Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τελικά ήρθε...

Εντάξει...όσο κι αν το αρνούμαι...ήρθε το Φθινόπωρο. Αυτή την εβδομάδα το καταλάβαμε πια, όταν ξυπνούσαμε το πρωί και ο ουρανός ήταν έτσι φορτωμένος...


Βγάλαμε πάλι από τις ντουλάπες τα ζεστά ρούχα, γεμίσαμε τα συρτάρια με τις λεβάντες που μας έδωσε η νονά του Γιώργου και ο Πα τις έκανε μικρά τέλεια ματσάκια.


Άνθισαν και οι μελαγχολικοί μου Ζεφύρανθοι... στις τελευταίες αναλαμπές του ήλιου


και...κάναμε και την πρώτη κολοκυθόσουπα της χρονιάς! Ε αυτό πια είναι τελείωσαν τα ψέματα! Ήρθε!


Μαζί του ήρθαν κι άλλα, σαν το δεματάκι που ήρθε από το Κρινιώ μου που είχε μέσα διάφορα, μαγικά σαν εκείνη. Τι υπέροχη έκπληξη!!! Με ξετρέλανες πάλι.
Μια μικρή παραμυθένια οικολογική τσάντα, από αυτές που αγαπώ και την παρήγγειλε από την εμπνευσμένη Τατιάνα και το Ψαλίδι και Κορδέλα της... Τέλεια!!!!


Έχω κι ένα ταξιδιάρικο καραβάκι που το λένε KaPaworld,  δίπλα με μια αιώνια σπείρα. Ένα κοχύλι που συμβολίζει την αιωνιότητα...


Μόνο από εκείνη!Την λατρεμένη μου...

...και σαν να μην έφταναν όλα αυτά να κι άλλο δέμα...


Ήρθε πακέτο έκπληξη που το έφερε η αδερφή που ήταν μέρος της σκευωρίας.Η σκευωρία της χαράς λέω εγώ! Το τρελό Σοφάκι...η ξαδέρφη του ξαδέρφου που λέμε και γελάμε για ευχές έστειλε στους Κύκλους Ζωής αυτά, με ευχές για καλό ξεκίνημα.


Έναν σκασμό τσάγια, μυρωμένα, με γεύσεις φρούτων, με αρώματα, με χρώματα, κι ένα πανέμορφο κουτί για να μπουν μέσα... Όλα από το Μπαχαράδικο που αγαπάμε! Αγαπάμε μπαχαράδικο ναι πολύ! Και Σοφάκι αγαπάμε ναι πολύ! Οι Κύκλοι Ζωής εφοδιάστηκαν λοιπόν με κάθε λογής ροφήματα για το Χειμώνα...θα γίνει μακελειό!!!

Τι άνθρωποι υπάρχουν τριγύρω...μόνο να σηκώσεις το κεφάλι. Έχουν τόσα να δώσουν και να πουν και να μοιραστούν.Τους ευχαριστώ όλους. Νιώθω απέραντη συγκίνηση με κάτι τέτοιες απίθανες χειρονομίες. Με σκέψεις που γίνονται μοίρασμα και λόγια...Σας ευχαριστώ για αυτά τα υπέροχα λόγια!

Και βέβαια μιας και μιλάμε για δώρα να κι άλλο ένα.Το Σαββατοκύριακο τα ξαδέρφια μας, μας έστειλαν την ανιψιά μας για να μείνει μαζί μας! Τι τέλειο Σαββατοκύριακο ήταν αυτό με την μικρή στο σπίτι! Ένιωσα πως είχα επιτέλους μια διαφορετική παρέα, ροζ φουξ που με ακολουθούσε κατά πόδας.
"Τι φόρεσες. Πως χτενίστηκες, τι κοκαλάκια έχεις, μήπως να βάλω κι εγώ λίγο lip gloss στα χείλη μου;" Μια γλύκα. Άσε που τους έβαλε και τους δυο σε σειρά. Έπαιζαν με απόλυτη ηρεμία επιτραπέζια ή lego και δεν ακούστηκαν φωνές και ουρλιαχτά παρά μόνο κάτι χαριτωμένες κοριτσίστικες τσιρίδες.



