Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ω! Έλατο.... τα στολιδάκια σου!

Η ζωή βρίσκει τους ρυθμούς της κι εμείς μαζί της....Δεν έχω καταλάβει ακόμη ακριβώς τη διαφορά στην καθημερινότητα. Είναι σαν να έχω άδεια και μάλιστα διακεκομένη γιατί χθες πήγα στη δουλειά και θα πάω και αύριο για να προλάβω να κλείσω ότι είναι ανοιχτό!! Συγκινήθηκα πολύ με όλα τα ζεστά σας μηνύματα.Με τα λόγια συμπαράστασης και υποστήριξης....ευχαριστώ πολύ όοοοοοολους εσάς!!! Τους αόρατους φίλους.. Ευχαριστώ την τρυφερή μου  Dee Dee  για την υπέροχη εικόνα που μου έστειλε και μου έδωσε δύναμη για το νέο μου ξεκίνημα.... 


και την αγαπημένη μου aMaryllis για αυτή την φωτογραφία δωράκι....με τον χιονανθρωπάκο να κάνει αγκαλιές στον μικρό τάρανδο!!! 


Τι τρυφερές που είστε.... 
Επίσης δέχθηκαμε  αυτό το μπλογκοβραβείο από τις mysticklandaMaryllis  και Marie Anne...σας ευχαριστούμε για τη φροντίδα!!!

Στο σπίτι τα πράγματα έχουν αλλάξει!! Αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα....


Γιορτή, έχουμε γιορτή ... και το σπίτι έβαλε τα καλά του...


Το μήνυμα ότι έρχονται τα Χριστούγεννα αρχίζει πάντα από το κατώφλι, οπότε την πόρτα μας στολίζει αυτό το αγαπημένο στεφάνι...

Όμως το πιο σημαντικό από όλα είναι  το δεντράκι...


Ω έλατο λατρεμένο....έχω διάφορες υπέροχες μνήμες...μια χρονιά θυμάμαι τη μαμά που μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να πάω να τη βοηθήσω.... 
Ήταν σούρουπο κι έριχνε χιονόνερο,φυσούσε πολύ και θυμάμαι την μαμά να με περιμένει στο ανθοπωλείο της γειτονιάς με ένα έλατο....Τι χαρά! Αξέχαστη χαρά...Το κουβαλήσαμε μαζί, το στολίσαμε και μας θυμάμαι με τη μικρή να παίζουμε στο μεγάλο σαλόνι που άνοιγε μόνο τις γιορτές...
Ο μπαμπάς όποτε αναλάμβανε να φέρει το δέντρο πήγαινε στο δάσος κι έκοβε κλαδιά.Πολλά και φουντωτά και τα στολίζαμε με μικρά ξύλινα στολιδάκια. Λάτρης του βουνού,  μας έπαιρνε μαζί του και μαζεύαμε κάστανα και κούμαρα.
Θυμάμαι με τη Λίτσα μου,  να αγοράζουμε το ελατάκι μας οι δυό μας, κοπελίτσες πια,  και να το κουβαλάμε στα χέρια μέχρι το σπίτι, γελώντας  καθώς γλιστρούσαμε στο παγωμένο χιόνι...

Τώρα είμαι εγώ αυτή που κουβαλάω το δέντρο...αυτή που δίνει την έμπνευση και τον ενθουσιασμό των γιορτών.... Εγώ κι εκείνος...μια καταπληκτική ομάδα και ένας  υπέροχος ρόλος!!
Στον Πανταζή αρέσουν τα ζωντανά δέντρα οπότε για χρόνια αγοράζαμε έλατο από φυτώριο και μετά το φυτεύαμε στην αυλή...
Αφού ο κήπος έγινε ελατόδασος, αποφασίσαμε να αγοράζουμε κομμένο... Όμως όταν πριν  λίγα χρόνια ήρθαμε στο νέο μας σπίτι κι αποφασίσαμε να αγοράσουμε ένα συνθετικό....Την μυρωδιά του έλατου μας την δίνουν τα πολλά κλαδιά με τα οποία στολίζουμε γύρω γύρω.
Κάθε χρόνο λοιπόν βγαίνει από το πατάρι μαζί με όλα τα φιλαράκια του και το βάζουμε στο κέντρο της ζωής μας!!! 
Το σύνθημα μας είναι "το πολύ δεν είναι ποτέ αρκετό"...Οπότε το δεντράκι μας είναι φορτωμένο με κάθε λογής στολίδια...Δεν μας νοιάζουν αν ταιριάζουν τα χρώματα, τα σχέδια, τα σχήματα...η ομοιομορφία δεν μας αφορά....μας νοιάζει να το γεμίσουμε με ότι μας "μιλάει"...κι έτσι κάθε χρόνο αγοράζουμε ένα στολίδι. Ένα μόνο κάθε φορά, ανάλογα με το πως νοιώθουμε...
Επίσης υπάρχουν πάνω του στολίδια δώρα, από ανθρώπους που μας αγαπούν και ξέρουν την τρέλα μας. Θυμόμαστε το κάθε δωράκι, την κάθε χρονιά, το κάθε πρόσωπο που μας το χάρισε....


Όμως τα πιο όμορφα στολίδια από όλα είναι αυτά που κάθε χρόνο ξαπλώνουν στα πόδια του.... Έτσι τους  λέω..."τα στολίδια μου"!

Δεκέμβρης 2006
Δεκέμβρης 2007
Δεκέμβρης 2007
Δεκέμβρης 2008
Δεκέμβρης 2009

Δεκέμβρης 2010
Το δέντρο μας στέκει εκεί, υπέροχο και γιορτινό, με τα τρενάκια του από κάτω με τα λαμπάκια και τις κορδέλες...κι όμως όλοι ξέρουμε πως χωρίς τον καθέναν από εμάς τίποτε, ούτε καν εκείνο, δεν έχει αξία!! 




Γι'αυτό μαζί με τα στολίδια κάθε χρόνο το στολίζουμε και με λίγη παραπάνω αγάπη, πίστη, φροντίδα κι υπομονή και το δέντρο μας... κάθε χρόνο μεγαλώνει!!!


                                                                                            Κατερίνα Πανταζής

24 σχόλια:

Litsa είπε...

Τέέέλειο!!! Κάθε χρόνο κι ομορφότερο! Κι αυτά τα δυό μικρά στολίδια σας που μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο... άλλο πράγμα!
Και του χρόνου λοιπόν, με υγεία!
Υ.Γ. πρέπει να κανονίσουμε καφεδάκι επιτέλους!!

Eva's blog είπε...

Υπέροχη ανάρτηση !Με συγκίνησες !Κι εγώ έτσι νιώθω.. θυμάμαι και εγώ περασμένα Χριστούγεννα και συγκινούμαι ... Βέβαια συμφωνώ με τη Λιτσα για τα "ζωντανά στολίδια". Απόλαυσε το όσο μπορείς! Φιλιά πολλά και του χρόνου!!!!!!!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Τι ζεστή ατμόσφαιρα,πριν και τώρα! και τι υπέροχα τα ζωντανά στολίδια!!!
Να τα καμαρρώνεις πάντα στην κορφή του δέντρου μαζί με το Αστέρι της Γέννησης.
Φιλάκια και του Χρόνου!

Άννα είπε...

Κατερίνα μου γειά σου. Με το καλό και τα φετινά Χριστούγεννα. Λόγω υποχρεώσεων δεν είχα προλάβει την προηγούμενη ανάρτησή σου... Τις διάβασα και τις δύο σήμερα... Η αλήθεια είναι ότι το τέλος είναι δύσκολο. Κάθε τέλος είναι δύσκολο. Όμως είμαι σίγουρη ότι θα το μετατρέψεις σε νέα αρχή και με νέα πνοή θα ξεκινήσεις για ένα άλλο ταξίδι... διαφορετικό μα εξίσου όμορφο... Δεν σε ξέρω αλλά σε νοιώθω γιατί κι εγώ κάποια στιγμή έκανα το μεγάλο "μπαμ" και άλλαξα ρότα. Δεν το έχω μετανιώσει. Το αντίθετο μάλιστα. Απλά ήταν δύσκολο στην αρχή και ιδίως όταν οι γύρω υποστήριζαν τη σιγουριά και την ακινησία. Σου στέλνω γλυκά γλυκά φιλάκια. Να χαίρεσαι τα στολιδάκια σου.

myStickland είπε...

Όμορφες και γιορτινές εικόνες απο μια οικογένεια που ξέρει να μετατρέπει τα απλά και καθημερινά σε σπουδαία και σημαντικά..Να είστε όλοι καλά..Χαρούμενα Χριστούγεννα!!!
Τα φιλιά μου!!

vailie είπε...

Έχετε την αγάπη μας κι ας μην γνωριζόμαστε!
Είναι τόσο όμορφο να σας έχουμε συνοδοιπόρους....
Να καμαρώνετε τα πανέμορφα στολιδάκια σας και να'στε κι εσείς καλά να πορεύεστε μαζί τους!
Υπέροχες εικόνες από μια υπέροχη οικογένεια!!!
Κι εμάς το δέντρο είναι γεμάτο αναμνήσεις που ξεκινούν από όταν παντρευτήκαμε με το παληκάρι μου και κάθε χρόνο προστίθενται νέα στολίδια που συνδέονται με όμορφες στιγμές και αγαπημένα πρόσωπα...
(ευχαριστω για το υπέροχο μνμ σου!) ;ο)_

Lyriel Bee είπε...

Aπο τα πιο όμορφα και αγαπησιάρικα δεντράκια που έχω δει !! Να τα χαίρεσαι τα αγγελούδια σου, κάθε χρόνο και πιο χαρούμενα, τυχερά και χαμογελαστά !!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΛΙΓΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....ΜΜΜΜΜ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!!!!!! ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΓΥΡΕΥΑΝΕ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΝΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΝΩΡΙΣ-ΝΩΡΙΣ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΞΕΡΑΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΣΙΜΠΟΥΣΑΝ ΟΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΤΟΥ!! ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΜΙΚΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΧΑΡΗ...ΚΙ ΑΣ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ...ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΑΙ ΣΑΣ!!!!!!!!!ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!

princess είπε...

