Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Καλώς Ήρθες Μάη!

Μπήκε ο Μάης με τις μυρωδιές και τα χρώματα. Ο Απρίλης μας τάραξε στη βροχή. Μας μούλιασε...και ελπίζουμε σε έναν Μάη φωτεινό...Η πρώτη του ημέρα πάντως ήταν γεμάτη υποσχέσεις. Εμείς παρόλο που κάναμε διάφορα σχέδια για ομαδικές εξορμήσεις, κάναμε άτακτη υποχώρηση όταν εγώ μια ημέρα πριν αρρώστησα.


Μάλλον ίωση η οποία όμως με αποδυνάμωσε τελείως και  μιας κι ο καιρός φαινόταν επίσης μυστήριος αποφασίσαμε να μην πάρουμε τα βουνά και τις θάλασσες με φίλους, όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει και μείναμε σπίτι μας, περνώντας μια μοναχική ήρεμη Πρωτομαγιά. Ο καιρός τελικά μας αιφνιδίασε και άνοιξε. Μόλις είδαμε λοιπόν τον ήλιο, είπαμε να το εκμεταλλευτούμε για να κάνουν έναν περίπατο έστω, τα παιδιά τηρώντας το έθιμο. "Να πιάσουμε το Μάη".
Εγώ βέβαια, προτιμούσα να μείνω ξαπλωμένη και αποχαυνωμένη στον καναπέ μα δεν ήθελα τα παιδιά να μην γιορτάσουν την πρώτη του Μάη.

Ναι , ο Κάρλο σέρνει το καρότσι με τον Γιώργο μέσα...

Έτσι αφού τα αναλγητικά έκαναν τη δουλειά τους, καταφέραμε και πήγαμε μια μικρή βόλτα όλοι μαζί κάπου κοντά, κάνοντας έναν μικρό περίπατο για να μαζέψουμε αγριολούλουδα.



Ήταν μια ωραία πανέμορφη βόλτα, σε ένα φωτεινό καταπράσινο τοπίο και τελικά μαζέψαμε τα αγριολούλουδα μας,  θαυμάσαμε τα στάρια που μεγάλωσαν και σε ένα μόλις μήνα θα έχουμε θερισμό.

 
Αγναντέψαμε από μακριά τη θάλασσα και γυρίσαμε σπίτι με γεμάτο καρότσι για να φτιάξουμε το μαγιάτικο στεφάνι μας, με κληματσίδα, παπαρούνες, γαϊδουράγκαθα, ελιές, βρούβες, χαμομήλια  και στάρια...



...και το κρεμάσαμε στην είσοδο του σπιτιού, όπως κάθε χρόνο.


Τα τριαντάφυλλα της γιαγιάς και λευκό φούλι, στο τενεκεδένιο βάζο, δώρο της φραουλένιας αδερφής μου. Ένα χαρούμενο τραπέζι στρωμένο στην χρωματιστή αυλή.


 
Τα φρεσκοψημένα ψωμάκια του μπαμπά μας, με ψητό κρέας και καλούδια που ετοιμάσαμε στα γρήγορα. Τα αγαπημένα μας σούπερ υγιεινά σαντουιτσάκια, γεμιστά με ψητό κρέας και ψητά λαχανικά, μας γέμισαν για ακόμη μια φορά με ενθουσιασμό.



Τα σύννεφα μαζεύονταν πάνω από το κεφάλι μας. Ο ήλιος μπαινόβγαινε κι ερχόταν ριπές αέρα, μα η χαρά των γεύσεων περίσσευε. Προλάβαμε και φάγαμε και το γλυκό κέικ λεμονιού της υπέροχης  Λευκής μας από το Happy Teapot. Ένα τρυφερό σπιτικό δώρο για την πρώτη του Μάη, που μας ενθουσίασε.





Πικρός καφές, ζουμερές φράουλες και απαλή γεύση λεμονιού...Δυο παιδιά που παίζουν, κυνηγιούνται και γελούν. Ένας υγρός αέρας από μια καταιγίδα κάπου μακριά. Δέντρα και φύλλα που χορεύουν στο φύσημα του και στιγμές σιωπηλές με το αγόρι μου.
Η ζωή είναι ωραία.


Στο  τέλος οι τρεις τους όρμησαν με τα κουταλάκια τους,  στο παγωτό κι εγώ απολάμβανα την μάχη τους...


