Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακάτικο πρωινό, στον κήπο...


Ένα υπέροχο Κυριακάτικο πρωινό και ο κάθε ένας από εμάς διαλέγει να το περάσει κάνοντας αυτά που αγαπάει.

Τα πιτσιρίκια φτιάχνοντας ξύλινα αεροπλανάκια στην αυλή.


Εγώ μαζεύοντας φρούτα και λαχανικά  και ο μπαμπάς μας σκαλίζοντας τον λαχανόκηπό του.

Ο άντρας μου ο "Μπαξεβάνης"

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο ο Πανταζής υπέκυψε στις πιέσεις μου κι έφτιαξε έναν λαχανόκηπο. Μετά οι πιέσεις συνεχίστηκαν κι έφτιαξε κι ένα βοτανόκηπο. Εγώ, σύντομα έχασα τον μεγάλο μου ενθουσιασμό για όλα αυτά και παραδόξως αυτός ( ο ενθουσιασμός) εγκαταστάθηκε στο βλέμμα του Πανταζή, όταν βλέπει τα λαχανικά του να μεγαλώνουν.

Τα φρέσκα φασολάκια μας...
Σκαλίζει και ξεχορταριάζει, ραντίζει (μόνο με ριγανέλαιο από σεβασμό προς τη φύση), παρακολουθεί με ευλάβεια και  δεν σταματάει να ενημερώνετε και να μελετάει.
Ενώ άρχισε χαλαρά και με γκρίνια ( γιατί ο χώρος ήταν ζούγκλα), τώρα έχει φτιάξει με πολύ φροντίδα ένα όμορφο καθαρό κηπάκο τον οποίο εμπλουτίζει συνεχώς. Πρόσφατα φύτεψε και βατόμουρα και σμέουρα κι έχουμε και παραγωγή...κι είμαστε πολύ περήφανοι.

Σμέουρα
Επίσης παλιά αγόραζε φιντανάκια, τώρα πια βάζει σπόρους τους οποίους παρακολουθεί με μεγάλο ενθουσιασμό. Υπάρχουν στιγμές που με φωνάζει για να δώ  τα ντοματίνια που φύτρωσαν, ή την πρώτη μας μελιτζάνα, που λίγο έλειψε να μην τη φάμε….τόσο δεθήκαμε μαζί της!!!

Είναι όμορφος ο κήπος του κι εγώ  λατρεύω να τριγυρίζω και να κοιτάζω όλα αυτά τα φρέσκα λαχανικά, και  να μαζεύω τα φρούτα από τα δέντρα που η γιαγιά Ζέτα (μαμά Πανταζή),  φύτεψε με τόση αγάπη, στο περιβολάκι  που  πια και εμείς  συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε.
Φέτος η παραγωγή είναι καλή. Πολλά και μεγάλα κυδώνια και ρόδια. Τα αμπέλια είναι φορτωμένα και περιμένουμε να δούμε τις μηλιές τι θα μας δώσουν.


Εγώ είμαι της «διακόσμησης» κι έτσι το αγόρι μου, μου έκανε τη χάρη να φυτέψει και μια  διακοσμητική κολοκυθιά η οποία μου έδωσε μια και μοναδική κολοκύθα.

Την στόλισα ήδη, στο τραπέζι της αυλής μας….


Και βέβαια μάζεψα και τα ρόδια και τα έβαλα σε μια γωνιά της κουζίνας.
Σύμβολο καλοτυχίας και πλούσιας σοδειάς για τους αγρότες.


Εμείς ευχόμαστε να έχουμε ένα υπέροχο φθινόπωρο με όλη του την μελαγχολία και τη θαμπάδα που λατρεύουμε και καλή τύχη σε όλους μας....την χρειαζόμαστε!!!

                           Κατερίνα

6 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Αλήθεια πού μένετε;;Γιατί ξετρελλάθηκα. Το όνειρό μου είναι να έχω ένα μικρό κήπο και η αλήθεια είναι ότι έχω μετατρέψει το μικροσκοπικό μου μπαλκόνι σε...κήπο! Ταυτίζομαι απόλυτα με τον άντρα σου. Αυτή πράγματι ήταν μια τέλεια Κυριακή, όπως την περιέγραψες!

"ζαχαρούλα.." είπε...

τι τυχεροί που είσαστε...............

μόνο αυτό, δεν θα πω τίποτε άλλο!!!!!

σας ζηλεύω!!!

καλό βράδυ!!

KaPaworld είπε...

Eυγενία μένουμε έξω από τη Θεσσαλονίκη στο Δήμο Θερμαικού. Εχεις πολύ μεράκι για να φτιάξεις κηπάκο στο μπαλκόνι σου Μπράβο...(δείξε το στο μπλόγκ, είναι καταπληκτική ιδέα!)
Ζαχαρούλα, είμαστε πράγματι τυχεροί που μένουμε σε ένα σπίτι με κήπο... :)

Andria είπε...

Αυτό το κυριακάτικο πρωινό, ο Ανέστης ετοίμαζε την αυλή για να τη σπείρει με γκαζόν, ο Νικόλας έκανε βουτιές...στο χώμα και εγώ προσπαθούσα να βάλω σε τάξη το χάος μας...τέτοιες ώρες σκέφτομαι πόσο τυχεροί είναι όσοι μένουν σε μονοκατοικία...και μάλιστα μακριά από το κέντρο της πόλης!!! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

Litsa είπε...

Γιατί δεν βαλσαμώσατε την πρώτη σας μελιτζάνα? Καλά την φάγατε? Τσ τσ τσ

http://www.kapaworld.blogspot.com/ είπε...

Αντρια, καλή εβδομάδα και σε σένα, ελπίζω η σπορά του γκαζόν να στέφθηκε με επιτυχία....
Λιτσάκι η μελιτζάνα θυσιάστικε με άλλα λαχανικά στο βωμό του Μπριάμ!!!