Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ας παίξουμε για την "Αμυμώνη"

Ημέρα των φίλων...

Αυτές τις ημέρες γίνονται πολλές  φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και Bazaar. Είναι ένα κομμάτι μας που θέλει να φροντίσει και να νοιαστεί για ανθρώπους που μας χρειάζονται και τέτοιες ημέρες βρίσκει χώρο για να δημιουργήσει, να μοιραστεί και να θεριέψει...

Έτσι το Σάββατο η Αμυμώνη έχει Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Λιμάνι στην αποθήκη Δ.

Θα είναι υπέροχα και σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα που θα έχει πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά...

Το Σχολείο της Φύσης σύσσωμο υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια και θα είναι εκεί δίπλα στην Αμυμώνη...Δίπλα στα παιδιά που μας χρειάζονται και που έχουμε να μάθουμε τόσα από τον γενναίο τους αγώνα και το τολμηρό τους χαμόγελο!!

Μα αφήνω καλύτερα να σας τα παρουσιάσει η Βέτα....Την ξέρετε την Βέτα!! (Διευθύντρια του Σχολείου της Φύσης...και όχι μόνο!)

 
                                                Πρόσκληση για την "Αμυμώνη"

Από το «Παράπονο του Ελύτη: ".....Αναρωτιέμαι μερικές φορές: είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν;
Μούτρα. Νʼ αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Τη μέρα, την κάθε σου μέρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις.

Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου.
Και να μη βλέπεις πως ακριβώς δίπλα σου συμβαίνουν αληθινές δυστυχίες που η ζωή κλήρωσε σε άλλους ανθρώπους. Σʼ εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Και να μην μαθαίνεις από το μάθημά τους. Και να μη νιώθεις καμία φορά ευλογημένος που μπορείς να χαίρεσαι τρία πράγματα στη ζωή σου, την καλή υγεία, δυο φίλους, μια αγάπη, μια δουλειά, μια δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δημιουργείς, ότι έχει λόγο η ύπαρξή σου.
Να κλαίγεσαι που δεν έχεις πολλά. Που κι αν τα είχες, θα ήθελες περισσότερα. Να πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα και να μην ακούς. Να μαζεύεις λύπες και απελπισίες,να ξυπνάς κάθε μέρα ακόμη πιο βαρύς. Λες και ο χρόνος σου είναι απεριόριστος.


Κάθε μέρα προσπαθώ να μπω στη θέση σου. Κάθε μέρα αποτυγχάνω. Γιατί αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή. Και που η λύπη τους είναι η δύναμή τους.


Που κοιτάζουν με μάτια άδολα και αθώα, ακόμα κι αν πέρασε ο χρόνος αδυσώπητος από πάνω τους.

Που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα, γιατί δεν μαθαίνονται όλα.
Που στίβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ.

Για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν. Και δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σε μια πολύχρωμη μπουγάδα."
                                                                                       Ο. Ελύτης


Να, τέτοιοι άνθρωποι είναι οι γονείς της «Αμυμώνης» (σύλλογος Γονέων,Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες).Είναι άνθρωποι, που έχουν καταλάβει τα σημαντικά της ζωής. Και δεν το βάζουν κάτω. Αγωνίζονται σκληρά, αλλά το κάνουν χωρίς να χάνουν το θάρρος, τη χαρά και το χιούμορ τους. Αυτό είδα τις λίγες φορές, που τους συνάντησα. Και συγκινήθηκα και ενθουσιάστηκα.

Να, άνθρωποι. Που μας διδάσκουν ότι η ζωή παραμένει ωραία, παρ όλη τη σκληρότητα που δείχνει πολλές φορές. Αυτοί κι αν την έχουν νιώσει. Και όμως δεν το βάζουν κάτω. «....Και που να μας δεις στο Μουσικό Χωριό το καλοκαίρι, λέει η πρόεδρος η Σωτηρία, που έχει δύο παιδιά με αυτό το πρόβλημα. Εκεί να δεις κέφι..».

Έχουμε λοιπόν τη χαρά να συνευρεθούμε με την Αμυμώνη και να συνεργαστούμε σε μια μέρα Χριστουγεννιάτικη, εκεί στις 15ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ, στο ΛΙΜΑΝΙ (Αποθήκη Δ.).

Έτσι για να χαρούμε όλοι μαζί. Θα είναι τα δικά μας παιδιά και τα δικά τους και όλοι οι φίλοι μας παρέα. Θέλουμε πολύ κόσμο να συμπαρασύρουμε για να ζήσουμε όλοι μαζί, το νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η ΑΓΑΠΗ, η ΑΠΟΔΟΧΗ και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Όλες οι αξίες εκεί παρούσες, για να τις βιώσουμε.

