Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ποτήρια με όνομα!


Συνήθως τα Χριστούγεννα όταν ζούσαμε στη Γερμανία, τρώγαμε στο σπίτι της θείας Μάχης. Μαζευόμασταν στο σπίτι μας την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων η γιορτή συνεχιζόταν στο δικό της σπίτι. Ήμασταν όλοι, ξαδέρφια, αδέρφια. ανίψια. όλοι μαζί στο μικρό ζεστό, σαλόνι.
Η θεία με τον θείο, έμεναν σε μια πολυκατοικία που έβλεπε στο δάσος νομίζω στον 8ο όροφο... Ναι! Πολύ πολύ ψηλά οπότε το τοπίο ήταν απίθανο! Πολύ συχνά έξω είχε χιόνια και η ατμόσφαιρα ήταν ειδυλλιακή.
Τα θυμάμαι με αγάπη εκείνα τα χρόνια κι οι αναμνήσεις είναι μοναδικές.

Η θεία λοιπόν έκανε κάτι που μας ξετρέλανε τουλάχιστον τους μικρούς της παρέας. Είχε ποτήρια στα οποία είχε σκαλίσει τα ονόματα όλων μας...και μάλιστα αν ερχόταν στο τραπέζι και κάποιος φίλος, η θεία φρόντιζε να έχει σκαλίσει και το δικό του όνομα σε ποτήρι οπότε όλοι είχαμε τα δικά μας ξεχωριστά ποτήρια. Τα ποτήρια αυτά ήταν δικά μας, μα δεν έφευγαν από το σπίτι της θείας.Τα στόλιζε στην βιτρίνα και την επόμενη χρονιά ή στο επόμενο γλέντι έβγαιναν για να μας συναντήσουν.
Μας ενθουσίαζε αυτό και τώρα το θυμάμαι με μεγάλη συγκίνηση. 
Ήθελα λοιπόν να χαράξουμε τα ονόματα μας σε δικά μας ποτήρια.Το μοιράστηκα με το τρελό αγόρι και ψάξαμε να βρούμε κάποιον που να κάνει χαράξεις. Οι τιμές ακριβές, οπότε σκεφτήκαμε να αγοράσουμε ειδική μπογιά για γυαλί και να ζωγραφίσουμε τα ονόματα...


Αγοράσαμε ποτήρια της αρεσκείας μας. Εκτυπώσαμε λοιπόν τα ονόματα μας με την γραμματοσειρά και το μέγεθος που θέλαμε για να το αποτυπώσουμε με πινέλο και άσπρη μπογιά, στο γυαλί αφού το κόψουμε.


Ο Πα έχοντας το ειδικό εργαλείο χάραξης θέλησε να κάνει ένα πείραμα για να δει το αποτέλεσμα κι αν τελικά μπορεί να το καταφέρει.
Το κατάφερε χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό εργαλείο χάραξης dremel με ακίδα διαμαντιού σε μέγεθος χάντρας. Μάλιστα δεν χρειάστηκε καν να κάνει "πατητούρα", μα το μετέφερε με το μάτι! Εγώ εντυπωσιάστηκα. 


Ολοκλήρωσε και τα τέσσερα δικά μας ποτήρια σε μισή ώρα και φαντάζομαι πως το ίδιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα και με την μπογιά.
Είναι  μια όμορφη ιδέα για δώρο κι επειδή θυμόμουν τη δική μου χαρά ως παιδί, να τσουγκρίζω στο ποτήρι με το δικό μου όνομα κάναμε και δυο ποτήρια για τις ανιψιές μας τις μικρές κυρίες της οικογένειας. Τα γεμίσαμε με καραμέλες και να ένα ιδιαίτερο δώρο!


Το αποτέλεσμα ήταν όμορφο κι έτσι φέτος στο δικό μας τραπέζι της πρωτοχρονιάς είχε ο καθένας μας το ονομαστικό του ποτήρι.Τα αγόρια ενθουσιάστηκαν...κι εγώ μαζί τους.


Εμείς τα στολίσαμε και με μικρά αστέρια κι είναι πιο Χριστουγεννιάτικα, μα η αλήθεια είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε μεγάλη οικογενειακή γιορτή και να δώσουν  μια ξεχωριστή νότα φροντίδας σε κάθε συγγενική ή φιλική μάζωξη!



Επίσης, εξαιρετικά οικονομικό και εύκολο. Καλές χαράξεις ή καλή ζωγραφική για όποιον θέλει να το δοκιμάσει. Δεν είναι τα ποτήρια...είναι αυτό που συμβολίζουν...και κανένας συμβολισμός δεν είναι δυνατότερος από την παιδική ανάμνηση μιας ασφαλούς αγκαλιάς που μυρίζει ...οικογένεια!

Ευχές  αγαπημένοι...
                                                                                            Κατερίνα

12 σχόλια:

Δώρα είπε...

Καταπληκτική ιδέα που κάνει τον καθένα να νιώθει ξεχωριστός!

DesTzav είπε...

Μου άρεσε πολύ αυτή η ιδέα! Κι εμένα με ενθουσιάζει η ιδέα να έχω ενα ποτήρι με το όνομα του καθενός στην οικογένεια! Μια ερώτηση μόνο: Η μποργιά είναι ειδική γιατί φαντάζομαι οτι θα ξεβάφει στο πλύσιμο εαν δεν είναι!

Litsa είπε...

Ακόμα θυμάμαι το δικό μου στο σπίτι της θείας, με εκείνα τα όμορφα καλλιγραφικά.
Τα δικά σας είναι τόσο όμορφα! Έγιναν φανταστικά και είναι πράγματι ένα πολύ ξεχωριστό δώρο!
Καλή εβδομάδα ΚαΠα

KaPaworld είπε...

ναι...απαραιτητα μπογιά για γυαλι. Θα σε κατατοπλισουν στο μαγαζί που θα το αγοράσεις.

Momma's daily life είπε...

Πανεμορφα τα ποτήρια σας! τόσο ιδιαίτερα!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Πανέμορφα! Θα μας πει ο Πανταζής πόσο κοστίζει αυτό το εργαλείο και από που το προμηθευόμαστε;

Vanilla for Bliss είπε...

Υπέροχα! Θα κάνω κι εγώ!!!

lolipopfamily είπε...

Πόσο μου αρέσετε ρε ΚάΠα. Ρίχνει ο ένας μια ιδέα κι ο άλλος την υλοποιεί κι εμείς παίρνουμε ιδεες.Να είστε πάντα καλά να δημιουργείτε και να μας εμπνέετε. Πολλα φιλιά και καλή χρονιά

Katherine είπε...

Τέλεια ιδέα Κατερίνα μου!Αυτές οι υπέροχες και πρωτότυπες λεπτομέρειες πάντα ενθουσιάζουν.....Να είστε καλά!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

Ιδιαίτερα και ξεχωριστα!!! Παραγγελίες δεχεστε;;;; χεχεχε.. Πολλα φιλια

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα
Φιλάκια...

Αφροδίτη είπε...

Μα πώς κατάφερε ο Πανταζής να "ξεσηκώσει" με περισσή ακρίβεια τη γραμματοσειρά, μα πώς? Απίθανος είναι πραγματικά, πολλά μπράβο! Μια ιδέα τόσο ξεχωριστή, τόσο μοναδική, όπως όλοι εσείς, οικογένεια ΚαΠα!