Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Μαζί...

Μια πιεσμένη ημέρα. Δουλειές που πρέπει να κλείσουν. Μια έντονη σωματική και συναισθηματική κούραση. Μια ένταση να πλανάται στον αέρα.
Ένα τηλεφώνημα και μια πρόσκληση...κι όλα αλλάζουν. Ένα ταβερνάκι, πάνω στο κύμα. Ένας ζεστός ανοιξιάτικος ήλιος. Μια αύρα θαλασσινή.  Ένα ποτήρι τσίπουρο.


Μια παρέα φίλων. Μια παρέα παιδιών...


Τα συστατικά της ευτυχίας!


Καθίσαμε εκεί στην άκρη της θάλασσας και κοιτάζαμε τα παιδιά μας να παίζουν στην άμμο. Μια παρέα γονιών που γίναμε φίλοι μέσα από τη φιλία των παιδιών μας. Γελάσαμε με τα παιχνίδια τους και τα καμώματα τους.
Όταν βρισκόμαστε γινόμαστε το ίδιο χαλαροί με εκείνους, το ίδιο τολμηροί με εκείνους.  Θαυμάζουμε τις αντοχές τους, τα γρήγορα τρεχαλητά τους, τα θαρραλέα παιχνίδια τους.






Δεν σκεφτήκαμε ούτε μια στιγμή ότι δεν έχουμε μαζί μας πετσέτες, ή άλλα ρούχα. Δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή να τους συνετίσουμε, να τους φωνάξουμε να βγουν από το νερό, μην βραχούν και κρυώσουν. Δεν μας πέρασε από το μυαλό πως είναι τέλη Απρίλη κι η θάλασσα είναι ακόμη κρύα. Τρέξαμε γελώντας να φωτογραφίσουμε την χαρά τους. Ήταν τόσο πελώρια αυτή η χαρά που μας παρέσυρε. Χαζομαμάδες και χαζομπαμπάδες!
Μπήκαν στον νερό διστακτικά κι ύστερα με ορμή. Έκαναν βουτιές με τα ρούχα.Οι υπόλοιπες παρέες μας κοίταζαν. Τρελαμένοι γονείς που γελούσαμε και φωνάζαμε πιο δυνατά από τα ίδια τα παιδιά μας.

Τι θέλουν τα παιδιά; Μια μέρα ηλιόλουστη σαν ανοιχτή αγκαλιά και μια παραλία. Κι εκεί αρχίζουν να δημιουργούν.



Έτσι απλά κι αβίαστα, αρχίζουν να φτιάχνουν μικρά αριστουργήματα. Τι σημασία έχει αν θα τα χαλάσει το κύμα ή ο αέρας; Δεν έχουν την ανάγκη να φτιάξουν κάτι που θα κρατήσει για πάντα.
Η ανάγκη να παίξουν είναι πιο δυνατή!
Η χαρά της δημιουργίας είναι μεγαλύτερη.Τι σημασία έχει το αύριο;
Σημασία έχει το τώρα!




Τα παιδιά μας! Πόσους ανθρώπους γνωρίσαμε από τότε που μπήκαν στον κόσμο μας! Πόσους ανθρώπους δεχθήκαμε, πόσοι μας αποδέχθηκαν. Πολλοί.
Πως ταιριάξαμε; Εκείνοι μας ταίριαξαν! Εκείνοι μας έφεραν κοντά, μας γνώρισαν και ξέρουμε πως ταιριάζουμε σε πολλά...όχι σε όλα. Μα σε πολλά.

Τους κοιτάζαμε από μακριά και το έβλεπες στο βλέμμα του καθενός μας πόσο φουσκωμένοι από χαρά, πόσο περήφανοι νιώθαμε για εκείνους.Τους μικρούς μας ανθρώπους. Τους χαζεύαμε, να τρέχουν, να λιάζονται, να σκάβουν, να παίζουν κι έβλεπες μια λάμψη στα μάτια του κάθε ενός μας.
Τη λάμψη και ένα ελαφρύ μειδίαμα του κάθε γονιού, που πίσω του κρύβει μια σκέψη...Είναι δικός μου!


Δικός μου!!!

 
Και νιώθω ευλογία για αυτό! Ευλογία για όλα. Για τον ήλιο, τη θάλασσα, τους φίλους, τα παιδικά γέλια που απλόχερα μου χαρίστηκαν για τις στιγμές που απολαύσαμε μαζί. Μαζί!

Νιώθω ευλογία που τους έχω κοντά μου, όταν ξέρω πως υπάρχουν γονείς που δεν έχουν αυτό το προνόμιο! Όπως η Αγγελική που παλεύει για τη ζωή της σε μια χώρα μακρινή και μου γράφει..."μου λείπει ο γιος μου"! Τι μπορεί κανείς να πει σε μια τέτοια φράση; Σε μια μαμά που αγωνιά εκεί μακριά, μόνη...
Μόνο κουράγιο. Κουράγιο για τη μεγάλη σου μάχη γενναία μου. Σύντομα θα τελειώσει. Σύντομα θα ενωθείτε και τίποτε δεν θα σας χωρίσει ξανά! Το Ελληνικό καλοκαίρι σε περιμένει....όλα θα πάνε καλά!


