Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα Advent Candles...

Έτσι ονομάζονται τα τέσσερα κεριά που το καθένα τους αντιπροσωπεύει και μια από τις τέσσερις εβδομάδες του Δεκέμβρη, μέχρι τα Χριστούγεννα.Το τι ακριβώς σημαίνει ούτε κι εγώ το ήξερα μα το έμαθα μέσα από αυτή την ανάρτηση της αδερφής μου που εξηγεί την σημασία των κεριών αυτών.

 
Έχοντας βιώματα από τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές των Γερμανών ξετρελαίνομαι να φτιάχνω όλα αυτά τα όμορφα που δημιουργούν με τα κεριά. Έτσι τα τελευταία χρόνια φτιάχνω κάθε φορά στεφάνια με τέσσερα κεριά και φρέσκα κλαδιά από έλατα. Φτιάχνω πολλά μικρά και μεγάλα και τα δωρίζω. Είναι ένα πανέμορφο και εξαιρετικά εντυπωσιακό δώρο.

2008
Πέρσι είπα για πρώτη φορά να κάνω κάτι άλλο κι έβαλα τα κεριά να στέκονται σε ανισόπεδα ξύλα για να τονιστεί η κάθε εβδομάδα με μια μικρή υψομετρική διαφορά. Μπορείτε να δείτε εδώ την απλή κατασκευή τους.


Επίσης πέρσι είχαμε κρεμάσει από το ταβάνι ένα πολύ μεγάλο στεφάνι μου έφτιαξα με κλαδιά αμπέλωπα κι ήταν πολύ πολύ όμορφο. Εντυπωσιακή ιδέα και πολύ χαρακτηριστική των Γερμανικών advent στολισμών.

Φέτος ήθελα κάτι άλλο νέο και πιο όμορφο ακόμη...και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω κεράκια λευκά, διαφορετικού ύψους κι έκανα νομίζω το πιο χαριτωμένο advent candle .

 
Μικρά κεραμικά γλαστράκια που γέμισα με άμμο και στόλισα με κορδέλες και αριθμούς που έκοψα και κόλλησα πάνω σε χάρτινα αστεράκια.






 
 

Όλα μαζί τα έβαλα μέσα σε μια παλιά μακρόστενη κορνίζα για φωτογραφίες και βέβαια τα στόλισα με κλαδιά γκρι τούγιας που με ξετρελαίνει το βαθύ της χρώμα και τα πασπάλισα με συνθετικό χιόνι...







 

Το αποτέλεσμα εμένα με ενθουσίασε κι όχι μόνο εμένα δηλαδή. Τα παιδιά μόλις το είδαν έκαναν "ουάαααα" και το περιεργάστηκαν για λίγο με μάτια λαμπερά. Πόσο αρέσει στα παιδιά το στολισμένο σπίτι....



Πόσο αρέσει και σε εμάς...

Καλημέρα αγαπημένοι, φτιάξτε  μικρές ομορφιές και στολίστε. Ξέρετε  με τι! Κουκουνάρια, κλαδιά, ξηρούς και φρέσκους καρπούς...τα γνωστά. Κάνουν το σπίτι να μυρίζει φρεσκάδα...σαν ψιλόβροχο σε νοτισμένο ελατόδασος...
Μυρωδιά γαλήνης...


Μετράμε κιόλας την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη στο αναμμένο μας λαμπερό κεράκι...


Καλημέρα λοιπόν!!!
                                                                                                 Κατερίνα

14 σχόλια:

Momma's daily life είπε...

Καλημέρα!
Νομιζω ότι τα φετινά σου κεριά είναι τα καλύτερα! καλές γιορτές να έχουμε.

Litsa είπε...

Πράγματι φέτος είναι ονειρεμένα τα κεριά σου! Κουκλίστικα! Και οι φωτογραφίες με το δέντρο από πίσω είναι τόσο όμορφες...
Και του χρόνου!
Καλημέρα και φιλιά

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

υπέροχα!! κι εμενα μου άρεσαν τα φετινά περισσότερο απ'όλα!! φιλιά

Vaya είπε...

