Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το πιο όμορφο τριήμερο του χρόνου!

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι για εμάς το ομορφότερο της χρονιάς, γιατί είναι μέσα του τα γενέθλια του μπαμπά του σπιτιού μας. Είναι τόσο παράξενο πως με το που μπαίνει στη ζωή σου ένας νέος άνθρωπος κάποιες ημέρες αποκτούν νέα βαρύτητα. Έτσι από την στιγμή που αγάπησα τον Πα, η γιορτή του Αη Δημήτρη κι η εθνική επέτειος του ΟΧΙ, συνδέθηκαν αποκλειστικά με εκείνον, αφού ανάμεσα τους γεννήθηκε.


Το περιμέναμε και πάλι λοιπόν το τριήμερο με μεγάλο ενθουσιασμό και πολλά πολλά σχέδια. Ο καιρός μας έκανε τη χάρη και μπόρεσαν να χωρέσουν όλα μέσα σε λίγες ημέρες. Συνήθως οι ημέρες αυτές ξεκινούν με ένταση. Να προλάβουμε όλα τα "πρέπει", όλα τα αναγκαία, για να μπορούμε να έχουμε ελεύθερο χρόνο και να χαρούμε μετά...κι όλα βέβαια τα στραβά βρίσκουν την ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια. Ναι! Ο γνωστός νόμος... 
Όμως ο Πα είχε γενέθλια και έπρεπε να περάσει καλά, έπρεπε να γιορτάσουμε, έπρεπε να του δώσουμε χαρά. Η γιορτή άρχισε το προηγούμενο βράδυ που τα παιδιά ξεσηκώθηκαν για να κάνουμε ρυζόγαλα και κεικάκια. Δεν γίνεται να είμαστε σπίτι και να γιορτάζουμε χωρίς την φθινοπωρινή και πικάντικη μυρωδιά της κανέλας στο ζεστό ρυζόγαλο ή την μυρωδιά των φρεσκοψημένων γλυκών που μόλις βγήκαν από το φούρνο. Τα παιδιά ήθελαν να νιώσουν τη γιορτή και γιορτή χωρίς γιορτινές μυρωδιές απλά δεν γίνεται! Άλλωστε θα πηγαίναμε εκδρομή και θέλαμε κάτι για το δρόμο...


Τα γενέθλια είναι ημέρα σημαντική για όλους μας. Η ξεχωριστή ημέρα του κάθε εορταζόμενου. Το πρωινό παραγγελία. Τα αγαπημένα του..τηγανίτες με μπόλικο μυρωδάτο μέλι από άνθη βελανιδιάς και καστανιάς. 


Μετά από το πρωινό του, το αγόρι που γιόρταζε αποφάσισε βουνό και βρήκαμε την ευκαιρία να ανέβουμε στον Ταξιάρχη για έναν Φθινοπωρινό περίπατο με διάλειμμα για ένα ζεστό τσάι στο δάσος. Αφήσαμε ξεκινώντας, τους 14 βαθμούς και μέσα σε σαράντα λεπτά καθώς ανεβαίναμε πέσαμε στους 4...Το κρύο ήταν απλά εντυπωσιακό!


Ήμαστε τυχεροί που έχουμε όλη αυτή την απίθανη ομορφιά τριγύρω. Τα έλατα πελώρια και τόσο πυκνά που σχεδόν δεν άφηναν το φως να μπει ανάμεσα τους 


κι από την άλλη οι βελανιδιές, οι καστανιές και τα πλατάνια γέμιζαν με ζωηρά χρώματα το τοπίο.

Όλα απλά. Δυο παιδιά που παίζουν και λασπώνονται. Πέφτουν χτυπούν και κλαίνε και μετά γελούν πάλι. Να εδώ ο μικρός κλαίει γοερά γιατί μόλις έφαγε τούμπα, ενώ ο αδερφός του γελάει...κι ως γνωστόν...έτσι αρχίζει ένας καυγάς!


Όμως ο καυγάς όπως ξαφνικά αρχίζει έτσι ξαφνικά τελειώνει, με ένα γρήγορο κυνηγητό και με μια ματιά γεμάτη περιέργεια.
Ανακαλύπτουν, μαζεύουν κάστανα, κάνουν ένα κούτσουρο παιχνίδι και γελούν με την καρδιά τους, επεξεργάζονται τα δεκάδες μανιτάρια, τρώνε άγρια μούρα και μαζεύουν κλαδιά για τα βάζα της μαμάς...Η Νίτσα από το Καζαβίτι πάντα μου λέει "όταν τα παιδιά έχουν ένταση, πήγαινε τα στο δάσος κι άφησε τα. Θα βρουν παιχνίδι. Η φύση θα τους δείξει. Η φύση θα γίνει το παιχνίδι τους..."




