Σελίδες

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ο φόβος κι οι Διαταραχές άγχους!


Πριν από αρκετό καιρό κάναμε μια ωραία συζήτηση με την αγαπημένη Δέσποινα Κανάκογλου από το Giati oxi  το no1 podcast στην Ελλάδα και μιλήσαμε για την γενικευμένη Διαταραχή άγχους και τις κρίσεις πανικού! 
Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και παράξενες και είναι πιθανά πολλές τέτοιους είδους διαταραχές να αυξηθούν και άνθρωποι να βιώσουν μεγαλύτερη ένταση στα άγχη και τις φοβίες τους...
Παλιότερα είχα γράψει μια μεγάλη ανάρτηση προσπαθώντας να μοιραστώ την δική μου προσωπική εμπειρία με τις κρίσεις άγχους.
Εκείνη η ανάρτηση φανέρωσε το μεγάλο θέμα των κρίσεων άγχους καθώς δέχθηκα πολλά μηνύματα από ανθρώπους που μοιράζονταν τις αγωνίες και τις εμπειρίες τους μαζί μου. Μπορείτε εδώ να διαβάσετε την ανάρτηση. Εγώ κι ο Φόβος. Παλεύοντας με τις κρίσεις άγχους!

Με αφορμή λοιπόν εκείνη την ανάρτηση και το μεγάλο ενδιαφέρων των αναγνωστών αποφασίσαμε με την Δέσποινα να πάμε ένα βήμα παραπάνω και να κάνουμε μια εκπομπή με αυτή το θέμα. Ελπίζω λοιπόν να βρείτε νόημα και να  θυμάστε πως όπως  συνηθίζω να λέω και στις συναντήσεις σαν μιλάμε για φόβο "Το αντίδοτο στον φόβο είναι πάντα η δράση."  
Η αγαπημένη μου λέξη!
Μπαίνουμε στη δράση λοιπόν, γιατί οι φυλακές του φόβου όπου έχουμε βάλει τον εαυτό μας...ανοίγουν από μέσα!
Εδώ να ακούστε όλη μας την συζήτηση και ακολουθούν τα links για λοιπές συσκευές.




Και μιας κι οι μέρες που θα μείνουμε στο σπίτι μάλλον θα είναι πολλές και βαρετές ίσως είναι ευκαιρία να ακούσετε πολλές από τις φανταστικές εκπομπές συζητήσεις που υπάρχουν στο giati oxi με πολλούς και σημαντικούς ομιλητές που μας εμπνέουν και μας γεμίζουν νόημα. 

Σας ενημερώνω και για τις παλιότερες  συζητήσεις μας με την Δέσποινα.

Συγκεκριμένα:

Καλή και δημιουργική ακρόαση λοιπόν αγαπημένοι.Επανέρχομαι σύντομα με πολλές σκέψεις και εικόνες...Ως τότε, καλή δύναμη σε όλους μας. Κρατηθείτε ασφαλείς. Είμαστε εδώ!!!! Κι αυτό θα περάσει....
                                                                                         Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μοίρασμα των σκέψεων είναι μια γεναιόδωρη διαδικασία και σας ευχαριστούμε, για την δική σας κατάθεση.
Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας το όνομα σας..
Υπενθυμίζουμε πως σχόλια ανώνυμα, με υβριστικό περιεχόμενο ή με έλειψη σεβασμού που ως στόχο έχουν την προσβολή και την μείωση ανθρώπων και καταστάσεων, απλά θα αφαιρούνται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση...
ΚαΠα