Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

13! Μια νέα παράσταση....


Η νέα παράσταση της ομάδας του Συλλόγου Δέντρο Ζωής είναι γεγονός! Την περιμένουμε με αγωνία και το όνομα της το "γρουσούζικο" 13!
Ή ομάδα ενώθηκε για μια ακόμη φορά με στόχο να ανεβάσει μια νέα παράσταση...Ζήσαμε για μήνες τον πυρετό και την τρέλα της προετοιμασίας και τις τελευταίες πια ημέρες όλα έχουν πάρει το δρόμο τους! Είμαι και πάλι εξαιρετικά περήφανη γιατί θα συμμετέχει και το τρελό αγόρι ο Πα μου...με ρόλο έκπληξη, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του!!!!
Για εμένα είναι ακόμη μια συγκινητική διαδικασία για πολλούς και ξεχωριστούς λόγους μα ο πιο σημαντικός είναι πως με αφορμή το θέμα του ίδιου του έργου η ομάδα με προσκάλεσε και κάναμε δύο υπέροχα τουλάχιστον για εμένα εργαστήρια και μάλιστα το ένα είχε ως θέμα το φόβο κι ήταν μια εμπειρία πελώριας επίγνωσης για εμένα που σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας.... Εικόνες από εκείνη την εμπειρία μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μου εδώ!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα trailer της παράστασης σε αυτή την διεύθυνση και νομίζω θα ενθουσιαστείτε!
Μπαίνουμε λοιπόν στην τελική ευθεία...συντονιστείτε!

Ακολουθούν κάποιες εικόνες από τις πρόβες και αφήνω τα λόγια  του σκηνοθέτη Βησσαρίων Σάκου να μας ξεναγήσουν στο έργο και σε όσα έχουμε να δούμε...








H θεατρική ομάδα Κύκλος ζωής, του κοινωνικού συλλόγου Δέντρο Ζωής, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "13", μία ιστορία με σύγχρονες αναφορές αλλά και παραλληλισμούς με τους αρχαίους μύθους, όπου συνυπάρχουν ο φόβος και η αγάπη, ο πόνος και η φροντίδα, η κωμωδία και το δράμα...

Τι είναι το 13; Σε κάποια άλλη εποχή πάνω στο πιο ψηλό βουνό τότε που κυβερνούσαν οι 12 "εκλεκτοί" γεννήθηκε ένα παιδί. Βίωσε όσα κανείς στο κόσμο αυτό δε θ’ άξιζε να ζήσει. Μεγάλωσε μέσα στη μοναξιά, στη κακοποίηση, στο μίσος και στο φόβο. Μέσα στο σκοτάδι! Έγινε... το γρουσούζικο, αυτό που χαλάει την αρμονία της "τέλειας", ισχυρής δωδεκάδας. Το περιττό! Τι θα γίνει όμως όταν θα βρεθούν κάποιοι που θα το αποδεχθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κάποιοι που θα του απλώσουν σταθερά το χέρι; Τι θα συμβεί όταν το 13 αντικρύσει τη φωτεινή πλευρά της ζωής;
 
Στόχος της ομάδας και του Συλλόγου, αυτή το φορά είναι, τα έσοδα των παραστάσεων στο ΚΑΠΠΑ2000 στη Περαία στις 23 και 24 Μαΐου θα δοθούν στην στήριξη των δράσεων του Κοινωνικού Συλλόγου Δέντρο Ζωής και όλα τα έσοδα της παράστασης στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης θα προσφερθούν... για την ενίσχυση του εθελοντικού οργανισμού  Το Χαμόγελο Του Παιδιού.
Ενδεικτικά μέχρι σήμερα έχει προσφέρει ενίσχυση στους: ΚΑΠΠΑ2000 (πολυχώρος για άτομα με αναπηρίες), ΕΕΠΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων), Παιδικό χωριό SOS (Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης), Γιατροί του Κόσμου (Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης), Πνοή Ελπίδας, Σύλλογο για παιδιά με Σύνδρομο Down, Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ, κ.α.

Μία δεκαμελής ομάδα οργάνωσης και υποστήριξης και 31 ερασιτέχνες ηθοποιοί, γονείς και δάσκαλοι, θα οδηγήσουν το κοινό σε ένα αξέχαστο ταξίδι μέσα σε μία πολύχρωμη παλέτα συναισθημάτων. Όλοι μαζί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη συγγραφή, στη σκηνοθεσία, στη κατασκευή σκηνικών, στο σχεδιασμό και ραφή κουστουμιών, στις χορογραφίες, στη μουσική επιμέλεια, στη φωτογράφηση, στην εμψύχωση και προώθηση της παράστασης. Εργάζονται εθελοντικά, αφιερώνοντας ολόψυχα τον ελάχιστο προσωπικό τους χρόνο ώστε να παρουσιαστεί ένα άρτιο καλλιτεχνικά αποτέλεσμα.
 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
ΚΑΠΠΑ2000, Περαία
Σάββατο 23 Μαΐου 2015 | ώρα 8 μμ
Κυριακή 24 Μαΐου 2015 | ώρα 7 μμ
Τιμές εισιτηρίων:
7€ (γενική είσοδος)
5€ (φοιτητές, πολύτεκνοι, κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 | ώρα 8 μμ

Θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία γιατί κάθε παράσταση κρύβει μέσα της κομμάτια ανθρώπων. Κάθε παράσταση εμπεριέχει και μια θεραπευτική δύναμη, μια διαδραστική διαδικασία που μας οδηγεί στην κάθαρση...Δεν είναι τυχαία το θέατρο "εργαλείο" θεραπευτικό! Θα βουτήξουμε  όλοι λοιπόν μέσα μας και θα  είμαστε όλοι εκεί! Σας περιμένουμε αγαπημένοι....
                                                                                     Κατερίνα
 

2 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μπράβο σας, θα είναι υπέροχη εμπειρία..μακάρι να ήμουν κοντά να σας χαιρόμουν!

Αφροδίτη είπε...

Υπέροχες πρωτοβουλίες, υπέροχες δράσεις, υπέροχοι γονείς! Θα ήθελα πολύ να είμαι ένας από τους θεατές αυτής παράστασης, πολύ όμως! Κάθε επιτυχία!