Μεγάλη Τετάρτη και πρωτομηνιά πια...Καλημέρα αγαπημένοι! Να έχουμε όλοι έναν υπέροχο μήνα...Πάντα κοντά σε αυτούς που μας κάνουν ευτυχισμένους...Πάντα "Μαζί"...
                                                                                                  Κατερίνα

24 σχόλια:

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΥΛΔΟΥ είπε...

....ΑΧ....ΑΧ.....ΘΑΛΑΣΣΑ...ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ...ΠΟΣΟ ΣΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ???ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΚΕΙ???ΚΑΛΑ...ΕΠΑΘΑ ΕΝΑ ΣΟΚ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ....ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ...ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΕΡΑΙΔΕΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΥΟΣ ΜΑΣ!!!!

ΣΕ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!!

ΣΟΦΙΑ είπε...

ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ !ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ....ΠΟΣΟ ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΟΙ!ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΙΟ ΖΕΣΤΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΡΩ. ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ,ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ,ΟΛΑ ΚΑΛΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΗΝΑ ,ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ.....ΣΟΦΙΑ

Momma's daily life είπε...

Τα είπες όλα! οι αγαπημένοι μας άνθρωποι να ειναι καλά και κοντά μας! και τα ανθρωπάκια μας πάντα γερά και ευτυχισμένα! απο δουλειές και άγχη άλλο τίποτα....με χαλάρωσες λίγο με αυτές τις φώτο γιατι ήμουν στην τσίτα!

Καλό Πάσχα οικογένεια ΚαΠα!

vailie είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΛΛΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!!!
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΟΟΟΛΟΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ!
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ...ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΦΡΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΣΚΑΕΙ ΜΥΤΗ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ ΤΗ ΓΕΥΕΣΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ!!! (ΣΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΚΟΥΓΟΜΑΙ!ΧΑΧΑΧΑ)
Α, ΒΑΛΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ 2 ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤ-ΠΑΓΚΑΖ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΑΣ ΓΙΑ ΤΠΤ ΑΛΛΟ!!!!

ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!!! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑΑΑΑΑΑ!!!!
;Ο)

Unknown είπε...

Καλό μήνα να έχουμε.
Ένα τσιπουράκι δίπλα στην θάλασσα με καλή παρέα τα παιδιά να γελάνε και να παίζουν και ένας ήλιος να μας ζεσταίνει. Τι άλλο να θέλουμε;Αυτές είναι οι χαρές της ζωής μας ας τις απολαύσουμε.

Litsa είπε...

Τι ωραία αλλαγή!
Άντε, εύχομαι από σήμερα να μείνετε σπίτι και ν' απολαύσετε τις ημέρες με τα παιδιά!
Καλό μήνα ΚαΠα

Dee Dee είπε...

Ωραιες εικονες!!! Οσο σκεφτομαι τον αντρα μου να εβλεπε τη μικρη μεσα στη θαλασσα με τα ρουχα τετοια εποχη. Νομιζω θα λυποθυμουσε πριν προλαβει να με σκοτωσει χαχαχα :):)

Πολυ καλα κανατε! Τετοιες στιγμες μενουν και γεμιζουν υπεροχες αναμνησεις τα ομορφα κεφαλακια τους :):)

Καλο μηνα και καλη δυναμη στη φιλη σου Αγγελικη!! γρηγορα να τελειωσει το βασανο της και να ειναι κοντα στο παιδακι της!!!



KidsCloud.gr είπε...

Eλευθερία, χαρά, αγάπη...
Τί άλλο για την ευτυχία;

:)

Να ζείτε συνέχεια τέτοιες στιγμές!
Καλό Μήνα! :)

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που σήμερα είμαι στη δουλειά ΜΟΝΗ -γιατί όλοι έχουν άδεια-και δεν υπάρχει λόγος να ρουφάω τη μύτη μου για να μην πάρουν χαμπάρι ότι κλαίω σαν μωρό κάθε φορά που σε διαβάζω!!!!
Αχ και να ήξερες πόση δύναμη,πόση ενέργεια,πόση θετική σκέψη προσφέρεις...
Ζηλεύω αφόρητα όλη αυτή την ξεγνοιασιά και την ευτυχία που σας χαρίζει η επαφή με τη φύση.....
Σας εύχομαι ότι καλύτερο,να περνάτε πάντα όμορφα και να ρουφάτε πάντα τις στιγμές της ζωής.....
Σας φιλώ από την τόσο μα τόσο άσχημη Αθήνα!
Εύχομαι σ εόλους τους φυλακισμένους Αθαναίους Κ Α Λ Η Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η
Αγγελική

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Οικογένεια ΚάΠα καλό μήνα και φυσικά καλό Πάσχα!!! Η απόλυτη ελευθερία... μου λείπει αυτό στους ανθρώπους... να χαίρονται το σήμερα και να μην σκέφτονται το αύριο... κι εγώ μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι καμιά φορά... και μετά με τσιμπάω και ξυπνάω... και ζω! Μου αρέσει η ζωή και χαίρομαι που μέσα από τα κείμενά σου βλέπω ότι όντως είναι όμορφη και ότι δεν είμαι εγώ η τυφλή! Ευχαριστούμε που μας το θυμίζεις!!!Callie by anthomeli

mommyinhappiness είπε...

