Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Χτίζουμε ένα Σχολείο!

Το Σχολείο της Φύσης το ξέρετε πια...Το σχολείο της καρδιάς μας!
Το σχολείο που  αγαπήσαμε τόσο....και μας αγάπησε τόσο!


Το να είσαι μέρος ενός τέτοιου σχολείου είναι τεράστιο. Τεράστιο γιατί ανήκεις ξαφνικά σε μια κοινότητα. Τεράστιο γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Τεράστιο γιατί  όλοι εμείς δεν είμαστε απλά γονείς των παιδιών μας, μα είμαστε γονείς.
Γονείς των παιδιών. 
Των μικρών ανθρώπων κι έχουμε ευθύνη για αυτούς να αλλάξουμε τον κόσμο τους, να τον εμπλουτίσουμε, να τον γεμίσουμε ευκαιρίες....
Είμαστε τυχεροί που αυτό το σχολείο είναι δικό μας! Κι είμαστε δικοί του, οικογένεια....

Νιώθουμε όλοι μαζί την ανάγκη να γράψουμε ιστορία. Να ανατρέψουμε, να προσπαθήσουμε, να συμμετάσχουμε σε κάτι νέο. Σε ένα νέο όραμα που στόχο θα έχει όχι μόνο τα παιδιά μας...μα τα παιδιά όλων...και το πιο σπουδαίο....
Στόχο θα έχει όπως πάντα κι εμάς. Τους ταλαιπωρημένους, πάντα αγχωμένους ενήλικες. Που χρειάζονται να ξαναγίνουν παιδιά, να θυμηθούν, να γελάσουν, να παίξουν, να υπάρξουν ως παιδιά σε έναν κόσμο που τους θέλει βαρετούς ενήλικες!
Το σχολείο της Φύσης μας άφησε να δούμε το παιδί μέσα μας. Να το ξαναβρούμε. Να το συναντήσουμε. Να το φροντίσουμε. Το σχολείο της Φύσης...μας ένωσε...έγινε ο πόλος κι ο πυρήνας μας!

Και να τώρα το σχολειό μας μεγαλώνει! Μεγαλώνει και δημιουργεί μια μεγάλη έκρηξη στον χώρο της εκπαίδευσης....
Ένα νέο σχολείο θα γίνει σε λίγο καιρό πραγματικότητα....Ένα Δημοτικό σχολείο! Δημιουργώνας το μεγάλο Big Bang Education....
Με αφορμή αυτό, πέρυσι το καλοκαίρι έγινε μια μεγάλη υπέροχη εκδήλωση όπου είχα τιμή να ακούσω εμπνευσμένους ανθρώπους να μοιράζονται και να μιλούν μέσα από την επιστημονική τους εμπειρία!


Είμαι περήφανη που υπάρχω κι εγώ κάπου εκεί ως γονιός του αγαπημένου μας σχολείου...έτσι αφού απολαύσετε, τον πάντα μαγικό Άγγελο Πατσιά, την αγαπημένη Βέτα Γεωργιάδου και τον δημιουργικό Γιάννη Σωτηράκο, εμπνευστές όλους του εγχειρήματος... 
Θα βρείτε και την δική μου ομιλία στο 1.06.50 λεπτό....

Θα σας πρότεινα επίσης να δείτε στο utube όλες τις ομιλίες των σημαντικών επιστημονικών συνεργατών που μιλούν για την εκπαίδευση, την ανάπτυξη και την δημιουργικότητα των παιδιών και θα μαγευτείτε!


Το σχολείο μας πια γίνεται πραγματικότητα...Το όνειρο σταματά να είναι άπιαστο! Υπάρχει ένα πανέμορφο πια χωράφι που εκεί θα μπουν τα θεμέλια μιας νέας γενιάς. Μιας γενιάς ανθρώπων που γεννήθηκαν ελεύθεροι και μαθαίνουν με βάση αυτή την μαγική λέξη. Με ελευθερία. Με αρετή. Με πίστη!


Εκεί θα χτίσουμε όλοι μαζί ένα σχολείο. Θα ανοίξουμε μια κάψουλα στο μέλλον...
Δεν υπάρχει τίποτε πιο μεγάλο από αυτό....Χρόνια πριν σαν περνούσα την πόρτα αυτού του σχολείο δεν μπορούσα να φανταστώ...Δεν μπορούσα ούτε στα πιο τρελά όνειρα μου πως θα γίνω μάρτυρας μιας απίστευτης δημιουργικής έκρηξης!

