Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Επιτέλους Πασχαλινή ατμόσφαιρα στο σπίτι!

Τις τελευταίες δύο ημέρες καταφέραμε να βγάλουμε τα στολίδια μας και να δώσουμε στο σπίτι μας χρώμα. Επιτέλους Πάσχα! φώναζαν τα παιδιά κι άρχισαν να παραγεμίζουν το σπίτι με λαγούδια και κοτοπουλάκια. Τους ζήτησα όμως να μην το παρακάνουν γιατί φέτος δεν άντεχα αυτή την Πασχαλινή υπερβολή, λόγω της έλλειψης χρόνου και της απίστευτης κούρασης  και ευτυχώς με άκουσαν.



Γεμίσαμε και τις φωλίτσες και τα καλαθάκια μας με τα μικρά αυγά φραγκόκοτας που μας έδωσε η Βέτα από το Σχολείο της Φύσης. Γέννησαν τα πουλάκια τους...

 



Βάψαμε και τα αυγά μας....Επεισοδιακά βέβαια και ο καθένας με το δικό του τρόπο. Γέμισε η κουζίνα χρώματα...και όχι μόνο η κουζίνα δηλαδή!


 
 
 
Το να κάνεις τέτοια πράγματα με τα παιδιά θέλει υπομονή....μεγάλη υπομονή....
Τα χέρια του κυριούλη είναι ακόμη πράσινα και ο αδερφός του τον φωνάζει Shrek!


Τα παιδιά επιτέλους άρχισαν να νιώθουν ότι κάτι γίνεται. Κάτι άλλαξε!Το σπίτι στολισμένο είναι αλλιώς. Γιορτινό, χαρούμενο.Έτσι αρχίζουμε πια και νιώθουμε κι εμείς...
Με το που βάφτηκαν τα χρωματιστά αυγά μας ετοιμάσαμε και τα μικρά κλουβάκια που θα χαρίσουμε για φέτος.


Είναι όμορφα τα χρωματιστά αυγά μα δεν μπορώ να μπω στο κλίμα της κατάνυξης αν δεν βάψω τα κόκκινα αυγά μας! Πάνω στο τραπέζι με το κάτασπρο τραπεζομάντιλο! Υπέροχη εικόνα...

 

Όμορφη που είναι η Πασχαλιά! Η Άνοιξη η ίδια...Λοιπόν μαζέψαμε αγριολούλουδα και πασχαλιές και αποφασίσαμε πάνω από το τραπέζι να κρεμάσουμε τα γνωστά γυάλινα βαζάκια μας  κρεμασμένα από ένα ξύλινο στεφάνι, για να στολίσουμε το Πασχαλινό μας τραπέζι.


Γέμισε το τραπέζι μας  χρώμα και φρεσκάδα. Ευωδιά Πασχαλινή.


 
 
 
 


Αύριο με μια αργοπορία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τσουρέκια...να μυρίσει το σπίτι γιαγιά και μαμά και χρόνια παιδικά...Τότε που όλα είχαν μια απλότητα και μια γαλήνη. Ίδια με αυτή την απλότητα και τη γαλήνη που υπάρχει στο βλέμμα και στο μυαλό των παιδιών μας....Κάποτε όλα αυτά θα έχουν αλλάξει, μα μέχρι τότε ελπίζω να έχουμε προλάβει να βομβαρδίσουμε τις αισθήσεις τους με μυρωδιές, γεύσεις, εικόνες και μνήμες γιορτινής αγάπης...
Το Πάσχα - όπως έγραφα πέρυσι τέτοιες ημέρες - δεν θα σήμαινε τίποτε χωρίς τις αναμνήσεις μου ... αυτές προσπαθώ να κρατήσω ζωντανές παραδίδοντας τες στα παιδιά μου.
Έτσι νιώθω πως κρατώ ζωντανούς και τους ανθρώπους που μου τις χάρισαν...


 
Καλημέρα γεμάτη κατάνυξη! Η πιο "βαριά" ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας έφτασε...ας την απολαύσουμε με την σιωπή  που της αρμόζει...

                                         

23 σχόλια:

Nasia είπε...

πολύ όμορφα όλα και κάνεις καλά που συνεχίζεις την παράδοση ,με όσα απαιτεί το Πάσχα!μην παραδειγματίζεσαι απο μερικές τεμπέλες σαν εμένα χιχι
μ'έβαλες κι εμένα στο κλίμα και θα υιοθετήσω τα κλουβάκια!
φιλάκια ,καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Sheena Dimitriou είπε...

Καλή Ανάσταση Κατερίνα! Όμορφος ο στολισμός σας και τα κλουβάκια και το δεντράκι με τα αυγά!
Να περάσετε πολύ, πολύ όμορφα.

Litsa είπε...

Τι υπέροχα όλα! Ειδικά το στεφάνι με τα βαζάκια και τα λουλούδια είναι όνειρο. Πόσο λατρεύω αυτά τα παλ χρώματα!
Αχ και τα κόκκινα αυγά σας. Τα δικά μου έγιναν ροζ και εννοείται πως δεν πάρω ποτέ ξανά την βαφή που χρησιμοποίησα.
Καλή Ανάσταση ΚαΠα family

Litsa είπε...

Επίσης λάτρεψα τα αυγουλάκια φραγκόκοτας. Τόσο όμορφα!

Δέσποινα είπε...

Πάντα με μαγεύουν οι εικόνες σου! Τα αυγά της φραγκόκοτας και τα κλουβάκια των αυγών ακόμα περισσότερο.Καλή Ανάσταση!!

Evie είπε...

