Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αυγουλένιο στεφάνι, σοκολατένιες μπάλες και μικρές Πασχαλινές ιδέες.

Άνθισαν οι τουλίπες! Τι ομορφιά...τι χαρά απρόσμενη σε μια ημέρα βροχερή σαν αυτή, να δεις μια ανθισμένη λευκο-ρόζ τουλίπα! Τι δώρο...Αν κι ο καιρός φέτος μας τα χαλάει, τα λουλούδια δεν πτοούνται και κάνουν αυτό που ξέρουν....ανθίζουν!


Έτσι κι εμείς παρόλο που  οι μέρες έγιναν και πάλι μουντές, εμείς κάνουμε αυτό που ξέρουμε μέρες που είναι. Βάφουμε, πλάθουμε, φουρνίζουμε και δημιουργούμε.

Να λοιπόν δύο όμορφες μικρές ιδέες για στολισμό του πασχαλινού τραπεζιού.  Δαχτυλήθρες που γίνονται μικρά κηροπήγιά και μέσα τους κολλάμε με θερμόκολλα μικρά κεράκια και γύρω γύρω βρύα και μικρά συνθετικά λουλουδάκια.


Έτσι για χαρά...

Τραπέζι Πασχαλινό χωρίς λουλούδια δεν γίνονται και χωρίς αυγά επίσης. Οπότε κάνουμε τα αυγά βάζα για λουλούδια. Μια εύκολη κατασκευή. Θα χρειαστούμε χοντρό σύρμα στο οποίο θα δώσουμε στρογγυλό σχήμα σε ότι μέγεθος θέλουμε. Τσόφλια αυγών που δεν πετάμε κάνοντας κουλουράκια ή τσουρέκια και βέβαια βρύα που είναι και τα αγαπημένα μου και δίνουν ομορφιά, αφού με αυτά θα καλύψουμε τα σημεία που φαίνεται το σύρμα.


Πρώτα κολλάμε με θερμόκολλα τέσσερα τσόφλια σε τέσσερα διαφορετικά σημεία για να στέκεται το στεφανάκι και μετά κολλάμε και όλα τα υπόλοιπα.


Μετά βάζουμε νεράκι στα αυγά και γεμίζουμε απλά με λουλούδια.


Είναι μια κατασκευή λίγων λεπτών πραγματικά μα το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο. Εμείς  στη μέση βάλαμε τις δακτυλήθρες με τα κεράκια μα μπορεί κανείς να βάλει ένα ωραίο μεγάλο κερί στο κέντρο του τραπεζιού και να λαμπρύνει το Πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο.




 
Παράξενο πόσο όμορφα πράγματα μπορείς να φτιάξεις από το τίποτα, με απλά ευτελή υλικά με  ιδέες από περιοδικά και φωτογραφίες που εμπνέουν.


Αυτή η εποχή των  χαριτωμένων λαγών, των χαρούμενων αυγών και όλων των απαλών χρωμάτων με ξετρελαίνει.... Στολίστε, στολίστε, στολίστε. Ευκαιρία για φως και χαρά οι μέρες που έρχονται!




Επίσης για μικρά δωράκια χαράς για τα πιτσιρίκια αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την τέλεια ιδέα της Λαμπρούκα, που έχει μαγικά χέρια και απίθανες ιδέες  και γεμίσαμε μπαλίτσες με καραμελάκια.


Είχα έναν τουλάχιστον βοηθό αφού ο άλλος εξαφανίστηκε με το ποδήλατο και μας άφησε στη μέση...Τώρα κάποια από αυτά, περιμένουν να γεμίσουν τα καλαθάκια των μικρών μας.




Τα αυγά μας κόκκινα με κορδέλες, σαν να φορούν τα καλά τους. Δεν τα γυάλισα, για να έχουν αυτή την ωραία ματ φυσική θαμπάδα και μερικά τα φροντίσαμε λίγο παραπάνω!



 
Ωραία ιδέα νομίζω, για να δωρίσει ο νονός το ξεχωριστό αυγό, στο ξεχωριστό του βαφτιστήρι!


Είμαστε πια στις μεγάλες αυτές ημέρες...Τις μεγαλύτερες του χρόνου! Όλα είναι έτοιμα στο σπίτι μας. Τα τσουρέκια μας υπέροχα, αφράτα. Νομίζω πως η μαμά μου, θα ήταν περήφανη για εμένα αν μπορούσε να τα δοκιμάσει αυτά τα τέλεια τσουρέκια μου!
Διάβαζα την υπέροχη αυτή, νοσταλγική ανάρτηση της Ελπίδας και γελούσα γιατί σκέφτομαι πως έγινα κι εγώ σαν τη μαμά μου αφού κάθε τέτοια εποχή, το θέμα των τσουρεκιών είναι το θέμα των ημερών..."εσένα σου πέτυχαν;" Η μεγάλη ερώτηση... που ποτέ δεν πίστευα πως θα με ενδιέφερε...κι όμως με ενδιαφέρει και ναι!