Τώρα η τρέλα συνεχίζεται και στην παρέα μας προστίθενται κι άλλου απίθανοι κι εμπνευσμένοι δημιουργικοί άνθρωποι κι ανάμεσα τους κι ο ιδρυτής της Coco-mat Παύλος Ευμορφίδης. 
Ενός ανθρώπου χαρισματικού, γεμάτου ενέργεια κι έμπνευση. Ενός ανθρώπου που τολμά να γίνει κυνηγός των ονείρων του και τα καταφέρνει...
Ενός ανθρώπου που αποτελεί πρότυπο για την επιχειρηματική, οικολογική κι ανθρωπιστική του δράση!
Την Τρίτη λοιπόν 7 Μαρτίου στις 18.00 στο Ολυμπιακό Μουσείο θα γίνει μια ακόμη  Big Bang Education εκδήλωση όπου θα έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε τον κύριο Coco-mat Παύλο Ευμορφίδη στην μεγάλη παρέα μας και στο όραμα της Δημιουργίας ενός εναλλακτικού, οικολογικού, δημιουργικού κι εμπνευσμένου Δημοτικού σχολείου!

Αμέσως μετά την επόμενη ημέρα μια μεγάλη παρέα τρελών γονιών - με τη Βέτα όπως πάντα αρχηγό σε κάθε έγκλημα - θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη καβάλα στα ξύλινα ποδήλατα που δημιούργησε ο κος Ευμορφίδης, με πρώτη στάση για διανυκτέρευση στην Καβάλα και στόχο να φτάσουν σε δυο ημέρες στην Αλεξανδρούπολη όπου ο ίδιος, θα μιλήσει στο TEDx Αλεξανδρούπολης!

Εμείς θα είμαστε εκεί....στην τρέλα, στην χαρά στην έμπνευση, στο όραμα!
Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είπε πως η επένδυση στην εκπαίδευση αποδίδει τον καλύτερο τόκο...κι εμείς μέσα από αυτό το Σχολείο επενδύουμε στην εκπαίδευση των μικρών ανθρώπων...κι ο τόκος δικός τους.  Χαλάλι ο τόκος...χαλάλι κάθε τόκος, για κάθε παιδί! 

Κάπου διάβασα πως κάθε προσπάθεια για διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιη μέχρι να μάθουμε στα παιδιά μας να  αγαπούν τα λιβάδια, τα πουλιά και τα λουλούδια! 
Στο Σχολείο της Φύσης ήρθαμε σε επαφή με αυτό, το τρυφερό μας κομμάτι. Κι εκεί μέσα, μέσα σε όλους μας ζει ένα παιδί που ξέρει να αγαπά, τα λιβάδια, τα πουλιά και τα λουλούδια από ένστικτο. Γιατί είναι κομμάτι τους...Γιατί εκεί ανήκει. Στη Φύση!

Όλοι εμείς εκεί, λοιπόν μαζί, μια παρέα τρελών που πίστεψαν σε ένα ακόμη πιο τρελό όραμα, μιας ακόμη πιο τρελής παιδαγωγού, χτίζουμε ένα σχολείο....
Γιατί κάθε φορά που χτίζεις ένα σχολείο, γκρεμίζεις μια φυλακή!!!

Αγαπημένοι σας προσκαλώ να είστε εκεί...μαζί μας. Συνοδοιπόροι στο όραμα. Γιατί κάθε όραμα που αφορά το μέλλον, μας αφορά. Και το μέλλον το ατενίζουμε μέσα από τα τρυφερά μάτια των παιδιών!...όλων των παιδιών!
Τρίτη 7 Μαρτίου στις 18.00 στο Ολυμπιακό Μουσείο. Σας περιμένουμε....
Περισσότερες πληροφορίες για το Big Bang Education.

5 σχόλια:

Ariadne είπε...

Συγχαρητήρια και καλή αρχή σε ότι κάνετε. Θα δω αργότερα το βίντεο. Τι όμορφα να υπάρχει ένα σχολείο κοντά στη φύση και σε αρμονία με αυτήν!Θα ενημερωνόμαστε. Γιατί και οι δημόσιοι εκπαιδευικοί χαίρονται με τις καλές πρωτοβουλίες.AriadnefromGreece!

Unknown είπε...

Μπράβο παιδιά!!!Καλή αρχή!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφη ιδέα
Φιλάκια ...

Teteel είπε...

Με το καλό!
Υπέροχα όλα αυτά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Απίστευτο θα σου φανεί όμως πριν πολλά χρόνια στο Γαλλικό σχολείο ( το δικό μου σχολείο) που είχα βάλει και τις κόρες μου, τότε ήρθε ένα νέος δάσκαλος με πρωτοποριακές ιδέες που έβγαζε τα παιδιά στην αυλή, στο κήπο και τους έκανε εκεί μάθημα, τον λάτρευαν.Αρναούτης λεγόταν και θα μου μείνει αξέχαστη η εργασία που έκανε με τα παιδιά.