Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δώρα της καρδιάς!

Πριν λίγα χρόνια ήταν σημαντικό να κάνεις "σημαντικά" δώρα!  Πηγαίναμε για επίσκεψη και πάντα κρατούσαμε στα χέρια πράγματα που είχαμε αγοράσει και όσο πιο επώνυμο, τόσο πιο σημαντικό ήταν το δώρο μας. Ήταν κι ένας τρόπος να δείξουμε σε αυτόν που του κάναμε το δώρο πόσο σημαντικός ήταν για εμάς...
Αν πήγαινες για επίσκεψη με γλυκά από ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς κι όχι επώνυμο, ή ακόμη χειρότερα αν πήγαινες με  σπιτικά γλυκά, σίγουρα δεν ήσουν πολύ δημοφιλής....

Τα πράγματα ευτυχώς άλλαξαν και αυτό είναι ένα από τα πολλά θεωρώ πράγματα που  μας βοήθησε να αλλάξουμε, αυτό που ονομάζουμε...κρίση!

Κατεβήκαμε από το καλάμι και μπήκαμε στις κουζίνες μας και βγάλαμε κόλλες και χαρτιά κι αρχίσαμε τα φουρνίσματα και τις κατασκευές.
Έτσι τα τελευταία χρόνια κάνουμε ή δεχόμαστε μικρά κι εμπνευσμένα δώρα που φανερώνουν απέραντη φροντίδα, με έναν τρόπο που δεν θα φαινόταν σε καμία περίπτωση από κάτι αγοραστό!
Έτσι λέω εγώ...

Εμείς δεχθήκαμε δώρα ιδιαίτερα, όπως αυτό το καταπληκτικό αστέρι από τσουβαλάκι, της Αργυρώς. Η μια του πλευρά δεν είναι ραμμένη κι έτσι χωράνε καραμέλες και ζαχαρωτά.. Φτιάχνεις πολλά στα γρήγορα και τα κρεμάς στο δέντρο ή τα δωρίζεις σε πιτσιρίκια.Τέλειο!


Επίσης αυτό το πανέμορφο πραγματάκι της Κατερίνας. Ένα κλαδάκι πεύκου και πάνω κρεμασμένο ένα αστεράκι φτιαγμένο από κανέλα. Καταπληκτική ιδέα. Μοσχομύρισε το σπίτι από ένα μόνο αστεράκι κι είναι τέλειος και απλός τρόπος να δείξει κανείς την αγάπη και το ενδιαφέρον του.


Βέβαια δεν θα μπορούσα να παραλείψω τις πανέμορφες χειροποίητες κάλτσες την Άννας μας.Την θυμάστε την Άννα με τα φανταστικά μαξιλάρια της....Τώρα μας έστειλε κάλτσες για όλη την οικογένεια.Τις λατρέψαμε και είναι φανταστική ιδέα για χειροποίητο  δώρο. Κρεμάστηκαν στις σκάλες και κάθε μέρα οι λιχουδιές που ήταν κρυμμένες μέσα λιγοστεύουν!

 
Μια ακόμη ιδέα είναι να ψήσει κανείς γλυκά και να τα δωρίσει όπως έκανε η αδερφή μου και μας ζάλισε με τα σοκολατάκια για τα παιδιά, τα macarons και τα κεικάκια και βέβαια όλα αυτά πανέμορφα στολισμένα. Πολύ απλό,  που θα ξετρελάνει κάποιον που ξέρει να εκτιμά τις ωραίες γεύσεις...όπως εγώ δηλαδή!!!



Μια ακόμη τέλεια ιδέα για δώρο είναι τα χάρτινα στολίδια.Μην τα υποτιμήσετε ως δώρο. Δείτε εδώ τα πανέμορφα αστέρια που χάρισε η Νίτσα από τη Θάσο, στα παιδιά και έχουν ξετρελαθεί. Στόλισαν με αυτά τα δωμάτια τους και τα εκτίμησαν ιδιαίτερα.


Όπως και τα παραπάνω αστέρια, πανέμορφα είναι και τα αστέρια που μάθαμε να κάνουμε στην εκδήλωση για την Αμυμώνη. Ο Άγγελος πήρε φόρα κι έχει κάνει πολλά πολλά για τη γιαγιά, τη θεία και την κυρία Βίκυ μας που έσπασε το πόδι της κι είναι λυπημένη και θέλουμε να την κάνουμε να χαμογελάσει.