Εμένα φέτος λοιπόν, μου πέτυχαν κι έχω μεγάλη χαρά. Και μπορεί εγώ να τα έπλασα, μα άλλος τα έψησε κι έγιναν αφράτα και ζουμερά γιατί η μισή μαστοριά είναι στο ψήσιμο. Άρα μπράβο στο αγόρι μου που τα έψησε όταν εγώ έπρεπε να φύγω αφήνοντας τα κυριολεκτικά στη μέση.

Αυτές λοιπόν,  ήταν  οι επιτυχές γιατί τις αποτυχίες δεν τις δείχνω....κατέληξαν στα σκουπίδια καθώς μια φουρνιά κουλουράκια  και όλο το ζυμάρι, απέτυχαν παταγωδώς....Που θα μου πάει όμως, θα τα προσπαθήσω ξανά και θα τα καταφέρω γιατί δεν είναι στο χέρι τους.

Σας καλημερίζω με αυτή την υπέροχη Πασχαλινή εικόνα.


Μεγάλη Πέμπτη. Όλα έτοιμα λοιπόν. Τώρα οι ημέρες μου είναι ελεύθερες να αφιερωθούν στους γιους μου, που θέλω να τους ευχαριστηθώ και στον εαυτό μου που θέλω να τον φροντίζω αφήνοντας του χώρο και χρόνο ελεύθερο για να μπει στο υπέροχο κλίμα των ημερών! Με σκέψεις, προσευχή, αναθεωρήσεις και προσωπικές αναζητήσεις...
Γιατί οι ημέρες αυτές είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή γιορτή! Κάθε χρόνο το θυμάμαι με αυτή την παλιά μου νοσταλγική ανάρτηση...

Εύχομαι σε όλους μας Φως! Να φωτίσει, να ζεστάνει, να απαλύνει...Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα αγαπημένοι...
                                                                                    Κατερίνα

24 σχόλια:

margeor είπε...

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση να έχουμε όλοι μας! Το φως των κεριών της Ανάστασης να ζεστάνει τις ψυχές όλων μας!
Καλημέρα αγαπημένη Κατερίνα!

Αφροδίτη είπε...

Το στεφανάκι σου με τα απλά και γήινα υλικά είναι απλά ονειρεμένο! Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα αγαπημένη μας οικογένεια!

Μαργαρίτα είπε...

Καλή Ανάσταση σου εύχομαι! Καλή ξεκούραση με ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές στο τόσο όμορφα στολισμένο σπίτι σου!

Λαμπρινή είπε...

Αγάπη μου!!Τα έφτιαξες...μπράβο Κατερινάκι μου χαίρομαι πάρα πολύ!!!!Μα τι αν πω εγώ για σ'ένα...οι εικόνες σου είναι τόσο φωτεινές τόσο όμορφες και οι μικρές κατασκευές σου τόσο χαρούμενες και χρωματιστές!
Ελπίζω να σε πρόλαβα για τα κουλούρια σου,μην στεναχωριέσαι γίνονται αυτά.Εγώ νομίζω πια πως δεν θ'αλλάξω συνταγή και αν θες δες αυτή της Κικής.Γίνονται απλά τέλεια!
http://mikrikouzina.blogspot.gr/2009/04/blog-post_08.html

Να σας ευχηθώ καλό Πάσχα και να περάσετε όμορφα Κατερινιώ μου!Πολλά πολλά φιλιά!

Litsa είπε...

Αχ το στεφανάκι είναι όνειρο! Τόσο ρομαντικό και πραγματικά απλό-απλούστατο!
Όσο για τα αυγά της Λαμπρινής, έγιναν τέλεια και είναι καταπληκτική ιδέα για τα κουτσουβελάκια μας! Του χρόνου πρέπει να τα φτιάξω κι εγώ!
Καλό Πάσχα αδερφή. Εύχομαι να ευχαριστηθείς αυτές τις ημέρες με τους γιους σου!
Φιλιά

Mamaggela είπε...

Καλημέρα αγαπημένη μου!
Μας μεθάς με τα όμορφα χρώματα κάθε φορά!
Απλή και εύκολη η ιδέα με τα αυγά και θα την κάνω σήμερα που θα τα βάψουμε!
Σε φιλώ

Memaria είπε...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!
Να περάσετε υπέροχα!