Καφές δυνατός κι άλλα αναλγητικά για εμένα για να αντέξω να μείνω κι άλλο στην αυλή μαζί τους.
Για να ανάψει ο μπαμπάς το μαγκάλι και να ψήσουν τα αγαπημένα τους καραμελένια marshmallows  και να κάψουν τα καλάμια τους στη φωτιά, για να κάνουν τις ατμομηχανές τρέχοντας γύρω γύρω με τις άκρες των καλαμιών να καπνίζουν...

 


...και τον Λου, πάντα κοντά, μιας κι είναι η μόνιμη αυτοκόλλητη παρέα του Άγγελου...Το αγόρι και ο σκύλος του.

 

Πρωτομαγιά λοιπόν και μπορεί να ήμασταν μόνοι, μα τελικά τα κάναμε όλα και παρόλο που εγώ είχα τις ανησυχίες μου μήπως και τα αγόρια βαρέθηκαν ή απογοητεύτηκαν γιατί δεν ήταν με τους φίλους τους, ωστόσο σε ένα τηλεφώνημα με τη θεία τους το βράδυ όταν πια μαζευτήκαμε μέσα, άκουσα τον μικρό να της λέει πως πέρασε τέλεια!


Τέλεια λοιπόν! Τέλεια μας μπήκε ο Μάης. Με λίγο ήλιο, με λίγη συννεφιά, με λίγο αέρα, με μια μικρή υπέροχη αίσθηση από μακρινές καταιγίδες, με λίγο από όλα και με πολύ από όλα τα άλλα...τα πολύτιμα!

 
Καλημέρα αγαπημένοι. Καλό μήνα, καλό Σαββατοκύριακο και καλή δύναμη...το καλοκαίρι πλησιάζει....Καλώς ήρθες Μάη!
                                                                                                      Κατερίνα

24 σχόλια:

ΕΥΗ είπε...

Καλό μήνα Κατερίνα και περαστικά σου. Ο Μάιος είναι ο αγαπημένος μου μήνας που θα πάει θα κάνει και ο ήλιος την εμφάνιση του και όλα θα αλλάξουν..Φιλία πολλά..

Αφροδιτη Πουλιδου είπε...

Ημουν σηγουρη οτι θα κανατε κατι τελικα και οτι θα ηταν Τελειο!!!!
Εμεις τα φτιαχνουμε ολα...στο χερι αμς ειναι!!!
Καλο Μηνα Κοριτσακι μου γλυκο...Αγαπημενος Μηνας ο Μαιος!!!Σας φιλω

Nasia είπε...

κι εμείς κάπως έτσι περάσαμε ,ήρεμα και κοντα στο σπίτι....μην κουραστούν και οι φωστήρες και δεν αποδωσουν σημερα στο σχολειο χαχαχα
πολύ όμορφες ανοιξιάτικες οι εικόνες σου!Περαστικούλια!
καλό μήνα σε όλους σας!

Maria Georgia είπε...

Καλό μήνα Κατερίνα, ελπίζω να νιώθεις καλύτερα σήμερα! Οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές, παρόλη την ταλαιπωρία σου... Μ' ενυπωσίασαν τα χρώματα στην αυλή σου και οι σκύλοι σας. Φιλιά!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλημερα Κατερίνα μου! Καλό Μήνα! Οι οικογένειες που καταφέρνουν να περνάνε και μόνες τους καλά είναι δυνατές οικογένειες!!!Οι φώτος σας καταπληκτικές γεμάτες φως και ομορφιά! Και του χρόνου λοιπόν να είστε γεροί (και εσύ περδίκι) να γιορτάσετε και πάλι την πρωτομαγιά.. άντε με φίλους αυτή την φορά! Κάλη

konstantina handy mama crafts είπε...

Μα τι καταπληκτικά χρώματα είναι αυτά!! Κάθε φορά χαζεύω με τις φωτογραφίες σου!!! Περαστικά και καλό και ηλιόλουστο μήνα να έχουμε επιτέλους!!
Φιλιά!!

skouliki είπε...

καλο μηνα, και ναι: τα απλα ειναι παντα πιο καλα!!!!!!!!!!!!!!

Λευκή είπε...

Κατερίνα μου Καλημέρα!!!Καλό μήνα και περαστικά σου!!! Χαίρομαι που περάσατε όμορφα! Σ'ευχαριστώ......Ο Μάιος είναι ένας μήνας γεμάτος υποσχέσεις......!!!Σε φιλώ! Λευκή

Owl Mommy Βέρα είπε...

