Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ξύλινα αστέρια και κεριά για αντίστροφη μέτρηση...

Το Σαββατο κύριακο πέρασε μέσα σε ανάμικτα συναισθήματα.Από τη μια πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.Έρχονται οι πιο γιορτινές ημέρες του χρόνου...Χαρά και συναισθήματα αναμονής και ηρεμίας και ενθουσιασμός και δημιουργικότητα.
Από την άλλη η ζωή δεν σταματάει να είναι σκληρή για κάποιους άλλους ανθρώπους.Ανθρώπους που μπορεί να γνωρίζουμε ή όχι...μα η ιστορία τους μας αγγίζει. Νιώθουμε  πόνο και απόγνωση για όλα αυτά που συμβαίνουν  σε κάποιους συνανθρώπους μας.
Πόνος γιατί ξέρουμε πως τα Χριστούγεννα δεν θα είναι τα ίδια για όλους...Μερικοί δεν θα είναι καν εδώ για να τα γιορτάσουν...

Διατηρήσαμε την δημιουργική διάθεση και παρά το συνεχές βούλιαγμα στον βυθό υπήρχε και η πάλη για να βγούμε ξανά στην επιφάνεια. Τα χέρια των παιδιών μας,  μας τραβούσαν από εκεί βαθιά...και μας παρέσυραν με τα γέλια και τα λαμπερά τους μάτια!..."αυτοί που κάνουν τη γη να γυρίζει..."
Το Σαββατοκύριακο λοιπόν ήταν αφιερωμένο στο σπίτι.Το στολίσαμε σιγά σιγά, το φροντίσαμε και το κάναμε γιορτινό...Ένα σπίτι που εμπνέει τα όνειρα...

Φτιάχνουμε πολλά πράγματα και το χαιρόμαστε.Σταματάμε για λίγο για να θαυμάσουμε ο ένας το δημιούργημα του άλλου και συνεχίζουμε με προσήλωση...
Πάντα μου άρεσε να στολίζω τα σπίτι τις γιορτές.Η μανούλα μου είναι πολλή δημιουργική και της άρεσε να γεμίζει το σπίτι μας  με στολίδια και βέβαια κολλήσαμε κι εγώ κι η αδερφή μου την "τρέλα" της αυτή.
Όμως από τότε που μπήκε στη ζωή μου ο Πα, τα Χριστούγεννα απογειώθηκαν. Ο Πα θέλει πολύ πολύ γιορτινό σπίτι και με συμπαρασύρει...Σκαρφίζεται πράγματα και κατεβάζει ιδέες απλές μα τόσο ιδιαίτερες.
Να ένα παράδειγμα, αυτά τα  ξύλινα αστέρια που έκοψε στη σέγα. Είναι περίπου 25cm με πάχος 3cm για να στέκονται. Ενθουσιάστηκα όταν τα είδα.




Θα σας δείξουμε σιγά σιγά κάτι από όλα. Ένα κλαδί τούγιας και οι καρτούλες μας κρεμασμένες στην είσοδο του σπιτιού...



κι ένα απλό καλαθάκι με κάτι από όλα.


Μέσα στο σπίτι πρωταγωνιστούν τα κεριά. Πολλά πολλά κεριά παντού....και σχεδόν όλα "χιονισμένα"....Δεν ξέρω αν θα δούμε χιόνια  φέτος πάντως στο σπίτι μας χιόνισε....





Όμως τα πιο σημαντικά μας κεριά είναι αυτά με τα οποία μετράμε τις εβδομάδες που  μένουν μέχρι τα Χριστούγεννα.Τα βάλαμε να πατάνε σε ροδέλες ξύλων με  διαφορετετικό ύψος.


Γύρω τους λεμονοκυπάρισσο και  κουκουνάρια από διαφορετικά δέντρα (κέδροι, έλατα, κουκουναριές) μαζί με φλοιούς δέντρων, καρπούς από πλατάνι κι όλα αυτά πασπαλισμένα με συνθετικό χιόνι.


Τέλος στα κεριά κολλάμε κόκκινη λαμπερή σκόνη με αριθμούς για την κάθε εβδομάδα.


Είναι πραγματικά όμορφο...