Η ατμόσφαιρα στο σπίτι σας είναι υπέροχη, Κατερινάκι και Πανταζή! Σίγουρα αυτό είναι αγάπη! Δεν εξηγείται αλλιώς! Ένα δέντρο γεμάτο αναμνήσεις, φροντίδα και αγάπη είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει κάποιος τις γιορτές! Να χαίρεστε την οικογένειά σας! Φιλιά πολλά!

vailie είπε...

Ααα,και Κατερίνα,που είσαι? Σας έχω στείλει κι εγω το βραβείο των "μικρών" μπλογκ! παίρνα να το πάρεις κι από μένα.... :οp
Να τους χιλιάσουμε τους αναγνώστες μας.......

Δώρα είπε...

Όμορφα,ζεστά Χριστούγεννα προμηνύονται για την οικογένειά σας!
Να είστε όλοι καλά!!

mara είπε...

Μακάρι οι γιορτές φέτος να είναι για όλους όπως στο δικό σας σπιτικό,με αγάπη,γαλήνη και ζεστασιά!
Καλές γιορτές να έχουμε όλοι και του χρόνου να μας ξαναδιηγηθείτε το στολισμό του υπέροχου δέντρου σας!!!!!!!!!
Φιλιαααααααααααααααα

Λαμπρινή είπε...

Αγαπημένοι μου,είναι όλα υπέροχα!!!
Να είστε καλά και του χρόνου!
Κατερινάκι μου,στεναχωρήθηκα με την προηγούμενη ανάρτησή σου...
Χάρηκα πάαααρα πολύ με την σημερινή σου διάθεση,έτσι σε θέλω ,δυνατή!!
Καλή συνέχεια με Χριστουγεννιάτικη και γαλήνια διάθεση!!

Σας φιλώ!

tzeni xr. είπε...

Κατερίνα μου ετσι ειναι η ζωη εχει τοσο ομορφες στιγμες!!!

Τι ομορφα ζουζουνια ειναι αυτα? και το δεντρακι σας το κεντρο της ζωης σας για τις γιορτες. Μου αρεσε πολυ η αναρτηση σου ειναι πολυ πολυ πολυ αισιοδοξη. Να σαι καλα κοριτσι μου καλοβραδυ!

χρυσάνθη είπε...

Τί όμορφα!!!Ολο το σκηνικό αποπνέει και άλλη διάθεση!!Είδες??? Ολα έχουν δύο όψεις!!Αρκεί να κρατάμε πάντα την καλή, την θετική!!
Κατερινάκι μου πληθωρικό σε όλα!!! μα όλα!!!Οι αναρτήσεις σου όλες ξέχειλες από αγάπη, συναισθήματα,μυρωδιά οικογένειας!!Συνέχισε όπως είσαι!!!
Την αγάπη μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Στολίστε γιατι χανομαστε!!

:)))

φιλια

Dee Dee είπε...

Ερωτευτηκα να κοκκινα φωτακια γυρω απο το παραθυρο και το μικρο καρουζελ που χαζευουν τα σ"στολιδια" σου στην περσινη τους φωτογραφια :):)

Πολυ ομορφα ολα και ζεστα! Να τα απολαυσετε ευχομαι!!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Τέλεια Κατερινάκι, και του χρόνου!
Τα δυο στολίδια σας βέβαια είναι τα ομορφότερα!

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

..Yπέροχη και συγκινητική η προηγούμενη σου ανάρτηση όπως και η τωρινή!
Μπράβο για την Δύναμη σου να συνεχίσεις τη ζωή σου,όπως την ονειρεύεσαι, ακόμη και αυτή την εποχή της κρίσης!
Χαίρομαι ανθρώπους αποφασιστικούς και αισιόδοξους!
Απίθανη η διακόσμηση του σπιτιού σας!
Και του Χρόνου!!

Angelique είπε...

Ιδιαίτερα τα στολίδια του δέντρου σας αλλά τα δικά σας "στολίδια" είναι ασυζητί τα πιο ξεχωριστά!!
Φοβερές φατσούλες!!

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!!!
ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ!!!!!!!!!!!
ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!!!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!
ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΣΑΣ!
ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ!!!
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ , ΠΑΝΤΑΖΗ;
ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Μια υπέροχη,ζεστή γωνιά για ζεστό καφέ,λαχταριστά μπισκότα και καλή παρέα...Νομίζω πως δεν σας λείπει τίποτα από τα τρία οπότε να το απολαύσετε!Και του χρόνου φίλοι μου!Φιλιά πολλά!

Marie είπε...

Και του χρόνου!!!! Τι όμορφα όλα!!! Αλλά οι ζουζουνοφατσούλες... το κατι άλλο!!! Φιλάκια πολλά!

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

Kατερίνα και Πανταζή καλησπέρα!
Περάστε από τους Μπόμπιρες να πάρετε κάτι..
Σας φιλώ!