Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Μιλώντας για τα Όρια στα παιδιά!

Λίγες μέρες πριν ξαναγύρισα σε παλιά λημέρια και συνάντησα το δημιουργικό κορίτσι του ιντερνετικού ραδιοφώνου την Δέσποινα Κανάκογλου και στο όμορφο studio του GiatiOxi , τα είπαμε για μια ακόμη φορά και το θέμα μας ήταν Το όρια στην σχέση μας με τα παιδιά μας!

Ένα θέμα που σε συναντήσεις με γονείς είναι πραγματικά από τα πιο δημοφιλή!

Photo byNic Bisseker

Το έχω ξαναπεί πως εγώ δεν έχω την εμπειρία να δουλεύω με παιδιά, δεν έχω την εκπαίδευση. Όμως έχω την εμπειρία του να δουλεύω με ανθρώπους που έχουν υπάρξει παραμελημένα, κι ανορίωτα παιδιά και έχουν βιώσει πια στο πετσί τους τον πόνο, ως διαλυμένοι ενήλικες...Κι επειδή όπως είπε κι ο Frederick Douglass είναι  ευκολότερο το να εκπαιδεύσεις ένα δυνατό  παιδί από το να "φτιάξεις" έναν διαλυμένο ενήλικα, πρέπει να μάθουμε να διαλέγουμε τις λέξεις μας με περισσότερη προσοχή!

Αυτά και πολλά άλλα είπαμε με την Δέσποινα και περάσαμε όμορφα και αναλύσαμε και γελάσαμε κι απολαύσαμε όλη την διαδικασία όπως κάθε φορά.

Μπορείτε να ακούσετε όλη την εκπομπή εδώ: Τα όρια στα παιδιά.... 
και βέβαια μπορείτε στο GiatiOxi  να βρείτε και να ακούσετε όλες τις προηγούμενες συζητήσεις μας μα κι άλλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις που αφορούν τα πάντα. Από ψυχολογία, μέχρι αθλητισμό κι ότι άλλο φανταστείτε!

Σας καλημερίζω λοιπόν και σας στέλνω την αγάπη μου κι ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο....
Σύντομα, πολύ σύντομα θα σας παρουσιάσω το νέο μου βιβλίο....μα όχι τώρα...Σύντομα. Προς το παρόν σας αφήνω παρέα με την φωνή μου αυτή τη φορά κι όχι με τις λέξεις μου....
Καλημέρα. Καλημέρα. Προσέχω για να έχω όπως λέμε και στην εκπομπή με την Δέσποινα, γιατί τα όρια δεν είναι απαγορευτικοί φράχτες, μα προστατευτικά πλαίσια...Ας μην τα φοβηθούμε!

                                                                                                                                Κατερίνα

1 σχόλιο:

Αφροδίτη είπε...

"Μόνο με τα όρια κερδίζεται η ελευθερία". Η μόνη αλήθεια...