Το βραδάκι το φως του κεριού μας γεμίζει με μια αναμονή...Πότε θα ανάψουμε και το άλλο κερί και το άλλο και το άλλο....κι ύστερα...μια ελπίδα. Να αργήσουν τα κεριά να καούν γιατί αυτή η αναμονή κρύβει τόση ευτυχία...



 Συνεχίζουμε λοιπόν να γεμίζουμε το σπίτι με χρώμα και λάμψη. Μοιραζόμαστε μαζί σας τις ιδέες μας και τον ενθουσιασμό μας και ταυτόχρονα την ελπίδα μας ότι φέτος θα γίνουν πολλά πολλά μαγικά...και θα βοηθήσουμε όλοι για αυτό! Για να διατηρηθεί η μαγεία και να σκορπιστεί και να κολλήσει παντού...
Αγαπημένοι φίλοι. Καλές γιορτές να έχετε όλοι σας...όλοι μας...

 
Χρόνια πολλά στις Αννούλες που γιόρταζαν...Αγαπημένα μου ονόματα γιορτάζουν αυτό το  υπέροχο μήνα...Αγαπημένα μου ονόματα κι οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Χρόνια πολλά Άννα κι επειδή η μουσική είναι  θεραπευτική(!!!) κι επειδή λατρεύω τον Michael Buble να τραγουδάει Χριστουγεννιάτικα σας καλημερίζω με  αυτό το χαρούμενο γιορτινό τραγούδι. Ερχεται λοιπόν...Ναι ναι αυτός ο παππούς με την άσπρη γενειάδα, ντυμένος στα κόκκινα...Κάντε μια ευχή! Κάνω κι εγώ μια...και σου την χαρίζω Αννα...
Καλημέρα!

                                                                                             Κατερίνα

28 σχόλια:

Νίκη είπε...

Μοναδικη η αντιστροφη μέτρηση αλλά και όλη η ατμοσφαιρα του σπιτιου παραμυθένια! Μπραβο παιδια, ευχομαι να χαρείται και να χαρούμε όλοι τις γιορτες χωρίς άλλα τραγικα γεγονότα, που ειδικά τετοιες μέρες παίρνουν άλλο βαρος.
Φιλιά, καλή εβδομάδα!

ikaxela είπε...

Μακάρι να έχουμε όλοι μας Καλά Χριστούγεννα και ένα χρόνο καλύτερο από τον προηγούμενο. Το σπίτι σας είναι υπέροχο και το γεγονός ότι βρίσκεται στην εξοχή το κάνει ακόμα πιο όμορφο. Η κορνίζα σαν βάση για τα χιονισμένα κεράκια είναι υπέροχη ιδέα. Εύχομαι υγεία και ευτυχία!

Σοφία είπε...

Πολύ γλυκιά ατμόσφαιρα !
Μου άρεσαν πολύ τα ξύλινα αστέρια και το χιόνι που έπεσε στο σπίτι σας.
Ναι, φέτος μετριάζεται η χαρά με όλα αυτά που συμβαίνουν, μικρές αφορμές βρίσκουμε για να χαμογελάσουμε......
Καλημέρα Κατερίνα....

marronblogger είπε...

Τα σχόλια βροχή ή μάλλον χιονοθύελλα! Τι να πει κανείς; Τα κλασσικά πλέον... "Είστε απίστευτοι!" "Δεν παίζεστε" "Θέλω κι εγώ!!" [Ουπς, αυτό το τελευταίο μήπως φανερωνει μια μικρουούτσικη δόση ζήλειας; Χμ.. γκουχ.. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε! Μου άρεσαν πάρα μα παρα πολύ όλα!] Φτου Φτου ολόκληρη πλεξίδα σκόρδα χωριάτικη και μεγάλη μεγάλη... Κι ένας σάκος γεμάτος φιλιά (χο χο χο)

Λαμπρινή είπε...

Κατερινάκι μου,κι εγώ τις ίδιες σκέψεις κάνω και λυπάμαι και θλίβομαι και θυμώνω που στην εποχή μας υπάρχει κόσμος που πεινάει,που κρυώνει...Ας κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας γι'αυτό,όλοι κάτι,κάπου μπορούμε να προσφέρουμε και να δώσουμε λίγη χαρά...
Η ατμόσφαιρα που δημιουργήσατε στο σπιτικό σας είναι πανέμορφη,ονειρεμένη!Μ'αρέσει που υπερτερεί το ξύλο και το έχεις δέσει πολύ όμορφα με όλα τα υπόλοιπα στολίδια!Ο Πανταζής το έκανε το θαύμα του με τ'αστέρια,είναι πολύ όμορφα!