Διάλειμμα για τσαγάκι ζεστό και μυρωδάτο! Κανέλα και μήλο, μυρωδιές Χειμώνα. Γύρω υγρασία και χρώματα Φθινοπώρου. Γύρω μας η σιγή του δάσους και οι φωνές δυο παιδιών που τρέχουν...Γύρω μας εμείς κι η ζωή κρυμμένη παντού! Δεν μιλούσαμε.


Τους κοιτάζαμε μόνο να μαζεύουν άγρια κάστανα


και να ενθουσιάζονται με τα μανιτάρια και να γελούν...με το Στρουμφοχωριό που ζει σίγουρα κάτω από αυτό το μανιτάρι!


Τι απόλυτη ευλογία αυτό το γέλιο τους. Όρμησαν στα κεικάκια με ενθουσιασμό και δεν έμεινε ψίχουλο...
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία το μικρό αυτό πικ νικ στο δάσος, ευκαιρία για εξερεύνηση και περισυλλογή...Ευκαιρία να νιώσουμε όλοι μαζί τις αλλαγές του καιρού και των εποχών με όλες μας τις αισθήσεις.



Το βουνό υπέροχο, γεμάτο μυρωδιές κι υποσχέσεις και προσφορά για μικρές μαγικές ανακαλύψεις για όλους μας...




Κι ύστερα γυρίζουμε σπίτι αποκαμωμένα και το φαγητό που μας περιμένει στο φούρνο  γίνεται θεσπέσιο επειδή η βόλτα μας πείνασε και μας εξάντλησε. 

Οι ταβέρνες γεμάτες μας εμείς τις προσπεράσαμε όλες...για να φτάσουμε σπίτι. Να απολαύσουμε με ένα ποτήρι κρασί το χοιρινό με πατατούλες που μας περίμενε φρεσκοψημένο στο φούρνο.  Να χαρούμε το στολισμένο με τα φρέσκα κλαδιά σπίτι μας.


Να χωθούμε κάτω από τις κουβέρτες, να ακούμε τη φωτιά να τριζοβολά στο αναμμένο τζάκι, 


να ψήσουμε κάστανα και να πιούμε το μυρωδάτο καφέ μας το απόγευμα με ένα κομμάτι από το γλυκό του μπαμπά.



Η τούρτα του ήταν έκπληξη...Η πιο εύκολη τούρτα στον κόσμο...κι η πιο γευστική! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν μόλις είδαν τα σημαιάκια...Έμοιαζαν με τα σημαιάκια των πολεμικών πλοίων που γιόρταζαν στο λιμάνι! 




Τα επισκέφτηκαν με τον μπαμπά τους και γύρισαν με τα μάτια λαμπερά. "Είδαμε το υποβρύχιο...το πλοίο ήταν τεράστιο...οι φρεγάτες είχαν τόσο μεγάλες πόρτες..." μου μιλούσαν για ώρα για την μοναδική τους εμπειρία!

Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε κι είχε βάλει τα καλά της...κι είναι πανέμορφη τέτοιες ημέρες. Σαν βγαλμένη από ταινία.

Το τριήμερο του μπαμπά μας είχε τα πάντα...και φέτος μπορεί τα γενέθλια του να μην τα γιόρτασε με κόσμο πολύ και φίλους και παρέες, μα τα γιόρτασε μαζί μας.Στον κλειστό μας κύκλο.  Κι όταν το βράδυ μαζευτήκαμε για να σβήσει τα κεράκια του κάνοντας μια ευχή, έκανα κι εγώ μια ευχή μαζί του...για εκείνον...Πάντα και για πάντα! Σαν το όνομα του.


Σαν βράδιασε τα κεριά στο σπίτι, άναψαν. 


Μια σπιτική  φρεσκοψημένη πίτσα, με κρασάκι δίπλα στη φωτιά και παιχνίδι με τα παιδιά. 


Πάντα μαλώνουμε, όταν παίζουμε. Πάντα! Τέσσερις ανταγωνιστικοί άνθρωποι μαζί...δύσκολα τα πράγματα. Παίξαμε bowling σε τηλεπαιχνίδι και μας νίκησε ο μικρός...και οι φωνές του μεγάλου ηχούσαν για ώρα, ενώ η λέξη "αδικία" ακούστηκε τουλάχιστον 128 φορές!!!