Επιτέλους κάποιος μέσα στο σπίτι έκανε τις ίδιες παρατηρήσεις με εμένα..."Άσε κάτω τη μπάλα έχει λάσπες θα γίνεις  χάλια, φάε πρώτα και μετά μίλα, μην φωνάζεις σε ακούμε ..." Τα κανονικά δηλαδή!
Τα αγόρια ηρέμησαν για λίγο και μετά πήγαμε όλοι μαζί στην εκδήλωση της  iWog και μεταμορφώθηκε κι εκείνη σε αγοροκόριτσο....τόσο κράτησε η κοριτσίστικη της αύρα!


Ανέβηκε στον τοίχο αναρρίχησης, κρεμάστηκε από τα σχοινιά μαζί με τα αγόρια...όλα τα παλαβά τα έκανε...





και μετά την πήγα να κάνει ζωγραφιά στο πρόσωπο....μεράκι το είχα αυτό!


Ήταν μια υπέροχη περιπετειώδης ημέρα.
Με πολύ γέλιο, πολύ φαγητό και πολύ παρέα, αφού ήμασταν όλο το γνωστό παιδομάνι με τους γονείς φίλους. 


Εκεί ανάμεσα στους πάγκους λοιπόν είδα και το Μαράκι μια φίλη που πέρσι μάθαινε να ράβει και φέτος φτιάχνει αυτά τα απίστευτα!



Αν έχει ο άνθρωπος μεράκι και ταλέντο κάνει θαύματα. Πάει και τελείωσε!!!
Αν θέλετε να κάνετε κάποιο παιδικό δωράκι σε μπλουζάκι, τσαντούλα, ή οτιδήποτε άλλο, με σχέδιο που σας αρέσει επικοινωνήστε μαζί της εδώ "mdagkli@gmail.com".

Κι έτσι μπήκαμε σε μια νέα εποχή. Με τα κρύα πρωινά, με τους μοναχικούς πρωινούς καφέδες στη δουλειά, δίπλα στο παράθυρο, με τον χλωμό ήλιο να μου κλείνει το μάτι καθώς κάνω την προετοιμασία των ομάδων, σε απόλυτη πολύτιμη σιωπή.


Με αυτή την εικόνα σας στέλνω την καλημέρα μου, με τον πρωινό μου καφέ στο τέλειο κορμό που κουβάλησαμε από την λατρμένη μας Λευκάδα και τον έκανα τραπεζάκι!
Στέλνω επίσης, όλη μου την αγάπη στην ξαδέρφη μου την Άννα, που μου χάρισε την αστερένια κόρη της για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο.Την Άννα μου, που για ακόμη μια φορά χρειάζεται όλη την θετική μας ενέργεια μιας κι είναι στο νοσοκομείο.
Και ακόμη  θετική ενέργεια, για έναν άλλο άνθρωπο, που θαυμάζω απεριόριστα και δίνει μια αγωνιώδη μάχη για τη ζωή του...Εύχομαι να γίνεις γρήγορα καλά κύριε  Στέλιο...Αγαπημένε μας κύριε Στέλιο!

Καλημέρα αγαπημένοι. Με μια ημέρα για κάποιους δώρο και για κάποιους φορτίο...Μα μια ημέρα ακόμη, δική μας. Δική μας αγαπημένοι! Καλό Φθινόπωρο...
                                                                                                         Κατερίνα

17 σχόλια:

Παπίτσα είπε...

Καλημέρα φθινοπωρινή οικογένεια ΚαΠα! Καλά χουχουλιάσματα στον καναπέ, καλές και δυνατές επιτυχίες παντού, καλούς στολισμούς και καλή χειμερινή σοδειά στον μπαξέ του καλύτερου μαθητή Πα!

lolipopfamily είπε...

Καλό φθινόπωρο λοιπόν γλυκό μου κορίτσι.Πόσο μαγικά μοιάζουν όλα όταν τα περιγράφεις εσύ ! Θα σταθώ στα προβλήματα υγείας και θα στείλω ¨ΟΛΗ μου την θετική σκέψη για να πάνε όλα καλά. Καλημέρα αγαπημένη μου φίλη...

Υ.Γ. Αν μπορέσεις στείλε μου την συνταγή για την κολοκυθόσουπα :)))

Ανώνυμος είπε...

Πόση αγάπη μπορεί να έχει αυτό το κορίτσι για όλα γύρω του... κατερίνα keep inspiring εμάς τους μπούφους!

