Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μην πετάξεις τις παλιές καρέκλες...Μεταμόρφωσε τες...

Αυτό το καλοκαίρι μεταξύ άλλων είχε και πολύ δημιουργία και πολύ δουλειά.Αποφάσισα να φτιάξω τον χώρο που θα δουλεύω κι ήθελα να χρησιμοποιήσω κάποια από τα παλιά  διαλυμένα έπιπλα που έβρισκα πεταμένα κατά καιρούς και τα μάζευα. Στόχος ήταν βέβαια να μειωθεί το κόστος και να  μην πάνε χαμένα τα παλιά αυτά κομμάτια. Άρχισα λοιπόν να τα φτιάχνω ένα ένα και σιγά σιγά σαν ήρθε η ώρα να φτιάξω το δικό μου γραφείο, διαπίστωσα πως ενώ τα χρώματα που μου αρέσουν συνήθως είναι τα παλ με αποκορύφωμα το λευκό όπως τα χρώματα που χρησιμοποίησα φτιάχνοντας το  προσωπικό μου χώρο στο σπίτι...αυτή τη φορά λοιπόν, χωρίς να το πολυκαταλάβω βρέθηκα να δίνω χρώμα.
Το γραφείο μου είναι ακόμη μισοτελειωμένο μα μπαίνοντας κανείς μέσα πέφτει στην κυριολεξία πάνω σε χρώματα. Σκέτο smarties!

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω τις καρέκλες του γραφείου μου. Δεν ήθελα να αγοράσω καρέκλα μεγάλη, μαλακή  και στριφογυριστή. Οι λόγοι προαναφέρθηκαν αλλά ιδιαίτερα οι καρέκλες είναι η τρέλα μου.
Κάθομαι πολλές ώρες στο γραφείο και θέλω όταν γράφω, μια στάση όρθια. Να μην βουλιάζω, να μην με νυστάζει, να μην με ξεκουράζει...Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω  αυτές τις καρέκλες...Φαίνονται απαίσιες το ξέρω....


Έχω κι άλλη πιο απαράδεκτη. Την πήρα από την ξαδέρφη μου γιατί ήταν σε αυτό το αίσχος και φοβάμαι τώρα που την έφτιαξα μην τη δει και την θέλει πίσω...χεχε


Κι άρχισε  η βαρετή κι απαίσια δουλειά του ξυσίματος. Η μια καρέκλα δεν είχε βάση μιας κι ήταν από αυτές με τα πλαστικά σχοινιά σαν χρωματιστά καλώδια.Ο Πα έκοψε  ένα ξύλο και το τοποθέτησε πάνω της για να χωράει και να μπορεί να καθίσει κανείς με ασφάλεια.


Μετά ήρθε η δουλειά του βαψίματος. Άρχισα λοιπόν να ανακατεύω τα χρώματα κάνοντας συνδυασμούς.


Έκανα τόσα βαψίματα αυτό το καλοκαίρι που έχω μάθει να κάνω συνδυασμούς στο πιτς φιτίλι. Τις έβαψαν οι βοηθοί! Μεγάλο το μεράκι...Εγώ γλίτωσα τη δουλειά και τη γκρίνια κι αυτοί, ένιωσαν χρήσιμοι και βέβαια τρισευτυχισμένοι που τους έδειξα  εμπιστοσύνη!




Τα πήγαν μια χαρά και να το αποτέλεσμα...κούκλες έτσι;



Και να τες λοιπόν στο νέο μου γραφείο.




Το πάτωμα είναι χάλια εδώ. Τώρα έχει ξυθεί κι έχει βαφεί...ναι ναι, όλο το πάτωμα...
Είναι όμορφο το αποτέλεσμα εγώ τις λάτρεψα...θα τις λιώσω!!!!
Προσεχώς κι άλλες εικόνες από άλλες κατασκευές και  αλλαγές στο νέο πανέμορφο γραφειάκι μου...