Έδειξε και στον Γιώργο την τεχνική και φτιάξανε μαζί δυο πανέμορφα αστέρια για να τα χαρίσουν στους δασκάλους τους! Τέλεια ιδέα στην οποία δεν χρειάστηκε να εμπλακώ καθόλου κι εκείνοι ένιωσαν τόσο καλά που το δώρο τους ήταν χειροποίητο.


Μια ακόμη ωραία ιδέα είναι μικρά κεράκια με φυσικά υλικά όπως αυτά που έφτιαξα για την εκδήλωση της Αμυμώνης και λίγο μεγαλύτερα για δώρα σε φίλους.




Μια ακόμη τέλεια ιδέα είναι τα σπιτικά λικέρ που εγώ προσωπικά λατρεύω ως δώρο. Η αγαπημένη μου φιλενάδα και νονά του Γιώργου μας δώρισε ένα λικεράκι με κράνα και εγώ κατά καιρούς δωρίζω λικέρ σε μπουκαλάκια με χαριτωμένο στολισμό.΄Επίσης εδώ μπορεί να  σκεφτούμε και μια ωραία σιτική μαρμελάδα.


Εγώ φέτος για τους φίλους μου έφτιαξα σπιτικό μούσλι. Μια πανεύκολη συνταγή που βρήκα στη Martha Stewart και την τροποποίησα λιγάκι, αφαιρώντας το σιρόπι και τα γλυκαντικά κι εμπλουτίζοντας με καρπούς της αρεσκείας μου.
Έβαλα διάφορους ξηρούς καρπούς, νιφάδες βρώμης, σουσάμι, ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους,  νιφάδες καρύδας, λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και πρόσθεσα αρκετό μέλι και τα ανακάτεψα καλά να πάει παντού.Τα έψησα στο φούρνο για 50 λεπτά στους 150 βαθμούς ανακατεύοντας τα μια στις τόσες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Στόλισα τα βάζα και ορίστε. Μια τέλεια υγιεινή ιδέα για πρωινό παρέα με το γιαούρτι, ή με όποιον άλλο τρόπο τρώει κανείς τα μούσλι. Μπορούν  να προστεθούν και αποξηραμένα φρούτα και ότι μας κάνει κέφι.
Πανέμορφο αποτέλεσμα και μοσχομύρισε το σπίτι....



Αγαπώ τα σπιτικά δώρα. Έχουν κάτι από τον κόπο που έβαλε κανείς για να τα φτιάξει για εμάς...Έχει την προσοχή του, έχει την φροντίδα του. Φθηνά, έξυπνα, γεμάτα έμπνευση και δημιουργικότητα...
Πόσο κοστίζει στα αλήθεια να δείξεις σε κάποιον το ενδιαφέρον και την αγάπη σου...
Αυτό που αποδεικνύει τη σχέση δεν είναι η τιμή του δώρου ή η επωνυμία του. Δεν είναι το πόσο ψάξαμε για να το πάρουμε ή πόσο κουραστήκαμε στην αγορά κυνηγώντας το τέλειο χρώμα.
Αυτό που κάνει ένα δώρο ξεχωριστό είναι η σχέση μας με αυτόν στον οποίο το χαρίζουμε. Είναι η ανάγκη μας να το χαρίσουμε.
Είναι η σκέψη μας να χαρίσουμε ένα χαμόγελο...όχι οποιοδήποτε χαμόγελο, μα το χαμόγελο εκείνου τους ξεχωριστού μας ανθρώπου! Τι σημασία έχει αν είναι κλαράκι;
Για σκεφτείτε, γιατί δεχόμαστε με πελώρια χαμόγελα, ανοιχτές αγκαλιές και δάκρυα, ένα κλαράκι από τα παιδιά μας  νιώθοντας περήφανοι; Τι αξία έχει ένα κλαράκι; Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό που θα το κρατήσουμε για πάντα; Πότε σταματήσαμε να εκτιμούμε το μικρό αυτό δωράκι όταν έρχεται από φίλους ή συγγενείς; Γιατί αφεθήκαμε να εκπαιδευτούμε διαφορετικά εκτιμώντας περισσότερο τα μεγάλα κι ακριβά;

Τι σημαίνει για εμένα δώρο; Το να είναι δώρο της καρδιάς όχι του μυαλού. Γι αυτό και νιώθω πραγματικά περήφανη για όλα τα υπέροχα δωράκια που δεχθήκαμε από τους φίλους μας. Γιατί μας σκέφτηκαν και μας νοιάστηκαν και μας φρόντισαν, μέσα από την καρδιά τους...Το ίδιο κι εμείς!

