Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μικρές ιδέες για ατμόσφαιρα...σχεδόν γιορτινή!

Μπορεί να απέχουμε έναν ακόμη μήνα από τα Χριστούγεννα. Μπορεί να μην έχουμε ακόμη στολίσει το σπίτι με τα αστραφτερά Χριστουγεννιάτικα στολίδια, μα η ατμόσφαιρα στο σπίτι μας είναι γιορτινή. Η πολύτιμη ηρεμία κάποια Σάββατα ή κάποιες Κυριακές μας συνεπαίρνει και φροντίζουμε να ομορφαίνουμε τη ζωή μας με μικρές στιγμές πολυτέλειας.


Βγήκαν τα κόκκινα κεριά, βγήκαν τα αποξηραμένα φρούτα κι οι ξηροί καρποί, αρχίσαμε να ζεσταίνουμε τις φλούδες μανταρινιού για να μυρίσει το σπίτι φρεσκάδα και γιορτή.


Είναι η εποχή που οι άγριες τριανταφυλλιές έχουν την τιμητική τους κι εμείς απλά αγαπάμε αυτούς τους κατακόκκινους καρπούς για πολλούς  λόγους. Και για την ομορφιά και για τα  βραδινά μας ροφήματα με τους ξινούς καρπούς που είναι βόμβες βιταμινών C. Οπότε άγριες τριανταφυλλιές παντού!!!




Τα παιδιά τρελαίνονται για τις δικές τους γευστικές στιγμές...Να πίνουν τέλεια ζεστή σοκολάτα με τα marshmallows της γιαγιάς  Μαρίας και σοκολατένιες μπάρες δημητριακών από τα χέρια τους φίλους μας του Κώστα...απλά μοναδικές. 





Το τζάκι αναμμένο και η ταινία Narnia να μας ταξιδεύει παρέα με μυθικούς ήρωες, εκεί αγκαλιά στους καναπέδες...


Ενώ εγώ απολαμβάνω τον απογευματικό μου καφέ με το  απίθανο γαλακτομπούρεκο του Πα....Ναι! Ο Πα κάνει τα ωραιότερα σιροπιαστά που έχετε φάει... Είναι απλά ασυναγώνιστος!

Το σπίτι μοιάζει τόσο γιορτινό με τα κλαδιά και τα κεριά του...



Κι όταν πέφτει το βράδυ η ατμόσφαιρα μας γεμίζει κέφι και το βράδυ του Σαββάτου όταν καταφέρνουμε να μαζευτούμε σπίτι από όλες τις δραστηριότητες, στρώνουμε το τραπέζι μας και δεν ξεχνάμε να φτιάξουμε και κάτι όμορφο για να το στολίσουμε.Όπως αυτά τα μήλα, παρέα με τις ορτανσίες...  




Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο, όσο αυτές οι μικρές τελετουργίες της οικογένειας.
Ένα απλό τραπέζι, που δεν είναι γιορτινό αλλά μοιάζει! Γίνεται γιορτινό για εμάς, γιατί έτσι θέλουμε να το βλέπουμε.
Ένα ξεροψημένο κοτόπουλο  κι ένα κόκκινο κρασί...κι όλα αλλάζουν.


Όλα δείχνουν αλλιώς.


Καλημέρα αγαπημένοι. Εξακολουθώ να μην έχω υπολογιστή και γράφω σε δανεικό. Λυπάμαι για την σιωπή και την απόσταση μου. Όλη αυτή η ιστορία με τον υπολογιστή μου κόστισε πολλά, οικονομικά, συναισθηματικά κι επαγγελματικά... Ποτέ δεν θα το πίστευα πως θα έρθει μια ημέρα που το να μην έχω υπολογιστή θα σημαίνει απλά πως ...δεν μπορώ να δουλέψω! 
Κυριολεκτικά.Τόσο κυριολεκτικά που είναι σχεδόν τρομακτικό. Έχω πολύ λιγότερο χρόνο γιατί όλα τα κάνω από δω κι από εκεί με χαοτικά αποτελέσματα...
Μα ξέρω καλά πως αυτό δεν είναι αρκετό για να με κάνει να πάψω να σταματώ με το αμάξι στην άκρη του δρόμου για να μαζέψω όμορφα κλαδιά για το σπίτι, γιατί απλά χρειάζομαι αυτή την ομορφιά.


