Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για το "Φάρο του Κόσμου"!!!

Τον πατέρα Αθηναγόρα τον συνάντησα  πρώτη φορά στον διαγωνισμό Ρομποτικής της  Lego και είχα γράψει τότε για αυτό γιατί με είχε  συγκινήσει βαθιά η δράση του και η σχέση του με τα παιδιά. Ο Πατέρας Αθηναγόρας έχει καταφέρει κάτι το σχεδόν αδιανόητο! Με τη δημιουργία της οργάνωσης Φάρος του Κόσμου προσφέρει υποστήριξη, σίτιση, εκπαίδευση σε παιδιά του Δενδροποτάμου. Παιδιά γεννημένα να ζουν σε απομόνωση, με ελλείψεις, με οικογενειακά περιβάλλοντα που νοσούν, παιδιά καταδικασμένα καθώς το κοινωνικό πλαίσιο τα απομονώνει...

Παιδιά που γεννήθηκαν σε περιβάλλοντα στερητικά και μεγάλωσαν έχοντας πρόσβαση  σε ουσίες και κάθε είδους παραβατικότητα.
Ο άνθρωπος αυτός έγινε πατέρας τους και τους έδειξε έναν άλλο δρόμο. Μιαν άλλη διαδρομή κι έδωσε σε αυτές τις μικρές ψυχές όραμα και στη σχεδόν διαγεγραμμένη διαδρομή τους, μια νέα ευκαιρία. Μια ευκαιρία για αλλαγή....
...τα παιδιά αναγνωρίζουν αυτή την βοήθεια, την εκτιμούν κι αρπάζουν την ευκαιρία, δείχνουν εμπιστοσύνη...κι αλλάζουν!!! Εκπαιδεύονται, συμμετέχουν ενεργά, παλεύουν, μοχθούν για πράγματα που για κάποια παιδιά είναι αυτονόητα. Μα όχι για αυτά τα παιδιά που γεννήθηκαν κι έζησαν όλη τους τη μικρή ζωή  στην Κοινωνική απομόνωση!

Σε αυτά τα παιδιά και σε αυτή τη δράση του Φάρου του Κόσμου και του  αγαπημένου πατέρα Αθηναγόρα, είναι αφιερωμένη η  πατροπαράδοτη πια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σχολείου της Φύσης. 
Κάθε χρόνο η γιορτή Χριστουγέννων έχει όλο και περισσότερη ζωντάνια, κέφι και δημιουργία...Μπορείτε να διαβάσετε για αυτές τις υπέροχες γιορτές εδώ!

Και βέβαια μπορείτε εδώ να δείτε το απίθανο βιντεάκι του αγαπημένου μας δασκάλου, Αγγελου Πατσιά από τις προετοιμασίας που γίνονται αυτές τις ημέρες στο σχολείο της Φύσης  από τους γονείς, για το bazaar του Φάρου....Οργασμός χαράς και δημιουργίας!!!!Βίντεο Προετοιμασίας!!!


Έτσι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τις 11.00 το πρωί ως το απόγευμα στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι θα έχουμε χαρά μεγάλη και θα στήσουμε γλέντι τρικούβερτο.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Φάρο του Κόσμου!!!!

Ένα Φάρο που κάνει την δική μας δουλειά...φροντίζει  παιδιά που ο μεγάλος κόσμος μας κι εμείς αδυνατούμε να φροντίσουμε....

Να είμαστε λοιπόν όλοι εκεί!!!Για να δώσουμε το περίσσεμα της δικής μας χαράς...της δικής μας φροντίδας!
Καλημέρα αγαπημένοι...Σας περιμένουμε!
                                                                                                                 Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: