Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα 2012!Το στεφάνι στο χιονισμένο σπίτι και δώρα έκπληξη!!!

Επιτέλους στολίζουμε!!! Από τη Δευτέρα...Πέντε ημέρες τώρα στολίζουμε...Πρώτη φορά ο στολισμός κρατάει τόσο πολύ.Νομίζω πως φταίει  η μεγάλη και συσσωρευμένη μας κούραση...Έτσι φέτος δεν τελειώσαμε μια και καλή αλλά κάθε απόγευμα κάνουμε κι από κάτι...Τα περισσότερα έχουν γίνει αλλά επειδή φέτος αποφασίσαμε να αλλάξουμε λίγο και να φτιάξουμε νέο ντεκόρ προχωράμε αργά αργά....

Μα καταρχήν συνέβη κάτι το απίθανο...Μας ήρθε ένα δέμα! Μια φίλη blogger που ανακάλυψε τη μαγεία της ραπτικής είδε σε μια προηγούμενη μας ανάρτηση το τραπέζι της τραπεζαρίας και βάλθηκε να μου φτιάξει ένα runner. Βρε της είπα να μην μπει στον κόπο, βρε της είπα να μην κουραστεί...Όχι.Δεν μπόρεσα να την πείσω και το έφτιαξε! Και πήραμε το δέμα...Και λέω πήραμε γιατί εκεί μέσα είχε κάτι για όλους μας...
Δεν είναι απίστευτο!!!


Το περιτύλιγμα φανταστικό.Τόσο όμορφο που το κουτί το κράτησα για να αποθηκεύω θησαυρούς.
Όλο το αμπαλάζ έδειχνε ξεκάθαρα πως αυτό το κουτάκι φτιάχτηκε με πολύ φροντίδα κι αγάπη.Τα γράμματα, οι κορδέλες, τα λουλούδια , οι χάντρες...όλα φανέρωναν ένα άνθρωπο που του αρέσει να δίνει και αγαπά να περιποιείται!

Ο Άγγελος διάβασε την κάρτα κι άρχισαν να ξετυλίγουν το υπέροχο κουτί.

 
Βρήκαν τις κασετίνες τους. Ραμμένες από την ίδια παρακαλώ...Ξετρελάθηκαν κι εκείνοι κι εγώ! Βρήκα κι εγώ ένα μικρό πανέμορφο πουγκάκι κι αυτό ραμμένο από την ίδια και στολισμένο με ένα τέλειο Χριστουγεννιάτικο δεντράκι φτιαγμένο από κορδέλα και χάντρες. Μέσα του είχε ένα πανέμορφο κολιέ κι εκείνο δικό της....Απλά ενθουσιάστηκα.


Όχι μόνο με την προσφορά μα και με τις ικανότητες της γυναίκας αυτής...Μα τα φτιάχνει όλα!!!!
Το δεντράκι  ξεκουράζεται στο δέντρο μας και βέβαια βρήκα και το runner το οποίο είναι φανταστικό! Εννοείτε πως το στόλισα ήδη στο τραπέζι και νομίζω πως είναι αριστούργημα!!


Το κορίτσι αυτό δεν είναι άλλο από την Λαμπρινή που έχει το blog  www.lamproukam.blogspot.gr. Μέσα στον  ιντερνετικό χώρο έχω γνωρίσει γυναίκες με πολλά ενδιαφέροντα και μεγάλες δόσεις δημιουργικότητας...Να με συγχωρέσουν οι φίλες blogers αλλά για εμένα η Λαμπρινή είναι μακράν το πιο δημιουργικό κι εμπνευσμένο πλάσμα, που έχω συναντήσει στο χωρο αυτό! Η Λαμπρινή είναι πρότυπο...
Μητέρα τριών μικρών  κοριτσιών, εργαζόμενη και  bloger. Βρίσκει χρόνο να δημιουργεί πράγματα απίθανα. Είναι παλιά κι εξαιρετικά δημοφιλής bloger, αλλά όσοι τυγχάνει να μην την γνωρίζετε ήδη,  ρίξτε μια ματιά στο blog της και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Τα δωμάτια των κοριτσιών της είναι όλα φτιαγμένα από την ίδια. Από το βάψιμο των τοίχων, μέχρι τα πορτατίφ, τα φωτιστικά, τα κομοδίνα....τα πάντα! Ράβει, μαστορεύει, δημιουργεί....Η Λαμπρινή είναι η γυναίκα θαύμα για εμένα....Και μέσα σε όλη αυτή την τρέλα βρήκε χρόνο για να φτιάξει τα δικά μας δώρα και να μας τα στείλει με τόση αγάπη και φροντίδα...Το runner της είναι στρωμένο και να σας πως το πιο σημαντικό...Μυρίζει και το άρωμα της. Μόλις ανοίξαμε το κουτί βγήκε ένα άρωμα υπέροχο...Το άρωμα του σπιτιού της, της ίδιας δεν ξέρω. Απλά είναι τόσο ζεστή αυτή η αίσθηση...σαν να είναι κοντά μας! Πόσα ευχαριστώ να πω για όλα αυτά...δεν αρκούν!Νιώθω απλά ευγνωμοσύνη!! Να είσαι πάντα καλά κι εσύ κι η οικογένεια σου υπέροχε άνθρωπε....