Καλημέρα αγαπημένοι! κι αν δεν έχετε τίποτε να δωρίστε...δωρίστε μια αγκαλιά! Μια απλή, ζεστή αγκαλιά. Για δέστε τι ήρθε για εμένα με το ταχυδρομείο από το Θωμάκι μου!! Ένα μικρό χάρτινο καραβάκι που γράφει πάνω "διάβασε με".... Ένα χάρτινο καραβάκι γεμάτο μηνύματα για εμάς...πως να μην συγκινηθώ;

16 σχόλια:

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

καλημέρα Κατερίνα!! τι όμορφα δωρακια!! Τα χειροποίητα δώρα είναι πάντα πιο προσωπικά και πιο καλοδεχούμενα γιατί ξέρεις οτι ο άλλος ασχολήθηκε μόνο για σένα!!

My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε...

Καλημέρα!!! Πανέμορφα τα δωράκια σας! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα, καθώς είναι όλα εξίσου υπέροχα! Ή για να είμαι ειλικρινής, ξεχώρισα ένα λίγο περισσότερο: Η ιδέα με το musli μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και ομολογώ ότι θα την εφαρμόσω και εγώ!

Και η ιδέα της Λίτσας με τα σοκολατάκια στα ποτήρια είναι απίθανη!

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη από όταν "έχτισα" το μπλογκοσπιτάκι μου. Γιατί το "έχτισα" σε μία μπλογκογειτονιά με υπέροχους γείτονες από τους οποίους έχω κερδίσει πάρα πολλά! Συγκινήσεις, εικόνες και κείμενα που με έχουν κάνει να σκεφτώ/ προβληματιστώ και πάρα, μα πάρα, πολλές δημιουργικές ιδέες!!!

Να έχετε καλές γιορτές!
(εύχομαι από τώρα, γιατί δεν ξέρω αν οι πολλαπλές καθημερινές υποχρεώσεις μου επιτρέψουν να σε επισκεφτώ ξανά πριν τις γιορτές)

Φιλάκια xxx
Ασπασία

SPYRIDOULA είπε...

Τι όμορφα δώρα!!!Μου άρεσαν πολύ όλες οι ιδέες και συμφωνώ για την αξία του χειροποίητου δώρου!!!Φιλάκια πολλά, καλές γιορτές και να περνάτε υπέροχα!!!

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Πόοοοοσο συμφωνώ!Ωραίες ιδέες!

Parents Land Gr είπε...

Μου αρεσουν και μενα τα χειροποιητα δωρακια. Και φετος θα κανω μονο τετοια. Η ιδεα με το καρφι στο ξυλο μου αρεσε πολυ. Εμεις κολλησαμε ρεσω και σκεφτομουν οτι μετα δεν θα μπορουν να τα χρησιμοποιησουν ξανα. Θα το θυμαμαι του χρονου.
Φιλακια πολλα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δώρα καρδιάς, δώρα που κρύβουν μιαν αγκαλιά, τα πιο όμορφα, τα πιο ακριβά δώρα!!
Ευτυχώς που πια συνειδητοποιήσαμε ότι η αγάπη δεν κρύβεται στα ακριβά και επώνυμα δώρα, να που η κρίση έφερε και κάτι καλό!
Φιλάκια!

Penelope είπε...

Να σας ευχηθώ ... με ακόμη περισσότερα σπιτικά δώρα!
Να πω και μια ιδέα...τραβήξτε τον Αγγελο ένα video καθώς "δημιουργεί" μήπως και καταφέρουμε να μάθουμε και εμείς την τεχνική!!! ώστε να απασχοληθούν πολλά πιτσιρίκια τούτες τις μέρες.

Όσο για το σπιτικό musli, απλώς αξεπέραστο!! αγαπητή Κατερίνα.

Χρόνια Πολλά και καλά.

thomi είπε...

κατερινα μου, παρασυρθηκαμε απο τα περυτιλιγματα κα ξεχασαμε την ουσια..σημασια δεν εχει το κοστος του δωρου ή η φίρμα..σημασία έχει η αγάπη..και οι άνθρωποι και η καρδιά..
σας φιλω αγαπημενη οικογένεια καπα
καλες γιορτες:)

Owl Mommy Βέρα είπε...

Όπως τα λες είναι με τα δώρα. Κάποτε ψάχναμε ώρες στα εμπορικά κέντρα για το πιο σπάνιο και ακριβό δώρο. Και τώρα τελικά μάθαμε να εκτιμάμε αυτό που έχει πραγματική αξία, τη φροντίδα που έβαλε κάποιος φτιάχνοντας το δώρο μας..
Όλα σας τα δωράκια όμορφα, ξεχώρισα κι εγώ το μούσλι! Φανταστική ιδέα!

princess είπε...

