Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ο αόρατος κύκλος...

Πριν λίγα χρόνια είχα την τιμή να συμμετάσχω σε μια καμπάνια της θεατρικής ομάδας Κύκλος Ζωής με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και την βία κατά των γυναικών.
Ακολουθήσαν ημερίδες, συναντήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις και μια παράσταση που ανέβαινε για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές με μεγάλη επιτυχία. Εκεί  παρουσίασα για πρώτη φορά την εισήγηση με τίτλο "ο αόρατος κύκλος".


Από όλο αυτό το υπεροχο project μιας ομάδας τρελών εθελοντών και γενναίων εθελοντριών μέλη του Κοινωνικού συλλόγου  Δέντρο Ζωής, όπου έχω την χαρά να ανήκω και του πρωτομάστορα, εμπνευστή, σκηνοθέτη και φίλου Βησσαρίωνα Σάκκου, προέκυψε μια υπέροχη εμπειρία και πολύ υλικό που έγινε η μαγιά για να δημιουργηθεί  με τη βοήθεια του Άγγελου Δεληγκά, ενός ακόμη εθελοντή και υπέροχου καλλιτέχνη το παρακάτω βίντεο. Οι άνθρωποι που πέρασαν από τις παρατάσεις και όλες αυτές τις δράσεις πολλοί. Αμέτρητοι. Φωτογράφοι, ερασιτέχνες ηθοποιοί, μουσικοί, φροντιστές, ηλεκτρολόγοι, ηχολήπτες και πόσοι ακόμη, που εργάσθηκαν εθελοντικά από το υστέρημα του χρόνου τους! Τα ονόματα τους καταγράφονται όλα στην ιστοσελίδα του Κύκλου Ζωής. Μια παρέα ενθουσιασμένων ερασιτεχνών που βρήκε τον τρόπο να καταθέσει χρόνο κι ενέργεια περνώντας  ταυτόχρονα, ένα σπουδαίο μήνυμα.
Στόχος όλου αυτού του εγχειρήματος που κρατά χρόνια, να ενισχύσει οικονομικά δομές που μας χρειάζονται, μα πάνω από όλα,  να κινητοποιήσει, να αφυπνίσει, να σπάσει την αόρατο κύκλο! Γιατί, δεν φτάνει μόνο να μιλούν τα θύματα πρέπει να μιλήσουμε όλοι! Ιδίως σαν τα θύματα δεν έχουν φωνή!

Με χαρά το μοιράζομαι μαζί σας ως δώρο μιας ξεχωριστής ημέρας...Σήμερα, 25η Νοέμβρη, είναι η γιορτή μου και τα γενέθλια του Βησσαρίωνα. Ταυτόχρονα σήμερα είναι  η Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών! Μια ημέρα σπουδαία για όλους μας!!!
Ας βγούμε μπροστά. Η σιωπή μας κούρασε και δεν βγάζει πουθενά. Είμαστε πια θυμωμένες από τα τόσα χρόνια σιωπής. Η σιωπή μας έγινε ποτάμι που φούσκωσε και μας πνιγεί! 
Θα μιλάμε και θα φωνάζουμε και θα φωνάζουμε δυνατά! Θα μάθουμε και στις κόρες μας να φωνάζουν, θα μάθουμε και στις εγγονές μας, να έχουν φωνή και θα φωνάζουμε μαζί! και στις φωνές μας θα ζουν όλες εκείνες που  δολοφονήθηκαν, βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν επειδή γεννήθηκαν γυναίκες. Όλες εκείνες που χάθηκαν για πάντα κι η ζωή τους είχε αξία!

Η κάθε δολοφονία μας αφορά. Αφορά εμάς, τους γιους μας και τις κόρες μας.  Ας σπάσουμε τον αόρατο κύκλο. Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί. 

Καλημέρα αγαπημένοι...Καμία γυναίκα μόνη...

Διαβάστε παρακάτω προηγούμενες αναρτήσεις για την βία κατά των γυναικών:
Αγαπημένε μου μπαμπά

Δεν υπάρχουν σχόλια: