Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

10 Χρόνια Σχολειό της Φύσης!

Θυμάμαι σαν χθες την πρώτη μέρα που πέρασα το κατώφλι του Σχολείου αυτού. Τότε ήταν για εμένα ένα απλό σχολείο...Σήμερα κοντά δέκα χρόνια μετά είναι το Σχολείο της καρδιά μου. Της καρδιάς μας!

Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από όσους μπήκαμε στο Σχολείο αυτό κρατώντας τρυφερά τα χεράκια των παιδιών μας, δεν φύγαμε ποτέ! Μείναμε. Κλειστήκαμε μέσα του. Γίναμε κομμάτι του. Κι αν τα παιδιά μας είναι η ψυχή του σχολείου αυτού εμείς οι γονείς κι όλοι όσοι το αγαπήσαμε γίναμε η ψυχή του!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το οτι μέσα από το Σχολείο δημιουργήθηκαν ο Κοινωνικός μας Σύλλογος  Δέντρο Ζωής καθώς και η θεατρική ομάδα Κύκλος Ζωής που σε λίγες μέρες θα ανεβάσει άλλη μια παράσταση, πάντα με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών μέσω του κοινωνικού τους έργου.

Στο Σχολείο αυτό γράψαμε τον μικρό μας γιο και μαζί γραφτήκαμε κι εμείς. Μπήκαμε σε έναν νέο κόσμο. Εκπαίδευση, γέλιο, άνθρωποι, φίλοι...Γίναμε οικογένεια. Με τα πάνω μας, με τα κάτω μας...με τα πολύ κάτω μας και μετά με τις απογειώσεις μας! Στο Σχολείο αυτό τα παιδιά μας μπήκαν στον κόσμο της προσχολικής εκπαίδευσης κι εμείς οι γονείς μπήκαμε σε ενισχυμένη εκπαίδευση αυτογνωσίας, ενδυνάμωσης, κοινωνικού κι επαγγελματικού προσανατολισμού, περιβαντολογικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, ενσυναίσθησης, ενσυνείδησης και πάει λέγοντας!
Μάθαμε πως είναι να ανήκεις! Γιατί ανήκουμε πια σε μια ομάδα, σε μια οικογένεια. Την οικογένεια του σχολείου της φύσης, που όλους τους χωρά κι όλους τους αντέχει κι αυτό είναι το απόλυτο, το μαγικό, το ιδιαίτερο!
Το ότι εκεί χωρούν όλοι με τις ιδιαιτερότητες τους έτσι ακριβώς όπως γίνεται σε μια οικογένεια!
 Από αυτή την οικογένεια φαίνεται να μην θέλεις να φύγει κανείς...οπότε τα παιδιά μας συνεχίζουν να πηγαίνουν εκεί! Έχουν βρει τον τρόπο.
Ο μικρός μας έντεκα πια, πηγαίνει στις δραστηριότητες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Σχολείου που λατρεύει και κατά καιρούς σε διάφορες δραστηριότητες του Σχολείου και ο μεγάλος....ναι ακόμη κι ο μεγάλος παρόλα τα δεκαπέντε του τρελαίνεται να πηγαίνει για βόλτα για διανυκτερεύσεις με τα πιτσιρίκια για βραδιές κινηματογράφου και συζήτησης αφού η Βέτα είναι λίγο σαν την γιαγιά όλων των παιδιών ή καλύτερα σαν η θεία απ΄το Σικάγο!

Ναι το σχολείο της Φύσης είναι το σπίτι μας. Κάτι σαν το πατρικό που ότι κι αν γίνει γυρνάς για να γιάνεις. Να σε φροντίσουν, να σου μιλήσουν, να σε ταχταρίσουν ή ακόμη και να σε μαλώσουν αν αυτό χρειάζεσαι για να συνέρθεις!!! 
Την Κυριακή λοιπόν, στις 20 του Μάη, το σχολείο μας γιορτάζει τα δέκα του χρόνια. Έγινε πια παιδάκι.... Θα είναι για ακόμη μια φορά μια γιορτή ανοιχτή, μια γιορτή που θα μας χωρά όλους!!

"10 χρόνια γεμάτα χρώματα!
Την Κυριακή 20 Μαΐου, ετοιμάζουμε την ποιο πολύχρωμη γιορτή με παιδιά γονείς και δασκάλους στην αυλή μας! Ελάτε να παίξουμε, να γελάσουμε, να θυμηθούμε! Είναι μια ανοιχτή εκδήλωση για παιδιά, γονείς, δασκάλους και για όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά την εμπειρία ενός σχολειού στην εξοχή, όπου όλα χτίζονται με εργαλείο τη φύση, την εξερεύνηση και την ανακάλυψη.

~ Είσοδος ελεύθερη ~
Περισσότερες πληροφορίες: 23920 64370

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
11:00 - 13:00 παιχνίδια και δράσεις μέσα στο χώρο για γονείς και παιδιά
13:00 - 13:30 ηχούν οι ρυθμοί των τυμπάνων από τους paranaue και ritmo natureza
13.30 - 15:30 ρίψεις χρωμάτων με την ομάδα από την Καβάλα
15:30 – 16:30 εργαστήρια κατασκευών για παιδιά
16:00 – 17:00 τραγουδάμε μαζί με τη μπάντα δασκάλων και γονιών
Ακόμα στο χώρο θα λειτουργεί καντίνα και θα θυμηθούμε το κλασσικό παγωτό χωνάκι!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα αυτοκίνητα θα σταματάνε στα νηπιαγωγεία Τριλόφου και η μεταφορά θα γίνεται με σχολικά λεωφορεία!
Ελάτε να παίξουμε, να γελάσουμε, να θυμηθούμε!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!"


Είστε καλεσμένοι όλοι, όσοι θέλετε να γιορτάσετε μαζί μας. Όσοι θέλετε να γνωριστούμε, να ενωθούμε, να μοιραστούμε, να περάσουμε όμορφα στην ηλιόλουστη αυλή του σχολείου μας, όπου τα παιδιά θα παίζουν κι εμείς να παίζουμε μαζί τους. Θα είναι μια ημέρα χαράς. Μην διστάσετε! 
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί. Μαζί!!! Αυτό είναι πάντα το σύνθημα του Σχολείου μας κι έγινε πια σύνθημα μας!!!

Παλαιότερες αναρτήσεις για να γνωρίσετε καλύτερα το Σχολειό της Φύσης!!!


Ει ψιτ...Μην διστάζετε. Είναι ανοιχτό κάλεσμα, σε μια γιορτή που είμαστε όλοι ευπρόσδεκτοι! Σας περιμένουμε!!!!
                                                                                                                          Κατερίνα

1 σχόλιο:

Αφροδίτη είπε...

Υπέροχο Σχολειό!!! Να τα χιλιάσει!!!