Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πασχαλινό κλαδί στον τοίχο...

Είναι γνωστή η τρέλα που έχω με τα υλικά της φύσης. Πολλές φορές βρίσκω σε βιβλία, περιοδικά ή στο internet όμορφες διακοσμητικές προτάσεις με κλαδιά. Οπότε πριν από ένα μήνα σε μια βόλτα που έκανα διαπίστωσα ότι κλαδεύουν τις μυγδαλιές στα γύρω χωράφια...Κι από τότε άρχισε αυτή η κατασκευή, που τελείωσε μόλις χθες. Είναι εξαιρετικά εύκολο και απλό, μόνο που η συλλογή των υλικών και η σκέψη του τι ακριβώς θα κρεμάσω ήταν αργή και σταδιακή...
Το σημαντικό ήταν να βρω τα σωστά κλαδιά, μετά  έφτιαξα δυο φωλίτσες με τα μικρά αυγουλάκια που είχαμε βρει στο σπιτάκι για τα πουλιά το φθινόπωρο, τα οποία όμως δεν άνοιξαν ποτέ...δεν ξέρουμε τι απέγινε η μαμά τους...Αφού περιμέναμε λοιπόν 4 μήνες αποφασίσαμε ότι δεν θα γυρίσει η μαμά κι έτσι τα πήρα εγώ πριν λίγες ημέρες για να τα προσθέσω στο decor... 


Τα τενεκεδάκια από τη βάφτιση του ανιψιού έγιναν οι τέλειες φωλιές....


Σιγά σιγά άρχισα να το στήνω στον τοίχο και να κρεμάω μικροαντικείμενα. Όπως αυτά τα μικρά γυάλινα αυγά που ταξίδεψαν από τη Γερμανία και τα έστειλε η μανούλα μου,


 ή η μπισκοτένια καρδιά, ναι μπισκότο είναι, που την έχω χρόνια και την έβαψα άσπρη για να ταιριάζει.


Τελευταία ημέρα έβγαλα   από τη γη, αγριολούλουδα μαζί με τους βολβούς τους και τα έβαλα στο νερό για να κρατηθούν φρέσκα. 


Κι άρχισε μια υπέροχη, άκρως θεραπευτική διαδικασία, όπου όλα σιγά σιγά βρήκαν το σημείο τους...









Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά όμορφο...τουλάχιστον σε εμάς αρέσει πολύ. 

Έδωσε στην γωνιά μια πολύ ιδιαίτερη κι ανοιξιάτικη νότα δίπλα στο δώρο παράθυρο των αγαπημένων μου συναδέλφων με την καρδούλα  κατασκευή και δώρο της αδερφής μου. 


Από πάνω ο αγαπημένος μου πίνακας δώρο του μπαμπά του Πανταζή, μέγας λάτρης της ζωγραφικής τέχνης. Είναι φτιαγμένος από κολοκυθόσπορους και το καραβάκι το λένε  "Ελπίς". Είναι υπέροχος, θυμίζει καλοκαίρι και Ελλάδα!!


Το μικρό καδράκι με το κοριτσάκι το αγαπώ ιδιαίτερα και είναι δώρο του αγαπημένου μου  φίλου Ηλία και δημιουργία της συντρόφου του Κέλλυ που είναι ζωγράφος. Βρήκε και αυτό επιτέλους  τη θέση του.




Ένα κλαδί με την απλότητα της φύσης...λίγο παιχνιδιάρικο, γεμάτο  μικρές εκπλήξεις!







Τους βολβούς  τους βάζω το βραδάκι στο νερό για να διατηρηθούν περισσότερο.Τα βρύα αντέχουν  προς το παρόν αλλά αν δω και στεγνώνουν πολύ θα τα ψεκάσω με λίγο νερό.


Τα αγόρια το λάτρεψαν, παρόλο που είναι τόσο ρομαντικό και ίσως λίγο κοριτσίστικο κι εγώ το λάτρεψα περισσότερο από όλους...όχι μόνο γιατί είναι όμορφο, αλλά γιατί αυτά τα μικρά ξερά κλαδιά με  βοήθησαν να επικεντρωθώ, να χαθώ τελείως για λίγο  και να χαμογελάσω σε μια περίοδο που...χαμογελάμε όλο και πιο  σπάνια!!


