Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη Φύση στο σπίτι!

Πάντα η φύση μέσα στο σπίτι χαρίζει ζωή. Ιδίως αυτές τις μέρες τις τόσο γιορτινές.
Μια βόλτα τριγύρω και μαζεύουμε κάτι από όλα. Η φύση είναι παντού. Σε δασάκια, σε μικρά άλση μέσα στην πόλη.
Ακόμη και σε πολυσύχναστους δρόμους με δέντρα στα πεζοδρόμια παντού.Το πιο ωραίο βέβαια είναι να συνδυαστεί όλη αυτή η συλλογή υλικών με μια ωραία βόλτα στην εξοχή, μαζί με τα παιδιά.
Μαζεύουμε κουκουνάρια και κλαδιά και φλοιούς δέντρων. Μα το πιο σημαντικό είναι τα κλαδιά από τα έλατα, οι τούγιες ή τα λεμονοκυπάρισσα, με το μαγικό βαθύ πράσινο σε διαφορετικές αποχρώσεις. Τέλειο για να γεμίσουν όλα τα βάζα του σπιτιού...και βέβαια τέλεια για να φτιάξουμε στεφάνια! 
Τα κλαδιά ελάτων τα βρίσκω σε φυτώρια όπου πουλούν έλατα. Μου δίνουν τα κλαδιά που κόβουν από τις βάσεις των ελάτων που προορίζονται για Χριστουγεννιάτικους στολισμούς. Και μιας κι είναι για πέταμα απλά, μου τα χαρίζουν...



Ένα σφουγγάρι για βάση και αρχίζει το στήσιμο κάθε σύνθεσης.




Έγιναν πανέμορφα πραγματικά και δεν χορταίνω να τα κοιτάζω.





Έκανα από λίγο από όλα μιας και ο χρόνος μου περιορισμένος. Μα όσο κι αν τρέχω θέλω να πιεστώ για να κάνω πράγματα που μου αρέσουν κι αγαπώ, ιδίως αυτή την εποχή.Οπότε ξεκλέβω λίγα λεπτά με κάθε ευκαιρία για να ξεχαστώ και να νιώσω δημιουργική.

Έτσι λοιπόν, κάθε βάζο στολίστηκε. 



Οι γωνιές μας γέμισαν με κλαδιά άγριας τριανταφυλλιάς που είναι από μόνα τους το πιο όμορφο στολίδι του σπιτιού μας.




Ένα μικρό στεφάνι για το προσκέφαλο του κρεβατιού μας και φτιάχτηκαν μικρές αγαπημένες συνθέσεις, με κάτι από όλα.
Είναι τόσο εύκολο. Σύρμα χοντρό για το σκελετό και δένουμε πάνω ματσάκια  με σύρμα λεπτό για κατασκευές. Το βλέπεις να παίρνει σχήμα σιγά σιγά κι αυτή η τόσο απλή διαδικασία δίνει τόση χαρά.




Μικρές συνθέσεις στα βάζα παρέα με κεράκια πάνω στα γύψινα κηροπήγια από φόρμες ζαχαροπλαστικής δώρο της ξαδέρφης μου, που με τα δημιουργικά της κέφια μας τρελαίνει...




Τα αγαπώ τα φυσικά στολίσματα. Έτσι γεμίζω το σπίτι πάντα με τα πιο φυσικά υλικά. Αυτά που κρύβουν κάτι από τα δάση που χανόμουν, τα δέντρα που σκαρφάλωνα και τις μυρωδιές που λάτρευα, τότε που ήμουν κοριτσάκι και ζούσα σε μια μαγική χωμάτινη αυλή.


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι ακόμη φτιάχνω κάθε μέρα και κάτι. Κάτι μικρό. Κάτι για το σπίτι, κάτι για εμένα, κάτι για κάποιον που αγαπώ...όπως αυτό.


Ιδέα κλεμμένη από ένα δώρο που μου έκανε μια αγαπημένη μου και το αγάπησα. Έτσι το αντέγραψα και να, ένα από τα πιο απλά μου δώρα.Και τα πιο αγαπημένα...

Δημιουργώ κάθε μέρα λοιπόν και κάτι μικρό κι ασήμαντο. Μα τόσο σημαντικό γιατί το κάθε τι μικρό είναι η λάμψη που με μεταφέρει σε χρόνο μηδενικό σε ένα μέρος ασφαλές και μαγικό...Εκεί που κάθε όνειρο, έχει την πιθανότητα να βγει πραγματικό!

Καλημέρα αγαπημένοι...πλησιάζουμε...
                                                                                                         Κατερίνα

8 σχόλια:

Nasia είπε...

'' είναι τόσο εύκολο '' λέει!
Μα τα δείχνεις τόσο όμορφα( που είναι) και απλά( που δεν είναι) και έχω προσπαθησει τόσο να φτιαξω μερικές συνθέσεις κλεμμένες από τις ιδέες σου και είπα πόσες φορές να τα φωτογραφήσω να τα δείξω ,να δεις πόσα σκουλήκια και ζωύφια έφερα στο σπίτι ,πόσο πάλεψα να φτιαξω κατι κι έσπαγαν και μαδούσαν και στο τέλος μου έμενε ένα φυλλαράκι στο χέρι αλλά είπα ''Νάσια μην εκτίθεσαι και σε αυτό το κομμάτι,φτάνει!'' χαχαχαχαχα
Καλημέραααααααααα Κατερίνα , Καλές Ονειρικές Γιορτές στην οικογένειά σου!

lolipopfamily είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου,

Προσπαθώ να βρω όρεξη από την δική σου όρεξη και από τις υπέροχες φωτογραφίες σου αλλά τα Χριστούγεννα τα τελευταία 2 χρόνια μουέχουν γίνει βάρος (για ευνόητους λόγους ). Πάλι ζωγράφισες ρε κορίτσι!Σε φιλώ

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

ποσο μου αρεσουν οι εικονες σου!!! Μερικες φορες νομιζω οτι θα ξεπηδησει καμια νεραιδα του δασουςαπο εκει μεσα... Ολα τοσο ομορφα και παραμυθενια!! μια ομορφη καλημερα κι απο εμενα!! πολλα φιλια

Χριστίνα Καβακοπούλου είπε...

Υπέροχες συνθέσεις που μοσχοβολάνε φύση! Μου αρέσει τόσο η φύση μέσα στο σπίτι που κάθε χρόνο γεμίζω κι εγώ με κάθε λογής φύλλο, κουκουνάρι και κορμό.

My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε...

(Θα είμαι λακωνική)
ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τι όμορφα τα έκανες όλα!!Τα θαύμασα, τα "ζήλεψα" με τη καλή την έννοια και σου εύχομαι γλυκιά μου και του χρόνου με ακόμα ωραιότερα.

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα όλα.
Φιλάκια ...

Αφροδίτη είπε...

Αν ήμουν το μεγαλύτερο ανθοπωλείο της πόλης, διευθύνουσα θέση θα σου προσέφερα και μάλιστα με μισθό πρόκληση! Με κάνεις και ονειρεύομαι, να περπατώ στο Σταθμό, στα βουνά της Λίμνης, στο Χωριό της μαμάς, στο Δάσος του Κέδρου, με κάνεις ξανά παιδί... Ευχαριστώ! Σ' αγαπάω!