Κατερινούλα μου υπέροχα όλα τα δωράκια σας! Κι εμένα πάντοτε μου άρεσαν τα χειροποίητα δώρα, έχουν μια δόση από την αγάπη του άλλου!!! Το σπιτικό μούσλι που έφτιαξες πάντως μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Σου στέλνω μια αγκαλιά!

myStickland είπε...

Καλησπέρα!!
Τι όμορφα είναι τα δωράκια σας!
Δηλώνουν φροντίδα και πολύ αγάπη!
Ετσι δεν πρέπει να είναι όλα τα δώρα;
Διαλεγμένα για να εκφράζουν τον παραλήπτη του,χωρίς να φωνάζουν''ευρώ''..
Η ιδέα με τα σπιτικά μούσλι είναι πολύ έξυπνη!
Καλό βράδυ,φίλη μου!

jenny είπε...

Η κρίση έχει και τα καλά της ...Εγώ θεωρώ πως μου κάνεις εσύ δώρο τις σκέψεις σου και πραγματικά συμφωνώ τόσο πολύ μερικές φορές....Η ανάρτησή σου για παράδειγμα με την κουβέρτα αγκαλιά με έκανε λιώμα και έκλαιγα και με πολύ κόπο προσπαθούσα να σου γράψω ένα σχόλιο να βγάλω από μέσα μου αυτό το πικρό που μου ανέβηκε ξαφνικά και να σου πω πως δεν είσαι μόνη, σκέψου πως εγώ τώρα σε καταλαβαίνω και σε νοιάζομαι και πως ίσως και να νιώθει και κάποιος άλλος έτσι αλλά να μην μπορεί να νιώσει πια τα φτερά της μανούλας πια πάνω του... όμως ο ηλίθιος μπλόκερ για μια ακόμη φορά δε μ΄ αφησε...ίσως και καλύτερα γιατί αν διάβαζες όλα αυτά που ήθελα να σου πω θα έκανες χαρακίρι χα χα χα ! Θα σου ευχηθώ να περάσεις πολύ όμορφα κι ευλογημένα Χριστούγεννα και να θυμάσαι πως κάθε στιγμή είναι μοναδική και πως όταν τη σπαταλάς με δάκρυα για κάποιον τη στερείς από τη χαρά που θα μπορούσες να νιώσεις για κάποιον άλλον....πολλά φιλιά κουκλίτσα μου...

Rena Christodoulou είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!
ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!!!!!!
ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΙΖΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΔΩΡΑ!!!!
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ , ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!!!
ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΡΕΞΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ , ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ!!!!
ΠΟΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κατερινάκι, νοερές αγκαλιές και φιλιά σε όλη την οικογένεια ΚάΠα. Φτιαγμένα με αγάπη όλα τα δωράκια, αλλά εγώ η λαίμαργη ξεχώρισα αυτά της αδελφούλας σου! Θα την επισκέπτομαι πιο συχνά για να κλέβω ιδέες μου φαίνεται. Χα χα. Χαιρετισμούς από την μακρινή Μελβούρνη

Memaria είπε...

Ποτέ δεν κοίταξα πόσο κόστιζε ένα δώρο..για μένα μετρούσε πάντα η πράξη, αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς..τα δώρα καρδιάς είναι αυτά που μετράνε πραγματικά...η αγάπη είναι το περιτύλιγμά τους..καλό βράδυ!

Demi είπε...

Kαλημέρα Κατερίνα !!!
Τα δωράκια ειναι όλα ξεχωριστά και όμορφα!!!ξεχωριζω λιγο παραπάνω την δική σου ιδέα τα κεράκια για την Αμυμώνη που δεν εχω ξαναδεί παρόμοια λόγω του κορμού σαν βάση!!!!μπράβο σου τα εφτιαξες τέλεια ... τα λατρεψα!!!!!
Εχω χρόνια που δωρίζω δικές μου κατασκευές στις φιλες μου..με εμαθαν πια και περιμενουν πως και πως να δουν τι τους εφτιαξα....χαιρομαι πολύ γιατι χαίρονται και αυτοι και να φανταστείς οτι τους εχω δωρίσει χρονιες περασμενες τα βλέπω τα Χριστουγεννα στο σπιτι τους και σγκινούμαι....
Στα χνάρια μου και η μικρη εφτιαξε δωρακια για τις φίλες της και το χαρηκε όσο το χαρηκαν και αυτες....
Καλές γιορτές με ευτυχία !!!!!!!!!!!!Πάω να διαβάσω στην μικρή το παραμύθι σου που είναι υπέροχο !!!φιλιά!!!