            Ευχές πολλές για υπέροχες και δημιουργικές κατασκευές...                                                                                                                                                  Κατερίνα

57 σχόλια:

Χρυσαυγή είπε...

Εκτός του ότι είναι υπέροχο, έχω μείνει εκπλήκτη με το πόσο συχνά αλλάζετε διακοσμήσεις στο σπίτι σας!!!
Φιλιά πολλά!

Konstantina είπε...

φανταστικό!!! Μπράβο!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Είναι ωραίο να δημιουργείς! Και αυτή οι δημιουργία έδεσε όμορφα με όλα τα άλλα γύρω του στον τοίχο. Μετά το Πάσχα όμως ή θα πρέπει να αλλάξεις την διακόσμηση των κλαδιών ή να σκεφτείς κάτι καινούργιο γιατί τα καρφιά θα φαίνονται άσχημα στον τοίχο. άρχισε από τώρα να το σκέφτεσαι! Η΄μήπως το έχεις ήδη σκεφτεί; Το περιμένω κι αυτό από σένα!! xixi!
Kathy by anthomeli

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ!
ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!!!!! ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ!
ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΠΑΡΕΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΕΒΓΑΛΑ ΑΓΡΙΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΤΕΨΑ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ...
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Για ακόμα μια φορά με εξέπληξες με την ικανότητά σου να υλοποιείς αυτό που σκέφτεσαι, βλέπεις, ονειρεύεσαι! Μπράβο Κατερίνα.Callie by Anthomeli

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!
ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!!!!!!
ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ , ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥΣ!!!!!!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!1
ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!

Madlen είπε...

Ένα υπέροχο διακοσμητικό γεμάτο από την προσωπικότητα και την φαντασία του δημιουργού του!!
Μου άρεσε πολύ!
Μπράβο σου Κατερίνα!!

ShareYourLikes είπε...

Τι πανέμορφο που έκανες το κλαδί!!! Καταπληκτικό Κατερίνα μου. Κι εγώ στη θέση σου θα το χάζευα και θα χαμογελούσα!

Nasia είπε...

σκεφτομουν πως τα αγορια σου ,αργοτερα,θα πρεπει να βρουν εξισου αξιες κοπελες,με φαντασια,γιατι θα τους λειψει αυτο...εκτος και το διακοσμουν μονοι τους,ελπιζω σε κατι πιο ανδρικο στιλ χαχαχαχαχα καλημερα

Dee Dee είπε...

Μπραβο κι απο εμενα για την εμπνευση και το μερακι σου να φτιαχνεις τοσο ομορφα πραγματα και να χαριζεις νεα πνοη στους χωρους!!! Ειναι υπεροχο αυτο που εφτιαξες!!! Στις ακρες εχει φρεσκα κρεμμυδακια;;;;;;;;

Καλη σου μερα!!

Litsa είπε...

Είναι τέλειο κι από κοντά ακόμη ομορφότερο! Σαν παραμυθένιο χωριουδάκι! Just a fairytale... Απλά υπέροχο!

Anne είπε...

Beautiful! Lovely blog ~ I'm now following ~ ♥♥
Best,
Anne

Ερμιόνη είπε...

Καλημέρα!! Τρελαίνομαι για τις κατασκευές σου, το ξέρεις έτσι;;; Κάθε φορά απλά μένω να θαυμάζω αυτό που έχεις φτιάξει!! Πάρα πολύ όμορφη σύνθεση Κατερινάκι, λάτρεψα τα ανθισμένα αυγουλάκια!
Φιλάκια πολλά!

Maria.. είπε...

τρέλα! τρέλα! σκέτη τρέλα! Ζηλεύω την έμπνευσή σου!! είναι απίστευτο πως τόσο απλά πράγματα χαρίζουν ηρεμία και χαμόγελο!!

rotsax είπε...

