώς και οι μαμάδες τις Τζέιν!!! Γιατί σε αντίθεση με τους μπαμπάδες...οι μαμάδες όλα τα μπορούν!!!





Εγώ σε πλήρη δράση!
Τα παιδιά ζούσαν την περιπέτεια στο Jurassic Park...









Οι εξερευνήσεις ασταμάτητες ενώ βρέθηκαν και πολλά  ίχνη δεινοσαύρων καθώς και προϊστορικά ερπετά....






Το μεσημεριανό μας τραπέζι ήταν η αποθέωση του Ελληνικού Καλοκαιριού...με κιοφτεδάκια, σαρμαδάκια, τζατζικάκια  και όλα τα ..."άκια", της Ελληνίδας μάνας!






Τα παιδιά άφαντα στο δάσος...
Και...βέβαια το καρπούζι παγωμένο....


όσο για την τούρτα δεν ήταν παρά ένας κορμός Super καλοκαιρινός γνωστός ως μωσαϊκό φτιαγμένος με μπισκότα oreo και ελάχιστα βουτύρου....και απλή κουβερτούρα. Έλιωσε αλλά καθώς τον βγάλαμε από την κατάψυξη λίγο πριν αναχωρήσουμε το πρωί,  κατάφερε και κράτησε ως το απόγευμα το σχήμα του και καταβροχθήθηκε με ενθουσιασμό!




Τα κεράκια σβήστηκαν μέσα σε σπρωξίματα, πειράγματα  και αγκωνιές



...κι ύστερα ένα φύσημα και πάει...το αγόρι έγινε 9!


Ήταν μια ημέρα απόλυτης χαλάρωσης κι ευτυχίας και μόνο κάποιες στιγμές τον κοίταζα από μακριά να γελάει και να φωνάζει και να αιωρείται πάνω από τη λίμνη και σκεφτόμουν..."τέτοια ώρα μπήκε στην θερμοκοιτίδα, τέτοια ώρα μου είπαν πως θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, τέτοια ώρα άκουγα το ασθενοφόρο να φεύγει"...
Εκείνη η ημέρα! Τόσο δύσκολη, τόσο τρομακτική μα να τώρα ο μικρός άνθρωπος κι εγώ είμασταν κι οι δυο εκεί μαζί, σε μια μαγική λίμνη με ανθρώπους που αγαπάμε, να γελάμε και να απολαμβάνουμε τη ζωή και να ευγνωμονούμε για κάθε πολύτιμη στιγμή μας...

Γυρνώντας το βράδυ πια στο σπίτι αποκοιμήθηκαν στο αμάξι και όταν πια φτάσαμε μέσα στον ύπνο του μου ψιθύρισε..."ήταν τα πιο ωραία γενέθλια μαμά"...
...και τα πιο απλά συμπληρώνω εγώ, γιατί τελικά η παιδική ευτυχία κρύβεται στην απλότητα...

Καλημέρα αγαπημένοι. Σας ευχαριστούμε για τις ευχές σας, σας τις ανταποδίδουμε με όλη μας την αγάπη...
                                                                                                    Κατερίνα

16 σχόλια:

Nasia είπε...

απλά ,μα τόσο μαγικά !!
Τα εκατοστά του γενέθλια να τα γιορτάσει ,σαν Ταρζάν εννοειται πάλι ,σε αυτό το μέρος!!
Πολλά φιλιά!

fani είπε...

Αχ μωρέ ο γλυκούλης μου!!!Πανέμορφος και ευτυχισμένος να είναι πάντα ο γλυκούλης μου.Αυτο το μέρος δεν το εχω ακούσει ποτέ μου.Μπαίνει στο πρόγραμμα.

Βενετία είπε...