Η Λαμπρινή λοιπόν μας έδωσε το έναυσμα κι άρχισαν οι στολισμοί. Καταρχήν σας παρουσιάζω το τραπέζι  της τραπεζαρίας μας στολισμένο με το ξύλινο διακοσμητικό κουτί που φτιάξαμε λίγο καιρό πριν και στρωμένο με το τέλειο  καινούριο τραπεζομάντιλο του!!!




Αποφάσισα φέτος για το τζάκι να φτιάξω ένα στεφάνι από μπάλες.Έψαξα πολλές ιστοσελίδες μέχρι να βρω κάποια με σαφής οδηγίες και τελικά βρήκα αυτήν, του διακοσμητή Eddie Ross. Είπα να το δοκιμάσω.
Στις οδηγίες έλεγε πως θα χρειαστούν περίπου 80 μπάλες...Πήγα στα μαγαζιά για να υπολογίσω το κόστος και απογοητεύτηκα. Γύρω στα 50 ευρώ τουλάχιστον.Η ιδέα ναυάγησε.Δεν υπήρχε περίπτωση να ξοδέψω ένα τέτοιο ποσό. Μετά πήγα στα Lidl για κάτι άσχετο και διαπίστωσα ότι πουλούσαν μπάλες ακριβώς στα χρώματα  και στο μέγεθος που ήθελα μόνο 5.99 τα 24 κομμάτια...Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά....


Άρχισα λοιπόν την κατασκευή του. Μπορεί κανείς απλά να κολλήσει τις μπάλες με θερμόκολα πάνω σε  ένα στεφάνι από φελιζόλ. Αυτή η ιδέα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί θα χαλούσαν οι μπάλες.Έτσι δοκίμασα την κατασκευή με την κρεμάστρα.
Ανοίγουμε μια σιδερένια κρεμάστρα και αρχίζουμε να περνάμε τις μπάλες μια μια. Καλό είναι οι μπάλες αρχικά να κολληθούν με θερμόκολα με τα κρεμαστράκια τους γιατί όταν γεμίζει το στεφάνι, αρχίζουν και πιέζονται και βγαίνουν  από αυτό....


Να σας πω ότι ήταν από τις πιο δύσκολες κατασκευές που έχω κάνει. Στην κυριολεξία μου έβγαλε την ψυχή κι αν ήξερα την ταλαιπωρία θα προτιμούσα το να κολλήσω τις μπάλες στο φελιζόλ...Τέλος πάντων. Τώρα αν έκανα δεύτερο θα ήταν σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα απλά ήταν ζόρικο κι εγώ δεν είχα και πολύ υπομονή! Χρειάστηκα περίπου 70 μπάλλες διαφόρων μεγεθών.Το κόστος είναι κάτι λιγότερο από 20 ευρώ.
Τέλειωσε λοιπόν και το αποτέλεσμα είναι πολύ πολύ όμορφο!!!
Το λάτρεψα...Χαλάλι η ταλαιπωρία...


Στο τζάκι κάτω από το στεφάνι στολίσαμε χρησιμοποιώντας ξύλα.Φέτος γενικότερο ο στολισμός μας όπως θα διαπιστώσετε και σε μελλοντικές αναρτήσεις είναι βασισμένος σε πολύ απλά υλικά της φύσης και πολλά ξύλα, σε όλα τα μεγέθη και σχήματα!
Έτσι η μια πλευρά είναι λευκή σαν χιονισμένο δάσος.