Καλή συνέχεια Κατερινάκι μου και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η ευχή σου να φτάσει στην Άννα...

(Τα έχεις πάρει τα μειλ μου???)
Φιλιά σε όλους!

Litsa είπε...

Τα αστέρια είναι υπέροχα, δύο χρόνια ψάχνω ν' αγοράσω κάτι ανάλογο και τώρα το βρήκα χεχε
Το σπίτι σας στις γιορτές είναι απλά μαγικό!
Εύχομαι κι εγώ μαζί με το άναμμα των κεριών να πραγματοποιούνται ευχές, ευχές του κόσμου όλου!
Εύχομαι όλα να πάνε καλά...
Φιλιά

foufoula89 είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

thomi είπε...

καλημερα!
υγεια ευχομαι και κανενας ανθρωπος του κοσμου να μην πειναει!
ειθε η μαγεια των χριστουγεννων να τους συνεπαρει ολους και να τους αφησει και καιτ μαγικο:)

Βενετία είπε...

Κατερίνα μου, τί όμορφα τα αστέρια...Λευκά να προσδίδουν την αθωότητα και την αγάπη που υπάρχει μέσα σε αυτό το σπιτικό... Να πραγματοποιηθούν όλες σας οι ευχές και να είστε καλά.... Εσείς και όλοι μας... Σε φιλώ.

Parents Land Gr είπε...

Καλημερα. Μας γεμισατε με ομορφες εικονες. Τα αστερια μου αρεσαν πολυ και το ημερολογιο σας σαν ιδεα με ενθουσιασε. Φιλακια.

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

Καλημέρα Κατερίνα!! Πανέμορφες οι εικόνες σας!!

Φιλιώ είπε...

Υπέροχο το μπλογκ σας... έχω ώρες που χαζεύω και θαυμάζω!Βλέπω μια όμορφη οικογένεια και μια απίστευτα δημιουργική διάθεση, καλό γούστο και πάθος για τις απλές στιγμές της ζωής! Να σαι καλά χάρηκα που σε βρήκα και σε περιμένω στο δικό μου μπλοκ.

ΥΓ Λατρεύω το όμορφο σπίτι σας μέσα στη εξοχή, έχουμε πολλά κοινά!

Dee Dee είπε...

Πολυ ομορφα ολα!!!!!!
Τυχαια ακουγα κι εγω Michael Buble ενω σε διαβαζα. Μου ειχε ζητησει περσι η αδερφη μου να της κατεβασω την χριστουγεννιατικη συλλογη του και το εβαλα στη λιστα να παιζει εδω και μια εβδομαδα :)

Κι εγω με στολισμους περασα το Σ-Κ μου :) Ξεχασα ολα τα προβληματα για λιγο κι εβλεπα τον κοσμο μεσα απο τα ματια της μικρης μου. Τι χαρα επαιρνα οταν την εβλεπα να χοροπηδαει απο ενθουσιασμο :):)

Καλη εβδομαδα Κατερινα μου

lena_zip είπε...

Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό τις αναρτήσεις σας, μα αυτή είναι η κατάλληλη για να σχολιάσω. Γιατί δεν είμαι και τόσο ενθουσιώδης με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, αλλά αυτό που βλέπω να δημιουργείτε από τα ίδια σας τα χέρια είναι αξιοθαύμαστο. Είναι σαν να μπαίνεις σε παραμύθι, κι εγώ με τις εικόνες αυτές σίγουρα μπήκα και το απόλαυσα.
Καλέ γιορτές να έχουμε!

My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε...

Καλημέρα Κατερίνα! Πάρα πολύ όμορφες εικόνες μας χαρίζεις και εσύ σήμερα, όπως και η αδερφούλα σου :)

Υπέροχη η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Φιλιά xxx

το χειρότεχνο είπε...

