Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

It's a Βlog day στις ψηφιακές μας γειτονιές!!!

Το bloggin μας άνοιξε τον ορίζοντα. Ναι ισχύει...
Γνωρίσαμε νέους ανθρώπους, κάναμε φίλους.Φίλους πραγματικούς όσο κι αν είναι δύσκολο αυτό να το κατανοήσει κανείς. Άνθρωποι μας στήριξαν, μας βοήθησαν, μας δέχθηκαν, μας υποστήριξαν σε ζόρικες στιγμές.

openspace.falmouth.ac.uk
 
Στην αρχή η διάδραση ήταν πιο εύκολη μα τον τελευταίο καιρό έχουμε χαθεί. Δυσκολευόμαστε, ιδιαίτερα εγώ που η επικοινωνία είναι κυρίως δική μου δράση. Σχολιάζω όλο και πιο σπάνια σε άλλα blog και οι επισκέψεις μας είναι μικρότερες αριθμητικά. Η ζωή  και η καθημερινότητα μας, απέκτησαν μια πολυπλοκότητα τον τελευταίο καιρό που  επιβάλουν συγκεκριμένα ωράρια και άρα συγκεκριμένες ώρες επισκέψεων στο ίντερνετ. Εξαιρετικά περιορισμένες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαθούμε με κάποιους φίλους bloggers.

Λυπάμαι για αυτό. Λυπάμαι πολύ. Κυρίως γιατί δεν θέλω όλοι αυτοί οι φίλοι να πιστέψουν πως αδιαφορούμε. Για αυτό με την πρώτη ευκαιρία προσπαθώ να κερδίσω το χαμένο χρόνο ή στέλνω προσωπικά μηνύματα σε bloggers που είναι φίλοι πια.
Συγκινούμαι πολύ σαν σκέφτομαι πως πέρσι που κάναμε τα πρώτα μας βήματα γνωρίσαμε τους πρώτους bloggers που μας στήριξαν και μας "έβαλαν" στο παιχνίδι. Υπέροχες γενναιόδωρες γυναίκες, με απίστευτο κέφι και δημιουργικότητα όπως η Ρένα, η Άντρια, η Νατάσα, το ΣπιρτόκουτοΤζένη, η Χρυσάνθη, η Εφη, η Εύα, η Σοφία, η Ευτυχία, η Μαίρη, η Stickland, η Αχτίδα, η Σόφη, η ΕύηVailie, η Μάγια, η ΓιασμίνΧαρά, η ΛύριελPrincess, η Ζαμπία, η Μαριάννα, τα Ανθομέλια,  η Τζωρτζίνα, η Dee Dee, η Demi η Βέρα, η Μαρία, η Μυρσίνη, η Κική,  η Όλγα, η ΕβίταΜάρα, η Αγγελική, η Λαμπρινή, η Zoe, η Παπίτσα,  η Θώμη...και βέβαια οι Μαμά...δες Μπαμπά...δες μια ξεχωριστή ιδιαίτερη παρέα και  βέβαια η μοναδική μου Fraulitsa.

Είστε τόσες πολλές κι εγώ δεν μπορώ να σας γράψω όλες αγαπημένες μου! Νομίζω πως εσείς και κάποιες άλλες αγαπημένες που ήρθαν λίγο αργότερα,  είστε η πρώτη μας μαγιά! Οι πρώτες σχέσεις, οι πρώτες φιλίες...με κάποιες από εσάς, έζησα την πρώτη αγάπη σε αυτό τον χώρο!!!! Με κάποιες κάναμε σχέσεις κι αναπτύξαμε ειλικρινείς δεσμούς.  Παράξενο για κάποιον που είναι παρατηρητής...Παράξενοι ακόμη και για εμένα!

Οι πρώτες αυτές φίλες bloggers, μας έδειξαν το δρόμο, χωρίς ίχνος ανταγωνισμού, χωρίς πλάγιες σκέψεις. Απλά, γενναιόδωρα...άνοιξαν την πόρτα στους νέους γείτονες!
Μας βοήθησαν και νιώθω πως με στήριξαν  και προσωπικά σε πολλές δύσκολες διαδρομές!