Η άλλη πλευρά είναι κι εκείνη χιονισμένη  αλλά έχει και κόκκινους καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς...


Εμείς το αγαπήσαμε το χιονισμένο μας τοπίο...Φέτος στο σπίτι μας έπεσε πολύ χιόνι...


Σε μια γωνιά  μπήκε το μεγάλο στεφάνι που έφτιαξα με κλαδιά αμπέλωπα. Λίγα κόκκινα Χριστουγεννιάτικα στοιχεία...και γέμισε μαγεία....


Η απλότητα χαρακτηρίζει τα φετινά μας Χριστούγεννα.Εύκολα και φθηνά υλικά και μικρές κατασκευές...


Χαιρόμαστε προς το παρόν το σπίτι μας μισοστολισμένο ακόμη  κι είμαστε γεμάτοι ιδέες.
Κλείνοντας θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους που ζουν στην περιοχή μας.


Σήμερα  Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο θέατρο Καππα θα γίνει μια  φιλανθρωπική συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη μικρή Φωτεινή που πάσχει από καρκίνο. Η Φωτεινούλα, είναι συντοπίτισσα και την θυμάμαι στον παιδικό σταθμό που πήγαινε ο Άγγελος πριν λίγα χρόνια, μαζί με τη δίδυμη αδερφή της. Είναι μια κούκλα και παλεύει γενναία για τη ζωή της. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Λονδίνο όπου έχει υποβληθεί σε επέμβαση και κάνει Χημειοθεραπείες. Μπορείτε να  παρακολουθήσετε την εξέλιξη της υγείας της μέσα από τις ενημερώσεις της μαμά της στο fcb  στο "Save Fotinoula". Το εισιτήριο κοστίζει μόνο 5 ευρώ ...Αξίζει να περάσουμε μια όμορφη βραδιά χαρίζοντας  κάτι το ανεκτίμητο σε ένα παιδί...μια αχτίδα!! Ας γεμίσουμε το Καππα!

Αγαπημένοι μου κλείνω!! Το Σαββατοκύριακο έρχεται  ορμητικό.Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα και δημιουργικά και πολύ πολύ ξεκούραστα...μα πάνω από όλα ελπίζω να μπείτε στο Πνεύμα των Χριστουγέννων...Εμείς είμαστε ήδη εκεί...
Ευχές για ένα  υπέροχο πρωινό και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες !!!
                                                                                           Κατερίνα

21 σχόλια:

Litsa είπε...

Καλά η Λαμπρινή είναι άλλο πράγμα! Το runner είναι απλά καταπληκτικό! Μπράβο της! Τι κορίτσι!!
Και το στεφάνι σου έγινε πανέμορφο, μπορεί να σου άλλαξε τα φώτα, αλλά άξιζε τον κόπο! Τα χρώματα είναι φοβερά!
Άντε συνεχίστε τα στολίσματα για ν' απολαύσετε σύντομα τ' αποτελέσματα!
Καλημέρα

ikaxela είπε...

Καλημέρα, τί να πρωτοσχολιάσω. Η Λαμπρούκα είναι εκπληκτική ήταν το πρώτο blog που βρήκα το 2010 ψάχνοντας κάτι για παιδικό πάρτυ και εκεί βρήκα τα πάντα. Το runner είναι υπέροχο και το στεφάνι επίσης. Ήθελα να φτιάξω κι εγώ και η αλήθεια είναι ότι κι εγώ σκεφτόμουν το κόστος. Καλημέρα και καλή συνέχεια!!! Φιλιά!

thomi είπε...

καλημερα μαλαματενια κατερινα!
το σπιτι με τοσο απλα πραγματα έγινε τοσο μα τόσο ζεστό!
και του χρονου!
οσο για τη λαμπρινη είναι όντως απίστευτη:)
πολλα πολλα φιλάκια!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Μ'αρέσουν τα σπιτικά χιονισμένα τοπία! Τα στεφάνια βέβαια κλέβουν την παράσταση και χαρά στο κουράγιο σου που διάλεξες την κατασκευή με την κρεμάστρα!
Τη Λαμπρινή την παρακολουθώ κι εγώ, φτιάχνει θαύματα! Και μένει λίγο πιο πάνω από το εξοχικό μου! Την επόμενη φορά που θα κατέβω θα τη συναντήσω κιόλας!
Φιλιά Κατερινάκι, καλό Σ/Κ!

