Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τρελό Αποκριάτικο πάρτι!

Δεν μου αρέσουν πια οι Απόκριες.Ορίστε το είπα.
Όταν ήμουν παιδί τις λάτρευα.Φορούσα όλα τα παλιά 70's ρούχα της μαμάς κι έβγαινα με τους φίλους για να παίξουμε στην πλατεία ροπαλιές και να κάνουμε ανοησίες. Έχω ντυθεί μπεκρής, ρεμπέτης, μάστορας,χωριατοπούλα. Ντυνόμασταν με τη φίλη μου την Ξένια εκείνη μάγκας κι εγώ η γυναίκα του μάγκα. Η Ξένια είχε μια κοιλιά τούμπανο κι εγώ έναν ποπό τεράστιο από τα μαξιλάρια.Πολύ γέλιο...
Θυμάμαι που σκάλιζα τις ντουλάπες να βρω ότι πιο φανταχτερό και μια φορά ντύθηκα...παρτσακλό, δηλαδή άσχημη και γελοία και πήγα στη μαμά μου να με δει.Της είπα "κοίτα βρήκα αυτά τα άθλια σκουλαρίκια και τα έβαλα, μα δεν είναι απαίσια;" κι εκείνη μου είπε "αυτά τα φορούσα στο γάμο μου..." γκλούχ!!

Τελευταία φορά που ντύθηκα, έγινα καθαρίστρια με κάτι παλιόρουχα που είχα. Πήρα και μια σφουγγαρίστρα παραμάσχαλα, έβαψα μαύρα τα δόντια μου, ένωσα  με μαύρο μολύβι τα φρύδια μου κι άνοιξα την πόρτα να πάω να συναντήσω τον Πα σε ένα Bar. Ανοίγοντας την πόρτα έπεσα πάνω σε ένα τύπο έτοιμο να χτυπήσει το κουδούνι μου. Του χαμογέλασα και το βλέμμα του κόλλησε έκπληκτο στα μαύρα μου δόντια. Στη συνέχεια ατάραχος  με ενημέρωσε για έναν  έρανο. Τον κοιτούσα σαν χάνος και είχα πάθει πλάκα με την απόλυτη ψυχραιμία του. Ήθελα να τον ρωτήσω "συγνώμη σου φαίνομαι να μπορώ να κάνω συζήτηση;"  Τελικά κατάφερα και ξέφυγα για να συναντηθώ με τον Κουασιμόδο μου...που ήταν πιο γελοίος από εμένα!

Κάθε χρόνο που πηγαίνουμε με τα παιδιά σε όλες αυτές τις αποκριάτικες γιορτές στα "μπαλνταφά" που έλεγε η θεία μου παλιά και γελούσαμε πολύ, φοράμε όλο κι από καμιά μάσκα, ένα καπέλο, το κάτι τις για να χαρούν και τα παιδιά. Είχα να ντυθώ κανονικό καρναβάλι, χρόνια.
Φέτος εδώ και μια εβδομάδα οι φίλοι μας έψηναν για ένα πάρτι αποκριάτικο, στο Σχολείο της Φύσης, όπου τέτοιου είδους ξεσαλώματα είναι πια θεσμός. Δεν ήθελα να πάω με τίποτε μέχρι που διάβασα την υπέροχη ανάρτηση της Lolipop και εμπνεύστηκα. Είπα θα πάω και θα περάσω καλά!
Η πλάκα άρχισε από το πρωί που μπήκα πάλι στη διαδικασία ξεσηκώνοντας τις ντουλάπες για να βρω τι θα φορέσω...Έβαλα μια μπλούζα με φτερά στρουθοκάμηλου, κοντά 13 χρόνων που την είχα χρυσοπληρώσει για να τη φορέσω σε ρεβεγιόν και μια πανάκριβη  φούστα από ταφτά, που είχα αγοράσει για ένα γάμο! Που να το ήξερα όταν τα αγόραζα πως θα κατέληγαν να με ντύνουν καρναβάλι...σαν τα νυφιάτικα σκουλαρίκια της μαμάς μου!


Τι ντύθηκα δεν ξέρω...αχαρακτήριστο. Πάντως το ευχαριστήθηκα και ήμουν πειστική γιατί ο Γιωργάκος δεν ήθελα να βγει φωτογραφία μαζί μου...Τον αγρίεψε η μαυρίλα.Ο Μεξικανός δίπλα πήρε ένα τραπεζομάντιλο της μαμάς του και το έκοψε για να χωρέσει το κεφάλι του. Κρυφά εννοείτε...αν το μάθει η μαμά του την πάτησε!! Αχ αυτές οι ντουλάπες των μαμάδων ακόμη εφοδιάζουν τα καρναβαλικά μας αξεσουάρ! Δυστηχώς στην φωτο δεν φαίνονται τα πράσινα σάπια δοντάκια του που με έκαναν να πέσω κάτω από το γέλιο.