Η εκδήλωση θα είναι από το τις 10π.μ. μέχρι το απόγευμα στις 8μ.μ.(στο λιμάνι)και θα έχει εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, πηλού, εικαστικών, θεατρικές παραστάσεις, το Κρουστόφωνο, Ζumba για μεγάλους, θεατρικό παιχνίδι. Η ανταπόκριση από όλους αυτούς είναι μεγάλη και τους ευχαριστούμε πολύ.Πραγματικά αποδεικνύουν ότι στις δύσκολες ώρες που περνάμε σαν κοινωνία και σαν χώρα, ο δρόμος της αλληλεγγύης είναι μονόδρομος.
 
 
Η εκδήλωση έχει εισιτήριο 5 ευρώ το άτομο, που αντιστοιχούν σε όλα τα δρώμενα που θα είναι δωρεάν, εκτός από το φαγητό και τον πάγκο με τα πράγματα προς πώληση.

Ευχαριστούμε τους γονείς του Σχολείου που θα αναλάβουν κομμάτι δουλειάς και θα στήσουν εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με ζαχαρόπαστα, θα δημιουργήσουν εργαστήριο στο οποίο θα στολίσουμε τα υπέροχα μπισκότα μας, και θα προσφέρουν πολλά κιλά μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Επίσης η γραφιστική δουλειά, οι προσκλήσεις, οι αφίσες, οι εκτυπώσεις...όλα είναι προσπάθεια και προσφορά των γονιών του Σχολείου της Φύσης που έχουν μάθει να δουλεύουν τόσο ομαδικά!

Τέλος πολλές από αυτές τις  δραστηριότητες όπως Ζumba,  ή  εργαστήρι εικαστικών, είναι στημένα από τους εθελοντές γονείς του σχολείου και τους δασκάλους του....

Όσο κι αν κανείς προσέχει
όσο κι αν το κυνηγά
πάντα, πάντα θα ʽναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει.....»
                      Ο. Ελύτης

Με βαθιά εκτίμηση Βέτα

Έτσι αιφνιδιαστικά κλείνει η Βέτα. Μας αφήνει με τα λόγια του Ελύτη να  ακολουθούν σαν ηχώ...."Δεύτερη ζωή δεν έχει".
Σας θέλουμε κοντά μας σε αυτή την εκδήλωση, όχι μόνο γιατί η Αμυμώνη μας χρειάζεται μα γιατί χρειαζόμαστε κι εμείς και τα παιδιά μας, να διαπιστώσουμε ότι δεν έχει ανάγκη κανείς πολλά για να είναι αληθινά και βαθιά ευτυχισμένος...
Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να δει,  να ακούσει, ή να περπατήσει...αλλά να μπορεί να χαμογελά κι αυτό από μόνο του, να είναι αρκετό....γιατί μπορεί και νιώθει, χωρίς να περιμένει τίποτε περισσότερο...Σε αυτή τη ζωή!! γιατί όπως λέει κι ο Ελύτης..."Δεύτερη ζωή δεν έχει"....

Καλημέρα αγαπημένοι σας περιμένουμε...
                                                                                                Κατερίνα
Ακολουθεί το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρωινή-πρωινή εσύ, απογευματινή-απογευματινή εγώ.. μια γλυκιά γλυκιά καλημέρα από την βροχερή Μελβούρνη! Επιτέλους, μετά από τόσες ημέρες καύσωνα, βροχούλα!! Χαίρομαι που υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, που σκύβουν στα προβλήματα των άλλων. Μακάρι να ήμουν κι εγώ εκεί! Σας έστειλα και κάτι με το ταχυδρομείο, πες μου όταν το λάβετε.

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου. Πράγματι τα μπαζάρ δίνουν και παίρνουν αυτή την εποχή αλλά παρατηρώ ότι τα τελευταία δυο χρονια αυτές οι δράσεις έχουν ξεφύγει από τα στενά πλαίσια των γιορτών και με χαροποιεί ιδιαίτερα. Καιρός ήταν να ξυπνήσουμε λιγάκι μπροστά σε όλα αυτά που παιρνούν οι συνάνθρωποί μας. Το κακό με τους ανθρώπους είναι ότι παθαίνουν πολύ εύκολα ανοσία (και δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω). Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχει επιτυχία! Callie by Anthomeli

starhomecraft είπε...

Καλημερα!Τετοιες προσπαθειες πρεπει να τις στηριζουμε!Σιγουρα θα παμε.Σε ευχαριστω που μας ενημερωσες.Αναστασια

thomi είπε...

κατερινακι εγω δεν θα μπορεσω να παω, θα στειλω ομως αντιπροσωπο την αδερφη μου..συγκλονιστικος ο Ελυτης..

Rena Christodoulou είπε...

ΑΚΟΜΗ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ!!!!!1
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ!!
ΕΛΠΙΖΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ!
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΛ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ!!!!!
ΣΥΝΕΧΙΖΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ!