Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Το Decor του Φθινοπώρου I

Το Σαββατοκύριακο ήρθε και  σχεδόν έφυγε.
Ευτυχώς καταφέραμε και είδαμε τις αδερφές, τους γαμπρούς  και τα ανίψια μας και καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν αφιερωμένο στο σπίτι και στην αναδιοργάνωση του...φέραμε τα πάνω κάτω...Χαλιά, κουβέρτες, μαγειρική, συγκομιδή φρούτων είχε τα πάντα...
Το Σάββατο τακτοποιήθηκαν όλα όσα έπρεπε να γίνουν και η Κυριακή, ξεκίνησε χαλαρά με πρωινό καφεδάκι δίπλα στο τζάκι σε μια ακόμη αγαπημένη κούπα. 


"Τα ερωτευμένα χελιδόνια" από την μαγική "Τοιχογραφία της Άνοιξης" στην Σαντορίνη. Αυτή  η κούπα έχει μεγάλη συναισθηματική αξία. Είναι δημιουργία  του εργαστηρίου κεραμικής του Θεραπευτικού Προγράμματος  ΙΘΑΚΗ. (Μπορείτε να βρείτε την ιστοσελίδα στο facebook, ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ Εργαστήριο Κεραμικής & Γυαλιού).

Το πρωινό κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά η μέρα καθαρή και χωρίς βροχή και ο Πανταζής βρήκε την ευκαιρία να πάει μια βόλτα με τον Κάρλο και γύρισε κουβαλώντας απίθανους θησαυρούς!! Υπέροχα  ξερά κλαδιά, πλατανόφυλλα, καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς, άγρια βατόμουρα... Πανέμορφα.

Προσπαθώντας να σώσει από τον Κάρλο τους καρπούς της τριανατφυλλιάς.Τους τρώει με μανία!!

Έτσι λοιπόν συνεχίστηκε ο φθινοπωρινός στολισμός του σπιτιού, που άρχισε μέρες πριν, όταν αγόρασα αυτά τα κομμάτια σατέν και το στεφάνι από φελιζόλ με στόχο να φτιάξω ένα φθινοπωρινό στεφάνι αντικαθιστώντας το καλοκαιρινό. (δείτε το καλοκαιρινό στην ανάρτηση "Ολα τα όμορφα πράγματα")


Τύλιξα τα κομμάτια γύρω από το φελιζόλ, κόλλησα πλατανόφυλλα και καρπούς φθινοπωρινούς με θερμόκολα και να το αποτέλεσμα.



Τα άγρια βατόμουρα στόλισαν τον πάγκο της κουζίνας. Η κανάτα είναι στολισμένη με τα σημαιάκια που μου χάρισε η μικρή μου αδερφή.Ορίστε και η ανάρτηση της για το συγκεκριμένο θέμα: http://fraulitsasworld.blogspot.com/2011/07/blog-post_26.html


Τα πλατανόφυλλα στόλισαν  τα  παράθυρα.


Είναι όμορφα τα φθινοπωρινά χρώματα, έξω και μέσα στο σπίτι.


Οι μέρες είναι όλες ίδιες αν δεν τις εμπλουτίζουμε με αλλαγές.Κάθε φορά που υπάρχει ευκαιρία να διανθίσουμε την καθημερινότητα μας το κάνουμε. Συμφωνούμε τόσο πολύ σε αυτό, που αν ο ένας τεμπελιάζει, ο άλλος τον ξεσηκώνει...όπως έκανε ο Πανταζής σήμερα φέρνοντας μου, όλα αυτά τα καλούδια....


Να και τα υπέροχα "μπισκοτοστόλιδα" της αδερφής μου. Η δεύτερη φουρνιά που επιβίωσε γιατί η πρώτη τσακίστηκε από τα παιδιά και τους φίλους του μέσα σε μια ώρα... ttp://fraulitsasworld.blogspot.com/2011/09/blog-post_30.html

Τα παιδιά ενθουσιάζονται με τους στολισμούς και τις αλλαγές του ντεκόρ και συμμετέχουν πάντα. Μάλιστα ο Άγγελος είπε ότι είναι τόσο χαρούμενος σαν να είναι Χριστούγεννα!!
Η αλήθεια είναι πως κι εγώ έτσι νιώθω...γιορτινά!!
Κλείνω λοιπόν αυτά το όμορφο βράδυ, με ένα ποτήρι  κόκκινο Κρητικό κρασάκι, δώρο των συγγενών του γαμπρούλη μου για τα γενέθλια μου. Το συνοδεύω με κομματάκια σοκολάτας....Κρασί με εκλεκτή σοκολάτα.  Γεύση λατρεμένη, "φίνα"...όπως λέει κι ο σύντροφος...


Ο στολισμός δεν ολοκληρώθηκε...τα υπόλοιπα στην επόμενη ανάρτηση...καλή αρχή στη νέα εβδομάδα αλλά μέχρι τότε....ας απολαύσουμε τις συγκλονιστικές αυτές γεύσεις και τη βραδιά που φεύγει!!