Πήγαμε με φίλους στο Σχολείο της Φύσης όπου οι γονείς είχαν ετοιμάσει ένα πάρτι τρελό από κάθε άποψη.Ο καθένας έφερε χειροποίητα γλυκά και αλμυρά και κάθε λογής ποτά, οπότε υπήρχε ένα πλήρες οργανωμένο μπουφέ. Φαγητό και ποτό έρεαν άφθονα και άρχισε ο χορός.


Διαγωνισμοί, επιδείξεις ανά ζευγάρια, ο dj...από άλλη δεκαετία, τα έδωσε όλα!


Οι στολές εμπνευσμένες.Τα γέλια, τα πειράγματα, το κέφι...Να εδώ κάτω και η οικογένεια Shrek ενώ πιο πάνω στη γωνία τα αγόρια στήθηκαν στον τοίχο μάλλον περιμένοντας να τους κάνει σωματικό έλεγχο η αστυνομικός του Ρουβά, στη διαφήμιση με τα πατατάκια!Αλλά που....


Παντού γύρω πεταμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ γιατί όπως είναι γνωστό...λεφτά υπάρχουν και για αυτό τα μοιράζουμε!


Τα αγόρια τα έδωσαν όλα!!! Δεν κατέβηκαν από τη σκηνή.


Το ρεπερτόριο μεγάλο. Στο τέλος χόρεψαν ακόμη και ποντιακά για να ευχαριστήσουν και την πόντια γιαγιά που ήρθε στο πάρτι και το 'καψε το πελεκούδι!Ακόμη και τις παντόφλες έβγαλε. Την χτυπούσαν στη φτέρνα.

Είμαι χαρούμενη που πήγαμε, για πολλούς λόγους μια πιο πολύ για το τέλος. Γιατί στο τέλος όταν οι περισσότεροι έφυγαν έγινε κάτι μαγικό!
Αυτοί που ήταν εκεί πήραν σκούπες και σφουγγαρίστρες και σακούλες και μάζευαν, σκούπιζαν, πετούσαν και σφουγγάριζαν, με τη μουσική τέρμα, χορεύοντας, χρησιμοποιώντας τα σκουπόξυλα σαν μικρόφωνα και κάνοντας απίθανες Χολιγουντιανές φιγούρες με αυτά.Ήταν σαν να έβλεπα μιούζικαλ. Τα λάτρεψα όλα.


Την αλληλεγγύη, το κέφι, τη φροντίδα, τις φιγούρες...όλα. Το σχολείο αφέθηκε πεντακάθαρο να περιμένει το πρωί της Δευτέρας τα παιδιά των γονιών που γλέντησαν μέχρι τελικής πτώσης. Αυτή η αίσθηση δίνει τόση ασφάλεια.Το σχολείο των παιδιών τους.Το δικό τους σχολείο!

Ήταν από τα πιο ωραία πάρτι των τελευταίων χρόνων. Γυρίσαμε σπίτι με το πρώτο φως της ημέρας, χωρίς φωνή...Όλοι οι φίλοι που ξεφαντώσαμε μαζί είναι τώρα σε  αλαλία. Απίστευτο!
Το ίδιο πρωί τα παιδιά είχαν το δικό τους Αποκριάτικο πάρτι στο σχολείο και εγώ τα άκουγα όλα μέσα από το τούνελ, οπότε τα πήγε ο μπαμπάς τους...Τυχερή που είμαι. Τώρα ο πατέρας αρρώστησε από την ταλαιπωρία. Αχ πάνε τα χρόνια που αυτό γινόταν κάθε Σαββατοκύριακο κι είχαμε απίθανες αντοχές.
Τώρα ο ένας τη μέση του, ο άλλος το λαιμό του, του αλλουνού βουίζουν τα αυτιά του...Τι να πω!
Δεν λέω τίποτα!!!Μονάχα ένα ευχαριστώ στην Lolipop Γιώτα που με έπεισε με το γραπτό της, σε όλους τους φίλους που με πίεζαν να είμαι μαζί τους κι ένα ακόμη ευχαριστώ στο Σχολείο της Φύσης που δεν σταματά να μας ξεσηκώνει και να μας εμπνέει. Να εδώ κι η Βέτα η Διευθύντρια του Σχολείου τα σπάει  δίπλα στην Disco μπάλα ντυμένη 70's.


Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς για την ανταπόκριση σας στην Ανάρτηση μου Γεννήθηκα Γυναίκα. Με έκπληξη διαπίστωσα πως η Αντιγόνη από το Inventive mommy μπρίζωσε κι άλλες μαμάδες blogers και όχι μόνο, για να δημιουργήσουμε έναν κλοιό ανθρώπων και να στηρίξουμε την προσπάθεια της ομάδας Ξεblogάρισμα με στόχο την βοήθεια των φυλακισμένων μαμάδων και των παιδιών τους στις Γυναικείες φυλακές Ελεώνα στη Θήβα! Η Μάχη με το Talibanoula πήρε τη σκυτάλη και συνεχίζουμε...Είστε υπέροχες. Είστε Γυναίκες και νιώθω τόσο περήφανη ανάμεσα σας!
Σας ευχαριστώ ξανά και ξανά!

Πάμε για άλλα τώρα. Έρχονται μέρες φωτεινές και χαρούμενες. Έρχονται η ζέστη κι ο ήλιος...Η Άνοιξη είναι κοντά.Νιώθω να ξεχειλίζω από ενέργεια αν και το σώμα μου δεν θέλει να ακολουθήσει καμιά φορά!Η ηλικία που λέγαμε...κάποιοι γελούν τώρα και ξέρω ποιοι!
Μα δεν σταματώ να με πιέζω. Ντύθηκα καρναβάλι μετά από χρόνια...αυτό λέει πολλά!
Καλημέρα αγαπημένοι. Συνεχίζουμε!
                                                                                      Κατερίνα

20 σχόλια:

lolipopfamily είπε...

Μου έφτιαξες την μέρα Κατερινάκι. Δεν ξέρεις πόσο πολύ χαίρομαι που συνέβαλα στο να περάσετε τόσο ωραία !
Εγώ σε ευχαριστώ γλυκό μου πλάσμα που με έχεις πολύ καιρό εμπνεύσει πολύ πριν σε εμπνεύσω εγω. Είστε φοβερή οικογένεια και σας έχω πρότυπο. Καλημέρα ψοφίμι μου. Αλήθεια συνήλθες ή ακόμα;;;

Φιλάκια

Litsa είπε...

Αχ είστε τέλειοι, πόσο γέλασα! Είσαι μια όμορφη Κρουέλα, πού είναι οι καιροί που κυκλοφορούσες σαν μπεκρής!! Αχ και μια μαγισσούλα που είδα μου άρεσε πολύ και μια τέλεια γριούλα! Οι Σρεκ είναι όνειρο! Αλλά το καλύτερο είναι το χαμογελάκι του γαμπρού μου! Τι κρίμα να μην σας θαυμάσω από κοντά!!
Τι ωραία, έτσι πάω κι εγώ σε μπαλνταφά και μην γελάς, προχθές με ρώτησε η μαμά αν πήγα σε κανένα χαχαχα
Τι υπέροχα όλα!! Μπράβο

ΕΛΕΝΑ είπε...

Kάτι τέτοιες εκδηλώσεις μένουν αλησμόνητες!
Και του χρόνου!
Να περνάς πάντα όμορφα!
Φιλιά!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

Υπέροχοι όλοι !!! Πάντα να περνάτε έτσι όμορφα!!! πολλά φιλιά

Dee Dee είπε...

Μπραβο!!
Κι ενα ευχαριστω μεγαλο στον Πα χρωστας που ανελαβε τα παιδια μετα απο ξενυχτι :)

Αν θελεις δες και το
www.pnoielpidas.gr που ειναι μια οργανωση προνοιας απο εδω Θεσσαλονικη και δινει τροφιμα, ρουχα και διαφορα αλλα σε πολλες οικογενεις οπως και στις γυναικειες φυλακες των Θηβων.

Φιλια πολλα και παντα τετοια γλεντια ευχομαι!!

Unknown είπε...

Θυμήθηκα ένα παλιό τραγούδι " Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια..." είπαμε λεφτά υπάρχουν.
Σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την στήριξή σου στην ιδέα μου για βοήθεια.
Οι ανάγκες δυστυχώς πολύ μεγάλες και ειδικά για τα αυτονόητα.
Χαρτί υγείας, σερβιέτες, τηλεκάρτες, πάνες, είδη καθαρισμού, τσιγάρα.
Είμαστε δυνατές και μπορούμε να κάνουμε θαύματα όταν θέλουμε.
Ελπίζω να τα καταφέρουμε σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια.Όποια θα ήθελε να βοηθήσει ας μαζέψει πράγματα μέχρι 6-7 Απριλίου να τα βάλει σε ένα κουτί και ας μου στείλει mail. Σας ευχαριστώ όλες

Georgina είπε...

Τι ωραίοι! Πολύ μου αρέσατε! Χρόνια πολλά και του χρόνου!

Craftlandgr είπε...

παντα να περνατε ετσι υπεροχα!!!

Nasia είπε...

φαίνεται πως περάσατε υπέροχα!η μπαταρισμένη μυτουλα ανηκει στο κονσεπτ της αποκριάς ή είναι έπαθλο αγωνα;;μάλλον το 2ο ε;;χαχαχαχα
φιλάκια και να διασκεδάζετε ετσι κάθε χρονιά!

Unknown είπε...

Mπράβο σας!!!
Και του χρόνου...
Πρέπει να περάσατε τέλεια!!
Πάντα τέτοια...Τα φιλιά μου...

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Και εμένα δεν μου αρέσουν οι απόκριες Κατερίνα. Παρόλο που είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος, δεν ξέρω για ποιό λόγο, δεν μου αρέσει να μασκερεύομαι! Το έχω κάνει κατά καιρούς σε πάρτυ που ήμουν καλεσμένη αλλά με τα χίλια ζόρια.
Όντως η ανάρτηση της Γιώτας μας ήταν ξεσηκωτική και γλυκιά και αν είχα ένα πάρτυ να πάω, μάλλον θα πήγαινα.
Κάνατε πολύ καλά και πήγατε και από ότι είδα, λυσσάξατε! Εσύ κάτι ανάμεσα σε μάγισσα με Άνταμς family ε?
Και του χρόνου εις ανώτερα!!!!

marianth είπε...

"μαύρη χήρα" ντύθηκες!!!μπρρρρρρ Πα φυλάξου γελαστό αγόρι!!!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Μα τι ωραίο να βλέπεις ότι μέσα σε όλη αυτή την μαυρίλα έχουμε ακόμα οι άνθρωποι την διάθεση και το κουράγιο να γινόμαστε παιδιά και να διασκεδάζουμε. Για αυτό μας γουστάρω... αν μη τι άλλο τους έλληνες!!! (ε, έχουμε και μερικά καλά!) Και του χρόνου με χαρά. Λάτρεψα το ζευγαροσρεκ!!! Οσο για σένα μάλλον για γυναίκα αράχνη σε έκανα!!! Callie by Anthomeli

ο παρατηρητης είπε...

βρε ποτε θα βρω χρονο να πεταχτω και εγω στο σπιτι σου να ζησω την τρελα σου δεν ξερω μπραβο σας παιδια μου και του χρονου

σε περιμενω στην παρεα μου να μου λες την γνωμη σου για οσα κανω

Momma's daily life είπε...

αχ ποσο αναγκη εχω ενα τετοιο ξεφαντωμα!!

προς το παρον απολαμβανω το δικο σας ξεφαντωμα

και

δράττομαι της ευκαιριας να σου πω οτι σε περιμενει βραβειο στο σπιτακι μου

http://talibanoulla.blogspot.gr/2013/03/blog-post_13.html

Rena Christodoulou είπε...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΤΕ ΠΑΝΤΑ!!!!
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ, ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Καλά κάνατε και πήγατε και ήταν διασκεδαστικά τελικά!
Και του χρόνου!!!

Anastasia είπε...

Κατερινα περασατε υπεροχα!!!Και εγω μικροτερη ολο κατι παλιορουχα της μαμας εβαζα με την αδερφη μου!
Τελεια η ιδεα να κανετε τετοιο παρτυ!
φιλάκια,
Αναστασία
http://natbeesfashion.blogspot.gr/
Θα χαιρόμουν πολύ αν με πρότεινες εδώ http://www.company.co.uk/company-blog-awards-2013-with-new-look στην κατηγορία Best Personal Style Blog. Ευχαριστω εκ των προτερων!

valia είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΚΙΝΗΣΗ....ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!!!ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΙ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!Κ ΑΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΖΟΡΙΑ!!!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΕΦΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΤΣΙ!!!ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ!!!!

{Marianna} είπε...

Και του χρόνου με υγεία! Απόκριες χωρίς αγάπη και κέφι απ' όλους δεν γίνονται, γι' αυτό και περάσατε καλά :)