Dee Dee είπε...

Το ραννερ της Λαμπρινης ειναι ΑΠΙΘΑΝΟ!!!! Χιλια μπραβο της για την χειρονομια της και για τις ομορφες δημιουργιες της!!

Το στεφανι ειναι τοσο δυσκολο; Σκεφτομουν κι εγω να κανω περσι αλλα δεν το προσπαθησα τελικα. Παντως το αποτελεσμα δικαιωνει την προσπαθεια, ειναι παρα πολυ ομορφο!!

Ευχομαι να γεμισει το Καππα και να γινει γρηγορα καλα η Φωτεινουλα!!

Καλημερα σε ολη την οικογενεια ΚαΠα :)

My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε...

Καλημέρα Κατερίνα :)

Φανταστικά τα δωράκια σας! Φανταστική και η γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού σας!!! Η ιδέα με το στεφάνι μου άρεσε πάρα πολύ και μου έβαλες ιδέα τώρα να καθίσω να το φτιάξω και εγώ...

Όσο για τν Λαμπρινή, δεν την γνωρίζω, αλλά θα την επισκεφτώ στο μπλογκοσπιτάκι της για να την "γνωρίσω".

Τέλος, εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη μικρή Φωτεινούλα και την περιπέτεια της υγείας της. Εύχομαι να καταφέρει να νικήσει την ασθένεια!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πανεμορφη η διακόσμηση, δεν έχω λόγια!
Με γεια και με χαρά τα δωράκια, να τα χαρείτε όλοι!
Φιλιά!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Τι όμορφα όλα! Ο στολισμός του τραπεζιού, τα δώρα, το στεφάνι! Επλπίζουμε και σε άλλες γιορτινές αναρτήσεις για να εμπνεύσεις! Στεφάνι με την ίδια τεχνική έφτιαξαν πρόσφατα και η αδερφή μου με τον γαμπρό μου και είναι πολύ περήφανοι γι αυτήν τους την δημιουργία!!!
Kathy by anthomeli

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα Κατερινα ,ο στολισμος ειναι ονειρο το στεφανι καταπληκτικο αξιζε τον κοπο .Ευχομαι τα καλυτερα για την μικρουλα.Συνεχιστε να στολιζετε κανετε πολυ ομορφα πραγματα.Φιλια πολλα Ελενη

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Υπέροχος ο στολισμός σας!!!!!!!
Η Λαμπρούκα μας διαπρέπει και στο ράψιμο!!!!!!!!!!Μα τι όμορφα που τα έφτιαξε!!!!!!!!!!!
Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

Καλημέραααα !! τι όμορφος ο στολισμός!! αυτό το στεφάνι ήθελα κι εγώ να το κάνω αλλά το κόστος όντως μεγάλο...κριμα που δεν είδα τις μπάλες στα lidl...και τα δώρα σας υπέροχα!! Μπράβο στη Λάμπρινη!!

Ανώνυμος είπε...

Μια από τις λίγες φορές που πετυχαίνω να αφήσω σχόλιο από τους πρώτους.. μα τι γίνετε επιτέλους εδώ μέσα, κυρία μου; Φαν κλαμπ θα σας ανοίξουμε στο τέλος!! :Ρ

Υπέροχη διακόσμηση, ευχαριστούμε και για τις συστάσεις, ΑΓΑΠΑΜΕ Λαμπρινή!!

Καλές γιορτές να έχουμε :)
Σας στέλνω λίγο από τον καύσωνα μας γιατί μου έχει κάνει τα νεύρα τσατάλια. Φιλιά από την μακρινή Αυστραλία

astroneraidoula είπε...

Τι ωραία έκπληξη, να παραλαμβάνεις ένα πακέτο που ξεχειλίζει από αγάπη, φροντίδα και εκπλήξεις! Με γεια σας, με γεια σας! Με το στεφάνι από μπάλες χάζεψα! Θέλω κι εγώωωωωωωωωωωω!!!!!! Αλλά και το άλλο με τις κλιματόβεργες είναι πολύ πολύ όμορφο! Πω, πω..... έβαλες ΠΟΛΥ ψηλά τον πήχη για τον ωραιότερο στολισμό! Μπράβο, γεια στα χέρια σου!

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Ευχομαι ολοψυχα η μικρη Φωτεινη να γινει καλα και του χρονου τα Χριστουγεννα να γιορταζει γερή και υγίης τις μερες αυτες!!! Δεν μπορεσαμε να παμε σημερα στο Καππα...πολυ στεναχωρεθηκα!
Τη Λαμπρινη δεν τη γνωριζω αλλα θα παω ευθ´ης αμεσως να την επισκεφθω. Μπραβο της για την κινηση της αυτη και τι να πω για τα μαγικα χερακια της!!
Οσο για το σπιτι σου Κατερινα....για φωτογραφιση στο Maison et Decoration!!!! Οπως ειπε και η Μαρια, ανεβασες πολυ ψηλα τον πηχη!!! Ειναι τοσο ομορφο και στολισμενο με τοση προσοχη στη λεπτομερεια!!!!

princess είπε...

Κατερινούλα μου τι να πρωτοσχολιάσω... Τα δώρα σας, τον στολισμό σας... Όλα είναι υπέροχα, τα δε στεφάνια είναι όνειρο! Αυτό με τις μπάλες είναι πολύ εντυπωσιακό αλλά και το μεγάλο από κλαδιά αμπέλωπα και τις κόκκινες μπιλίτσες το ερωτεύτηκα! Μπράβο σας! Καλή συνέχεια και καλά στολίσματα!

Rena Christodoulou είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΜΟΥ!!!!
ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ,ΡΧΟΜΑΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΣΧΟΛΙΟ!!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΣΑΣ!
ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ!
Ο ΣΤΟΛΟΣΜΟΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΩΝ!!!!!
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Μας πήρατε τα μυαλά με τις φωτό!!

Demi είπε...

Κατερίνα καλήμέρα!!!!
Το ράνερ της Λαμπρινής ειναι καταπληκτικό!!!!!!!!μπράβο της και μεγειά σας!!!!
ο στολισμός του σπιτιού ειναι ζεστός παρόλο το χιόνι τέλεια όλα μπράβο !!!!να περνάτε παρα πολύ όμορφα!!!!!Καλή Κυριακή!!!!!!!

Lyriel Bee είπε...

Καλά με το που είδα τα κασετινάκια για τα παιδιά, αμέσως κατάλαβα πως ήταν η Λαμπρινή, είχα δει την ανάρτησή της όταν τα έφτιαχνε και μου είχαν αρέσει απίστευτα! Και το runner τι κομμάτι, υπέροχο! Μπράβο στη Λαμπρινή. Όσο για τα στεφανάκια σου, είναι και τα δύο τέλεια :)
Let it snow !!
Καλημέρες όμορφη :)

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Κατερινάκι μου γλυκό, μα τι ομορφιά είναι αυτή. Το χιονισμένο σας σπίτι απίστευτο με μια ομορφιά απερίγραπτη. Πρώτο θέμα: Λαμπρούκα ή αλλιώς Λαμπρινή! Απίστευτη, υπέροχη, δημιουγικότατη! Λατρεύω να περιμένω κάτι τι καινούργιο της. Αλλά από την κίνησή της φάνηκε ότι είναι και πολύ καλός άνθρωπος! Να χαίρεστε τα καινούργια σας πράγματα! Θέμα Δεύτερο: Στεφάνι από μπάλες! Φέτος το φτιάξαμε κι εμείς γιατί είχα ευτυχώς περίσσευμα αρκετές μπάλες... όμως, αποφάσισα να το κάνω και δώρο σε μια φίλη Έμένα όμως μου βγήκε λίγο λιγότερο γιατί πήρα μπάλες από το τζάμπο μικρές! Σύντομα θα δείτε και το δικό μου! Σας γλυκοφιλώ, μου γέμισες την καρδιά ανυπομονησία για τα χριστούεννα! Σε φιλώωωωωωω!!! Callie by Anthomeli

loulou είπε...

ολα είναι πανέμορφα!Και τα στολίδια σς ξεχωριστά, σαν να βγήκαν από περιοδικό! Και του χρόνου με υγεία!