Τα blog τους επιτυχημένα και κάποιες, έχουν πλέον  στην κυριολεξία...εκτοξευθεί πολύ ψηλά στον χώρο αυτό!
Τώρα πια με κάποιες χαθήκαμε μα είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι δικό μου και αυτού του blog. Είναι η ιστορία του! Το έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Χαρούμενο και φωτεινό.Το βοήθησαν να αποκτήσει ταυτότητα.
Τώρα αυτή η διαδρομή άλλαξε κι εμπλουτίστηκε και με άλλους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα γεμάτα έμπνευση blog τους! Είμαστε πια τόσοι πολλοί.
Καμιά φορά όλο αυτό μου θυμίζει τα ραντεβού που έδιναν οι γυναίκες της γειτονιάς τα καλοκαιρινά απογεύματα στην αυλή της καθεμιάς ή στο χωματόδρομο μπροστά στα σπίτια. Βγαίναμε κι εγώ με τη γιαγιά μου και τρελαινόμουν να τις ακούω να μιλούν καθώς τα χέρια τους επιδέξια έπλεκαν τσιγγελάκι ή κεντούσαν καθώς ανέλυαν τα πάντα πίνοντας το καφεδάκι τους.
Δεν διαφέρει και πολύ η φιλοσοφία...Όλοι εμείς μια γειτονιά λοιπόν!

Με αφορμή αυτή τη γειτονική μας σχέση οι εμπνευσμένοι δημιουργοί του μοναδικού διαδικτυακού  portal Μικροί Μεγάλοι δημιούργησαν κάτι ακόμη πιο φευγάτο....Τις ψηφιακές Γειτονιές!

Καθόλου τυχαίος ο τίτλος λοιπόν... Έτσι στις 20 Απριλίου  στην Αθήνα οι Ψηφιακές Γειτονιές μας ενώνουν για το πρώτο διαδραστικό Συνέδριο για γονείς bloggers και όχι μόνο!


Θα είμαι εκεί....ω! δεν θα το έχανα με τίποτα! Θα καταφέρω να δώσω απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά, θα ακούσω πολλούς και σημαντικούς ανθρώπους του διαδικτυακού χώρου, θα ακούσω ιστορίες άλλων blogger, θα έχω την ξεχωριστή χαρά και τιμή να μοιραστώ  κι εγώ την ιστορία μας, θα γνωρίσω πολλούς από όλους εσάς τους "γνωστούς αγνώστους", τους οποίους διαβάζω και ξέρω πως σκέφτονται ή πως νιώθουν αλλά...δεν ξέρω καν πως "φαίνονται", θα δω από κοντά κάποιους  αγαπημένους αναγνώστες μας. Θα γελάσουμε, θα αγκαλιαστούμε, θα φάμε και θα πιούμε...ω ναι! θα γλεντήσουμε μια ημέρα ιδιαίτερη! Δική μας. Βlog day...λοιπόν!

Μια καταπληκτική πρωτοποριακή ιδέα των Μικρών Μεγάλων που μας φέρνει κοντά και νομίζω πως δεν πρέπει να την χάσουμε...Θα είμαστε πολλοί και θέλουμε να γίνουμε ακόμη περισσότεροι. Να είστε εκεί...ας είστε εκεί!
Περιμένω να σας δω, τουλάχιστον κάποιους από εσάς  bloggers και αναγνώστες και followers και επιτέλους να σας γνωρίσω...αγαπημένοι!

Ας οργανωθούμε λοιπόν!Δηλώστε εδώ συμμετοχή. It's a blog day, it's our day bloggers!
Ραντεβού στην Αθήνα λοιπόν...για να μην τα λέμε μόνο γραπτά...


Περιμένω με ενθουσιασμό να σας δω όλους....
                                                                                 Κατερίνα

 
 

30 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να πάω όμως βλέποντας την εκδήλωση αυτή, θυμήθηκα την παλιά μου αγαπημένη συνήθεια..

Να περάσετε τέλεια!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Εσύ όμως είσαι η αγαπημένη μας!!!!!!
Πολλά φιλάκια!!!!!!!!