My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε...

Είσαι απίθανη!!! Μαγεύτηκα με τις εικόνες σου. Υπέροχα χρώματα, φανταστικές ιδέες διακόσμησης! Δεν ξέρω ποια να πρωτοξεχωρίσω. Τα αυγά με τις δαντέλες/ κορδέλες; Το κρεμαστό ή το επιτραπέζιο στεφάνι; Με έβαλες για τα καλά στο κλίμα των ημερών.
Καλό Πάσχα αγαπημένη μου Κατερίνα! Το Άγιο Φως να είναι πάντα πηγή έμπνευσης κ δημιουργικότητας. Σου εύχομαι τα καλύτερα για σένα και τα 3 αγόρια σου <3

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

μου αρέσει που στο τέλος γινόμαστε σαν τις μαμάδες μας και γεμίζουμε περηφάνια για τα φουσκωτά τσουρέκια μας.. Λες και είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.. Υπέροχο το στεφανι σου Κατερίνα μου.. Υπέροχος και ο στολισμός σας ο Πασχαλινός..
καλό Πάσχα να έχουμε!! πολλά φιλιά

___ είπε...

Καλή Ανάσταση να έχουμε! Φιλιά πολλά!

Βενετία είπε...

Καλημέρα αγαπημένη μου... Αυτό που εύχομαι για εσένα είναι να ευχαριστηθείς τα παιδιά σου, τους μονάκριβους σου..! Ξέρω πόσο σου έχει λείψει! Αυτό που εύχομαι για όλους είναι να έχουμε κατάνυξη και πίστη και ελπίδα για αυτές τις άγιες ημέρες αγάπης...

Momma's daily life είπε...

Καταπληκτικά όλα Κατερίνα μου, με μια μικρή προτίμηση στις δακτυλίθρες -κηροπήγια! μα πως το σκέφτηκες?

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε εσένα και τους αγαπημένους σου!

Maria Fe είπε...

Πανεμορφα πανεμορφα ολα ! Καλο ΠΑσχα κ Καλη Ανασταση ευχομαι

TzinaVarotsi είπε...

Καλή Ανάσταση Κατερινιώ μου, σου στέλνω πολλά φιλιά και όλη μου την αγάπη!

fani είπε...

Καλό Πάσχα καλή μου, μα τι υπέροχα πράγματα έκανες πάλι! Είναι πανέμορφα όλα. Φιλάκια πολλά σε όλους.

vailie είπε...

Ετσι ομορφα που τα εφτιαξες κ τα φωτογραφισες νομιζω οτι αν κοιταξω πιο προσεχτικα θα δω χαριτωμενα νεραιδακια με φτερα απο χρυσοσκονη να κρυφογελουν αναμεσα στα βρυα κ τα λουλουδακια!
Χαμογελας,ε? :-)
Κ του χρονου με τσουρεκακια,κουλουρακια,αυγουλακια κ κατασκευες!!!
Καλο κ Αγιο Πασχα αγαπημενη οικογενεια ΚαΠα!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό Πάσχα παιδάκια.
Να περάσετε υπέροχα με την υπέροχη οικογένεια σας. Είθε το φως του κυρίου να γεμίσει τις ψυχές σας αγάπη και αγαλλίαση.
Φιλία πολλά

Parents Land Gr είπε...

Αχ μια χρονια να ελεγα και εγω μου πετυχαν τα τσουρεκια! Ευτυχώs εχω τη μαμα. Η διακοσμηση του τραπεζιου ευρηματικη! Καλη Ανασταση.

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες ιδέες
Φιλάκια ...

love2love είπε...

μπραβο αστερι μου

Ariadni St. είπε...

Πάρα πολύ ωραίες φωτογραφίες και δημιουργίες! Τα σπιτικά σοκολατένια αυγουλάκια θα τα χαρούν μικροί και μεγάλοι.

Καλό Πάσχα :)

fetoula.blogspot.gr
mononai.blogspot.gr

Gina-Teta είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Υπέροχο στεφανάκι, όλο χρώματα και αρώματα σε φανταστικούς συνδιασμούς1 Πανέμορφα τα αυγουλάκια σας1 Και του χρόνου. Μπράβο!!!!

Roadartist είπε...

Πρώτη φορά από τα μέρη σου, πολύ δημιουργική γωνιά... Χρόνια σου πολλά :)

maya =^o^= είπε...

το σπίτι σας είναι ένας παραμυθόκοσμος που δεν χορταίνω να θαυμάζω!!χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!