Τι ωραίο πράγμα είναι αυτό!!!Μου έφτιαξε την μέρα...εγώ στη θέση σου θα το κρατούσα σε κείνο το σημείο όλο το χρόνο, απλά ίσως να αφαιρούσα μετά το Πάσχα τα πασχαλινά διακοσμητικά αυγά(αλλά και πάλι δεν θα ήταν κακό να τα αφήσεις)!Μου άρεσε πάρα πολύ και η κατασκευή με τον κολοκυθόσπορο,μα πάρα πολύ...Καλημέρα!

Vivika είπε...

Το σίγουρο είναι ότι έχεις ταλέντο στη διακόσμηση! Μα είναι υπέροχα όλα!

Μαίρη Τρακάδα είπε...

Μαγευτικό αποτέλεσμα!!! Μου θυμίζει κάτι από παραμύθι αυτή η δημιουργία σου... Σαν να περπατάω σε ένα νανοδάσος κι εγώ είμαι ο γίγαντας...χαχα
Το blog σας είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης!!! Φιλιά!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Παραμόνευες δηλαδή..και τσουπ να τα κλαδάκια! Τι όμορφα τα έφτιαξες, τα ταίριαξες όλα σαν να ήταν η μοίρα τους να βρεθούν δίπλα δίπλα!
Και δεν είναι τόοοσο κοριτσίστικο, γαλάζιες κορδέλες βλέπω, χεχε!
Σε φιλώ*

Summertime Blues είπε...

ζήλεψα! θα κάνω κι εγώ μια απόπειρα.
συνήθως στολίζω ένα κλαρί όπως τα Χριστούγεννα με πολύχρωμα αυγουλάκια και διάφορα. αυτή τη χρονιά θ ακολουθήσω το παράδειγμά σου. φιλάκια!!

evitas kleine Träume είπε...

Είσαι ΘΕΑ αγάπη μου ΤΕΛΟΣ!!!!!!!είναι το κάτι άλλο η κατασκευή αυτή, με ξετρέλανε σου λέωωω ;) Φιλάκια πολλά πολλά.... :)

Chryssa είπε...

Yπέροχο!! Μπράβο σας βρε παιδιά! Όλος ο τοίχος είναι ένα έργο τέχνης!
Να χαμογελάς για να λάμπει ο κόσμος γύρω σου!
xo

Elena είπε...

Το κλαδί είναι φανταστικό!! Μπράβο Κατερίνα μου για τις φοβερές ιδέες σου, που κάθε φορά μοιράζεσαι μαζί μας! Σου στέλνω πολλά χαμόγελα και φιλιά!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Τέλειο, μπράβο!

koralee είπε...

Such a sweet idea..I love your Easter shelf...so many lovely ideas that you have collected to display...you are very creative! xoxo

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Εντάξει...Για ακόμη μία φορά μένω άφωνη.Μου αρέσει τόσο πολύ που πάντα βρίσκετε τρόπους και αλλάζετε διακόσμηση...Καλή συνέχεια!

Christina Perraki είπε...

Γειά σου Κατερίνα!
Χάρηκα πολύ που με βρήκες και άφησες σχόλιο στο blog μου. Πολύ όμορφη η σύνθεσή σου και το στόλισμα του τοίχου. Θυμίζουν όλα Ελλάδα. Και τα χρώματα και τα υλικά και τα έργα τέχνης.
Χριστίνα
http://www.fauxbilicious.blogspot.com

princess είπε...

Μπράβο Κατερινάκι μου! Είναι απίθανη κατασκευή, ο καθρέφτης του εαυτού σου! Φιλιά πολλά!

Νίκη είπε...

Παιδια οι κατασκευές σας με υλικα απο τη φυση είναι απίστευτες! Τι υπέροχη σύνθεση φτιάξατε,πραγματικά όλα ήρθαν κι ήρθαν κι έδεσαν!Κριμα μόνο για τα ορφανα αυγουλάκια!

Ειρήνη είπε...