Nasia είπε...

μου αρεσουν πολύ αυτες οι συναντησεις αλλά είμαι μακριά!θα χορτασω φωτο υποθέτω....

Owl Mommy Βέρα είπε...

Εννοείται σε περιμένουμε!!!
Τι καλά! Τέλεια!

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Πολύ γλυκιά ανάρτηση για τις πρώτες σου διαδυκτιακές φίλες και πόσο μαγικά τις συνδύασες με τις ψηφιακές γειτονιές.
Είναι μια φανταστική ιδέα αυτή των μικρών μεγάλων και φυσικά θα είμαστε εκεί να σε γνωρίσουμε!!!

Αφροδίτη είπε...

Πόσο θα ήθελα να βρίσκομαι εκεί, κάπου ανάμεσα στο κοινό σου. Να περάσεις όμορφα, δημιουργικά!

Unknown είπε...

Είχα ήδη δηλώσει συμμετοχή! Νομίζω θα είναι πολύ ωραία, το περιμένω πως και πως!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς του εξωτερικού τι θα κάνουμε, μου λες; :Ρ Θέλουμε φώτο, φώτο, φώτο!! Φιλιά από την μακρινή Μελβούρνη

vailie είπε...

Καλημερα,Κατερινα μου και αγαπημενη οικογενεια ΚαΠα!!!
ελπιζω να τα καταφερω να ειμαι κι εγω εκει!
θα ειναι μεγαλη μου τιμη και απιστευτη χαρα να σε/σας γνωρισω απο κοντα...
ουτε μεσα στο μυαλο μου δεν χωραει!!!
φιλια πολλα και δυνατη αγκαλιτσαααααα!!!!! (απ΄το μικρο Βαϊλί που σας αγαπα πολυυυυυ!!!!!) ;ο)

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Νιώθω τόσο όμορφα που θα ξαναπούμε εκεί αγαπημένη μου Κατερίνα!
Ανυπομονώ όχι μόνο επειδή θα μιλήσουμε και θα γνωρίσουμε πολλούς ανθρώπους που ήδη γνωρίζουμε από τα blog μας μέσω των σχολίων και των αναρτήσεων αλλά και που θα μας δοθεί η ευκαιρία να ενημερωθούμε για πολλά τεχνικά θέματα σχετικά με το blogging.
Φιλιά πολλά!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

Πόσο ζηλεύω που θα μαζευτείτε!! Μακάρι να μπορούσα να έρθω...ίσως του χρόνου!! Για φέτος θα περιμένω αναρτήσεις από όλες σας και θα είναι σαν να ήμουν εκεί...χαχα!! φιλιά

Unknown είπε...

Kατερινάκι ...δυστυχώς δουλεύω και εκείνη τη μέρα όπως όλες και όλα τα Σάββατα,μέχρι αργα..κρίμα που δεν θα σε γνωρίσω..το ήθελα πολύ! Είμαι σίγουρη πως θα σκίσεις! φιλιά πολλά!

Βενετία είπε...

Θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί... Νομίζω θα τα καταφέρουμε..! Φιλιά πολλά !!!

Βενετία είπε...

Πως να χαθεί αυτή η ευκαιρία; Να σε γνωρίσουμε από κοντά... Να αγκαλιαστούμε...

Georgina είπε...

Στην Αθήνα αδερφές μου, στην Αθήνα! Σούπερ θα είναι! Μια μέρα γιορτής! Φιλιά σας και καλή αντάμωση!

Ερμιόνη είπε...

Ελπίζω να τα καταφέρω!
Θα χαρώ πολύ να σε δω από κοντά!
Φιλιά!

Αννα είπε...

Θα είμαι και εγώ εκεί και θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω
Φιλια

Unknown είπε...

Eύχομαι να περάσετε τέλεια... περιμένουμε να δούμε φώτο και να διαβάσουμε πολλές αναρτήσεις σχετικά, εμείς που δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε σ αυτή τη γιορτή!!

zoe.k. είπε...