Ποιος δεν τη χρειάζεται;

Το σπίτι βάζει σιγά σιγά τα γιορτινά του...κι εμείς μαζί! Καλή εβδομάδα λοιπόν...Σχεδόν γιορτινή!
                                                                                             Κατερίνα

21 σχόλια:

Momma's daily life είπε...

Καλημερουδια!
Αρπάζεις λίγο απο το σιροπιαστό του hubby, λίγες απο τις αγριοτριανταφυλλιές που απορώ πως θα μπορούσα να τις βρω στην τσιμεντούπολη, φτιάχνεις και μια σοκολατα και έρχεσαι να παίξεις με τα μικρά μου (και εγω να απολαύσω όλα όσα θα φέρεις χιχιχιχιχι). Έλα μωρέ θα στείλω το λιαρ τζετ να σε πάρει!
Πολλά φιλάκια!

xarotoart είπε...

Καλή σου μέρα Κατερίνα! Η ανάρτηση σου μού έφτιαξε το περωινό.
''Γέμισα'' απο πανέμορφες εικόνες, ζεστασιά και ηρεμία. Κατανοώ το πρόβλημά σου με τον υπολογιστή, ευτυχώς όμως, βρήκες ένα τρόπο να το χειριστείς για όσο χρειάζεται κι έτσι δε χάνονται όλα. Εύχομαι πάντως, ν΄αποκατασταθεί η τάξη τών πραγμάτων γρήγορα...και να έχουμε κι άλλες τέτοιες αναρτήσεις! φιλια

Nasia είπε...

με λίγωσες πρωινιάτικα με τα γλυκα! ακόμα και το κοτόπουλο θέλω τώρα!
Έτσι που το πας στο τέλος θα το στολίσω κι εγω έτσι το σπίτι! Τωρα που μαζεύουν τις ελιές θα πάω να μαζέψω τα κλαδιά ,να μπω και στο μάτι μερικών φιλενάδων (βλ.Όλγα)
χαχαχαχαχαχα
Καλημέρααααααααααααααα!

Δώρα είπε...

Καλημέρα Κατερινάκι!
Με τι όμορφες εικόνες με γέμισες πρωί πρωί...
Πόση ηρεμία υπάρχει σε όλες!
Λίγη υπομονή με τον υπολογιστή,σε νιώθω 100%!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου! Αυτός ο Μέρφυ ακόμη να φύγει; Νομίζω ότι θα φύγει, γιατί ξέρεις, αυτός δεν αντέχει τις ομορφιές σαν αυτές που έχεις στο σπίτι σου ;)
Πραγματικά λατρεύω τη ζεστασιά που εκπέμπουν οι γωνιές του σπιτιού σου. Χωρίς πολλά πολλά, λίγη φύση και κεριά. Με κάνεις να θέλω να έρθω να σου χτυπήσω το κουδούνι για να πιούμε ζεστή σοκολάτα :) Πάντως όταν έρθω (χαχα,) θέλω οπωσδήποτε το γαλακτομπούρεκο του Πα! Είναι το αγαπημένο μου γλυκό και σπάνια βρίσκω τη γεύση που θέλω! Σχεδόν πάντα απολαμβάνω το σπιτικό. Στα ζαχαροπλαστεία δεν ξέρουν :) :)

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Τι όμορφη η σχεδόν γιορτινή καλημέρα σου! Δεν θα είναι υπερβολή να σου πω πως μου έφτιαξες την μέρα. Άσε που με μπρίζοσες να δω τι μπορώ να κάνω πριν στολίσω! Χιχι!

kathy by anthomeli

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

όμορφες εικόνες!!! ελπίζω να πάνε όλα καλά και να έχεις σύντομα τον υπολογιστή σου Κατερινάκι!!! και τη συνταγή γαλακτομπούρεκου άμεσα παρακαλώωωωωω!!! πολλά φιλιά

Λαμπρινή είπε...

Τι ομορφιές είναι αυτές?Τι όμορφη ατμόσφαιρα,ήρεμη και γιορτινή!!!
Χωρίς ακόμα να έχεις βγάλει τα χριστουγεννιάτικα!Μπράβο Κατερινάκι μου!Λυπάμαι πολύ για τον υπολογιστή σου,μακάρι σύντομα να τακτοποιηθεί το πρόβλημα κυρίως για την δουλειά σου κοριτσάκι μου!
Δεν μου λες?Αυτούς τους κόκκινους καρπούς τους βράζεις και πίνεις το ρόφημα σαν τσάι?Δεν ήξερα ότι έχουν και βιταμίνες...!Πολύ καλο΄!!!
Α...και θέλουμε από τον Πανταζή την συνταγή του γαλακτομπούρεκου,μην νομίζεις ότι απλά θα το προσπερνούσαμε όταν λες ότι το φτιάχνει καταπληκτικό!χαχαχαχα
Καλή συνέχεια αγαπημένοι μου !!Φιλιά!