Μακάρι κάθε επόμενα γενέθλια του να έχουν την αύρα της απλότητας με τη μαγεία της παιδικής αθωότητας... Να ζήσει και να χαίρεται την ζωή του σαν ''Ταρζάν'', σε κάθε δυσκολία που ίσως (αν και το απεύχομαι) θα προκύπτει...!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλημέρα! Κάθε χρόνο περιμένω με ανυπομονησία τα γενέθλια του μικρού σου για να δω με χαρά τι έχεις ετοιμάσει και όλο κλέβω και καμιά ιδέα!!! Φέτος όμως ξεπέρασες τις προσδοκίες μου!!! Τι όνειρό ήταν αυτό που ζήσατε! Τι ομορφιά! Ζήλεψα το ομολογώ! Πάντα να είστε τόσο αγαπημένοι και ενωμένοι εύχομαι και το αγόρι σου να μεγαλώσει και να γίνει το Ταρζάν κάποιας υπέροχης Τζέιν!!! Σας φιλώ. Κάλη

Mama Petounia είπε...

Να ζήσει ευτυχισμένος και ελεύθερος!!
Πάντα τέτοια!!!

Litsa είπε...

Εννοείται ότι το μέρος στο πρόγραμμα Φανή και Κατερίνα ε; Τι υπέροχα όλα!
Να τον χαιρόμαστε τον Γιώργη μας, πάντα ευτυχισμένος!
Φιλούρες

Teteel είπε...

Χρόνια του Πολλά! Να τα εκατοστήσει πάντα γερός και δυνατός.
Παράδεισος! Τι εκπληκτικό μέρος!
Υπέροχες οι φωτος! κι εσύ φοβερό στυλ α Τζέην!
Να είστε όλοι καλά.

Eleni_CraftWithMom είπε...

Τα πιο όμορφα γενέθλια που έχω δει!!! Τι μαγικό μέρος! Πολύχρονος, γερός, ευτυχισμένος!!

Yianna Panou είπε...

Θεέ μου τι υπέροχη μέρα...Κατερίνα μου να τον χαίρεστε... Πόσο συγκινητικές και όμορφες στιγμές... Πάντα τέτοιες σας εύχομαι... Αχ μια μάνα πως σκέφτεται πάντα... Με συγκίνησες όπως πάντα!

___ είπε...

Το μέρος δείχνει μαγικό, πώς να μην ήταν τα καλύτερα γενέθλια ever? Να τον χαίρεσαι να τον καμαρώσεις άνθρωπο όμορφο και γενναίο. Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι την ίδια μερα γενεθλιάζουν τα αγόρια μας. Πολλά φιλιά!

Ariadne είπε...

Να τον χαίρεσαι!Και τι ωραίο μέρος. Άντε μετά το φάρο να πάμε κι εκεί!AriadnefromGreece!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

να τον χαιρεστε Κατερινα μου!! Τα πιο μαγικα γενεθλια!! πολλα φιλια

Μαρία Έλενα είπε...

Να τον χαίρεσαι.
Πολύ όμορφα τα γενεθλιά του.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

Τι όμορφα αγόρια!!! Να ζήσει σαν τα ψηλά βουνά ο γιός σας και εσείς μαζί να τον καμαρώνετε! Θαυμάσια η επιλογή του μέρους για να γιορτάσετε τα γενέθλιά του, όπως κι όλο το σκηνικό που έστησες...Σ' ευχαριστούμε για το μοίρασμα της οικογενειακής σας στιγμής! Τέρη, Πάτρα

Demi είπε...

Τι ομορφο μέρος!!!!μαγικο!!!!!!τελειες φωτογραφίες!!!!!δεν ξεχνιούνται τέτοια γενέθλια!!!να χαίρεσαι την οικογένεια σου με υγεία!!!!!!!!!καλη συνέχεια!!!!!!!!!

Αφροδίτη είπε...

Υπέροχοι άνθρωποι, όλοι σας..., τοπία μαγικά, στιγμές μοναδικές, οι δικές σας, καταδικές σας στιγμές! Να είστε καλά, γεροί και δυνατοί, για να δημιουργείτε πάντα τα σκηνικά των ονείρων σας!