Τι να πω... Τιμή μου που με θεωρείτε φίλη σας, χαρά μου μεγάλη. Είστε παράδειγμα οικογένειας και μακάρι, όταν κάποια στιγμή καταφέρουμε με τον σύζυγό μου να μεγαλώσουμε τη δική μας οικογένεια , που μόλις πριν λίγους μήνες δημιουργήσαμε, να σας μοιάσουμε, έστω και τόσο δα. Δεν μπορώ να σας πω πόσο σας ευχαριστώ που υπάρχετε και μοιράζεστε μαζί μας τα καλά, τα όμορφα, τα άσχημα, τα στενάχωρα. Ολα! Keep walking (που λένε και στο χωριό μου!) <3

STARDUST είπε...

Χμμμμ.... ενδιαφέρον, στα υπ'όψιν λοιπόν η μέρα!

Dee Dee είπε...

Να σου πω την αληθεια, βαριεμαι λιγακι τις μπλογκοσυναντησεις :) Μου αρεσει να βρισκομαι με 2-3 φιλους-μπλογκερ το πολυ. Δεν μπορω την πολυκοσμια (λες να ειμαι αγοραφοβικη τελικα;;; χμμμ, δεν το εχω σκεφτει).
Εχω κανει 3 ατομα καρδιακους μου φιλους μεσα απο εδω και πανε πια πεντε χρονια που τους γνωριζω και νιωθω οτι τους ξερω μια ζωη. Τα μπλογκς ειναι παραθυρα με θέα εμας :) Ειμαι ερωτευμενη με το μπλογκακι μου :) Χαιρομαι πολυ που σε μια δυσκολη στιγμη δεν τα παρατησες και ανοιγεις ακομη το δικο σας "παραθυρο" και βλεπω κι εγω τοσο υπεροχα πραγματα μεσα σ'αυτο :)


Ευχομαι να εχει την επιτυχια που επιθυμειτε αυτη η μπλογκοσυναντηση και να γνωρισεις πολλους νεους αξιολογους ανθρωπους!!

Καλο μεσημερακι!!!

My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε...

Oh, yes! It's a blog day...και χαίρομαι που θα γνωριστούμε από κοντά :)

Mamaggela είπε...

Κατερίνα, εσύ και η Άσπα είστε από τα πρώτα blog που άρχισα να παρακολουθώ!
Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που τελικά θα σας γνωρίσω από κοντά!
Θα τα πούμε στην Αθήνα λοιπόν!

Unknown είπε...

Κατερίνα μου θα είμαι εκεί να σε ακούσω και να σε γνωρίσω. Και μόνο η δυνατότητα που μας προσφέρει αυτή η μοναδική ευκαιρία να δούμε ο ένας τον άλλο είναι πραγματικά φανταστικό!
See ya there!

mirsini's creations είπε...