Αφροδίτη είπε...

Η φύση μάς υποδεικνύει, η φύση μάς καθοδηγεί για τα χρώματα που κάθε φορά θα φορέσει το σπιτικό μας. Και κάθε, μα κάθε φορά μου το θυμίζεις εσύ.... Μου κάνουν καλό οι αφηγήσεις σου, οι φωτογραφίες σου. Να' ξερες πόσο!

philos είπε...

Και τώρα 12 το μεσημέρι, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί δεν θα με χάλαγε καθόλου με τα πόδια πανω στον καναπέ να μην κάνω τίποτα! ;) Καλή σου ημέρα Κατερίνα!

Litsa είπε...

Κι εγώ ως τώρα ήμουν δίχως ιντερνετ αδερφή. Χμμμ κάτι γίνεται!
Τι όμορφες εικόνες, φθινοπωρινές ακόμη, λίγο πριν πασπαλιστούν με χρυσόσκονη! Εγώ ανυπομονώ πια, έχει αρχίσει να μυρίζει χειμώνας εδώ ψηλά.
Επίσης ο Πα χρωστάει γαλακτομπούρεκο!
Φιλιά πολλά κι ελπίζω σύντομα να λυθεί το θέμα του υπολογιστή.

My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε...

Διαβάζοντάς σε είναι σαν να μου άνοιξες την πόρτα του σπιτιού σου. Πολύ ζεστή, γιορταστική ατμόσφαιρα. Μπήκες και εσύ στο πνεύμα των Χριστουγέννων...Μάλλον είμαι από τις τελευταίες που θα αρχίσω να στολίζω.
Φιλιά!

Iωάννα είπε...

Αχ Κατερίνα!!!Ταξιδεύω με κάθε σου ανάρτηση!!Να' σαι καλά που έστω κι έτσι μας κάνεις και ξεφεύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας και ονειρευόμαστε έναν άλλο κόσμο.
Φιλιά

κυκλάμινο είπε...

Υπέροχη ατμόσφαιρα έχεις κάνει Κατερίνα, μπράβο!! Ευχομαι το pc να διορθωθεί σύντομα Φιλάκια

Βενετία είπε...

Πάρε το κόκκινο των καρπών λοιπόν και άλλαξε διάθεση... Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή... πού θα πάει;;; Θα γυρίσει ο τροχός... θα αλλάξει τροχιά ο κύκλος... της Ζωής είναι κι αυτοί...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μόνο που βλέπω τις φωτογραφίες σου ..έχω κι όλας γιορτή!

marianth είπε...

καλημέρα Κατερινάκι! και εμείς φέτος αποφασίσαμε να στολίσουμε νωρίς!
υπάρχει διάθεση και αυτό είναι σημαντικό!!!!

Dee Dee είπε...

Αυτο ζηλευω σε σενα. Οτι θα σταματησεις το αυτοκινητο να μαζεψεις ο,τι σου αρεσει και δεν θα προσπερασεις με την δικαιολογια "Που να σταματαω τωρα, δεν εχω χρονο"

Πολυ ομορφα ολα!!

lolipopfamily είπε...

Κατερίνα μου μία εβδομάδα χωρίς τηλέφωνο και internet είμαστε και εμείς. Σε διαβάζω από κινητό αλλά δεν μπορώ να δω τις υπεροχες φωτογραφίες σου. Μου είχαν λείψει αυτές οι "ζεστές" αναρτήσεις σου. Φιλιά

Owl Mommy Βέρα είπε...

Αυτά τα σχεδόν γιορτινά με μαγεύουν! Τι ωραία ατμόσφαιρα.. και μπαίνουμε σιγά σιγά στα κανονικά γιορτινά!

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Με ξένο υπολογιστή κι όμως οι αναρτήσεις σου βγάζουν την ζεστασιά τους όπως πάντα!!!
Λατρεύω το υπέροχο σπιτάκι σου και ξέρεις μας έχεις κολλήσει και σχεδόν κάθε βράδυ, το κρασάκι μας το θέλουμε με σύζυγο (ή και μόνη όταν λείπει ταξίδια).
Γλυκά, ζεστά, γιορτινά φιλιά!!!!