                Κατερίνα  και Πανταζής

18 σχόλια:

Angelique είπε...

Πω, πω πολλές αλλαγές στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο!!
Τέλεια φθινοπωρινά χρώματα!!
Καλή βδομάδα να έχετε!!

Angelique είπε...

Α!Δεν ήξερα ότι η Λίτσα είναι αδερφή σου!!Τι καλλιτεχνική οικογένεια είστε εσείς!!Χα,χα!

Litsa είπε...

Από που ν'αρχίσω... Αρχικά ξαφνιάστηκα ευχάριστα με την πρώτη φώτο, η κούπα και πίσω το τζάκι αναμμένο: ακριβώς την ίδια ανέβασα κι εγώ σήμερα με άλλη κούπα (δική μου αγαπημένη). Ε τι αδερφές θα ήμασταν...
Δεν έχω λόγια για τα χρώματα κι επιτέλους βρέθηκε στεφάνι να ξεπεράσει σε ομορφιά το καλοκαιρινό! Μου φάνηκε πανέμορφο!! Δεν ξέρω αν φταίει η χειμερινή μου διάθεση...
Όσο για την τελευταία (συγκλονιστική) φώτο μπράβο είστε σωστοί καλλιτέχνες πια.Δεν πίνω κρασί, αλλά το ζήλεψα.
Τα βατόμουρα τα ΛΑΤΡΕΥΩ!!!
Περιμένω την επόμενη ανάρτηση και θα τα δω κι από κοντά!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα

Georgina είπε...

Εις υγείαν παιδιά! Καλό χειμώνα!

Λαμπρινή είπε...

Πρέπει να σου πω ότι με ξενύχτισες το βράδυ του Σαββάτου διαβάζοντας σε από την αρχή μέχρι το τέλος αλλά δεν είχα το κουράγιο να σου γράψω!!Μου άρεσε η γραφή σου,οι εικόνες σου..όλα!!Χαίρομαι πολύ που βρεθήκαμε,σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη και θα τα λέμε!!Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!Φιλιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Το στεφάνι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ..οι φωτογραφίες σου υπέροχες..ξέρεις οτι σαν φοιτήτρια ήμουν με τον Μαρινάτο στις ανασκαφές; ( τόσο γριά είμαι!!!!) έζησα υπέροχες στιγμές..είμαι απο αυτές που χαρτογράφησαν με σχέδιο το κάθε εύρημα σε ειδικά βιβλία..

My blueprint είπε...

Υπέροχα όλα, μια ζεστή ανάρτηση σε μια κρύα μέρα! Καλό Φθινόπωρο.
Δέσποινα

princess είπε...

Καλώς σας βρήκα Κατερίνα και Πανταζή! Έχετε ένα υπέροχο μπλογκ! Μ' αρέσει να βλέπω ανθρώπους να χαίρονται κάθε στιγμή της ζωής, να απολαμβάνουν ακόμη και τα πιο απλά πράγματα! Να είστε καλά και να συνεχίσετε έτσι!

Rena Christodoulou είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!!!
ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ!!
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!!!! ΤΟΣΟ ΦΩΤΕΙΝΕΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!!!
ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!
ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ!!!!!!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

χρυσάνθη είπε...

Μου αρέσει πάρα πολύ που αλλάζεις τον διάκοσμο του σπιτιού σου ανάλογα με τις εποχές!!!Μπράβο!!Ομορφες και ζεστές εικόνες παου βγάζουν αγάπη !!
Καλή εβδομάδα!

myStickland είπε...

καλή εβδομάδα να έχουμε..κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει και πιο κοντά στην πιο όμορφη γιορτή του έτους..τα χριστούγεννα!!μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες..το στεφάνι είναι απίθανο!!

koralee είπε...

Thank you so much for visiting me the other day...your blog is lovely! All the Autumn joy around your home...I so love your wreath. Hugs from Canada. xoxoxo

Esta de moda είπε...

Mπήκε το φθινόπωρο στο σπίτι σας!!!
Καλή εβδομάδα!!!
Τέλειο το blog!!!
follow me :http://estade-moda.blogspot.com/

maya =^o^= είπε...

μόλις έγινα αναγνώστρια και της αδερφής σου!!τι όμορφα πράγματα που φτιάχνετε!!! :))

Andria είπε...

Χαίρομαι όταν αγαπημένα μπλογκ γρήγορα γίνονται γνωστά και αγαπιούνται! Συνέχισε να μας ταξιδεύεις με τις όμορφες εικόνες σου στην όμορφη ζωή σου!!!

Μαριάννα είπε...

Καλημερα!!!Τι ομορφα πραγματακια φτιάχνεις? ολα ειναι τοσο ομορφα και πολυ προσεγμενα! Μπραβο σου!!!!

Fanypap είπε...

Χρόνια πολλά γλυκειά μανούλα!!!απίθανες όλες οι φωτογραφίες σου, έχει δίκιο η Μαρία, και το μπλοκ σου υπέροχο!!!μπράβο σου! φιλάκια.