Μετά τραγούδησαν στο μπαμπά τους το happy birthday στη γλώσσα των minions. Ήταν συγκλονιστικοί! 
Εκείνος γελούσε βροντερά κι εκείνοι τα έδωσαν όλα στη μικρή τους παράσταση.Την κατέγραψα όλη σε βίντεο και την έχω δει άλλες δέκα φορές και κάθε φορά γελάω και συγκινούμαι...Βαθιά κι ειλικρινά. 
Γελάω και νιώθω ευγνωμοσύνη που και φέτος γιορτάσαμε τα γενέθλια του πολύτιμου μπαμπά μας...Του ανθρώπου που έδωσε άλλο νόημα στο γιορτινό αυτό τριήμερο...Το πιο όμορφο του χρόνου!
Καλημέρα αγαπημένοι...ευχές για υγεία, σε όλους. Πάντα και για πάντα!Σαν το όνομα του αγαπημένου μας...
                                                                                                 Κατερίνα

Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog KaPaworld. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια των δημιουργών τους. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

24 σχόλια:

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

χρόνια πολλα Κατερίνα μου!! Να τον χαίρεστε τον μπαμπά σας!! Τι υπεροχο εορταστικο τριήμερο.. Γιορτινό οικογενειακο και χαρουμενο!! Και του χρόνου!!! πολλα φιλια

Dee Dee είπε...

Να τον χαιρεστε Κατερινα μου. Παντα υγιης και ευτυχισμενος και δημιουργικος και δραστηριος με πολλη εμπνευση και μαγεια στη ζωη του!!!
Υπεροχη εκδρομη στον Ταξιαρχη....οταν ξαναπατε πες μου να σου πω που θα πατε για καφε στη χοβολη μετα στην Αρναια. Θα σε στειλω στον παιδικο αγαπημενο μου φιλο :)

Καλο Σαββατοκυριακο!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλά αν και ήμουν σίγουρη για την βαθιά αγάπη στο άντρα σου... με αυτή την άναρτηση ένιωσα το love is in the air... έστω κι αν είστε... married with children, χαχα!!! Να το χαίρεσαι το τρελό αγόρι σου και πάντα να μιλάς για αυτόν με τέτοια αγάπη! ΟΙ φωτογραφίες οπως πάντα καθηλωτικές! Μεγάλο φιλί! Κάλη

Parents Land Gr είπε...

Καταρχάς να χαιρεσαι τον αντρούλη σου. Γερός, ευτυχισμένος να ειναι. Η αρχή της ανάρτησής σου μου εδειξε πόσο ιδιες συνηθειες εχετε με την αδερφή σου αν και φαινεστε τοσο διαφορετικές. Ειμαι σιγουρη οτι σας λειπουν και ευχομαι να εχετε πολλες ευκαιρίες να τα λέτε. Οι φωτογραφίες από την φυση ειναι μαγικές!!!! Οσο για την αδικία και σε εμας ακουγεται το ίδιο συχνά. Πολλά φιλάκια.

Litsa είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά αγαπημένε Πα, πάντα και για πάντα! Χρόνια καλά με βόλτες, εμπειρίες και βροντερά γέλια! Ανυπομονώ να δω το βιντεάκι με τα παιδιά!
Σας φιλούμε οικογενειακώς!

Χρυσαυγή είπε...

Να ζησει !!!!!!!!!
Να είστε όλοι πάντα τόσο ευτυχισμενοι. Όχι λιγότερο, ούτε και περισσότερο, γιατί περισσότερο νιώθω πως δεν υπάρχει.

Αλλο ένα αξέχαστο "γεννέθλιο" πέρασε και το κάνατε μαγικό και ξεχωριστό όπως κάθε ένα προηγούμενο.

Να ζήσετε όλοι μαζί ευτυχισμένοι!

Αφροδίτη είπε...

Όλα τα συναισθήματα, όλες οι εικόνες, όλες οι φωνές και τα γέλια της μαγικής βόλτας σας.... καθρεφτισμένα στο κόκκινο τσάι της άλικης κούπας σου. Με καθήλωσε αυτή η φωτογραφία. Κινηματογραφική λήψη με πρωταγωνιστές μια οικογένεια και μια γιορτή! Απλά υπέροχη! Την λάτρεψα.... Χρόνια Πολλά, Χρόνια Μαγικά, Πανταζή!

Βενετία είπε...

Να ζήσει, να ζλησει και να ζει...παντα και για Παντα... ! Χρόνια πολλά με υγεία, γέλια και χαρά στα πρόσωπα σας - αγαπημένα μας πρόσωπα. Πολλά πολλά φιλιά..!

Κούλλα είπε...

Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου Κατερίνα μου!!!
Τις ωραίες στιγμές της ζωής μας εμείς τις καθορίζουμε και εσείς ξέρετε πολύ καλά να το κάνετε αυτό. Άσε που δίνεται και σε μας ώθηση να 'ξυπνήσουμε'. Τέλειες φωτογραφίες. Συνεχίστε έτσι...

Φλώρα είπε...