Καλημέρα! Πολύ όμορφα τα κεράκια σου Κατερίνα. Λέω φέτος να υλοποιήσω κι εγώ κατι αντίστοιχο μετά από τη δική σας έμπνευση!

Unknown είπε...

Ομολογω οτι κατι τετοιες μερες σαν τα Χρσιτουγεννα ειναι αφορμη να επισκεφτει κανεις το ιστολογιο σου,καθως θα βρει οτι ακριβως ψαχνει να του γεννησει τα χριστουγεννα μεσα του και στο σπιτι του!με τοσα υλικα που βρισκεις γυρω απο το σπιτι σου (πραγμα δυσκολο για μας τους αθηναιους) και με την ορεξη και το μερακι που εχεις φτιαχνεις πραγματακια πιο ζηλευτα απο καθε μαγαζι με εποχιακα,γιατι ειναι φυσικα και καρδιακα πανω απ'ολα!Καλα Χριστουγεννα σε σενα και στην οικογενια!ειμαι σιγουρη οτι θα σκαρφιστειτε (και η αδερφη μαζι) πολλα ακομα μεχρι την αλλαγη του χρονου!αναμενουμε!

Dee Dee είπε...

Δεν ειμαι καθολου παρατηρητικη βρε παιδι μου. Διαβασα το σχολιο της Λιτσας κι αναρωτηθηκα που φαινεται το δεντρο :) Ξαναειδα τις φωτογραφιες και το ειδα χαχα.

Υπεροχα τα κερια σου Κατερινα μου. Μου αρεσε αυτο το εθιμο των γερμανων. Σκεφτομουν να το κανω κι εγω, αλλα θα το καιμε μονο τα Σ-Κ, επειδη καθημερινες δεν βρισκομαστε πολυ στο σπιτι. Μονο αργα το βραδυ για υπνο. Παντως πολυ λιμπιζομαι την ιδεα :)

Καλες γιορτες Κατερινα μου :)

Βενετία είπε...

Καλημέρα γλυκιά μου... Πειράζει που έχασα την πρώτη Κυριακή;;; Φιλίίί΄.....
Βενετία

fantaizi είπε...

Συχαρητηρια Κατερινα !Ειχα πολυ καιρο να μπω και ειχα ξεχασει τη υπεροχα πραγματα φταχνεις.Τα βλεπω και λεω αααα θα προσπαθησω να το φτιαξω αλλα μετα απελπιζομε και τα παραταω μπραβο σου και παλι!

Σοφία είπε...

Τι ομορφο που εγινε!Οπως παντα καταπληκτικη δουλεια!Περασε αν θες να δεις οτι υπηρξατε πηγη εμπνευσης και για μενα:http://crafts-and-me.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4.html

Σας ευχομαι απο καρδιας καλες γιορτές!

Anastasia είπε...

Πανέμορφες όλες οι συνθέσεις σου!!! Ιδιαίτερα η φετινή είναι όντως πολύ εμπνευσμένη. Δεν είχα ξανα ακούσει για τα 4 κεριά του Δεκέμβρη αλλά μου φαίνεται εξαιρετική ιδέα.. Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

εκλεψα την ιδεα σου΄΄΄4 κερια στολιζουν το τραπεζι μου'''καλα χριστουγεννα!!!!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Διάβασα για το έθιμο αυτό! Κανονίστε αδελφές να μας το κολλησετε! Πανεμορφες οι κατασκευές αλλά και οι φώτο σου! Για να δω! ο Άι Βασίλης θα μου φέρει την φωτογραφική που ονειρέυομαι;
kathy by anthomeli

Μαρία Έλενα είπε...

Δε το είχα ακούσει ξανά αυτό το έθιμο.
Φιλάκια ...

Αφροδίτη είπε...

"...Κάνουν το σπίτι να μυρίζει φρεσκάδα...σαν ψιλόβροχο σε νοτισμένο ελατόδασος....
Μυρωδιά γαλήνης...." Υπέροχο αυτό που έγραψες. Απλά υπέροχο!