Άχ...τί τελεια Κατερίνα μουυυ !!! Θα έρθεις Αθήνα αγαπημένη μας ;;!! Εγώ που δέν είμαι μαμά πώς θα γίνει να σε δώω..;;!..να έρθω κι εγώ στο συνέδριο έτσι στο ξεκάρφωτο ;! Θα δούμε πως θα γίνει..κάτι σκέφτηκα!!..αλήθεια πόσο θα κάτσεις αγαπημένη Κατερίνα μου;;! Άχχχ....μας συγκινείς πάλι, με έναν άλλο τρόπο αυτή τη φορά !! Τί όμορφα λόγια έγραψες για χάρη μας !! Σε ευχαριστούμε που μας ανοίγεις την καρδιά σου και μοιράζεσαι μαζί μας πολλές απο τις πολύτιμες στιγμές σας αλλά και τις σοφές σου σκέψεις που είναι όμορφες και ουσιαστικές !!! Είσαι πολύ όμορφος και ξεχωριστός άνθρωπος και αυτό το καταλαβαίνει κανείς απο την πρώτη στιγμή !! Πώς να μήν ανοίξουμε τα παράθυρά μας σε μιά ηλιόλουστη ψυχή σάν και'σένα !!! Στο έχω πεί..μου δίνεις μαθήματα ζωής και μου έχεις χαρίσει μέχρι τώρα τα πιό έντονα συναισθήματα μέσα στην blogoγειτονιά !! Όλες οι αναρτήσεις σου μία και μία..και πάντα να με αφήνουν στο τέλος με δάκρυα στα μάτια...έντονης συγκίνησης αλλά και μεγάλης ελπιδοφόρας χαράς !!!
Κι εγώ έχω χαθεί με κάποιους απο τους πρώτους μου blogoφίλους αλλά τους θυμάμαι πάντα ώς τώρα..κάποιοι σταμάτησαν να γράφουν και έτσι χάθηκαν γενικώς...έχω γνωρίσει όμως και πολλούς αγαπημένους απο κοντά και αυτό είναι πολύ όμορφο όταν γίνεται !! Και νά σου πώωω..εννοείτε πως καταλαβαίνουμε ότι δέν υπάρχει χρόνος να επικοινωνούμε όπως στην αρχή που είμαστε πιό λίγοι...δέν πειράζει...αρκεί να μήν χανόμαστε τελείως !!
Σου στέλνω μιά τεράστια αγκαλιά....πολλά φιλιά και την αγάπη μου !!
Φιλάκια Κατερίνα...καλή άνοιξηηη !!!
Υ.γ: Πανέμορφες οι φωτογραφίες σου απο τις ανοιξιάτικες βόλτες σας...αυτά τα μικρά μώβ νεραιδολουλουδάκια τα λατρέυωωω ...;οD !!!

Angelique είπε...

Χαίρομαι πολύ που ανήκω και εγώ στην πρώτη μαγιά σας!! Ποτέ δεν πίστεψα ότι αδιαφορείτε απλά οι υποχρεώσεις της ζωής μας κάνουν να χανόμαστε για λίγο! Η αγάπη και η εκτίμηση πάντα παραμένουν..
Θέλω πολύ να έρθω και να γνωριστούμε από κοντά.
Ελπίζω να τα καταφέρω.
Φιλιά.

Λαμπρινή είπε...

Κατερινάκι μου!Θυμάμαι την μέρα,την νύχτα μάλλον,που έπεσα τυχαία στο blog σου.Με ξενύχτησες γιατί σε διάβασα μέχρι την πρώτη σου ανάρτηση.Αμέσως ένιωσα τι άνθρωπος είσαι και ότι κάτι μαγικό συμβαίνει εδώ μέσα,σαν μαγνήτης με τράβηξες...και δεν έπεσα έξω.Θέλω να σ'ευχαριστήσω γι'αυτό,ακόμα παίρνω και μαθαίνω πράγματα από σ'ένα!Συνέχισε έτσι για πάντα!

Οικογένεια ΚαΠα,η Ερμιόνη είναι μόνο 2 ώρες δρόμος από την Αθήνα...
Μήπως να έρθετε κι από δω για κάνα διήμερο...Λέω εγώ τώρα!!!Τόσο δρόμο θα κάνετε μέχρι την Αθήνα,τί είναι 2 ωρίτσες ακόμα?????

Φιλιά σε όλους!Καλό μήνα

Christina Perraki είπε...

Χαίρομαι πολύ που θα σε....ακούσω κι επίσης χαίρομαι που θα σας γνωρίσω όλες!

KidsCloud.gr είπε...

Όσο περνούν οι μέρες, ανυπομονώ περισσότερο γι'αυτή τη συνάντηση!
Με το καλό και με χαρά μεγάλη! :)

myStickland είπε...

Kατερινούλα μου,πως και μου ξέφυγε αυτή σου η ανάρτηση;;

Ποσα ευχαριστώ να σου στείλω;Μεγάλη μου χαρά που με συμπεριέλαβες στην αγαπημένη σου ομάδα...
Χαίρομαι τόσο που η παρεούλα μας ολοένα και μεγαλώνει και εύχομαι να τα λέμε για πολλά πολλά ακόμη χρόνια!
Μακάρι να μπορούσα να ερχόμουν στη blogοσυνάντηση,μα δυστυχώς...
Εύχομαι να περάσετε πολύ πολύ όμορφα και περιμένουμε εντυπώσεις!!
σε φιλώ!