Να τον χαίρεστετον μπαμπά σας τον Πα... Γερός κι ευτυχισμένος πάντα και για πάντα!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Πως γίνεται κάθε φορά που σχολιάζω να θέλω να γράψω όσα είπε η αδελφή μου;
Πραγματικά θα συμφωνήσω μαζί της αλλά ταυτόχρονα θα ευχηθώ να το αγαπάς τόσο για πάντα!
Οι εικόνες σας υπέροχες!!! Δεν έχω λόγια! Τι υπέροχο τριήμερο! Και του χρόνου αγαπημένοι μας ΚαΠα!
Kathy by anthomeli

Teteel είπε...

Χρόνια του Πολλά!
Πάντα Ευτυχισμενοι Όλοι Μαζί!

lolipopfamily είπε...

Κατερίνα μου έχω να πω πως έχεις ομορφύνει επικινδυνα. Πρωτα αδυνάτισες και τώρα το μαλλί....Όσο για το αγόρι να είναι πολύχρονος. Πολλά φιλιά αγαπημένοι ΚαΠα

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Χρόνια πολλά στον τυχερό και υπέροχο σύζυγο Πα!!! Να είναι γερός, δημιυοργικός και βαθιά ευτυχισμένος μαζί σου, μαζί σας, για Πα-ντα!!!!
Μαγικές εικόνες, μαγικές στιγμές!! Κάθομαι και τις χαζεύω Κατερινάκι!!!!
Αχ και αυτή η επαφή σας με τη φύση ευλογημένη. Η κουβέντα της Νίτσας, πόσο σωστή. Πάντα βρίσκουν κάτι να κάνουν τα μικρά μας αγρίμια.
Να περνάτε μοναδικά ΚαΠα φάμιλυ!!!!

Nasia είπε...

Να τα εκατοστήσει τ'αγόρι σου ,να δείτε μαζί τα μικρά αγόρια σας όπως επιθυμειτε κι όπως επιθυμούν αυτά ,ως και τα δικά τους γεράματα!
Κατερίνα αδυνάτισες ,εισαι μια κούκλα ! Και πριν ήσουν φυσικά,αλλά θαυμάζω την αυτοσυκράτησή σου στη δίαιτά σου!
Πες πες με έχεις κάνει να ξαμολιέμαι στα δάση να βρω κλαδιά να στολίσω για 1η φορά τα βάζα μου με κάτι τέτοιο κι όποιο βλέπω να σκέφτομαι αν θα άρεσε και σ'εσένα !Αυτά μας έχεις κάνει ! χαχαχαχα
πολλά φιλιά!

Nasia είπε...

''αυτοσυγκράτηση''

Ανώνυμος είπε...

κατερινα, καλησπέρα!!!συγνωμη για τον ενικο, αλλα διαβαζω τη σελιδα σου τοοοοσο καιρο και είναι σαν να σε ξερω!!!μακαρι να σε γνωριζα από κοντα, γιατι φαινεσαι καταπληκτικος ανθρωπος και λειπουν στις μερες μας τοσο ΩΡΑΙΟΙ ανθρωποι!γραφεις πραγματικα υπεροχα, και μπαινω καθημερινα με αγωνια να δω καποιο νέο σου κειμενο για να ταξιδεψω....
συγχαρητηρια για την ομορφη οικογενεια σου, για τη σημασια που δινετε στις καθημερινες "μικρες " στιγμες και για την χαρα που μας δινεις μοιραζοντας τις!!!!αποτελουν μαθηματα μιας ευτυχισμένης ζωης.....
να ειστε ολοι καλα!!!!!
Βανεσσα

Yianna Panou είπε...

Απλά δεν υπάρχεις... Να τον χαίρεσαι. Ήταν σιγουρα μια υπέροχη μέρα και την αποτύπωσες επάξια.. <3 Σε φιλώ γλυκά

Vaya είπε...

Nα χαίρεστε τον μπαμπά και σύντροφο! Και να είστε πάντα μαζί, αγαπημένοι και ενωμένοι. Όμορφες εικόνες από φύση και σπιτική ζωή. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Να είστε καλά!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες φωτος
Φιλάκια ...

ikaxela είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα!!! Τι ωραία που ζείτε κοντά στη φύση. Να τον χαίρεστε τον μπαμπά σας και του χρόνου με υγεία! Φιλιά

elenh είπε...

tha to ksanapw,paramythenia oikogeneia.na eiste panta kala me ygeia.

Δέσποινα είπε...

Όπως πάντα με μάγεψαν οι εικόνες σου! Να τον χαίρεστε, να είστε πάντα καλά και να περνάτε όμορφα!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Βρε, βρε.. Χρόνια Πολλά στο μεγάλο τρελό αγόρι! Να'στε πάντα καλά, να γιορτάζετε έτσι δημιουργικά και οικογενειακά! Έχω τρελαθεί με τις εικόνες.. μου'ρχεται να πάω τώρα στην Πάρνηθα :-)