πολυ ωραια ολα! καλες γιορτες και του χρονου να μην εχουμε να παρασυρομαστε απο τοσο ασχημες καταστασεις!θελω κ εγω ν πειραματιστω με τ σεγα αλλα δεν τ εχω κανει πραξη ακομα. μ αρεσουν πολυ τ αστερια σας!

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Μετά από ένα τόσο γεμάτο Σαββατοκύριακο εύχομαι σε όλη την οικογένεια καλή βδομάδα!Υπέροχο το σπιτάκι σας,και του χρόνου!

anna είπε...

Σου στέλνω ένα φιλί!
Σ ευχαριστώ..

ΕΛΕΝΑ είπε...

To σπιτάκι σου το στόλισες πολύ "ζεστά", λατρεύω τα κεριά, έχω γεμίσει κι εγώ το σπίτι μας!
Με το καλό να γιορτάσουμε και φέτος, μακάρι όλος ο κόσμος να μπορέσει να νοιώσει όμορφα αυτές τις γιορτές!
Φιλιά!

princess είπε...

Κόλλησα με τα αστέρια!!!!!!! Θα συμφωνήσω με την αδελφούλα σου! Πού να τα βρεις αυτά στην αγορά! Άσε που θα είναι και πανάκριβα! Τέλειος ο στολισμός σας! Στο κλαμπ των φανατικών των Χριστουγέννων να συμπεριλάβετε κι εμένα παρακαλώ πολύ! Φιλιά πολλά Κατερινούλα!

Ανώνυμος είπε...

Μα πόσο όμορφη αυτή η ιδέα με τα κεριά και τους αριθμούς τους για τις βδομάδες ως τα Χριστούγεννα! Πόσο υπέροχο να μαθαίνεις να περιμένεις!

Νατάσσα Μαν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μου αρέσει τρομερά η γραφή σου, ο τρόπος που σκέπτεσαι, ο τρόπος που στολίζεις, τα πάντα σου..μου αρέσεις καλέ..πως να το κάνουμε!

Ελένη είπε...

Πόσο λατρεύω να σας διαβάζω! Υπέροχες οι χιονισμένες συνθέσεις!

myStickland είπε...

Τι όμορφα που είναι όλα!!
Τα κεριά της αντίστροφης μέτρησης νομίζω θα λατρέψουν οι κόρες μου!
Προλαβαίνω να τα φτιάξω και εγω;;
μπράβο Κατερινάκι!!

Lyriel Bee είπε...

Άκουσα πρώτα όλο το τραγούδι, είδα και το βιντεάκι που δεν το είχα δει (του πάνε τα χριστουγεννιάτικα του Michael)! Αυτή τη φορά θα σταθώ στα αστέρια. Είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ !! Μπράβο Πανταζή, βγήκαν απόλυτα συμμετρικά και το ξύλο είναι υπέροχο, σχεδόν το μυρίζω σου λέω!! Και το καλαθάκι με τις κουκουνάρες και τους κομμένους κορμούς μου μίλησε κατευθείαν, θέλω να κάνω κι εγώ ένα, αλλά δε βρίσκω τέτοια κορμάκια ρε γαμώτο.. Είναι όλα ένα κι ένα αγαπημένα μου παιδάκια μικρά και μεγάλα, καλές γιορτές να έχουμε :))

Teacup-In-The-Garden είπε...

It all looks beautiful!
Markus

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Τα αστέρια του αντρούλη σου είναι μοναδικά! όπως και όλος ο στολισμός φυσικά. Η μανούλα σας, σας μετέφερε ένα υπέροχο ταλέντο στη Λίτσα και σε σένα. Όπως και εσείς το μεταφέρετε στα αγοράκια σας.
Είναι πολύ άδικο να υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε και δεν έχουν τα στοιχειώδη. Γι'αυτό όλοι εμείς που τα έχουμε και μπορούμε να τους βοήθησουμε, έστω και αυτούς τους λίγους, παράγουμε έργο και κάνουμε τη διαφορά, εκείνη τη μικρή αλλά πολύ απαραίτητη για να αλλάξει σιγά σιγά ο κόσμος νοοτροπία και να αρχίζει να νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του.

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Wow τώρα την είδα την ανάρτηση!!! Φοβερά τα κεριά..φοβερά!!! Αχ Κατερινάκι μου καλό πάντα τέτοια!!! Callie by Anthomeli