εκπληκτικό για άλλους βάρος και για άλλους δώρο ( γεννημένοι θεραπεύτρια)

Δεν ξέρω τί μέρα θα είναι για μένα η σημερινή αλλά υποψιάζομαι ότι θα είναι δώρο.Και δε θέλω δυσάρεστες εκπλήξεις...
Φιλί φθινοπωρινό με μια καλοκαιρινή αγκαλίτσα.

Προχθές κλείσαμε το τροχόσπιτο ( σνιφ) ΟΛΓΑΚΙ Κ.

Dee Dee είπε...

Ζηλεψα την κολοκυθοσουπα, τα τσαι και τον κορμο δεντρου-τραπεζακι :)

Παω κι εγω να ετοιμασω εναν ζεστο καφε...ελα να τον πιουμε μαζι, ακυρωθηκε το ραντεβου που ειχα :)

καλημερααα

Unknown είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου...
Εύχομαι κάθε επιτυχία στους ¨Κύκλους ζωής", εύχομαι να σου δίνει ο Θεός δύναμη και υγεία για να μπορείς με τις γνώσεις και την εμπειρία σου να θεραπεύεις, να βοηθάς, να δείχνεις μονοπάτια σε ανθρώπους που ΄χασαν το δρόμο τους..Το εύχομαι ολόψυχα!

Τι ομορφιές μας έδειξες πάλι...να σαι καλά! Ο κορμός-τραπεζάκι με ξετρέλανε!!

Στέλνω όλες τις ευχές μου στην ΄Αννα σου και στον κύριο Στέλιο...Περαστικά κι αγύριστα!!
Πολλά φιλιά καλή μου...
**Αννιώ**

loulou είπε...

Kαλημέρα και καλό φθινόπωρο! Είναι τόσο όμορφη εποχή και με τις φωτό σου γίνεται ομορφότερη! Μας βάζεις στο κλίμα!
Να'στε πάντα καλά!

Unknown είπε...

Καλό φθινόπωρο!! Ένας νέος κύκλος στις εποχές ξεκινάει.

Gina-Teta είπε...

Καλό φθινόπωρο!Να'στε πάντα καλά!

My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε...

Καλό Φθινόπωρο Κατερίνα! Υπέροχο το κουτάκι με τα τσαγάκια. Και ο κορμός από τη Λευκάδα :)

Xris Kat είπε...

Καλό φθινόπωρο Κατερίνα. Με γειά τα δώρα σου- πολύ όμορφα όλα.
Θέλω τη συνταγή για την κολοκυθόσουπα. Δε φαντάζεσαι πόσο τη ζήλεψα. Κάνε την ανάρτηση πλιζζζζζζζζ!!!
φιλάκια πολλά και θετική ενέργεια στους ανθρώπους που αναφέρεις οτι την χρειάζοντε.

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

καλημέρα Κατερίνα μου!! Καλό φθινόπωρο..Κι εμείς πήγαμε στην εκδήλωση.. Τι καλά!!! πολλά φιλιά

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια...

Litsa είπε...

Α ρε αδερφή, τι ομορφιές!
Το Αναστασάκι τι κουκλί!
Kαλό Φθινόπωρο και ευχές ευχές ευχές, τις καλύτερες ευχές μου...

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΜΟΥ!!
ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!
ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΖΩΗΣ, ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ!
ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!!!
ΣΤΕΛΝΩ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΕΛΙΟ!!!!!
ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

Αφροδίτη είπε...

Ο λευκαδίτικος κορμός ήρθε στο σπίτι του. Εκεί είναι η θέση του, στους "Κύκλους Ζωής". Όχι, δεν είσαι το boy, είσαι "The Giving tree". Φθινοπώριασε, και σου πάει πολύ. Τη θετική μου σκέψη στην Άννα και στον κύριο Στέλιο.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλό φθινόπωρο.Καλή δύναμη και κουράγιο,καλές υπομονές και πολλές προσευχές σε όσους το έχουμε ανάγκη.Οσο για σένα Κατερίνα πολύ σε ζηλεύω,να το ξέρεις.Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις.Λία απο Αθήνα.

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Αμάν πάλι τι όμορφη ανάρτηση. Το απλό και το καθημερινό μέσα από τα λόγια σου γίνεται ονειρεμένο! Ομορφα τα κοριτσάκια όμως, ε;;;;; Άλλη χάρη βρε παιδί μου!!! Τα δώρα σου υπέροχα... πάντα να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που να σε σκέφτονται!!! Κάλη