Κλείνοντας θα ήθελα να ενημερώσω για δυο πολύ σημαντικά δρώμενα της πόλης μας. Φέτος το αγαπημένο μου ΚΕΘΕΑ κλείνει 30 χρόνια ζωής.
Τριάντα  χρόνια φροντίδας και  αληθινής βοήθειας.
Τριάντα  χρόνια εμπειρίας στην απεξάρτηση στη χώρα μας. Γιορτάζει με πολλούς τρόπους σε όλη την Ελλάδα και μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ για τα προγράμματα σε άλλες πόλεις, μα στην Θεσσαλονίκη για μια ακόμη φορά το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ συνεργάζεται με την ΚΟΘ για ένα τριήμερο γεμάτο μουσική.
Αν βρείτε χρόνο μην το χάσετε, θα είναι μοναδική εμπειρία.


Επίσης την Δευτέρα στις 23 Σεπτέμβρη στις 18.00 το απόγευμα στο εστιατόριο "Σκούφος" η  Δράση Ελληνίδων Bloggers με πρωτομάστορα πάντα την αγαπημένη μας Ρένα από το
Δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου, έχουν ετοιμάσει μια απίστευτη εκδήλωση με στόχο την οικονομική ενίσχυση της ΛΑΜΨΗΣ.
Αυτή είναι η δύναμη της ένωσης και του bloggin και του μοιράσματος. Bloggers από όλη την Ελλάδα έστειλαν τα εδέσματα τους για να διατεθούν προς πώληση για αυτό τον μεγάλο σκοπό. Δεν είναι υπέροχο αυτό;
Θα είναι μια συγκινητική ημέρα και γιατί όχι, μια ευκαιρία να βοηθήσουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη πολλή μεγαλύτερη από όσο μπορούμε να φανταστούμε και βέβαια να γνωριστούμε και να περάσουμε όμορφα...




Σας στέλνω την αγάπη μου και τις ευχές μου για ένα όμορφο, ήσυχο, δημιουργικό Σαββατοκύριακο...και μια ευχή.
Μακάρι να μπορούμε να μεταμορφώνουμε ότι είναι παλιό και φαίνεται άσχημο και αχρείαστο. Μακάρι να έχουμε την δύναμη, να αλλάζουμε ότι δεν μας αρέσει και μακάρι όλα να μπορούν να αλλάζουν σαν το ξύλο, που δεν χαλάει, δεν παλιώνει και δεν χάνει ποτέ την ικανότητα του με λίγη δουλειά, να γίνεται καινούριο...
Καλημέρα αγαπημένοι...
                                                                                   Κατερίνα

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ροζ καρέκλα είναι όλα τα λεφτά..Τέλειες..

fani είπε...

Καλημέρα αγαπημένη, οχι δεν θα την πάρω πίσω απλά θα σου φέρω και τις δικές μου για να τις φτιάξεις!!!!
Τέλειες έγιναν οι καρέκλες σου φιλάκια πολλάάά!

Christina Perraki είπε...

Καλημέρα Κατερίνα!
Εγώ φέτος έβαψα με τη βοήθεια των παιδιών ένα παλιό σιδερένιο τραπέζι. Ψάχνω ακόμα τις καρέκλες. Σκέφτομαι παλιές ξύλινες όπως τις δικές σου σε διαφορετικό χρώμα η κάθε μια. Επειδή είναι για τη βεράντα το βλέπω πιά για τουχρόνου.
Πάντως έκανες τέλεια δουλειά. Περιμένω με αγωνια να δω και το πάτωμα και γενικά τη μεταμόρφωση του χώρου σου!
Φιλιά
Χριστίνα

Owl Mommy Βέρα είπε...

Καλημέρα Κατερινάκι! Αγνώριστες τις κάνατε τις καρέκλες! Και απ'ότι βλέπω απασχολείς και μικρούς εργάτες πια..τς τς τς :-)

Dee Dee είπε...

Οι καρεκλες υπεροχες και οι 2. Και πολυ ταιριαστα τα συγκεκριμενα μαξιλαρακια απο πανω.

Το εστιατοριο "Σκουφος" ειναι ενος παλιου συμμαθητη μου, του Μπαμπη. Ειναι η παλια μου γειτονια εκει. Δυστυχως λογω δουλεια δεν θα μπορεσω να παρεβρεθω. Αν πας να ζητησεις τον Μπαμπη και να του δωσεις πολλα φιλια απο την παλια του συμμαθητρια την Κατερινα, που εμενε στην ιδια πολυκατοικια μαζι του :) Εχει καταπληκτικα φαγητα το μαγαζι. Τη διακοσμηση την εχει αναλαβει ο ιδιος με την γυναικα του και κανουν εξαιρετικη δουλεια τα παιδια!!