Καλό μήνα Κατερίνα μου! Δεν μπορείς να φανταστείς τι αίσθημα ελευθερίας και ξεγνοιασιάς μου έβγαλε αυτή σου η ανάρτηση!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλό μήνα σας εύχομαι! Να περνάτε πάντα τόσο τέλεια! Η νέα φωτογραφική έκανε τα θαύματά της πάλι!
Να ρωτήσω μήπως έκανε κάτι και βλέπω το blog σας λίγο μεγενθυμένο; Την δεξιά στήλη την βλέπω μισή
Kathy by anthomeli

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Μήπως με το shabby που έβαλες άλλαξε κάτι; Δες το λίγο
Kathy by anthomeli

Owl Mommy Βέρα είπε...

Αχ, σαν να μύρισε λίγο θαλασσίτσα! Άντε και καλό μας μήνα!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες φωτος
Καλό μήνα
Καλή Ανάστση και Καλό Πάσχα
Φιλάκια ...

TzinaVarotsi είπε...

Καλό μήνα, Καλή Ανάσταση, κάθε χαρά σε σένα και την οικογένειά σου :-)

Βενετία είπε...

Καλό μήνα Γλυκιά μου.... Τί όμορφες στιγμές...! Μακάρι το ΄΄μαζί΄΄ να κρατήσει για πάντα... Σας το εύχομαι ολόψυχα..! Κι εμείς σήμερα, μιας και προσωπικά είχαμε αργία στη δουλειά, πέρασα όλη τη μέρα μαζί με τα παιδιά μου...! Πόσο το ευχαριστήθηκα! Εύχομαι να πάνε όλα καλά για την Αγγελική...

4 seasons είπε...

Καλό Μήνα Κατερινα,πλέον όταν σε διαβάζω ακούω και τον ήχο της φωνής σου κι ειναι μαγικό όλο αυτό!

xara είπε...

καλο μηνα κατερινα..πραγματι η ευτυχια ειναι τοσο διπλα μας και μερικες φορες δεν τη βλεπουμε..

Αφροδίτη είπε...

Τί να πρωτοσχολιάσω...Το κάλεσμα από φίλους, την καλή παρέα, την παιδική ανεμελιά, το χαμόγελο στα χείλη των γονιών? Όλα ανεκτίμητα. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, όπως ακριβώς οι στιγμές σας. Καλό Μάη, Κατερίνα μου!
Αγγελική, όλο αυτό το μοναχικό σου ταξίδι είναι "η συναισθηματική σας προπόνηση" και τίποτε άλλο. Έτσι λέει η Κατερίνα και πίστεψέ την. Θα φτιάξουν όλα, θα το δεις. Σύντομα...

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Καλό μήνα αγαπημένη ΚαΠα φαμίλια!!!
Αυτή είναι η αλήθεια. Μέσα από τα παιδιά ολα μοιάζουν πιο απλά και πιο τρελά!!! Και εμείς πήγαμε στη θαλασσίτσα την Κυριακή που μας πέρασε και οι δυο αντρες του σπιτιού κολύμπησαν με τα βρακιά τους! Μάνα και κόρη, κρυουλιάρες και κομπλεξικές έκατσαν και έβρεχαν δαχτυλάκια στην ακροθαλασιά:)
Σας εύχομαι καλή Ανάσταση και φως στην ψυχή και στη ζωή σας πάντα❤❤❤

Rena Christodoulou είπε...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ!!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

Parents Land Gr είπε...

Αχ αυτή η θάλασσά σας!!! Οσο για τα παιδιά να είσαι σίγουρη ότι αυτά θα θυμούνται πιο πολύ από όλα μεγαλώνοντας. Τις απρόοπτες βόλτες με τις αταξίες που διασκεδάζουν οι μεγάλοι πιο πολύ και απο τα παιδιά.Καλή Ανασταση.

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Καλησπέρα σε όλη την οικογένεια!Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!Ελπίζω να περάσατε όμορφα...
Σήμερα ήταν μια περίεργη μέρα,ήρεμη καμία σχέση με γιορτές και πανηγύρια.Την πέρασα διαβάζοντας όσες αναρτήσεις δεν είχα καταφέρει λόγω υποχρεώσεων και ήταν αρκετές.Γέλασα,συγκινήθηκα,σας χάρηκα!
Ίσως να είναι και η πρώτη φορά στη ζωή μου που νιώθω την επιθυμία να γνωρίσω από κοντά κάποια πρόσωπα.
Τα φιλιά μου!