Καλό Μήνα ΚαΠα! Αφού με σύμμαχο τα αναλγητικά τα καταφέρατε..όλα καλά! Εμένα μου αρέσει να είμαστε και μόνοι μας καμιά φορά, μια χαρά δεν είναι; Και φτιάξατε και όμορφο στεφάνι, παρόμοιο με το δικό μας :-)

Ανώνυμος είπε...

καλο μηνα σε ολους και περαστικα σου κατερινακι!ελπιζω ο Μάης να είναι καλύτερος απο την πρώτη του μερα..μιας και σε εμας εριξε μεχρι και χαλαζι..δεν πειραζει δεν πτοουμαστε!υγεια, καλη παρεα και καλη διαθεση να εχουμε!ολα τα αλλα περνουν μολις κάνει την εμφανιση του ο ήλιος!
Υ.Γ.το ζηλευω το μερος που ζειτε..ειναι σαν παραμυθι..και το μαγκαλι σας απλα φανταστικο!χρυσα

Λαμπρινή είπε...

Καλό μήνα Κατερίνα μου!Ελπίζω να είσαι είδη καλύτερα!
Με τις φωτογραφίες σου μας έφερες τον Μάη με το πιο όμορφο τρόπο,λουλουδάτο και χρωματιστό,με όμορφες γεύσεις και εικόνες με χαρούμενη διάθεση και ήρεμες οικογενειακές στιγμές!Μακάρι όλες οι μέρες να είναι έτσι,σαν κι αυτήν!
Φιλιά πολλά!

Βενετία είπε...

Καλό μήνα αγαπημένη οικογένεια! Όμορφες εικόνες από υπέροχες στιγμές, δικές σας στιγμές, πολύτιμες! Περαστικά σου καλή μου... ας είναι αυτή η ίωση η αναγέννηση σου για αυτό που έρχεται ... καυτό, χρωματιστό και χαρούμενο !!!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

καλό μηνα Κατερίνα μου.. και περαστικά.. Τον Μάη τον πιάσατε πάντως και κυρίως όλοι μαζί!! πολλά φιλιά

Μαρία είπε...

Καλό Μήνα! πολύ όμορφες εικόνες! Μου δημιούργησαν υπέροχα συναισθήματα!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Μια ιδέα είναι όλα τελικά! Και οι παρέες και οι βόλτες και όλα! Τέλεια περάσατε! Υπέροχες οι φωτογραφίες αλλά κυρίως με τρέλανε το καρότσι που το σέρνει ο σκύλος. Αν δεν σας ήξερα θα έλεγα ότι είναι παρμένη από κάποιο περιοδικό! Χαχα! Το header υπέροχο!
Kathy by anthomeli

Μπομπότη Αρετή είπε...

Όταν κάποιος θέλει να περνάει καλά, τίποτα δεν τον σταματά!!!!
Και του χρόνου να είστε τελείως καλά και να περάσετε ακόμα πιο όμορφα!!!!
Καλό μήνα και φιλιά πολλά!!!

Litsa είπε...

Αχ αχ τι ομορφιές! Οργιάζει η φύση, οργιάζει!
Τι υπέροχες εικόνες, όλες σε ροζ, λιλά και λευκό. Τόσο ρομαντικές...
Εμένα μου φαίνεται ότι περάσατε τέλεια κι ότι ξεκουραστήκατε!
Και του χρόνου δίχως ιώσεις!
Φιλιά

Αφροδίτη είπε...

Ακόμη και θεατρικό μονόπρακτο να ήμουν, εσένα θα ήθελα να μου στήσεις τα σκηνικά, κανέναν άλλον! Μια πράξη, μια σκηνή κι εσύ! Όλη η ζωή! Όμορφη ζωή! Καλό μήνα, Κατερίνα μου, καλό μήνα!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα όλα.
Καλό μήνα
Φιλάκια ...

vailie είπε...

Υπεροχα ολα!
Καλο μηνα!!!
Περαστικουλια σου...
Φιλια!

Unknown είπε...

Καλό μήνα!
Εύχομαι να΄ναι ανέφελος, χρωματιστός και γελαστός!
Γέμισες την οθόνη με ομορφιές κι αγάπη...
Να περνάτε όμορφα...
Πολλά φιλιά♥
**Αννιώ**
*Περαστικά...κι αγύριστα Κατερίνα μου!

Magia da Inês είπε...

.°º。✿✿彡
Passei para uma visita.
Dia perfeito, fotos lindas.

Bom domingo!
Boa semana!
Beijinhos.
✿✿° ·.

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια ...

Ειδη παρτυ είπε...

Είναι όλα τόσο όμορφα! μπράβο σας!!