Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Burn out! Το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης!

Η πρώτη ανάρτηση της νέας χρονιάς είναι η εκπομπή που κάναμε μαζί με την Δέσποινα Κανάκογλου και το Giati oxi τον Νοέμβριο στις αρχές του δεύτερου lockdown. Την Δέσποινα, απίθανα ταλαντούχα, podcaster  την αγαπώ, τη θαυμάζω και την σέβομαι πολύ ως επαγγελματία και ως άνθρωπο και οι συζητήσεις μας έχουν μια αγάπη, μια οικειότητα και μια τρομερή επικέντρωση στην ουσία, στο μέσα μας, όπου συχνά καταλήγουν να έχουν σχεδόν αυτογνωσιακό χαρακτήρα κι αυτό είναι κάτι που αγαπώ.

Αυτή τη φορά, ο στόχος μας ήταν να μιλήσουμε για το Σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης με αφορμή τους ανθρώπους που  δουλεύουν στα κόκκινα….κι όπως γίνεται κάθε φορά που συζητάμε με την αγαπημένη Δέσποινα, καταλήξαμε να μιλάμε για τα πάντα!

Για την ζωή, για το φόβο, για το άγχος, για το αξιακό μας σύστημα, για την αυτοφροντίδα, για την αλληλοβοήθεια, για την επιβίωση σε μια ακόμη δύσκολη συνθήκη, για το μαζί!

Τελικά για ακόμη μια φορά καταλήξαμε πως όλοι έχουμε καεί. Όλοι έχουμε τσουρουφλιστεί στον εργασιακό μας χώρο και όχι μόνο. Ακούγοντας ξανά την συζήτηση μας συγκινήθηκα. Το μυστικό σε όλα τελικά είναι η αποδοχή της ανθρώπινης φύσης μας…

Όπως άλλωστε έγραψε κι ο συγγραφέας και δημιουργός  Michael Gungor  “Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε αλλά όχι τα πάντα… Το burnout συμβαίνει όταν αποφεύγεις να είσαι άνθρωπος για πολύ καιρό”  

Ακούστε εδώ την Εκπομπή: Burn out  Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης



Καλημέρα αγαπημένοι! Καλή χρονιά με υγεία πνευματικότητα, φως κι εσωτερικότητα. Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να αρχίσουμε την νέα χρονιά σε ετούτο εδώ το blog.  Το νου μας λοιπόν σε κάθε είδους τσουρουφλίσματα. 

Ανασκουμπωθείτε….Ξεκινάμε!!!!!
                                                                                                Κατερίνα

Βρείτε εδώ κι ακούστε παλιότερες συζητήσεις μας με τη Δέσποινα


1 σχόλιο:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλη μου Καλή Χρονιά εύχομαι για αρχή και μετά σκέπτομαι πως οι αρχαίοι μας ότι έλεγαν ήταν σωστό. Παν μέτρο άριστον.. σε όλα ακόμα και στη δουλειά ακόμα περισσότερο γιατί τα βράδια την κουβαλούμε στο μυαλό μας, μαζί μας τις έννοιες και τα προβλήματα και αυτό είναι κακό. Βέβαια όταν η εργασία μας είναι κομμάτι μας, μας κάνει ευτυχισμένους μας δίνει ώθηση να τη κάνουμε μέρος του ίδιου του εαυτού μας.