Κάθε φορά με εκπλήσεις με τη φαντασία σου!!! Τα λόγια είναι περιττά...

Μarion, είπε...

Πολύ όμορφη κι εμπνευσμένη η σύνθεσή σου Κατερίνα.
Απλά τέλειο!

Eva's blog είπε...

Κατερινα μου πολυ ομρφη η κατασκευη σου και φυσικα τελειαξε πολυ με τον πινακα του πεθερουλη σου!!!Με κολοκυθοσπορους ε????Μη μου βαζεις ιδεες!!!!!!!

Evie είπε...

Πολύ ωραια η μικρή θεραπευτική έκθεση που δημιούργησες!!! ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ!

tzeni xr. είπε...

κατερινακι μου τι όμορφες γωνιες ειναι παλι αυτες που δημιουργησες!!

Εισαι καταπληκτική!!!!

Υπεροχες φωτος υπεροχη πασχαλινή διακόσμηση!

maria είπε...

μπράβο για το γούστο , την ευαισθησία και την φαντασία σου.

STARDUST είπε...

Ζωγραφίσατε πάλι παιδιά!

My little Prince ♕ Nikolas είπε...

πάρα πολύ ωραίο. Μου άρεσαν τα και τα υλικά και τα χρώματα. Η φύση στο σπίτι
πανέμορφο
καλή συνέχεια

Λαμπρινή είπε...

Καλημέρα!
Τι ομορφιές Κατερινάκι μου!!!
Εξαιρετική κατασκευή όπως πάντα, με το γούστο σου μας ξεμυαλίζεις και μας ομορφαίνεις!!!Έφτιαξα χθες τ'αυγά με τις φακές,με την Στεφανία βοηθό και πολύ το χαρήκαμε!Θα το δεις!!!
Σε φιλώ και να έχεις ένα πολύ όμορφο Σ/Κ!!!

thomi είπε...

με παντρευεσαι?
χαχαχαχα:)
σε φιλω γλυκεια μου

Ανώνυμος είπε...

Κατερινούλα μου,πόσο όμορφες είναι οι φωτογραφίες σου και πόσο μου αρέσει που ζείτε κοντά στην φύση!!!όλα είναι υπέροχα και εσύ είσαι μοναδική σε ότι κάνεις....φιλάκια πολλά!!

Ελένη είπε...

Να ξερες πόσο ζηλεύω αυτά που κάνεις... Υπέροχες εικόνες!

myStickland είπε...

Ενα απλό κλαδί,που ίσως αν το έβλεπε κάποιος δεν θα του έριχνε δεύτερη ματιά,μπορεί να μεταμορφωθεί σε αριστούργημα..Μου θυμίζει το παραμύθι με το βάτραχο και τον πρίγκιπα..μόνο που στη δική σου περίπτωση η αλλαγή δεν έγινε με φιλί,αλλά με το ΄΄μαγικό σου, άγγιγμα΄΄..Είσαι τόσο ταλαντούχα..Μακάρι να σου έμοιαζα λιγάκι..Να είχα αυτό το χάρισμα!!
Αχ..είσαι υπέροχη!!
Σε φιλώ!!

Georgina είπε...

Υπέροχη γωνιά παιδιά! Πολύ πολύ όμορφη! Να είστε καλά να την απολαμβάνετε!

kiki είπε...

Τέλεια σύνθεση!!!Η φαντασία σου σε συνδιασμό με τη φύση έκαναν θαύματα!!!

Onirokosmos είπε...

Είναι ονειρικό όλο το σκηνικό! Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς γράφοντας, πως σε βοηθάει να...χαθείς τελείως για λίγο (ή..για πολύ, προσθέτω εγώ), μιας και όση ώρα έχω μείνει να παρατηρώ τη σύνθεσή σου έχω "φύγει" εντελώς! Να είστε καλά και να έχετε ένα υπέροχο Σ/Κ!!

Ανώνυμος είπε...

Τι όμορφα πράγματα!Χαρά στο κουράγιο σας!
να περνάτε όμορφες οικογενειακές στιγμές(:

Αγγελικη Ν είπε...

Κατερίνα έχεις ένα προσωπικό δημιουργικό στυλ διακόσμησης πολύ κοριτσίστικο και ρομαντικό, που πολύ μου αρέσει!!!
Σε θέλω χαμογελαστή!:))

Maria Tsil είπε...

Δεν έχω λόγια!Είναι υπέροχο!Χίλια μπράβο!Φοβερή έμπνευση!Είναι τόσο όμορφο....Και πάλι μπράβο Κατερίνα!

valia είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΟΛΑ!!!ΑΝΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΤΕ Κ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΠΑΛΙ...ΓΕΜΙΣΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ!!!

ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!!!

Eleni είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα Κατερίνα μου!Μου αρέσουν πολύ οι δημιουργίες σου είναι καταπληκτικές, μπράβο!!!Φοβερή διακόσμηση!
Φιλιά πολλά!!!

vailie είπε...

Λατρευω την σχεση που εχεις με το λευκο! Λατρευω τα σταφυλακια του κουκου (ανθισανε και τα δικα μου!yes!!!)
Το σπιτακι, τα αυγουλακια, τα γυαλινα και τα φυσικα(απιστευτη καλλιτεχνις η φυση και η ψυχη της μαμας...), τα λουλουδακια, τα βρυα, τα μανιταρακια...τα πουλακια...ξεχναω κατι μηπως?
Πολλες φορες ξεκινωντας μια αναρτηση σου μουρχονται σχολια στο νου. Μεχρι να την τελειωσω, μπορει να εχω γραψει εκθεση στο μυαλο μου και τοτε δεν μπορω να τα γραψω ολα αυτα.... Θαθελα να σε γνωριζα απο κοντα!
Μερικες φορες νιωθω οτι τα μυαλα μας ειναι συγκοινωνουντα δοχεια (ας μου επιτραπει η εκφραση!) μα εσυ εισαι πιο κοντα στην υλοποιηση και στην αποτυπωση των σκεψεων...Εισαι τοοοσο εγω,μερικες φορες!
Πως μπορει να συμβαινει αυτο????
:-ο

SpIrToKoYto είπε...

είσαι καταπληκτική...!!!!
το εννοώ απόλυτα...
η ικανότητα σε συνδυασμό με την καλαισθησία και τη φαντασία σου είναι απίστευτες...
κι επειδή κι εγώ έχω τη πετριά με τα φυσικά και γήινα υλικά καταλαβαίνω απόλυτα τις " αποδράσεις " σου...
καλό μήνα εύχομαι για όλη σου την οικογένεια...-:))

maya =^o^= είπε...

φανταστική κατασκευή!!! αλήθεια όλη μέρα δημιουργείς;;;;;;;;;καλό μήνα!!

EvaG είπε...

Γεια σου Κατερίνα.Πανέμορφη η κατασκευή σου όπως πάντα άλλωστε.Μ'
αρέσουν οι εικόνες απ'το σπίτι σου γιατί έχω την αίσθηση αν ποτέ βρεθώ εκεί θα νομίζω οτι είμαι σε ένα κόσμο φανταστικό,παραμυθένιο.!!!Φιλιά!!!

Teacup-In-The-Garden είπε...

What a wonderful idea!
Markus

Lyriel Bee είπε...

Καταπληκτικό !!!
Τρελάθηκα!!
Μα πως τα άνοιξες έτσι τα αυγάκια και έβαλες μέσα λουλουδάκια ..
Μας έπεισες όλες να δοκιμάσουμε :))
Καλό μήνα Κατερινάκι, φιλάκια **

ChristinaD είπε...

υπέροχο!με απλά υλικά και το αποτέλεσμα τέλειο!!Μπράβο, χαζεύω το blog σου μέρες τώρα!!

tzeni xr. είπε...

Και επειδή όταν σε διαβάζω δακρύζω η τιμωρία σου είναι να ερθεις στο σπιτάκι μου να πάρεις κάτι απο μένα!!!!!


Φιλακιααααααα