καλημεραα

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

τι τελειες οι καρέκλες...η κόκκινη μου άρεσε περισσότερο..Οι δε βοηθοί..ολα τα λεφτά!!! πολλά φιλιά και μια όμορφη καλημέρα!!

Αφροδίτη είπε...

Μεταμορφώνεις καρέκλες που έχουν με το χρόνο φθαρεί, αναδιαρθρώνεις ψυχές που έχουν με το χρόνο κουραστεί, ζωντανεύεις ζωές που έχουν με το χρόνο ξεθωριάσει, δίνεις ζωή στο μικρό, στο μεγάλο! Δίνεις αξία σε ό,τι αναπνέει δίπλα σου! Αξιοζήλευτες οι καρέκλες σου, Κατερίνα μου. Καλό σαββατοκύριακο, KaPa!

KidsCloud.gr είπε...


Α!Μάααλιστα! Αυτό το καλοκαίρι ήταν γενικά εποχή ανανέωσης για τους περισσότερους από εμάς και πολύ χαίρομαι!
Μπράβο! Πολύ ωραία δουλειά!

Καταπληκτικές και φωτεινές οι καρέκλες.

Μέσα σε όλες τις αλλαγές που έκανα, "φρέσκαρα" κι εγώ 4 καρέκλες (όχι παλιές) που της είχαμε στο μπαλκόνι.
Μόλις τελειώσω το σχετικό ποστ Μπεν Χουρ, που το ετοιμάζω εδώ και 4 εβδομάδες, θα τις δείτε.

Καλή,φωτεινή και δημιουργική συνέχεια! :)

xarotoart είπε...

Μπραβο Κατερινα, εξαιρετικες οι καρεκλες! Οσο για τους βοηθους....δυο κουκλοι και αξιοι συγχαρητηριων! Παντα τετοια!

konstantina frantzeskaki είπε...

Υπέροχη δουλειά ...Συγχαρητήρια για την δημιουργικότητα όλων σας - μικρών κ μεγάλων!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Κατερίνα μου καλημέρα! Σούπερ η αλλαγή και πολύ όμορφα και τα μαξιλάρια για τις καρέκλες. Αχ ανυπομονώ να δω όλο το γραφείο. Βέβαια τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν δεν υπήρχε και ο Πα αλλά και τα μικρά παλλικάρια σου..εεεε;;;; Σε φιλώ! Κάλη

Rena Christodoulou είπε...

ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ!!!
ΘΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΙΤΗ!!!
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ!!!!
ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!
ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ!!!!
ΠΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

Λαμπρινή είπε...

Το ξέρεις ότι τρελαίνομαι για κάτι τέτοια!!Έκανες τον χώρο της δουλειάς σου τέλειο,χαρούμενο,αισιόδοξο!Πον πον βλέπω στο βάθος και μου αρέσει πολύ!!Περιμένω να δω και τις υπόλοιπες μεταμορφώσεις σου αλλά να πούμε και ένα μπράβο στους βοηθούς σου ε?
Πολλά φιλιά σου στέλνω!

Litsa είπε...

Είναι τέλειες κι από κοντά ακόμη ομορφότερες! Η δε καρπουζί είναι ονειρεμένη!!

Parents Land Gr είπε...

Τελεια δουλεια έκαναν τα παιδιά. Οι καρέκλες είναι απίθανες.

Σοφία Τσιμάρη είπε...

μπραβο μπραβο μπραβοοοοοοοοοοο.............αψογες, χαρουμενες και ολοζωντανες......τις εδωσες ζωη για αλλα τοσο χρονια........πολυ το χαρηκα

Ανώνυμος είπε...

Σωστό το σχόλιο της ξαδέρφης :)

Μακάρι να έπιανε και εμένα το χέρι μου έτσι!
Όποια κατασκευή σου και να έχω δει, είναι φοβερή!
Αγωνία για τον υπόλοιπο χώρο.
Φιλιά πολλά

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Υπέροχες γίνανε! Τελικά τίποτε δεν πρέπει να πετάμε!
kathy by anthomeli