Και του χρόνου και κάθε χρονια να είναι έτσι όμορφη και εντυπωσιακή. Καλή Ανάσταση και Καλό γιορτασιμο Πάσχα αγαπημένοι μου!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Οπως πάντα μας γεμίσατε ομορφιές!!! Φραγκοκοαυγουλάκια μούρλια και το στεφάνι φοβερό! Οσο για τον μικρο σρεκ... τι να πω... υπομονή!!!χιχι! Οικογένεια ΚαΠα σας φιλώ και σας εύχομαι να περάσετε αυτές τις ημέρες όπως ακριβώς τις φαντάζεστε!!! Callie by Anthomeli

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

Υπέροχες εικόνες και υπέροχος ο πασχαλινός στολισμός!! καλό Πάσχα και καλή ανάσταση σε όλους!! φιλιά

princess είπε...

Πόσο όμορφα είναι στολισμένα όλα! Αχ! Τα λάτρεψα τα αυγουλάκια της φραγκόκοτας και τα κοκκινάκια σας βέβαια! Τα λουλουδάκια στα κρεμαστά βάζα και τα παστέλ χρώματα να γεμίζουν με γαλήνη την ατμόσφαιρα! Καλή Ανάσταση σας εύχομαι! Φιλιά Κατερινούλα!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Οικογένεια ΚαΠα καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!
Όλα υπέροχα στην ανάρτηση αλλά περισσότερο μου άρεσαν τα πλεκτά τραπεζομάντηλα! Ξέρετε γιατί; Επειδή τα τελευταία χρόνια δεν τα πολυθέλουν οι γυναίκες και η μόδα. Εμένα όμως μου αρέσουν πολύ μιας και είναι ο κόπος των γιαγιάδων μας και των μαμάδων μας και σήμερα έδειξαν υπέροχα με τα καλαθάκια και τα αυγουλάκια!!
Kathy by anthomeli

Αφροδίτη είπε...

Όμορφα τα στολίσατε, πολύ. Γέμισε η εικόνα μου χρώματα, αρώματα της φύσης. Μα πιο πολύ ξεχώρισα το δαντελένιο τραπεζόμαντηλο...σαν της μαμάς μου, και το νοστάλγησα. Τις ευχές μου, οικογένεια KaPa!

{Marianna} είπε...

Και του χρόνου να είστε καλά! Καλή Ανάσταση!

lolipopfamily είπε...

Καταπληκτικές οι φωτογραφίες με τα αβγουλάκια και τον στολισμό .Καλή Ανάσταση αγαπημένη μου οικογένεια πάντα με υγεία !!!!Φιλάκια

Areti E. είπε...

καταπληκτικές φωτογραφίες ,δημιουργίες ,τοποθεσίες!!!! μπραβο τελεια
Αχχχχ θελω και εγω λιγο θαλασσιτσαααα!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!

Lyriel Bee είπε...

Λατρεύω το γούστο σου, είναι όλα πανέμορφα! Με κορυφαίο πιστεύω το στεφανάκι με τα βαζάκια :)
Καλή Ανάσταση αγαπημένη μου, καλό Πάσχα, να τα περάσετε τέλεια !!
Φιλάκια πολλά και αγκαλιές :)

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Μα πόσο όμορφη πασχαλινή ατμόσφαιρα στο ΚαΠα-σπιτάκι!!! Τρελαίνομαι με τα κλουβάκια τα χρωματιστά, τα κρεμαστά βαζάκια και τα πράσινα χερακια:)
Να είστε πάντα γεροί και αγαπημένοι να γεμίζετε αναμνήσεις για την επόμενη χρονιά και πολλές πολλές που θα ακολουθήσουν!!!
Καλή Ανάσταση!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Όλα είναι πανέμορφα
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Φιλάκια...

Unknown είπε...

Πανέμορφα όλα! Τι καταπληκτικό φως που εχετε♥
Καλή Ανασταση λοιπόν και Καλό Πάσχα! Είμαι σίγουρη πως θα περασετε τελεια!

Βενετία είπε...

ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟΙ ΜΑΣ.. ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΤΕ ΌΜΟΡΦΑ.. ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΑΓΚΑΛΙΈΣ- ΝΑ ΕΊΣΤΕ 'ΜΑΖΊ' ... Τα φιλιά μας! Β-Β.

Owl Mommy Βέρα είπε...

Πανέμορφα όλα, και τα αυγούλια, τα λουλούδια..άντε, και τα πρασινοχεράκια!
Χρόνια Πολλά, να περνάτε καλά!
Φιλάκια τρελοοικογένεια!

Demi είπε...

Χριστός Ανέστη όμορφη Κατερίνα!!να χαίρεσαι την οικογενεια σου!!!!πάντα όσα φτιάχνεις ειναι αξια θαυμασμού!το σπίτι σου ειναι πανεμορφα ντυμένο με τα ανοιξιάτικα και πασχαλινά!!!!φυσικά τα αγόρια σου κλέβουν την παράσταση με τις όμορφες δημιουργίες τους!!!και του χρόνου!!!!!!!!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΥΛΔΟΥ είπε...

ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!!!ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ....ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ "ΜΥΡΩΔΕΙΣ"...ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ.....ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΕΤ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ!!!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ!!!!!ΝΑ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΝΤΡΑΚΙΑ ΣΟΥ !!!!

Γωγώ είπε...

Χριστός Ανέστη! Το κείμενο σου για ακόμα μια φορά με αιχμαλώτισε. Πολύτιμο, πολύτιμο το να ξέρεις οτι η μητρότητα είναι επιλογή.
Καλό βράδυ :)