Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Το Σύμπαν Που Αγάπησα!


Ημέρα των φίλων λοιπόν και γράφει η Βέτα!
Την Βέτα από το Σχολείο της Φύσης την ξέρετε πια όλοι.

Η Βέτα Γεωργιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τετράλοφο Κοζάνης, μέσα στις μυρωδιές του χωριού, στους ήχους της παρέας και τη φροντίδα της γειτονιάς. Μέσα από αυτές τις παραστάσεις σπούδασε Παιδαγωγικά και έγινε σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών. 

Για είκοσι δύο χρόνια εργαζόταν ως Νηπιαγωγός στο δημόσιο, ώσπου εννέα χρόνια πριν αποφάσισε να πραγματοποιήσει το δικό της παιδαγωγικό όνειρο. «Το Σχολειό της Φύσης», ένα σχολείο στη φύση, το οποίο θα αναπτύσσει τον άνθρωπο ως ολότητα. Ένα διαρκές ταξίδι αναζήτησης του εαυτού για μαθητές, γονείς, δασκάλους αλλά και για την ίδια, που δεν σταματά ποτέ να μαθαίνει και να αλλάζει.

Στις 5 Μαρτίου, η δική μας Βέτα θα κάνει παρουσίαση στο TED-x Kavala...οπότε όσοι  θα βρίσκεστε εκεί,  θα έχετε την χαρά  να την απολαύσετε!

Είναι χαρά και τιμή για εμένα το ότι είναι φίλη αγαπημένη και σήμερα θέλει να κάνει ένα κάλεσμα για μια σημαντική διοργάνωση του Σχολειού της Φύσης.

Το Σύμπαν που αγάπησα - Η Πλάνη Των Αισθήσεων

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να έχουμε τον καθηγητή Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνο Δανέζη, γνωστό σε όλους κυρίως από τις εκπομπές στην ΕΤ3 "το σύμπαν που αγάπησα" στο Σχολειό της Φύσης, την Κυριακή 6/3/2016 και ώρα 11π.μ για να μας μιλήσει για το πως οι αισθήσεις μας περιορίζουν την αντίληψη μας γιαυτό που πραγματικά υπάρχει γύρω μας. 

Γιατί αν πραγματικά "βλέπαμε" άλλα θα ήταν αυτά που θα αντιλαμβανόμασταν και τα οποία η φυσική πια μας τα εξηγεί με επιστημονικό τρόπο.

Οφείλω να πω πως όταν άκουσα τον Δανέζη,πριν 5 χρόνια από κοντά, ήταν σαν να άνοιξε ένα άλλο κεφάλαιο στη ζωή μου γιατί όσα διαισθανόμουν άρχισα πια να τα αντιλαμβάνομαι και επιστημονικά. 
Ως άνθρωποι μεγαλωμένοι δυτικότροπα, χρειαζόμαστε την απόδειξη, θέλουμε επιβεβαίωση. 

Ο Δανέζης μας τη δίνει με τον καλύτερο τρόπο και μέσα από αυτή τη γνώση βεβαιώνεσαι πια πως είμαστε ενωμένοι και συνδεδεμένοι και πως αυτή είναι η κατάσταση του ανθρώπου που του προσφέρει χαρά και ευδαιμονία. Γιατί αυτή είναι η φυσική μας κατάσταση. Απλά δεν το βλέπουμε!!!

Είναι από τις πιο σημαντικές ομιλίες του σχολείου και η συμμετοχή σας είναι σημαντική για εσάς και για την εκπαίδευση των παιδιών σας.
Το Σάββατο 5/3/2016 είναι η ομιλία του στο Πολυτεχνείο!!!

Κυριακή 6/3/2016 και ώρα 11π.μ  στο Σχολείο της Φύσης στον Τρίλοφο. Σας περιμένουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: